להכין "פירה" מ-6 תפוחי אדמה
להוסיף ל"פירה": בצל מטוגן וגם עלי בצל ירוק אם רוצים+ביצה טריה+כף או שתיים קמח – לפסח קמח מצה +כפית אבקת מרק עוף ומלח פלפל לפי הצורך אחרי טעימה.
לשטח חצי מהכמות בתבנית עמוקה משומנת 27X33
לאפות כ-20 דקות או עד להזהבה.
לפזר מעל לבצק ה"פירה" מלית צמחונית או בשרית
לכסות בחצי השני של ה"פירה", ליישר ול ח ר ו ץ פסים בעזרת מזלג
לאפות בחום 180 מעלות עד הזהבה חומה יפה של החלק העליון.
מלית צמחונית מפטריות:
600 גרם פטריות קצוצות מטוגנות עם 2 בצלים קצוצים מוזהבים
מלית שידרוג לבסיס וציפוי פסטה עם טחינה – יוצא נפלא.מומלץ לגיוון. פשוט מכינים את הפסטה ומערבבים עם טחינה .
מלית בשרית:
קילו בשר טחון
4-5 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
2 בצלים קצוצים גס
אופציה: כוס ירקות לפי בחירה וחתוכים קטן:
גזר,פטריות,קישואים,תירס,פלפלים,בטטה,תפוחי אדמה, כרובית,ברוקולי,אפונה,שעועית, וכו'
עשבי-תיבול קצוצים
1/2 כוס יין אדום או ציר מרק עוף (מים+כפית אבקת מרק עוף)
מלח, פלפל שחור,פפריקה,צ'ילי,כמון.
2 ביצים טריות
הכנת המלית:
מטגנים בשמן הזית את השום והבצל, עד שהם משחימים מעט. מוסיפים
את הבשר ומטגנים בבחישה מתמדת עד שנהיה פירורים ומשחים.
מוציאים את הבשר ומכניסים את הירקות ומקפיצים קלות 2 דקות או עד שרכים.
מחזירים את הבשר מוסיפים את עשבי התיבול והיין, ומבשלים
עד שרוב הנוזלים מתאדים . כשהנוזלים מתאדים, מוסיפים תוך ערבוב את
הביצים ומערבבים עד שהביצים נקרשות. מוסיפים צנובר ומערבבים.
תהנו
שלום פירגה יקירתי
אפיתי את פאי הרועים שלך, לא הפסקתי לקצור מחמאות
פשוט נפלא
תודה
ריקה מקסימה
תענוג גדול לקרוא שטעים לכם. נהדר שקצרת מחמאות לרוב :lol:
עכשיו גם אני משוויצה
מצאתי!!!
לא להאמין! אבל זה המתכון הנהדר!
5 כוכבים! (אלא מה?)
אם היה עוד הייתי מצביעה עוד אלף אפילו..
חה…..
מתכון נהדר ועסיסי!!! :lol: :lol: :lol:
אוקיייייי העיקר שנמצאה האבידה הגדולה :lol: חהחהחהחה
נהדר שמצאת בין ים של מתכונים ;)
תודה על הניקוד הגבוה :lol:
הי פירגה היקרה,
המון תודות על הקישור לפאי הרועים.
אכין לשבת, הודות לך!
פירגה שלום
המתכון נקרא נפלא.
כמה זמן ניתן לשמור את הפאי? אפשר להקפיא אותו?
מיכל,שמרי במקרר.יומיים .
בס"ד
לפיגורש בוקר טוב
עשיתי את הפאי הבשרי יצא משהו משהו חבללללללל על הזמן כל מתכון שלך מנצח
ליאורה יקרה ,
תודה רבה ושימחת אותי מאד שנהניתם מהפאי.
המשך טעים ונפלא ביחד.
פירגה יקרה,
המתכון מעולה (כרגיל)
עשיתי את האופציה הבשרית עם תוספת של רגלי פטריות (קראתי איפושהו שזה טוב להשבחת תבשילים בשריים) ויצא ממש טוב.
תודה
לבריאות ובאהבה מוריה
תהנו ושבת שלום לכולכם
אני רוצה להכין את פאי הרועים לליל הסדר.
א. אפשר להכין ביום ראשון?
ב. כדי שהילדים שמשתתפים יאכלו מהפאי, אני מתכוונת לעשות אותו על טהרת הבשר ללא
ירקות כלשהם. האם לדעתך רק להשמיט את הירקות או שיש שינויים במתכון בעקבות זאת?
תודה ושיהיה לך ולמשפחתך חג שמח ואביב בלב כל השנה!
שירי
שירי,אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר מכוסה.
כדאי לשים יותר בצל אפילו 4 על קילו בשר.
חג שמח אביבי וטעים לכולכם
המון תודה! אני אקצוץ את הבצל דק דק כדי שהילדים לא ירגישו….
חג שמח לך פירגה יקרה והמשיכי לענג אותנו בשלל מתכונייך הטעימים!!!
[מה יהיה עם הדיאטה?? ;) ] חחחחח
כן ..אכן בוצע היום.בשרי.
טעים מאד.
קל להכנה,למרות מספר השלבים.
חומרים זמינים מאד.
שונה ,מיוחד ואסטטי מאד.
נכנס לנכסי צאן ברזל המשפחתיים שלנו.
תודה תודה.
הי אסתי
תודה רבה שחזרת לשתף ולהחמיא.
תמשיכי להכין ולהנות ובעיקר לפנק את בני ביתך
בוקר טוב
יש מקום להכין את העיסה של הבשר ולהקפיא.? ואז ביום החג אוציא ואכין את השאר המרכיבים?
תודה רבה ושנה טובה ופוריה
יעל,אני לא יודעת כי לא עשיתי כך.
שנה נפלאה וטובה
ואווו. איזו תגובה מהירה…
אנסה ואשמח ליידע אותך… וזאת להקל בעומס לפני החג.
המון המון תודה
אני אשמח שיצליח לך, כדי שאוכל להוסיף זאת למתכון לרווחת כולנו.
תודה ושנה טובה
הכנתי פאי רועים טבעוני לפי המתכון במקום ביצההוספתי זמן זית .יצא נפלא!