d7a4d7a8d792d799d795d7aa d7aad7a0d795d7a8 - פרגיות - ארוחה בתנור

פרגיות – ארוחה בתנור

d7a4d7a8d792d799d795d7aa d7aad7a0d795d7a8 - פרגיות - ארוחה בתנור

באו הילדים בהפתעה גמורה והשעה 11 לפני הצהריים,
אז הבת שלי בלי להסס הכינה מנת פרגיות נפלאה.

את הירקות חתכנו וקצצנו והופ לתנור הכל הכנסנו.
אכלנו בשקט לא להפריע את העונג שבא עם כל ביס.

מצרכים:
תבנית עמוקה בגודל 27X33
קילו פרגיות נקיות חתוכות בגודל של "כמו" לשיפוד קצת יותר גדול
2 בטטות מקולפות חתוכות פרוסות
4 עגבניות פרוסות עם הקליפה
1 קילו תפוחי אדמה עם הקליפה שבושלו תחילה 20 דקות ורוככו – נפרסו לרבעים
4 עד 6 בצלים חתוכים לפרוסות עבות
כמה שיני שום אם רוצים

ניתן להוסיף 2 כוסות פירות יבשים מכל סוג שאוהבים כולל ערמונים מקולפים.
רוטב ההפתעות המוכר והחביב של הבת שלי  (מתכון למטה)
אופן הכנה:
אין צורך לשמן את התבנית
מסדרים בתחתית התבנית את פרוסות הבצלים
מעל את פרוסות העגבניות
מעל את פרוסות הבטטות הפירות היבשים ורבעי תפוחי האדמה
מעל לכל מפזרים את נתחי הפרגיות
מערבבים ומשקשקים בכלי את חומרי הרוטב ויוצקים על הכל באופן שווה
(לא לערבב.    הרוטב מצפה את התבשיל ובמשך האפיה יתפזר בתבנית עד למטה)
לצקת מים חמים בכמות שתמלא 1/4 תבנית – את המים יוצקים מהפינות שלא יגעו בתכולה או ברוטב. בזמן האפייה מצטבר הרבה רוטב בתבנית.
מכסים בניר כסף ועוטפים את התבנית.
מחוררים את פני ניר הכסף במזלג בהרבה חורים.
תנור חם 180 כ-שעה וחצי
לא לבדוק באמצע ולא לפתוח את התנור.

אחרי האפייה אם יש הרבה נוזלים אפשר לשפוך חלק .

רוטב הפתעות מכינים בתוך צנצנת:
1/2 כוס שמן זית
5 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה קיקומן
כף או שתיים קטשופ
כף אבקת מרק עוף
כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל מלח וטיפה קינמון

כמה כפות מים
לערבב ולשקשק היטב
הרוטב צריך להיות קצת סמיך
לטעום ולשבח.

לפני הארוחה משחימים מספר דקות בלי ניר הכסף.
תהנו

204 תגובות על “פרגיות – ארוחה בתנור

  1. פירגה בוקר טוב
    המתכון נשמע מצוויין אבל אולי אפשר לרדת בכמות השמן למרות שלקילו פרגיות זה בסדר.
    אבל אם אפשר פחות אשמח מאוד.
    שבוע טוב ומבורך, יום טוב.

    • פרגה, בדיוק הבוקר הפשרתי והתכוונתי להכין הפרגיות ב"ווק" , התפוח אדמה מוכנים בתנור.
      ראיתי את המתכון , חשוב לי שנוסה והיה מוצלח, ואימצתי אותו בחום. אני לא נוטה לסמוך על בשלניות שאני לא מכירה ,אבל מרגע שראיתי את האתר המושקע ואת שפע האהבה שזורם בין כל המתכונים, מייד אימצתי אותו בחום. אצלי הבנות צעירות ולכן בררניות לעיתים, לכן אוותר עלהעגבניות. חבל שבעלי בעבודה, זה נראה לי אוכל חגיגי, נראה אם נצליח להשאיר מנה אות שתיים לשעת הערב בשבילו. smile

      • עפרה יקירה תחילה תודה על המחמאות המחממות את ליבי.תמיד מתרגשת מחדש smile

        להבא,אנא,רשמי את תגובתך בסוף רשימת התגובות אחרונה בשורה כדי להקל עלי למצוא אותך.תודה smile

        המתכון הזה והמתכון של עוף המחמאות הוא בין הטובים והמוצלחים.
        אם לא יישאר,תכיני שוב ;) כדי שכל בני הבית יהנו.
        smile

    • שלום הכנתי את המתכון ולא בדיוק הבנתי לשים תבנית עם מים חמים מתחת לתבנית עם הפרגיות :x :cool: laugh

  2. המתכון מגיע בדיוק בזמן. הבן שלי אוהב מאוד פרגיות וביקש שאכין, וחיפשתי מתכון מתאים. אם יש לך עוד (עוד יותר פשוטים ומהירים… :P ) אשמח מאוד.

    • תמר הי חמודה
      כנסי לקטגוריה: מתכונים מחזה עוף
      כל המתכונים שיש שם מתאימים גם לפרגיות בתנאי שאת חותכת אותם קטן לרצועות או קוביות.
      יש מתכוני מוקפצים מהירים ופשוט נפלאים.
      תהנו smile

  3. תודה פירגה כמובן שאני אכין נישמע יאמיי. אגב הכנתי את הסלט חיטה. אין מילים לתאר היתפעלות המשפחה. ביום הולדתך בואי נרים אותך כל חברי האתר של smile smile פירגה גבוהה גבוהה. שוב תודה.

    • לפירגה היקרה,
      מתכון הפרגיות יצא ממש נהדר,עסיס וטעים ,היה ביקוש אצלינו לפרגיות הטעימותהאלה ,
      וממש קל להכנה ומעולה!
      כנראה שאכין שוב לכבוד שבת.

      המלצה לשואלת הקודמת בקשר לחזה עוף בתנור במקום בטיגון:
      מנסיוני ,כדאי את פרוסות חזה העוף להשרות שעתיים מראש בתוך משרה :
      מערבבים בקערה : 6 כפות שמן ,כף סילאן ,כף סויה ,פפריקה מתוקה /חריפה מה שרוצים,
      שן -שום כתושה, מלח מעט ופלפל,כפית חוואייג-למרק, או כול תבלין אחר שרוצים.
      כדאי להשרות לילה שלם בקערה את פרוסות חזה העוף ברוטב.
      להניח במדף תחתון במקרר,ורק למחרת להעביר לתבנית גדולה עם ניר אפיה משומן.
      להכניס לתנור בחום 180 מעלות 20 דקות ,
      ולהפוך לצד שני לעוד 15 דקות ,יוצא טעים ועסיסי.

      • ערב טוב דניאל יקרה,
        מתכון שאהוב גם עלינו מאד.
        בהחלט ניתן להמיר את הטיגון באפייה. ובהרבה מתכונים ניתן לעשות זאת.
        גם בתנור אני משתמשת בשמן. גם בתחתית וגם למעלה. אחרת יוצא יבש.
        בהצלחה ובאהבה kiss

  4. היי פירגוש ,

    גם אני זוממת גיחת הפתעה אליך ……. לתשומת ליבך ……

    נראה נפלא ומזמין , צבעוני ומלא טעמים שאני אוהבת , הייתי שולפת מהמסך אם היה אפשרי ……………….

    תודה יקירה ,

    smile

    שרית-ב

    • שריתוש ממוש איזה כיף שאת פה.
      היתה לנו ארוחה משפחתית טעימה ביותר.
      גררררררררררררר smile
      נשיקות.

      • אתמול הכנתי עם כרעיים לארוחת שבת. יצא מעולה.
        אגב, 1/2 תבנית מים זה הרבה יותר מדי.
        נשפך וגלש לתנור ומהתנור לרצפה…למרות שעטפתי בנייר כסף.
        חוק הכלים השלובים…חחח
        :!:

        • אילנה בקר אור
          הורדתי את כמות הנוזלים ל-1/4 תבנית. יש להשתמש בתבנית הכי גדולה של התנור ורצוי ע מ ו ק ה.
          מצטברים הרבה נוזלים . אבל זה חלק מהכיף,שלא יצא יבש.
          שמחה כל כך שנהניתם ואהבתם.יש ביקורות נלהבות ממי שכבר הכין.ראית?
          המשך שבת נפלאה smile

    • ריקה יקירתי
      כרעיים של עוף (רבע עוף) מורכב משני חלקים: ירכיים ושוקיים.
      לידיעתך הפרגיות הם למעשה החלק של הירך ללא העצם.
      את יכולה פשוט לקנות פרגיות מוכנות או ירכיים ולהוציא את העצם. זה כל הסיפור
      בהצלחה בהכנת המתכון. smile

  5. שלום פירגה
    במתכון את נותנת את רוטב ההפתעות,
    למה עוד אפשר להשתשמש בו,
    השילוב שלו נראה נהדר,
    ורציתי ךדעת אם יכול לשמש לעוד משהו

    • הי אביב תודה וערב נפלא :lol:
      לדעתי מתאים להמון דברים:
      ניסיתי ירקות בתנור בלי בשרים ,עופות בתנור או על הגז, ,גולש או צלי בשר, רוטב לבולונז, קציצות עוף או בקר, כנפיים, כדורי דגים /טונה, הכל מתאים ומשתלב נהדר. כיד הדמיון והטעם.
      תהנו smile

  6. פירגה היי
    הכנתי את המתכון לארוחת הצוהרים
    יאצ מעולה לפי דעתי לא צריך יותר מדי מים להוסיף כי הרוטב מספיק מימי
    תעשו תהנו ובתאבון לפירגה ולכולכם
    האתר מדהים והמתכונים מעולים

    כיף כיף כיף תמשיכו ותצליחו

    • שמוליק ערב טוב
      תודה על השיתוף בטעמים.
      בהחלט ניתן להוסיף רק 3/4 כוס נוזלים ולא כוס וחצי כפי שרשמתי בהתחלה.
      ארשום את האופציה גם במתכון.
      שוב,תודה וכיף שנהניתם ושיתפת
      smile

    • תראי בממולאים יש 2 מתכונים נפלאים לעופות ממולאים:
      אחד עם מלית "הפתעות" ואחד במלית בורגול מדליקה.
      בהצלחה smile

  7. פירגה בוקר טוב
    תשבוחות מכל המשפחה על המתכון, מאוד אוהבים פרגיות.כמו כן סלט התירס וסלט החצילים המוקפצים
    אשרי לנו הגולשים שישלנו אותך עם שפע המתכונים.
    אומנם אני בשלנית טובה, אבל אין לי את הדימיון ליצור מתכונים
    תודה ממני אנטה

    • אנטה יקירה
      חן חן על התשבוחות.מסרי לכולם תודה ממני ואת השמחה שאת גורמת לי אין לתאר.
      smile תמשיכי להכין ולהנות ולקבל המון מחמאות :lol:

  8. לפני שהאורחים שבו למכסיקו הכנו בת זוגתי ואני ארוחה ובה הכנתי גם את הפרגיות.יצא 10 !!! .אני רוצה בהזדמנות זו לציין שמאז שגיליתי את האתר שלך( זמן קצר) אין ארוחה ללא אחד או יותר מתכונים מהאתר.

    • נפלא ומחמיא ונהדר
      ניר תודה לשניכם ואני מקווה שגם בהמשך יהיה כך טעים ובשיתוף הדדי
      smile

  9. יצא מצוין וגם מאד קל להכנה. הכנתי את כל השכבות בתבנית יום קודם, שמתי במקרר ואת הרוטב בנפרד ולפני הארוחה שפכתי והכנסתי לתנור, פשוט כיף וטעים מאד.
    פירגה, אפשר תמיד לסמוך עליך עם מתכונים קלים ומצרכים שתמיד יש בבית, אין יום שאני לא נכנסת לאתר לראות מה חדש כולל התגובות, ואני רואה שכל יום יש מעריצים חדשים.

    אין כמו האתר של פירגה :P :P :P

    • ריקי יקרה
      כיף לקרוא אותך ועושה תיאבון לקום ולהכין.
      תודה רבה ותמשיכי להנות . ההנאה שלך,זו ההנאה שלי ;)

  10. הכנתי את הפרגיות לפי המתכון. תפוא"ד אפיתי בנפרד בתנור. הפרגיות יצאו פשוט נפלאות, טעימות, עסיסיות ובדיוק אחי הגיע לביקור וגם אמר שיצא "משהו משהו" והכי חשוב שהילדים אהבו מאוד מאוד! תודה.

    • תמרי,נהדר. תודה רבה.
      שמחתי לקרוא שהכנת ובעיקר שהיה טעים לכולכם וגם לילדים smile :lol:

  11. שלום לך פירגה,

    אני רוצה להכין רק פרגיות, בלי הירקות, עם רוטב ההפתעות שלך (או יותר נכון של הבת שלך). האם זה יצא טוב בתנור או שאולי עדיף להקפיץ את הפרגיות ברוטב? טיפים יתקבלו בברכה!

    תודה מראש :lol:

    • אופה הי,
      איך שאת רוצה יוצא טעים גם בלי ירקות.
      בתנור כסי בניר כסף. שיהיה הרבה רוטב על הפרגיות.
      בהצלחה smile

  12. לפירגה היקרה שלום!
    הכנתי לשבת את הפרגיות והוספתי עוד פרחי כרובית וברוקולי.
    יוצא פשוט מעולה וגם קל להכנה. הנכדים אהבו מאוד.
    תמשיכי לפנק אותנו עם מתכונים מעולים.
    תודה ,פולינה

    • פולינה יקירתי
      מתכון קל מאד ויש אפשרות ל"שחק" עם הירקות.זה כיף.
      פינוק של מתכון.
      אני אמשיך ל"פנק" ואת תמשיכי לשתף אותי שאני גם אהנה smile בעיקר מזה שהנכדים אהבו ;)
      תודה smile

  13. יש תגובה חדשה
    מאת : ניהול קריירה‏ (IP: 81.218.26.138 , bzq-218-26-138.cablep.bezeqint.net)
    תגובה:
    חברות יקרות,
    הוא אשר כבר כתבתי: שיטת תגובות ספציפיות על מתכונים ספציפיים יהיה לעזר רב.
    אני ניסיתי את עוגת הקוקוס קלמנטינה (תפוז) שוקולד – יצא נפלא, ניסיתי את בצק השקם (גם עם תחליף השמן) במילוי ש. "השחר" וכן במילוי חלבה – סוף הדרך….., ניסיתי את הפרגיות בירקות ורוטב (בצוע ספונטאני של ביתה של פירגה) ובני הבית והאורחים ליקקו אצבעות, עשיתי את מרק הקרופניק – טעם גן עדן.
    ועוד ועוד – עליהם אשמח לדווח בהמשך.
    ישר כח גדול לעשייתך, פירגה smile

  14. פירגה שלום,
    חייבת משוב: כעת שלוש וחצי , הקטנות כבר אכלו ,התפעלו ושאלו "מה חוגגים היום" (אמא מתחילה ללמד סמסטר ב'…חופשתי נגמרה…)הגדולות עוד בחטיבה, ואני מקווה שיישאר משהו…כל-כך התלהבנו, סיפרתי כמובן להוריי בשיחה היומית וסוכם שמהיום אני מכניסה לתנור תבנית ענקית של המתכון המשובח הזה. עד היום הכנתי רק משוקיים/כרעיים/כנפיים ותפוחי אדמה +הרוטב שאת מציעה. הפרגיות הן שדרוג מעולה, שווה את המחיר במאמץ כמעט אפסי.
    כר סיפרתי לכמה וכמה חברות על האתר המופלא שלך (וזה לא שאין לי אתרים אחרים…)!
    תודה ! :P :cool:

    • עפרה יקירתי
      בטוח שאני לא האתר היחידי עלי אדמות.יש מאות ולכל אחד יש את הייחודיות שלו.
      גם אני משוטטת באתרים אחרים ונהנית. יש כאלה שמכינים רק מספרי בישול ויש כאלה יצירתיים ,כמוני ;) שמגוונים את האוכל הפשוט למשהו יותר חמים וביתי.
      כל מה שעולה על שולחנינו ועובר את מבחן הטעימות בציון 10 עובר מיד לאתר לשתף את כולכם.
      אני שמחה שאהבתם את המתכון של הפרגיות ולא צריך באמת :lol: לחכות לחגיגות מיוחדות.
      חיבוק מהלב להמשך נפלא וביחד smile

  15. פריגה היי
    הוצאתי הבוקר פרגיות בשביל ארוחת שבת וראיתי את המתכון הזה. נראה ונקרא טעים להפליא.
    אני יכין אותו מחר ואדווח לך. נראה לי שאני לא יוסיף מים כי אצלי אוהבים שרוף שרוף וקראנצי.
    תודה לך על כל המתכונים הנפלאים והטעמים שלך. ישר כח ושבת שלום לך.

    smile smile smile smile smile smile

  16. פריגה יקרה

    ה צ י ל ו. אני צריכה גדוד חיילים לשמור על התבנית עם הפרגיות. יצא מהמם כמו כל המתכונים
    הנפלאים שלך. ולא יצא יבש כי במקום להוסיף מים שמתי כמות כפולה של הרוטב הנהדר של
    בתך.
    פריגה יקרה תודה תודה.
    שיהיה לך שבת שלום ומבורך

    smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile

    • יפה מעכו כל כך הצחקת אותי smile

      לשמור על הפרגיות.חהחהחהחה גדולללללללל

      בכל אופן,מה שבטוח שיהיה לך הרבה רוטב טעים ;)
      smile שבת שלום

  17. פריגה
    שמחה שצחקת אבל אני בהיכון די רציני. אני משוטטת באתר המדהים שלך ורושמת לי במחברת כל
    מתכון שנראה לי שיהיה כמו תפריט וכך גם נמצא אותו במהירות.

    שבת שלום :lol: :lol: smile smile smile smile

  18. פירגה יקרה,
    (הוספתי את הכינוי – מחיפה בגלל שיש כאן כמה ציפיות smile )
    הכנתי את המתכון יום שישי – עם כרעיים של עוף- פשוט מעדן,
    ארוחה טעימה ומושקעת בכלום זמן (כמו שאני אוהבת) .
    לא האמנתי כמה מצרכים פשוטים יכולים לשדרג את הארוחה..
    (תמיד הכנתי עוף במלח- אך מסתבר שישנן עוד דרכים להכין עוף).
    בעלי לא מבין מה קורה כאן…… :oops:
    שבוע טוב!!!

    • ציפי,בחרת במתכון מעלףףףףףףף ולא סתם בעלך מתעלףףףףףףףףףף
      חהחהחהחהחה
      תמשיכי להכין ולהנות
      שלכם,פירגה smile

  19. שבוע טוב ונפלא פירגה המופלאה,
    מתכון נפלא. טעים ברמות על, כולנו אהבנו , הכנתי גם את נגיסי הבטטה ונגיסי הברוקלי,
    ואת חטיפי הכרובית האפויים בפירורי לחם… יצא סוףףףףף של ארוחת ליל שישי..
    התענגנו על כל ביס, ושמך כיכב בפינו במהלך הארוחה, כולם שאלו אותי מי זו פירגה???
    ואפילו אימי אהבה את התוצאה ( תמיד יש לה טענות והערות…)
    אני השריתי את חתיכות הפרגיות ברוטב הנפלא,כשעה במקרר,
    ולא הוספתי מים, אין צורך ,התבשיל הפריש נוזלים,יצא עסיסי טעים ורך.
    תודה רבה ושבוע מוצלח smile :P :lol: ;)

    • סימה יקירתי
      איזה המלצות נפלאות. מחמם את הבטן והלב ;)
      אם תוכלי מדי פעם להכניס את המחמאות לתגובות של המתכונים עצמם (נגיסים)
      אולי בפעם הבאה….כמובן אם יבוא לך.
      אין עלייך,אוהבת אותך ותמשיכי להכין ולהנות את בני ביתך היקרים :lol:

      • בקר נפלא.
        כמובן שרשמתי גם רשמתי תגובות על הנגיסים( בכל אחד מהם) … ;)
        כבר ביום שישי כתבתי את תגובתי..עם תוספות.. ;)
        יום טוב
        ממני ה"גרופית "שלך smile

        • סימה,אין עלייך את מקסימה ואני "מתה" עליך :lol:
          המשך יום נפלא וטעים במיוחד smile

  20. פירגה יקרה,
    כרגיל ,יצא משהו משהו.
    הכנתי אתמול למשפחה וקיבלתי תשבוחות .
    תודה.אבי smile :

    • אבי יקר
      אני שמחה מאד שחזרת לעדכן ולשתף אותי ב"תשבוחות" שקיבלת.
      זה מקסים ונפלא ותודה רבה smile

  21. יצא מדהים :lol: :lol: :lol: :lol:

    אני בשלנית לא משהו וגם בעלי וגם הפעוטה פשוט ליקקו את האצבעות.

    תודה רבה..

    • תמר יקרה
      זאת בדיוק ההודעה שמרגשת אותי במיוחד smile תודה.
      תמשיכי להכין מטעמי האתר שלי ותהנו.המתכונים באמת קלים וטעימים.

  22. פירגוש, הכנתי היום את התבשיל עם כמה שינויים ויצא פשוט מעולה. רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את התבשיל, הכנסתי תפו"א, דלעת, דלורית וגזר, בנוסף לכל שאר הדברים שבתבשיל. האם יהיה טעים גם לאחר ההפשרה? תודה!

  23. לשבת האחרונה הכנתי את המעדן הזה, בתוספת אורז אדום. מיותר לציין שהכל נטרף בהנאה. לא נשאר פירור.
    פירגה בקשה לי אלייך; להעלות מתכון של אורז רגיל ובנוסף עוגיות אלפחורס (שלך בלבד)
    תודה על הכל ! אוהבת; שרי – מעריצה שרופה

    • שרי,תודה על המחמאות לפרגיות.הן באמת נפלאות.

      אורז לבן:
      שמים בסיר 3 כפות שמן +2 כוסות אורז י ב ש
      מערבבים ומוסיפים 4 כוסות מים רותחים+ מלח לטעם
      מנמיכים להבה להכי קטנה וסוגרים מכסה.
      מבשלים 20 דקות ב ד י ו ק ,אבל עדיף לטעום שהאורז מוכן
      סוגרים להבה ומניחים על הסיר מגבת
      תהני

  24. טעים טעים טעים
    מה אפשר לבקש עוד הילדים אכלו וכל כך נהנו וכמובן אני גם
    מי שלא ניסה לא יודע כמה הוא מפסיד
    בצהרים את זה בערב לביבות התירס עם הבטטה אני מאושרת :P

    • מאיה הי יקירתי
      כשאני קוראת את התגובות שלך,גם אני מאושרת. smile
      תודה על ההמלצה.

    • ניר בקר טוב,אתה יכול ל"אמץ" לך תיבול אחר לגמרי מתוך התיבולים שאתה מכין לתבשילי העוף שלכם.
      בכיף שיהיה לכם טעים smile

  25. אחר הצהרים טובים פירגה אני ממש עכשיו מכינה את זה עשתי בדיוק מה שרשמת אבל יצא הרבה מים וזה עשה המון עשן הוצאתי את זה ו שפחתי את המים והכניתי עוד מהרוטב הפתעות הזה השאלה שלי עם לא הרסתי את זה מה את חושבת ?

    • ענבל יקרה פשוט תעבירי לתבנית גדולה שתכיל עד 1/2 הגובה את התכולה.
      בהצלחה smile

  26. תודה על התשובה המהירה.
    אני אעדכן אותך שיצא ממש מעולה ! בעלי אכל 2 צלחות מרוב שזה יצא טעים ורך. :lol:

    • ענבל יקרה,מסרי תודה לבעל. בכיף.
      יש לפרגיות האלה הצלחה אדירה. כל מי שמכין מתלהב מאד.
      להבא,תמיד עדיף לשים את התבשיל בתבנית גדולה שלא יגלוש.
      בהצלחה והמשך הנאה smile

  27. פירגה האם יתאים להשתמש גם בשוקיים?
    עוד שאלה- כתבת לסדר מעל העגבניות את הבטטות והפירות היבשים- באיזה פירות יבשים מדובר?
    תודה

    • זה מתכון לפרגיות אבל אפשר לשים עוף (שוקיים)
      כל מה שאת אוהבת מהפירות היבשים הולך.
      שבת שלום smile

  28. פירגה יש לי עוד שאלה קטנה, אני מכינה את המתכון היום ורציתי לדעת אם התנור על טורבו או רגיל?
    תודה! אספר איך יצא

  29. פירגה יצא נהדר
    הכנתי עם ירכיים שקיבלו צבע מאוד יפה ושחום. מה שכן, לטעמי יצא בסוף יותר מדי רוטב,
    פעם הבאה אכין עם פחות מים.
    אני חושבת גם לנסות להכינו כצלי על הכיריים…
    תודה!

  30. פירגה אני רוצהלנסות היום משהו חדש עם רוטב ההפתעות להכין עוף ואורז בסיר אחד
    ציתי לבקש ממך המלצה כמה זמן לבשל את הכל כדי שהאורז לא יהפוך לדייסה וכמה מים להוסיף ל2 כוסות אורז? (כי גם מהעוף יוצאים נוזלים ואני לא יודעת לחשב… :| )
    תודה smile

  31. פירגה קראתי את ההמלצה שלך לצערי רק אחרי שהתחלתי להכין…
    הכנתי את התבשיל על הגז עם אורז ירקות ועוד הפתעות….
    שפכתי מעל את הרוטב ובישלתי כ-40דקות… יצא מאוד יפה והעוף והאורז קיבלו צבע נהדר!
    את המתכון שנתת ניסיתי גם בעבר והוא מעולה…
    תודה על העזרה והעצה הטובה תמיד! smile

    • אלה יקרה אין דבר.העיקר שיצא טעים ויפה. שימחת אותי מאד בתגובה הזו.
      תמשיכי להכין ושיהיה לכם תמיד טעים. smile

  32. שבת שלום ל פירגה.לא יודעת עם תעני לי אבל זה דחוףףףףףףףף.מחר יש אורחים.יש לי פרגיות וכמעת הכל אבל בעיה שאוהבים בלי בזל ולא כל כך רטוב.מה לעשות.בתודה מראש

  33. פירגה, אלפי תודות! מתכון מצויין! הכנתי לשבת, הגיעו אורחים ולא נשאר כלום!
    היה קל להכין ויצא טעים מאד! שוב, תודה!

    • יונית,מעולה,גם אצלינו זה מתכון מנצח וכולנו אוהבים מאד. תודה שחזרת לשתף אותי,את נהדרת.

  34. היי פירגה,
    אני מסתכלת על המתכון הזה המון זמן וביום שישי הכנתי סופסוף לארוחת ליל שבת.
    אין מה לומר! יצא ממש ממש ממש טעים (לא שחשבתי אחרת…)
    גם הילדים הבררניים שלי אכלו ונהנו- בקיצור תודה רבה רבה!

    • תודה רייזל,יופי שסוף סוף הכנת את הפרגיות הטעימות. הכי הכי טעימות,לא?
      שנה טובה מתוקה ונפלאה לכולכם

  35. ברבו!!!
    אין על המתכון הזה. :lol:
    בכלל בארוחת החג את כיכבת בשולחן.
    מתכון הפרגיות היה מבוקש ביותר ובצדק.
    כולם הופנו לאתר שלך בהמלצות חמות. :P
    התבשיל הוכן בתנור בכלי אולטרה של טפרוור.
    תודה לך על ארוחות נפלאות וטעימות smile
    שנה מתוקה וטעימה בבריאות

  36. פירגה יקרה האם התוצאה הסופית מתוקה כי אני לא אוהבת מתוק? ואם כן כמה לשים סילאן?

  37. בוקר טוב
    תמונה מגרה, מתכון פשוט תגובות מדהימות, מה צריך יותר מזה?? הוצאתי פרגיות אחכה שיפשירו וארוץ להכינם laugh רק שאלה, יש לי רוטב סויה רגיל של אסם, לא קיקומן. זה יהיה בסדר או שאני צריכה לשים פחות מהכמות?
    תודה מראש

  38. פירגה שאלתי אם אפשר להשתמש ברוטב סויה אחר שהוא לא קיקומן? יש לי רוטב של אסם ואני מפחדת שהוא יהיה חזק ויהרוס את כל הטעם, לכן אני שואלת אם אפשר להשתמש בו באותה כמות או שאני צריכה להפחית מהכמות?

    • לא יודעת.
      שימי כפית אחת ותטעמי. תבלינים נהוג לשפר בטעימות ולפי טעם אישי.
      אני לא יודעת מה הטעם שלך. תזהרי שלא יהיה מלוח מדי.
      בהצלחה.

  39. טוב חזרתי לעדכן, הוספתי בסוף רק 2 כפות סויה ולא היו לי בטטות אז שמתי במקום 2 גזרים גדולים.. זה יצא הרגע מהתנור ואני רוצה להגיד לך שהתוצאה לא מאכזבת, משאירה טעם של עוד… אכלתי ולא רציתי להפסיק.
    תבורכי ותמשיכי לייצר עוד מתכונים כאלה נפלאים. ;)
    אני בנתיים אחזור לתבנית..חייבת לנשנש עוד כמה תפ'א … laugh

  40. הי פירגה,
    עדכון:
    הכנסתי לתנור ואחרי שעה וחצי הירקות נותרו קשים והפרגיות חיוורות.
    הוצאתי מהתנור ובישלתי על אש בינונית כחצי שעה ואח"כ הכנסתי שוב לתנור ללא כיסוי לעוד עשרים דקות להשחמה.
    בתוספת אורז לבן בתחתית הצלחת, זה פשוט שילוב מנצח! יצא מעולה!

    אגב, תוספות שלי: כף רוטב צ'ילי, כף כמון, חצי כפית פפריקה חריפה ו – 250 גרם שזיפים מיובשים.

    המשיכי להעשיר אותנו במתכונים מעולים!

  41. רוצה להכין לפסח, ואנחנו לא משתמשים ברוטב סויה (כל השנה רק של קיקומן אבל הוא עשוי מחיטה = חמץ). מה יקרה אם אוותר על הסויה

  42. היי פירגה.
    בעלי לא אוהב בצל מבושל (עם בצל חי אין לו בעיה, מוזר). בכל מקרה, האם לדעתך עליי לוותר על הבצל לגמרי או להכניס רבעים (שלא ייתפרקו ויתערבבו עם התבשיל), כך שאוכל לשלוף אותם החוצה בגמר האפייה?

    • באמת שאני לא יודעת.הכי טוב שתעשי מה שנראה לך לנכון.
      בהצלחה והנאה. smile

  43. שלום פירגה היקרה , אני מכינה את הפרגיות אך ברצוני לשלב במתכון ירקות אחרים כגון ברוקולי כרובית וגזר , שאלתי האם הרוטב מתאים להם? תודה

  44. פירגה היקרה,

    הכנתי שוב את הפרגיות המנצחות לשבת – הפעם בבוקר.
    שמתי את הכל בתוספת פטריות בשקית קוקי כדי שלא יתייבש באפיה ועל הפלטה.
    לא הוספתי בצל ושום כי אני לא אוהבת איך שזה מתבשל ברוטב – מזכיר לי מרק עוף…
    כן הוספתי שום גבישי במקום. לא הוספתי קינמון לבקשת הגבר. (מה אנחנו לא עושות…)
    הוספתי פחות שמן – כשמינית כוס (הדיאטה…) וגם פחות מים כדי שהלכתית יהיה אפשר לשים על הפלטה
    לא תזמנתי כמה זמן זה נאפה, בערך שעה.
    אחרי בית הכנסת הוצאנו מהשקית – היה המון המון רוטב, העוף היה רך כחמאה והכל היה מבושל היטב וטעים ברמות… בעלי ביקש צלחת רוטב שלמה לטבול בה את החלה שלו.

    בקיצור אני מעריצה מס' 1 שלך, ותמיד עוקבת בתכנת ה-רס"ס שלי על כל מתכון חדש – גם אם אני לא מגיבה… אני אוהבת להגיב רק אחרי שהכנתי.
    חג שבועות שמח וטעים לך פירגה, ולכל בני ביתך!

    • רייזל יקרה,את מקסימה ואני שמחה שאת באתר שלי.
      יישר כח ותמשיכי לפנק את כולם.
      באהבה גדולה,פירגה.

  45. אני רוצה לומר לך שאין יום שאני לא ניכנסת לאתר שלך אוהבת ומאמצת את מתכון הפרגיות בתנור מכינה בכול יום שבת וכול המשפחה נהנת הרבה תודה שובה

  46. אם אני עושה את המתכון רק עם הפרגיות ללא הירקות
    מה הכמות של הנוזלים שאני צריכה לשים ?
    וגם לגבי רוטב ההפתעות האם להפחית כמויות ?

    תודה ענת

    • ענת,הכנתי כפי שרשום אבל לדעתי תשאירי את כמות הרוטב כפי שהיא ומקסימום בסוף תצמצמי/תסנני.

        • היי
          הבטטות והבצלים לא התרככו, שמתי לעוד חצי שעה וכלום
          להבא אולי כדי לבשל את הבטטות כמו התפוחי אדמה מראש? אבל מה לגבי הבצלים?
          תודה חוץ מזה יצא טעים מאוד!

          • קרן הי,
            לא הגיוני לי שאחרי שעה וחצי מכוסה בניר כסף עדיין יצא קשה.
            משהו לא מסתדר פה. בדקת את התנור?
            גם אין לי שום טיפ אחר.צר לי.
            מקווה שלהבא יצליח. smile

  47. פירגה שלום,
    יש לי שווארמה הודו, ואני רוצה להכין בתנור. האם המתכון הזה מתאים?

  48. לפריגה שלום אני לא יודעת למה אני לא מקבלת מיילים מפריגה לא מצליחה להרשם מחדש הדאר האלקטרוני lusi 1936@walla.com :lol:

  49. אנחנו גרים באוסטרליה ונאלצנו לחתוך בכמות הירקות… בכל זאת הילדים מאוד אהבו. לשיפור הטעם השריתי את הפרגיות במרינדה כשעה לפני שהנחתי אותם על הירקות.
    תודה על המתכון!

    • דלית,תודה לך.זה באמת מתכון משובח וכל מי שמכין אותו שמח בחלקו.
      שמחה שאהבתם ושחזרת לשתף.
      לבריאות smile

  50. אפשר לאכול את התמונה?? :lol:
    אפשר רוטב סויה רגיל מה המיוחד ברוטב קיקומן?זה שם של חברה או סוג אחר של רוטב סויה? תודה smile

  51. אני באמצע ההכנה אם אני רוצה לעשות את זה טיפה חריף זה מתאים ?אם כן איזה תבלין כדאי להוסיף?
    תודה ויום טוב!

  52. פירגה,

    מתכון מעולה, הכנתי לראשונה כמות כפולה ולא נשאר ממנה הוספתי סויה כל הכבוד :lol:

    המשיכי כך

  53. הפרגיות בתנור מחכה בקוצר רוח לראות איך באמת יצא :| :cry:

  54. פירגה יקרה
    לא אוהבת פרגיות
    אפשר חזה עוף במקום (לא פרוס דק כמו לשניצל כי זה יכול לצאת יבש…..)
    יום נעים

  55. היי פירגה
    הכנתי ויצא מדהים.
    השתמשתי בחלקי עם העור
    פירות יבשים – שזיפים שחורים בלי גרעינים
    סילאן – ללא תוספת סוכר – עדן טבע מרקט
    שכחתי לשים פרוסות עגבניות
    פרוסות בצל ובטטות
    ללק את האצבעות
    יישר כח

    • שושי,ערב טוב
      את מזכירה לי להכין שוב למשפחתי . גם הם מתלקקים מהפרגיות.
      תודה לך smile

  56. פירגה יקרה

    האם ישנה אפשרות להכין כם מחזה עוף ה"פילטים" של החזה
    את אותו המתכון? ואם לא תעזרי לי במתכון אחר ולא שניצל
    המון תודות smile

  57. פירגה,מועדים לשמחה.

    אפשר במקום סילאן,להשתמש בתמרים ?
    יש לי חבילת תמרים שלמים באריזה,
    האם זה יתאים בתבשיל הפרגיות ?

    • צריך ממרח תמרים נוזלי.אולי לחמם עם מים על הגז עד שיהפוך לריבה.
      בהצלחה smile

  58. היי פירגה,
    לבסוף ויתרתי על תוספת הפירות היבשים,
    וגם לא בישלתי מראש את התפו"א ,(רק חתכתי לרבעים ,ותיבלתי אותם במלח פלפל וכמון.)
    גם לא הוספתי בכלל שמן.
    וגם לא הוספתי סילאן טבעי ,(בבית הטבע אין עליו הכשר לפסח).

    סידרתי בכלי פיירקס טבעות בצלים,ומעליהם פרוסות מ-2 עגבניות ,
    מעל הנחתי את נתחי הפרגיות המתובלות,במלח פלפל פפריקה מתוקה ,
    1/2 כפית פפריקה חריפה ,1/2 חופן פטרוזיליה ו-1/2 כפית תבלין חוואייג'-למרק,)
    סידרתי מעל הפרגיות את פרוסות הבטטה,
    וביניהם פיזרתי 6 שיני שום
    ומעל הכול 8 פרוסות פרוסות עגבנייה.

    חיממתי את התנור 180 מעלות חום.
    יצקתי מעל הירקות והפרגיות 1/4 כוס ציר מרק מתובל היטב וטעים ,שהיה לי במקרר,
    ומהפינות יצקתי לתוך תבנית 6 כפות מים רותחים.

    כיסיתי בניר -כסף ,ובישלתי במשך שעה ועשרים דקות , ב ד י ו ק.
    הפרגיות יצאו רכות,והירקות שהתבשלו מתחת לפרגיות התרככו כמו שצריך וקיבלו טעם נפלא.

    יופי של מתכון , יצא מאוד ט ע י ם וריחני. (וזאת למרות הויתור על הפירות יהבשים, השמן והסילאן).
    פירגה יקרה,
    כול טוב, ויופי של מתכון לארוחה.
    חג שמח,
    דניאל.

  59. השתמשתי בדבש יצא מעדן אמיתי , מחליף בהחלט את השפודים על האש !!
    תודה על המתכון הפשוט והנפלא

    • תודה רבה אורלי.
      איזה כיף שחזרת לשתף.עם המון אהבה,לילה טוב ושימשיך להיות תמיד טעים smile

  60. היי פירגה ,
    יופי של מתכון:
    הכנתי ויצא טעים מאוד.
    ותודה לך פירגה, על ההשקעה,על הצילומים ועל המתכונים המוצלחים שתמיד מצליחים.

    • תודה שושי יקרה,זו אחת הארוחות הכי הכי שלנו.
      שימחת אותי מאד שהכנת ושאהבתם.
      לבריאות smile

  61. אני אהבתי כשחברה שלי הכינה מה שנקרא אצלנו 777
    7 כפות סויה
    7 כםות מיונית
    7 כםות קטשופ.
    מבשלים בזה את הפולקה. אניחושבת שאלה המרכיבים.

  62. הכנתי בפעם הראשונה אתמול בערב,הוספתי כוסברה מעל העגבניות,וללא בטטות וטיפה בהרט,עם דבש וקטשופ כי לא היה לי סילאן. אבל מה שחשוב זה שזה יצא מעולה!!!! בעלי אמר לי שחבל שהכנתי את זה באמצע שבוע חח שזה לארוחת שישי! המתכון פשוט גאוני!

    • הי הילה, תודה לך ותודה לבעלך שאהב.
      תמשיכי להכין מתכונים מהאתר,ואני מבטיחה שהכל הכל טעים טעים ;) :lol:

  63. שלום פירגה,
    מתכון מעולה. ממליצה עליו בחום כבר שנים.
    האם אפשר להקפיא את הפרגיות?? עם ירקות או בלי?

    • תראי, פרגיות כדאי לאכול ממש עם הכנתן או סמוך ואז הן רקות כחמאה. מעבר לזה,הן מאבדות את הפריכות והרכות.
      לא בטוחה שכדאי להקפיא. כנ"ל לגבי הירקות.
      שנה טובה smile

  64. פירגה יקרה,
    תודה על המתכון המעולה,הכנתי יצא מאוד טעים ,וכולם אהבו.
    כמו כול המתכונים הטובים,גם הפעם מחמאה על המתכון הטעים והנפלא ,קל להכין וטעים מאוד.
    מומלץ בחום.

  65. פירגה יקרה, תודה עבור המתכון.
    אצלי בבית אסור להזכיר אפילו את המילים עגבניות או פירות יבשים…. sad
    למרות שאני אוהבת מאד… האם ניתן להכין ללא המאכלים ה״אסורים״?
    אני שואלת כי העגבניות מוסיפות רטיבות למאפה והפירות היבשים מוסיפים מתיקות, ותוהה איך יצא
    בלעדיהם.
    שירי

    • הי שירי יקרה,

      מה עם קטשופ?

      פירות יבשים זו אופציה ואפשר לוותר.

      יצא טעים…..לא לדאוג smile

  66. פירגה,
    יקירה הכנתי לשבת,
    כול הכבוד,אין מילים: יצא מתכון ממש ריחני ונפלא.
    תודה.

  67. היי פירגה יקרה,
    שאלה:
    אם מכינים במחבת עם השמן והתבלינים,
    כמה זמן צריך להמתין עד שיהיה מוכן?

    • בקר אור שירן יקירה,
      פשוט תטגני תוך בחישה ותקפידי שהכל מוכן ורך. זה ייקח כמה דקות.
      עדיף לחתוך את הפרגיות לפרוסות דקות כדי שזמן הטיגון יתקצר ממש.
      בהצלחה והנאה kiss

  68. תודה למתכון הפרגיות מעולה והמאוד טעים ,
    רק שזה היה בתנור מעל שעתיים ורבע עד שיתרככו הפרגיות ,(להבא אחתוך לחצי הגודל.)
    אגב ,
    השריתי את הנתחים בשמן ושום ותיבלתי בגריל עוף , (ללא הסילאן וללא הסויה),
    הירקות הוסיפו המון טעם,ויצא מתכון שווה וממש טעים!!

    • בקר טוב שירה,
      פרגיות אמורות להיות מוכנות די מהר.
      כן, אולי לחתוך יותר קטן.
      תודה רבה וכיף לקרוא שנהניתם מהמתכון.
      המשך טעים וסופ"ש כייפי kiss

  69. היי פירגה
    מתכון מוצלח מאוד שהיום הכנתי לצהריים וכולם נהנו במשפחה,
    אגב, בגלל שיש אצלינו 2 אלרגים לתפו"א, השתמשתי כתחליף בפרוסות עבות של בטטות ,
    ובמהלך האפיייה הבטטות ספגו את הטעם הנפלא של הרוטב ,וכולם אהבו.
    פירגב יקרה המתכון מעולה !!!
    אין עלייך פירגה ,את הבשלנית האחת והיחידה – הטובה מכולם,כול מתכון מוסבר ברור, ותמיד יוצא מוצלח.
    יישר כוח,
    שרון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *