d797d7a8d795d7a1d7aa d795d79bd793d795d7a8d799 d797d7a8d795d7a1d7aa - כדורי חרוסת

כדורי חרוסת

d797d7a8d795d7a1d7aa d795d79bd793d795d7a8d799 d797d7a8d795d7a1d7aa2 1 - כדורי חרוסת

זה התחיל בפסח ולא האחרון.
הכנתי חרוסת מסילאן ותמרים
הוספתי טעמים והמון פיצוחים
לשולחן הגשתי ככדורים מצופים .

המצרכים וההכנה:

הפיצוחים ללא קליפות
100 גרם בוטנים שלמים ,לא קלויים
100 גרם שקדים שלמים בתפזורת,לא קלויים
300 גרם אגוזי מלך בתפזורת , לא קלויים
100 גרם שקית שומשום , לא קלוי
להכניס הכל לתבנית יבשה ולקלות עד לפריכות.
לערבב מדי פעם שלא יישרף רק עד להזהבה קלה.
לכתוש במג'ימיקס לסירוגין עד לכתישה ג ס ה
לשים בקערה ולערבב עם 500 גרם סילאן.
להוסיף גם 4 כפות ממרח תמרים.
טעמים בבחירה:
גרנד מרנייה (ליקר תפוזים)
קינמון
יין מתוק שאתם אוהבים
קליפת הדרים מגוררת
מתחילים עם כמות של כף מהמצרכים המוצעים,ואחרי טעימה מחליטים אם להוסיף.
לשים בספלוני נייר ולפזר קוקוס.
"טיפים"
1. אם העיסה דלילה מדי, אפשר להניח בעזרת כפית כמות קטנה בתוך צלחת
מלאה בקוקוס ולגלגל לכדור בעזרת הקוקוס.
2. אפשר למלא בעיסה, צנצנת יפה ולהגיש מתנה.
3. להוסיף בסקוויט פתי-בר או מצות שבורות ולהכין ממתק נקניק לפריזר.
תהנו
____________________________________________________________________________________________
חרוסת לבנונית:
לכתוש במג'ימיקס קילו צימוקים +500 גרם תמרים ( קונים באריזת ואקום)  מוסיפים בערבוב ידני 2 כוסות אגוזים גרוסים ומעט יין.מקשטים בצנובר.
________________________________________________________________________________________________
חרוסת מפנקת:
שמים במג'ימיקס:  קילו פירות יבשים וכותשים.מוסיפים:קינמון,יין,דבש או סילאן,תפוח עץ מגורר.
________________________________________________________________________________________________
חרוסת תמרים:
מבשלים 500 גרם תמרים באריזת ואקום (אחרי הוצאת חרצנים) עם 3/4 כוס מים וכל הזמן בוחשים.מוסיפים מעט יין וקינמון. שוברים גס אגוזים ומערבבים.
___________________________________________________________________________________________________
חרוסת של פעם:
קופסה ממרח תמרים
תפוח עץ מגורר
קליפת תפוז
קצת יין
1/2 כוס צימוקים שחורים.
___________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________

11 תגובות על “כדורי חרוסת

  1. היי פירגה
    נשארה לי חרוסת
    האם אפשר לשלבה בעוגות
    אם כן איזה?

    תודה מתה על האתר שלך :lol:

    • כן סמדר יקרה
      תשלבי בכרוכיות/שטרודלים או שתכיני כרוכית, תמלאי בחרוסת,תפרסי לפרוסות ותניחי את הפרוסות ב ש כ י ב ה על ניר אפיה.יצאו לך עוגיות נפלאות.
      בהצלחה ותהנו smile

  2. פירגה יקרה,
    רגע לפני כניסת החג ויציאתנו "מעבדות לחרות" (יוצאים לחופש מהעבודה) רציתי לאחל לך חג שמח,
    עם המון פריחה וליבלוב ועם עוד הרבה מתכונים מקוריים ויצירתיים פרי מוחך העשיר.
    ניפגש שוב אחרי החג מוכנים יותר מתמיד למתכונים מפתיעים וטעימים.
    בהערכה רבה smile smile :? :P :lol: :lol:
    מלי

    • הי מלי
      שיהיה פסח נפלא וחופש רגוע לכולנו.
      עשייה טעימה שכולם יהנו.
      באהבה גדולה.

  3. היי פירגה טרום ממש טרם קצת לפני חג הפסח שמח לך laugh

    אצלנו מבשלים את החרוסת כמו שרשמת חצי קילו תמרים מאריזה לעבור טוב טוב ולהוציא חרצנים וסיבים מיותרים וכאן בא השינוי אצלנו מוספים חצי קילו צימוקים חומים קטנים ו-1 בקבוק יין מתוק מעט סוכר ומבשלים עד שזה הופך לריבה – לאחר שהתקרר טוחנים בבלנדר עד לקבלת טיט נהדר בטעמו לא דליל ולא קשה באמצע מקררים במקרר ולמעלה מוסיפים פקאן קלויים טחונים :P

    לעולם חג שמח מאוד וכשר ביתי משפחתי ויאמי :P ;) :lol: smile

    רחלי

    • רחלי מתוקה,
      נקרא משגע.
      בטוח טעים ברמות קשות ;) :lol:
      תודה רחלי אפילו שבאיחור של שנה.חהחהחהחהחה

  4. פירגה היקרה והאהובה,
    רציתי לבשר לך שחג פסח שעבר עשיתי את כדורי החרוסת שלך והם היו מסמר הערב. לא הופתעתי כשהשנה ביקשו ממני להכין אותם בשנית. בזכותך "גנבתי" לאחותי את התפקיד. חה חה חה smile
    תודה על מפעל חיים של מתכונים שכל אחד מהם תמיד מצליח וטעים!
    חג שמח!
    לירן. :lol:

    • תודה לירן,
      אני שמחה שאימצת אותם לשולחן החג .תהנו ותבלו יפה
      חג שמח והמשך מחובק smile ביחד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *