d79cd799d79ed795d7a0d799 - עוף בירקות בניחוח לימון

עוף בירקות בניחוח לימון

 

d79cd799d79ed795d7a0d799 1 - עוף בירקות בניחוח לימוןמה עושים כשנשארים במקרר מבחר  ירקות ?
מוסיפים עוף והרי לכם ארוחה ביתית וטעימה ביותר.
וכמובן, לימון מוסיף המון.

מצרכים:
חלקי עוף רצוי ירכיים
3 גמבות בצבעים שונים חתוכים לפלחים גדולים
3 ארטישוק ירושלמי שלם
קולורבי  מקולף  חצוי
4 קישואים לחצאים
4 גזרים לפרוסות גדולות
תפוח אדמה חצוי
בצל חצוי
6 שיני שום
כף וחצי מטבל פלפלים בשום –פיקנטי
פפריקה
כורכום
כמון
לימון
קופסה עגבניות מרוסקות בטעם בצל
מרק עוף ומלח אחרי טעימה
פלפל שחור

בסיר רחב מטגנים בשמן את הירקות והעוף.מערבבים עד שהכל מזהיב והתחתית מעט חרוכה.
מוסיפים  3/4 גובה הסיר במים. מרתיחים ומשבחים.
בישול כשעה ורבע על להבה קטנה.

לפני תום הבישול תכינו אורז לבן .זה מושלם.
תהנו

15 תגובות על “עוף בירקות בניחוח לימון

  1. פירגה בוקר טוב,

    יש לי עץ לימון ננסי . האם יש לך מתכון לריבה משהו קצת שונה לא 1 ק"ג סוכר + 1 ק"ג פרי ????? smile

    • חנה בקר אור
      יש מתכון לקונפיטורה לימון שהכנתי – כנסי לקטגוריה: ריבות
      אולי תנסי להכין לפי המתכון הרשום שם.
      בהצלחה ויום נפלא smile

    • :oops: יש לי הצעה ללימון הננסי ,הכל עניין של טעם. גם לי בגינה יש עץ כזה ואני מכינה ממנו לימונים כבושים.מאוד טעים ופיקנטי מתאים לבישול עם דגים עוף , וגם כממרח על כריך עם כלתוספת שרוצים,חלבית,בשרית אבוקדו וכיד הדמיון.חוצים את הלימונים ,מכינים קערית עם מלח דק ועוד קערית עם פפריקה מתוקה וחריפה ביחס של חצי כוס פפריקה מתוקה עם שתי כפיות פפריקה חריפה טובלים את פני הלימון במלח מעבירים לתערובת הפפריקות ומניחים בתוך צנצנת זכוכית עם מכסה הרמטי שתכיל את כמות הלימון.סוגרים את הצנצנת ומניחים על השיש למשך שבועיים בערך.ולמקרר . נשמר המון זמן .הלימון מוציא את המיץ של עצמו. אפשר לנער את הצנצנת רק אחרי ארבעה או חמישה ימים כדי שכל הלימונים יהיו בנוזל. טיפ- אפשר להכניס את הלימונים המוכנים למעבד מזון ולרסק אותם בפולסים ואז השימוש בהם יותר נוח וקל. : :oops:

  2. פריגוש
    נראה נפלא בעלי לערב שבת הכין משהו מאד דומה אך עם פילה אמנון…..

  3. פירגה שבת שלום
    הכנתי היום את התבשיל עם הירקות, איזה עונג פותר חלקית את בעיית התוספת היות שיש
    ירקות בתבשיל, ממש ללקק את האצבעות.
    אשרי לנו הגושים שיש לך כל כך הרבה רעיונות לגבי הכנת אוכל.
    תודה לך ולהשתמע
    ממני אנטה

    • אנטה יקרה
      אני שמחה שאת אוהבת את הרעיונות שלי. יופי של תבשיל.
      העיקר שטעים לכם,זה מה שכיף לי לקרוא smile תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *