11 לחמניות חמאה דבש ענקיות "ג'מבו" .
פשוט להציץ בתמונה ולראות את התוצאה המדהימה. נפלאות גם אחרי הקפאה וחימום בתנור.
מומלץ להכין מיד כמות כפולה.
לארוחת "פינגר-פוד" כדאי להכין את הלחמניות כלחמניות ביס.
את אלה הכינה יפעת יפעתוש המקסימה שלנו.
בתגובות שהיא כתבה יש גם קישור לעוד תמונות שהכינה.
המצרכים בקערה :
6 כוסות קמח רגיל
5 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
2 כפות שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה/מרגרינה לפרווה
כוס מים חמימים
2 כפות סילאן או דבש
אופן ההכנה:
לערבב עם עוד מים מהברז לבצק דביק, ולכסות בניילונית עד שיתפח כשעתיים –אני אוהבת לפנק את השמרים ולכסות אותם גם בשמיכה.
אחרי כשעתיים הבצק תופח יפה, נותנים אגרוף קטן ומתפיחים שוב שעה.
מכינים בעזרת טיפונת קמח 11 לחמניות ענקיות עגולות או צמות.
לערבב עם עוד מים מהברז לבצק דביק, ולכסות בניילונית עד שיתפח כשעתיים –אני אוהבת לפנק את השמרים ולכסות אותם גם בשמיכה.
אחרי כשעתיים הבצק תופח יפה, נותנים אגרוף קטן ומתפיחים שוב שעה.
מכינים בעזרת טיפונת קמח 11 לחמניות ענקיות עגולות או צמות.
מניחים על ניר אפיה ומשאירים שוב לתפיחה קצרה.
מברישים ביצה מהולה בכפית סילאן או דבש ומפזרים שומשום
אפיה בחום 180 מעלות 15 דקות בתנור שחומם מראש.
מברישים ביצה מהולה בכפית סילאן או דבש ומפזרים שומשום
אפיה בחום 180 מעלות 15 דקות בתנור שחומם מראש.
מוציאים על רשת לצינון
תהנו
פירגה
עשיתי את הלחמניות המדהימות הללו
הילדים אכלו כמה ,אבל אני רוצה לשמור להם למחר לבית ספר.
איך לאחסן אותן דכי שתשארנה פריכות וטריות.
תודה
מירי
זכרון-יעקב
השווארמה נראית טעימה ביותר בדיוק אתמול בערב חשבתי לעצמי איך בא לי שווארמה. והלחמניות נראות נהדר. רשמתי את המתכון אקנה את המצרכים ומבטיחה לנסות ולשתף כמובן.
חן חן וכמובן אחרי טעימות,תעדכני.
חיבוק.
פירגה יקרה,
הבוקר אמרתי שאני חייבת להכין משהו מבצק שמרים מתוך מבחר המתכונים
המרהיבים שלך, ובחרתי לפני מספר שעות להכין את המתכון הזה:
"לחמניות דבשיות ג'מבו בבצק חמאה".
מה אני אגיד לך פירגה, חלום של לחמניות יצאו לי.
כאוהבת לחמים עם קמח מלא, הורדתי כוס אחת מקמח רגיל והוספתי
כוס אחת של קמח מלא אורגני. יצאו לי לחמניות לתיפארת.
[מסכנים השכנים שלי שניחוח הלחמניות הגיעה עד לדלת ביתם…חחח]
כמובן שולחת קישור לתוצאה הנפלאה של הלחמניות האלו, יצאו כל כך אווריריות
משהו משהו… וטעמם חלומי :lol:
המון תודה
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/cRiqu?feat=directlink
בקרוב אכין את הגביניות שדיברנו הבוקר :!:
שוב הקישור:
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/agwTvE?feat=directlink
יפעת,את מדהימה.
איזה תמונות יפות . לא התעצלת והבאת לנו לראות את היפהפיות.כל הכבוד.
יצירות ממש. אני מתמוגגת.חהחהחהחה.
הכי כייף שאהבת את הטעם.תקפיאי ואחרי חימום הם יהיו כחדשות
תודה גדולה עם
תודה פירגה, אין מילים בפי כמה שהן טעימות.
כמובן שלאחר קירור הלחמניות הקפאתי אותם, הילדים כבר
מחכים לאכול מהם חחחח
אני מאוד אוהבת את תחום הצילום, כפי שאת רואה שאני מצלמת כל דבר
שאני מכינה. וגם אוהבת לאפות ולבשל. תמיד כייף ללמוד מאחרים
דברים חדשים. במיוחד שהאתר שלך הוא עולם ומלואו של בישול ואפייה :lol:
כמו תמיד, המון תודות לך על המתכונים המוצלחים והנפלאים.
אני לא מתייאשת ותמיד מנסה כל דבר עד שיוצא לי מוצלח :| חחח
יפעת יקרה
רואים אצלך את ההתלהבות, האהבה לבישול ולאפייה . זה נפלא.
גם לי אין פסיקים ונקודות..יש קו ישר ואני כל הזמן מתקדמת איתו.
העולם הזה נגלה לי לא מזמן לפני כמה שנים . התחלתי בפורומי האוכל בתפוז ונסחפתי.
האתר הוא חלום שהתגשם בזכות הבן שלי. לי אישית אין מושג במחשב. הבן מנהל את האתר ושומר עליו מלמעלה.הוא שדואג לענות לכל שאלה ובעיה. התפקיד שלי זה להכניס מתכונים ולצלם את התמונות.
מאחלת לנו המשך עשייה משותף ומוצלח
ערב נפלא פירגה יקרה,
יבורך בנך שעשה לאנשים נפלאות עם האתר שעשה עבורך
לשתף אותנו במעשיי ידייך זה דבר נפלא, ובמיוחד לגלות שיש עוד
הרבה דברים שאני כמנוסה באפייה ובבישול יכולה ללמוד ממך, ממש כבוד.
תבורכו ותמשיכי להעשיר אותנו בפאר יצירותייך ממטבחך ישר למטבח שלנו :lol:
:lol:
יפעת יקירתי
תודה תודה.
כל החיים אנו לומדים . יום יום שעה שעה ודקה אחרי דקה.
אני נפעמת כל פעם מהאנשים הנפלאים שהצטרפו אלינו לאתר ומביאים איתם כל הרבה
חום,אהבה וידע. הבישול שלי הוא בשפה פשוטה ועממית .מי שאוהב אוהב ומי שלא לא יבין זאת.
אני מאושרת על מאות החברים והחברות הוירוטואלים שיש לי.
יש לי אהבה לכולם.
לבן שלי אני מודה יום יום . הוא בעצמו לא תאר לעצמו שהאתר יהיה כזו הצלחה. יום יום מצטרפים חדשים והאושר שלי גדול. בריאות והמשך טעים לכולנו :lol:
בוקר נפלא פירגה,
את לא תאמיני כמה הילדים, בעלי ואני התאהבנו בלחמניות האלו.
שוב הכנתי אותם ויצאו לי משגעות וטעימות להפליא. הביקוש עכשיו ללחמניות אלו
תפסו מקום נכבד מדי יום אצלנו בבית.
את הלחמניות כפי שכבר אמרתי, הכנתי עם כוס קמח מלא והורדתי כוס קמח רגיל מן
המתכון. והפעם ניסיתי לשים שמן קנולה במקום חמאה, וזה היה רק לניסיון.
אין מה להגיד, הלחמניות טעימות גם ככה וגם עם חמאה. וואי איזה טעיםםםםםםםם!!!!
הפעם ניסיתי לעשות משהו שאני בדרך כלל עושה:
צילמתי את כל השלבים, שלב אחרי שלב ללא פיספוס של שום שלב ללחמניות המדהימות האלו.
הייתי חייבת להמחיש ולהראות עד כמה הלחמניות האלו מהנות להכנה וכל כך רכות וטעימות.
עשיתי קצת שינויים מהניסיון שלי, וזה בקשר להוספת השמן לבצק.
כלומר: לאחר שהבצק מעורבל היטב במערבל, רק לאחר מס' דקות של ערבול טוב מוסיפים
את השמן. זה נותן רכות ללחמניות בגלל שהשומן מעקב את התפיחה.
מקווה זה יוסיף ויעזור לכל מי שרוצה להכין בצק שמרים.
הנה הקישור לשלבי הכנת הלחמניות, מקווה שתהני/ו:
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/LxqtnD#
***כדי לראות במסך מלא את התמונות יש אפשרות ללחוץ על כפתור שכתוב בו:
slideshow [זה נמצא ממש מעל הגלרייה בצד שמאל בפינה]
וכשמופיעה המצגת התמונות יש ללחוץ במקלדת על הכפתור: F11 [אז רואים במסך מלא]
***כדי לצאת ממצב מסך מלא – לוחצים שוב על הכפתור במקלדת: F11
המשך יום נעים ושוב תודה על המתכונן הנפלא הזה
יפעתי יקרה
את פשוט לא מבינה,המצגת רצה לפני תמונה אחר תמונה ואני המומה מהיופי הזה.
עוד לא ראיתי מצגות כאלה על אוכל. את מתבזבזת בחיי…..מושלם,
מושלם. ההסבר שלך לראות את המסך המלא במצגת נהדר.
נראה לי שמי שיראה את המצגת הזו ירוץ מיד למטבח להכין את הלחמניות. איך אפשר שלא?
כל הכבוד יפעתי. אהבתי. תודה. תודה שאת מקדישה את כל זה לאתר שלנו. אין לי מילים.
:lol:
תודה פירגה :oops:
אני שמחה שאהבת את המצגת שצילמתי, וכמובן שהמטרה להראות את השלבים
שכל אחד יוכל ללמוד ולהכין.
יש אפשרות במצגת לפני שלוחצים על F11, לכוון את מהירות התמונות שיופיעו במצגת.
הסטנדרט של המצגת זה 3 שניות כל תמונה.
פשוט ללחוץ על הכפתור: + [ליד הסיפרה 3, זה מתחת למצגת עצמה]
ואפשר לכוון כמה שניות רוצים לראות כל תמונה.
ולאחר שכיוונו כמה שניות רוצים [נגיד: +6] אז לוחצים על: F11 ורואים מצגת במסך מלא עם
המהירות של התמונות שכוונו.
ושוב לצאת מהמסך המלא לוחצים: F11
יום מקסים
יפעתי יקרה,את ממש מעבירה לנו שיעור.אין כמוך.
באמת,אין לי מילים.תודה כפול המון חיבוקים.
שלך,פירגה
שבוע טוב פירגה יקרה
אני חייבת לך תודה ענקית!!!
יש לי מתכון נהדר לחלה מתוקה, אבל בעזרתך שדרגתי אותו פלאים!
הורדתי טיפה מכמות הסוכר, ושמתי כף גדושה סילאן (לכל חצי קילו קמח), ובנוסף הוספתי סילאן לתערובת שאני מברישה את החלות.
שידרוג אולי שנשמע קטן, אבל שיפר את החלה בצורה משמעותית! הכנתי חלה מתוקה מאד גדולה לששי בערב ולא יאומן איך שהיא חוסלה בשניות :!:
אני רוצה להגיד פה גם תודה ליפעת – שממנה אימצתי את שיטת התססת השמרים במיקרו. אני אוהבת שמרים יבשים ואני יודעת שלא צריך להתסיס אותם אבל מנסיון שלי זה מאד רצוי, והשיטה שלמדתי מיפעת היא טובה לדעתי מאד.
השיטה שלה גם להוסיף את השומנים בסוף היא לא רק טובה אלא גם נכונה מאד, כי שמרים לא מסתדרים טוב עם שומנים (שמנים ומלח פוגעים בשמרים) והיא הכינה יופי של מצגת.
ויני יקרה
שמחה שמצאת את השידרוג של יפעת המקסימה.המצגות שלה מהממות. אני כל פעם מתרגשת מחדש לראות את הצילומים הנהדרים שהיא שולחת לאתר שנתמוגג כולנו.
אין כמו חלת שבת מתוקה ונהדרת.
חיבוק לשבוע חדש ונפלא
ל – winnish ופירגה היקרות,
וואו איזה יופי, אני ממש שמחה שהטיפ שלי לגבי השמרים עזר.
אני כל כך נרגשת שהמצגות שלי עוזרות וגם משמחות אותך פירגה :oops: בכייף….
"טיפ" נוסף להוספת המלח לבצק השמרים:
– במידה ורוצים להוסיף את המלח בהתחלה לבצק השמרים, עדיף לערבב אותו בתוך הקמח היטב,
ליצור גומה בקמח והוסיף את שאר המצרכים.
– במידה ורוצים להוסיף את המלח לקראת סוף הלישה [וכך עדיף], יש למהול אותו בקצת מים
ולערבב היטב, ואז להוסיף את המלח לבצק. וזאת לאחר שלשנו את הבצק מספר דקות.
בקשר לשומן בבצק שמרים:
מומלץ ועדיף להוסיף את השומן [שמן/מרגרינה/חמאה] לאחר שלשנו מספר דקות את הבצק. לאחר
שהבצק ניראה כמעט מוכן, יש להוסיף את השומן לבצק. אם יש קושי בלישה במערבל, יש ללוש
ידנית בקערת המערבל את הבצק ואז להמשיך ללוש אותו במערבל עוד מספר דקות.
אם לא רצים "ברוגז" בין: השמרים, המלח והשומן… עדיף להוסיף אותם בסוף
:lol:
יפעת בקר טוב יקירתי
נראה שהטיפים שלך מיושמים כבר.
יש לי בקשה אם לא קשה יהיה לך לרכז את כל הטיפים לבצק שמרים ואני אכניס אותם תחת השם שלך לקטגוריה :טיפים
יהיה נפלא לכולנו.
יישר כח ושיתוף
היי פירגה,
רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך הזו, וואו איזו הפתעה נעימה בקשר לריכוז כל הטיפים שלי לבצק שמרים.
את מתכוונת שאכתוב כאן בהודעה זו את הטיפים ואת תעבירי אותם לקטגוריה: טיפים?
אם הבנתי נכון, אז עברתי על כמה מתכונים שכתבתי שם תגובות/טיפים לגבי שמרים.
והנה מה שכתבתי:
במתכון: פוקצ'ה של פירגה – זו ההמלצה שלי:
*כאשר יש ריח "אלכוהולי" של שמרים לאחר אפיית בצק שמרים, יכולות להיות מס' סיבות:
1. הוספת כמות שמרים גדולה מהרצוי והתפחת ייתר. [הכמות הנכונה ל- 1ק"ג קמח = 2 כפות שמרים יבשים].
2. קיצור זמן ההתפחה כאשר מוסיפים כמות גדולה יותר של שמרים.
ולהסבר –
כמות השמרים שתופחים בבצק שהכנו תולייה בכמה גורמים:
מזג האוויר/ כמות השמרים בבצק/ זמן תפיחה/
א. בימים חמים כשמוסיפים כמות שמרים הנכונה לבצק, עדיף להתפיח זמן קצר יותר. וזאת
בגלל מזג האוויר החם שגורם לשמרים שבבצק לתפוח מהר מאוד.
ב. במידה ומוסיפים כמות גדולה יותר של שמרים ומתפיחים זמן ממושך יותר- מתחיל להווצר
ריח חזק של שמרים לאחר האפייה. וזאת בגלל התסיסה המוגזמת של השמרים בזמן ההתפחה.
ג. במידה ורוצים לקצר את זמן התפיחה ע"י הגדלת כמות השמרים, אז התוצאה לאחר האפייה
תהיה בטעם לוואי חזק [ריח אלכוהולי].
ועד דבר שלמדת לגבי ריח לוואי של השמרים וגם תוצאה מושלמת יותר של מרקם בצק השמרים הוא: התססת השמרים משך 10 דקות. כלומר:
כמות שמרים היבשים שבמתכון + כמות הסוכר שבמתכון +1 כוס מים חמימים.
ואז להוסיף את השמרים המותססים לקמח ולאחר מכן להוסיף את שאר המצרכים שבמתכון.
*תמיד עדיף להוסיף את השומן במתכון ואת המלח לקראת סוף הלישה, ולהמשיך ללוש את הבצק
לעוד מספר דקות. כאשר שומן ומלח באים במגע עם השמרים, זה "הורג" את השמרים, ומעקב
תפיחה.
הנה הסבר ברור במצגת שהכנתי:
שלבי הכנת בצק שמרים עם קמח מלא ויצירת לחמניות ואפייתם
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/LxqtnD#
———————————————————————————————————
במתכון: לחמניות דבשיות ג'מבו בבצק חמאה – אלו הטיפים שלי:
"טיפים":
1.הוספת המלח לבצק השמרים:
א.. במידה ורוצים להוסיף את המלח בהתחלה לבצק השמרים, עדיף לערבב אותו בתוך הקמח היטב,
ליצור גומה בקמח והוסיף את שאר המצרכים.
ב. במידה ורוצים להוסיף את המלח לקראת סוף הלישה [וכך עדיף], יש למהול אותו בקצת מים
ולערבב היטב, ואז להוסיף את המלח לבצק. וזאת לאחר שלשנו את הבצק מספר דקות.
2. הוספת לשומן לבצק שמרים:
מומלץ ועדיף להוסיף את השומן [שמן/מרגרינה/חמאה] לאחר שלשנו מספר דקות את הבצק. לאחר
שהבצק ניראה כמעט מוכן, יש להוסיף את השומן לבצק. אם יש קושי בלישה במערבל, יש ללוש
ידנית בקערת המערבל את הבצק ואז להמשיך ללוש אותו במערבל עוד מספר דקות.
אם לא רוצים "ברוגז" בין: השמרים, המלח והשומן… עדיף להוסיף אותם לקראת סוף הלישה
:lol:
———————————————————————————————————-
מצגת שהכנתי לשלבי הכנת בצק שמרים עם קמח מלא ויצירת לחמניות ואפייתם:
[אפשר כמובן להכין רק עם קמח רגיל]
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/LxqtnD#
יפעת
יפעת יקרה בקר אור
הוספתי את ה"טיפים" לקטגוריה: טיפים
תודה רבה ומאחלת לך יום נפלא וטעים
בוקר טוב ונהדר גם לא פירגה יקרה,
איזה יופי, רעיון נהדר לקטגוריה: "טיפים" :lol:
תודה רבה
פירגה, כבר כתבתי לך הודעה לגבי שינוי השם שלי, כי ראיתי שיש עוד "יפעת" ביננו.
כך שאני מהיום: "יפעתוש".
המשך יום מקסים
יפעתוש,חיבוק לשם החדש :lol:
היי פירגה
ראיתי את תפריט ארוחת החג שלך, נראה מדהים, עשה לי חשק לבכין את הלחמניות ולהביא לארוחה
רציתי לדעת: אם אני רוצה להחליף חמאה בשמן, כמה שמן צריך
והאם אפשר להחליף את השמרים יבשים בשמרית ובאיזה יחס
תודה וברכת חג שמח ושנה טובה ומלאת שמחה ואהבה
חוה
חוה תודה רבה :lol:
לא כדאי להמיר לשמן מנסיון יוצא יבש ולא טעים
אפשר להחליף בשקית שמרית.
חג שמח
הי פירגה
רק עכשיו יצא לי לראות את התשובה תודה רבה
אבל בכל זאת אם אני רוצה להשתמש בשמן איך ההמרה? חצי כוס?
תודה
חוה
ערב טוב חוה
1/3 כוס.
בבקשה ובהצלחה.
פירגה יקרה
ממממ….. עושה חשק…….
אני רוצה מאוד להכין לערב החג אבל רוצה להכין אותן פרווה. ראיתי שאת לא ממליצה להחליף את החמאה בשמן. האם אפשר להחליף במחמאה???? או שאולי יש לך רעיון אחר להפוך אותן לפרווה ועדיין להשאיר אותן נימוחות ועסיסיות כמו שהן נראות.
תודה על הכל ומי יתן ותבוא עלינו שנה עמוסת מתכונים טעימים :lol:
מירי חמדתי
יוצא מעולה עם מרגרינה או מחמאה
מסכימה איתך שתהיה שנה עמוסה במתכונים וטעימה כקודמתה
;)
היי פירגה,
ראיתי את המצגת של יפעתוש והייתי רוצה לומר לה שכל התמונות יפות ומוצלחות אבל אם לא רואים את
הכמויות של המצרכים להכנה "מה זה שווה"? התמונות מגרות אבל אין ביכולתנו להכין וחבל. אם כבר
היא כותבת בתחתית התמונה, אז אפשר לכתוב את הכמויות. רציתי לכתוב ישירות אליה אבל אין גישה
לאתר שלה,לכן כתבתי אלייך. חג שמח.
פירגוש, הלחמניה נראית מדהימה!
האם את הלחמניה שבתמונה – את כורכת גלילה
וחותכת לשבלולים?
בתודה,
נועה
נועה בקר אור
מכל חתיכה תכיני שרוך ותשבללי אותו.
את יכולה להכין צמות קטנות.
בהצלחה
האם אפשר להוסיף במקום שמרים יבשים להוסיף שימרית? אם אני שמה שימרית האם להוסיף את כל השקית או כמו שרשום לקילו קמח 2 כפות קמח
גרציה רשמי בחפש באתר: המרות
בבקשה וחג שמח
שלום פירגה, אני רוצה להכין את לחמניות הג'מבו ולא ברורים לי שני דברים: האם יש סילאן בתוך הבצק? כמה מים צריך בסך הכל? תודה
תמר בקר טוב
כל מה שכתבתי לשים בתוך הבצק. הכל.
תוספת מים תוך כדי לישה עד שהבצק יצא מעט דביק .
בהצלחה
אני רואה שהלחמניות קוצרות מחמאות ונראות נפלא.
האם אפשר להכין אותם בגרסהת "פרווה" עם מחמאה ?
הן עדיין תצאנה מוצלחות ?
כן. עם מרגרינה
שלום יקירה.איך אהפוך את המתכון לפרווה?
כמה שמן במקום 100 גרם חמאה?
תמירי למרגרינה/מחמאה.
תודה
פירגוש !!! הילדים אכלו את זה כמו ממתקים !! עם קצת עוף בפנים או נקניק או שוקולד למריחה !!! תודה תודה תודה !!
תודה איריס ממוש.
נשיקות לילדים ולך שחזרת לשתף אותי.
כמו תמיד,באהבה גדולה.
פירגה יקרה.
המתכון נראה נהדר ואידיאלי לשילוב בארוחת החג.
מאחר ואני חסרת ביטחון (בבישול ואפיה) ואמורה להכין את כל התפריט לארוחת ערב חג, אני מעדיפה להכין את הלחמניות מבעוד מועד (נגיד 5 ימים….) , מהו הזמן הטוב ביותר להקפאה? האם לאחר האפיה הסופית? האם בשלבי ההתפחה? תודה מראש, אוסנת
הי אוסנת,
תאפי אותם,תקררי ואז תקפיאי.
חימום: לחמם תנור לחום 175. להוריד ל-100 ולהכניס את הלחמניות המופשרות (תפשירי שעה לפני הכנסתן לתנור).
אפשר להשאיר אותן בתנור חם אבל מכובה מכוסות בניר כסף עד לארוחה.
בהצלחה ותהנו.
ובכן, לא התאפקתי ועשיתי. חצי כמות. התירוץ הרשמי היה "אימון בגלל חוסר ביטחון עצמי" אבל האמת שממש התחשק לי לראות איך הן יוצאות. וואו. יצא נהדר…. וחוסל, כמעט הכל. שאלו אותי איזה לחמניות אלו. עניתי: לחמניות פירגה. אף אחד לא יודע מה זה פירגה, אבל יש הזמנה לעוד מנה של לחמניות פירגה….
חהחהחהחה,לחמניות פירגה,זה נחמד.
תקפיאי אותן מיד אחרי קירור ותראי כמה שהן טעימות אפילו אחרי הקפאה.
בריאות ואהבה.
פירגה יקירה !!!! "לחמניות פירגה" עשו חייל !!!!
הכנתי שני מגשים (עם כתר לחמניות ואחת באמצע). קיררתי, הקפאתי. (קראתי באיזשהוא מקום שההקפאה הורסת את השמרים וכבר התחלתי קצת לחשוש…. ) אבל המשכתי בהתמדה בהוראות: הפשרתי שעה לפני הזמן, שמתי קצת בתנור חם, ו….כולם שאלו מה זה ה"פירגה", ששמתי בלחמניות שיצאו כל כך מוצלחות אפילו כאלו שעושים דיאטה ונמנעים מלחם לא הצליחו להתמודד מולם.
אוסנת ערב טוב
תודה יקירה
כולי אושר והנאה מההצלחה של הלחמניות.
תמשיכי לפנק ולהתפנק,המון נחת .
אהלן פירגה ותודה רבה לך
במתכון כאן מצויין 6 כוסות קמח .. זה שווה קילו קמח ?
אם משתמשים בשמרים טריים 2 כפות יבשים = קוביה שלמה של שמרית ?
השאלה אם 6 כוסות קמח זה קילו ואז אפשר להשתמש בשקית/קוביה 50 גרם שמרית
אודה לך שוב על הסבר
נ.ב הייתי רוצה להראות לך תמונות של עוגות השמרים שהכנתי מבצק הרטובה וטובה שלך
שיצאו לי מוצלחות וממש יפות יחסית לאופה חדש עם שמרים !
איך אוכל לצרף קבצי תמונות באתר ?!
באתר אני לא יודעת.
אם יש לך אפשרות להכניס לפורומים של תפוז:
לפורום אוכל חלבי או פורום מתכונים או פורום בישול ילדים ואני אקח משם את התמונות ואצרף למתכון באתר שלי.
על קילו קמח אני שמה 2 כפות שמרים יבשים=שקית של 50 ג' שמרים טריים.
6 כוסות קמח=קילו קמח.
טוב .. אחרי בדיקה 1 כוס קמח רגיל = 140 גרם
6 כוסות = 840 גרם
השאלה אם להשתמש בשקית שלמה של שמרית(50 גרם)
אם אכין עם קילו קמח וגמרנו .. להגדיל כמות חמאה ומים בהתאם ? כמה להגדיל
תודה מראש
עדיף להכין פעמיים את אותן כמויות בלי להכפיל.
פירגה תסלחי לי שאני שואל שוב התשובה לא ברורה לי
כנראה לא הבנת תשאלה שלי ..
על 6 כוסות קמח שזה 840 גרם אפשר להשתמש בשקית שלמה של שמרית גרגרים ?
ואם אשתמש בקילו קמח בכמה להגדיל כמויות של חמאה ומים
שוב תודה רבה ותסלחי לי שאני שואל שוב כי לא רוצה לפשל !!
הכי פשוט להכין כמוני.למדוד בכוסות רגילות מזכוכית עם ידית 6 כוסות קמח.
לדעתי גם אם תכין מקילו קמח,אין צורך לשנות כמויות בכלום.
על קילו קמח=50 ג' שמרים טריים. אני לא משתמשת בשמרית ולא יודעת כמה ג' יש בשקית.
לחמניות מצוינות! הבצק כל כך רך ונוח לעבודה, והלחמניות…. הלוואי והיה נשאר לי מה להקפיא… הכל התחסל!
תודה רבה לך פירגה! את אחת ויחידה
סיגל,תודה רבה על המחמאות.תכיני שוב ותהנו.
היי פירגה אני כל כך רגילה למתכונים שלך ולהסברים הטובים והברורים שלך שפעם ראשנה אני ניתקלת בהסבר כזה לא מובן על ההתחלה מה זה אומר טיפה מים לא הבנתי ואני דברים חדשים אוהבת לעשות חצי מהכמות כדיי ליראות איך יוצא? כל מה שכתב אפשר לעשות חצי כמות נכון ? מצפה לתושבה כי אני רוצה להכין כמה שיותר מהר עוד היום והאם להמיס את החמאה ? או שקרה ?
חגית שלום רב,
נא לסמן לי מה לא ברור במתכון? על איזו שורה מדובר?
תודה.
הראשנההההה על הקטע של המים ואיזה מרכיבים להכניס לפי הסדר?
אופן ההכנה:
תערבבי הכל ביחד רק את השמרים קודם בקמח.
לערבב עם עוד מים מהברז לבצק דביק, כפי שאת קוראת. תוסיפי מים כפית בכל פעם עד שהבצק דביק.
בהצלחה
חוץ מהכוס מים שרשום במתכון או שאת הכוס מים כל פעם בכפית כמו שכתבת?
חגית,בקר אור
אני אסביר אחרת,סליחה.
כתבתי כך
המצרכים בקערה : כלומר,לשים בתוך קערה:
6 כוסות קמח רגיל
5 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
2 כפות שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה/מרגרינה לפרווה
כוס מים חמימים
2 כפות סילאן או דבש
זאת אומרת שכל מה שרשום לשים בקערה כולל הכוס מים שרשומה,שמים בקערה.
עכשיו תלכי לאופן ההכנה ותראי את ההמשך…. שם כתוב:
אופן ההכנה:
לערבב עם ע ו ד כוס מים עד לבצק ד ב י ק
כלומר להוסיף עוד כוס מים לכל מה שכבר יש בקערה ושם יש כבר כוס מים אחת.
זאת אומרת זאת הכוס השניה.
עכשיו ממשיכים. כתוב שהבצק דביק אז כשאת לשה תגיעי למצב שהבצק דביק ואם צריך תוסיפי טיפה מים עד שיגיע למצב הזה.
בהצלחה.
וואו הסבר כזה ברור עדיין לא קיבלתי על הבקר פירגה תודה תודה תודה ויום מקסים
אבל אני אוהבת דברים חדשים במיוחד שאני לא כל כך ספצית בשמרים לעשות חצי מהכמות כי אולי לא יצליח לי אפילו שייצא לי רק 6 לחמניות אחר כך נעשה את כל המתכון במלואו
בוקר טוב פירגה
מה שלומך?
רציתי לברר בבקשה, למה הכוונה אבקת סוכר?
את מתכוונת לסוכר רגיל?
תודה ויום מקסים
רותיל"ה הי
אבקה זה מה שמפזרים מעל לעוגות לפני ההגשה. זה לא סוכר.
יום מתוק לך
פירגה יקרה
המון תודה על תגובתך המהירה
תבורכי
בכיף מותק,תכיני ותהנו מלחמניות משגעות.
הי, פירגה,
זקוקה לעזרתך:
ניסיתי את הלחמניות האלה וגם אחרות, אבל לא ממש מצליח לי.
הלחמניות מבחוץ יוצאות בסדר, אך כשפותחים אותן יש עדיין חלקים של בצק.
ניסיתי לאפות עוד קצת עם נייר כסף-לא ממש הולך.
אולי תוכלי להגיד לי מה לא בסדר ואיך לשפר בפעם הבאה.
אשמח לעזרתך.
תודה
הי גילי,
אלה לחמניות פאר שתמיד מצליחות אז בואי נלך למתכון ואשים באמצע 2 הערות חשובות.
אופן ההכנה:
לערבב עם עוד מים מהברז לבצק דביק, ולכסות בניילונית עד שיתפח כשעתיים –אני אוהבת לפנק את השמרים ולכסות אותם גם בשמיכה.
שימי לב: הערה 1. (לבצק דביק) לא להתרגש ולמהר להוסיף קמח.
אחרי כשעתיים הבצק תופח יפה, נותנים אגרוף קטן ומתפיחים שוב שעה.
מכינים בעזרת טיפונת קמח 11 לחמניות ענקיות עגולות או צמות.
שימי לב הערה 2: טיפונת קמח זה בערך עד כף ולא יותר,ברגע ששמת יותר הבצק כבר הופך לקשה ולא נאפה טוב.
מניחים על ניר אפיה ומשאירים שוב לתפיחה קצרה.
מברישים ביצה מהולה בכפית סילאן או דבש ומפזרים שומשום
אפיה בחום 180 מעלות 15 דקות ב…..
[הוספת תגובה]