d79bd793d795d7a8d799 d797d79ed790d794 d790d79ed790 d7a9 - כדורי חמאה נמסים בפה

כדורי חמאה נמסים בפה

d79bd793d795d7a8d799 d797d79ed790d794 d790d79ed790 d7a9 - כדורי חמאה נמסים בפה
d79bd793d795d7a8d799 d797d79ed790d794 d7a6d795d7a8d795d7aa99 300x225 - כדורי חמאה נמסים בפה

כדורי חמאה-פירגה

d79bd793d795d7a8d799 d797d79ed790d794 d7a6d795d7a8d795d7aa 22 300x225 - כדורי חמאה נמסים בפה

כדורי חמאה-פירגה

ההמלצה:
": בוקר טוב פירגה
אני כל יום מתעדכנת במתכונים המדהימים שלך והפעם החלטתי לנסות את העוגיות האלו – אני חייבת להגיד לך – זאת הורסיה העשירית אם לא יותר שאני מנסה לעוגיות האלו וסף וסוף הגעתי למתכון המנצח!!! אבי היווני כל פעם היה טועם ונותן דיעה אם אכן הצלחתי להגיע לרמה של אמא שלו בעוגיות הללו והפעם לא היו לו מילים!!! (וזה קשה)אז המול תודה לך – העלית חיוך של סיפוק בפני שסוף סוף הצלחתי להשאיר את אבי ללא מילים וללא תלונה אחת קטנה – פשוט מושלם
חג שמח פורסם על ידי אנונימי בכתובת טועמים במטבח עם פירגה בתאריך 08:35 12 אוקטובר 2008
כדורי חמאה נמסים בפה – הכמות גדולה כי אין טעם להכין פחות…..נחטפים….נזללים כהרף עין.
אבל אם אתם רוצים ארשום בסוף חצי כמות שזה בערך  50  עוגיות.

המצרכים בקערה ואופן ההכנה:
4  כוסות קמח—- ולהכין בצד עוד קמח לזמן הלישה
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 שקיות סוכר וניל
כוס אבקת סוכר לבצק העוגיות ועוד 100 גרם מכינים בקערית לגלגול העוגיות אחרי האפיה.
ללוש את כל המצרכים לבצק עדין .
להוסיף עוד קמח תוך כדי לישה עד שיהיה בצק עדין ורך ליצירת הכדורים.
לקרוץ עיגולים ולהניח על ניר אפיה
לאפות בחום 175 כ-15 דקות . העוגיות נשארות לבנות ורק התחתית זהובה. (פשוט להוציא עוגיה אחת ולבדוק)
מיד אחרי האפיה כשהעוגיות חמות מכינים כאמור, קערית מלאה באבקת סוכר ומגלגלים בתוכה את העוגיות.
כמות ל-50 עוגיות שזה 1/2 מהכמות הרשומה למעלה:
שמים בקערה:
200 גרם חמאה רכה מאד בטמפרטורת החדר (אסור לחמם בשום צורה)
1/2 כוס אבקת סוכר
שקית סוכר וניל
ביצה
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה.
את הקמח מוסיפים בסוף  . מוסיפים עוד קמח תוך כדי לישה עד שמקבלים בצק רך ונעים למגע.
מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
מכינים כדורים קטנים או קורצים צורות שילדים אוהבים
כדי להכין צורות שמים כדור בצק בין 2 ניירות פרגמנט ומרדדים מבעד לניר.מסירים את הניר החיצוני ומכינים צורות.
מעבירים לתבנית עם ניר אפיה ואופים בחום 175 כ-10 דקות
העוגיות נשארות לבנות צהובות ורק התחתית מעט משחימה.
מחכים קצת ומגלגלים באבקת סוכר אפשר רק לפזר דרך מסננת דקה.
שומרים בצנצנת עוגיות סגורה היטב
כד לקבל צורה עגולה, מכינים את העוגיות כמאפינס.  בכל מאפינס שמים כדור בצק.

תהנו

69 תגובות על “כדורי חמאה נמסים בפה

  1. פירגה בוקר טוב
    אני גולשת חדשה בבלוגיה שלך ומאוד מאוד נהנית, הכל ערוך כל כך ברור, המדכונים ברורים ומעוררי תאבון שאפשר להרגיש את הטעמים רק מקריאתם, כבר אימצתי מס' מתכונים, אתמול הוצאתי את המתכון הנ"ל ומיד ניגשתי לעבודה, הילדים והבעל פשוט התעלפו מרוב עונג, כל עוגיה נאכלה בשקיקה רבה ועד שאחת נמסה בפה השניה כבר היתה ביד.

    תודה רבה יישר כח.

  2. הי פירגה,

    הכנתי כבר כמה פעמים את העוגיות- אליפות… טעימות עם הקפה בטירוף… smile

    תודה פירגה

  3. בוקר טוב פירגה,

    לא חשוב איזה קינוח אני מכינה לשבת… תמיד חוזרת ומכינה את העוגיות חמאה המעולות האלה.
    אתמול חזרתי מוקדם מהעבודה ואמרתי יאללה נעשה משהו, פתחתי את המקרר ואני רואה איזה 5 חבילות חמאה 200 גרם אז יאללה להכין עוגיות חמאה של פירגה.
    כמובן שיצאו פצצה, אין על עוגיה כזו עם הנס קפה של הבוקר לפני היציאה לעבודה…. smile

    שיהיה לך סופ"ש נעים
    נ.ב- אולי אכין את המרק עדשים ובצל שפירסמת לאחרונה… כמובן שאם אכין אספר איך היה.

    • שחר שוב תודה על המחמאות לעוגיות החמאה.
      תהנו smile
      מקווה שתכיני את המרק הנהדר.אי אפשר שלא שלא לאהוב אותו.טעים טעים :lol:

  4. אהלן פירגה ערב טוב
    הרבה זמן שאני מחפש מתכון טוב לעוגיות חמאה שיהיו זמינות בצנצנת על השיש במטבח !
    במתכון הזה יש 400 גרם חמאה שזה כמובן המון
    תהיתי אם אוכל להכין כנסיון חצי כמות ?!
    ואז להשתמש בחצי כמות המצרכים ?

    ועוד שאלה
    לשים ביד או במיקסר או במעבד מזון ?
    חמאה צריכה להיות רכה , להקציף אולי חמאה ואבקת סוכר קודם במיקסר ואז להוסיף ביצים וכו ?!

    ושאלה שלישית
    חיפשתי במתכוני עוגיות באתר שלך ולצערי לא מצאתי מתכון לאלפחורוס , אין ?!

    אנא ממך שימי לב לסדר השאלות ותעני בבקשה אחת אחת ורב תודות מראש :!:

    • אמיר הי
      העוגיות כל כך טעימות כך שאין טעם להכין 1/2 כמות.הכמות שיוצאת היא גדולה.
      כמובן שאפשר להכין 1/2 כמות אבל ראה…הוזהרת.חהחהחהחהחה ייגמרו בשניותיים.

      ללוש ב י ד החמאה בטמפרטורת החדר

      אלפחורס כדאי להכין מהבצק הלבן שלי. הוא מושלם להכנת אלפחורס.
      בצק לבן:

      בצק לבן רב שימושי – עדין ביותר ונימוח מאד חשוב מאד: (נשאר בצבע לבן זהוב גם אחרי האפיה)
      מהמחברת המשפחתית של פירגה
      חומרים לבצק:
      חבילה חמאה/מרגרינה לאפיה=200 גרם
      4\1 כוס שמן קנולה
      2\1 כוס מים מהברז
      3 כפות סוכר
      4 כוסות קמח-מתחילים ללוש עם 3 כוסות וממשיכים להוסיף לפי הצורך
      שקית אבקת אפיה
      שקית סוכר וניל או תמצית וניל

      ללוש לבצק רך ועדין – לפי המלצות יש לקרר את הבצק חצי שעה
      לחלק ל-5 כדורים שווים.

      לרדד די עבה שיהיה מה "לתפוס"———- לקרוץ למלא ולגלגל-מה שרוצים.
      כדאי להדק בצורה סיבובית כדי שיתפוס טוב ולא ייפתח

      אופים על ניר אפיה —מניחים את המאפים במרווחים-הם תופחים.
      אפיה בחום 175. כ-30 דקות – לא להשחים. האפיה מהירה עד לצבע לבן למטה —וחום בהיר בתחתית
      מציעה לבדוק עוד לפני תום החצי שעה….
      מקררים ומאבקים באבקת סוכר.

      ההמלצות שלי להכנה עם הבצק הזה:
      אלפחורס
      אזני המן
      מעמול
      כדורי בצק ממולאים בתמרים/פרג/ממרח חלבה ועוד
      שטרודל/כרוכיות תמרים או מלית אחרת
      מיני ביס סהרונים/קרואסונים ממולאים בשלל ממרחים או רחת לקום
      שבלולים ממולאים
      עוגיות צורות
      סהרונים (חצי ירח) טבולים מיד אחרי האפיה באבקת סוכר
      עוגיות סנדויץ' ממולאות ריבה ובשלל ממרחים
      ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.

      המלצות של הבנות:

      שרון והבנים הוסיפה לבצק הלבן-2 כפות קקאו והורידה מכמות הקמח .

      יום מוצלח , נעים טעים :lol:

  5. ממ ממש תודה פירגה מקסימה
    אני אנסה תבצק הזה בהקדם
    אז איפשר להכין מזה אלפחורס בלי קרונפלור ? כי תמיד באלפחורוס יש קרונפלור
    מעניין אם זה יצא אותו הטעם

    ממ רק ברשותך איפה הדף של בצק לבן ?
    זה לא אותו בצק פלא שמתאים למגוון מאפים ?
    כי חיפשתי בכל זאת את בצק לבן שרשמת כאן לא מצאתי

    • אמיר הי
      בצק פלא זה סוג אחד ממגוון הבצקים שיש לי
      אני פשוט לא אוהבת קורנפלור בבצק.
      יש לי המון בצקים וכל אחד טעם משלו.
      יש גם כאלה עם 2 חלמונים שמנת וכו' כמו בפורים שאני מכינה ממנו אזני המן או עוגיות צורות.
      כל בצק לגופו. כל בצק והמאפים שלו.

      בחלק אפשר להכין מגוון גדול של מאפים כמו בבצק הלבן:

      מצטרפת להמלצה בצק לבן של פירגה ו אורני6 / אוכל חלבי ו מתוך המון המלצות חמות.
      12:43 04/03/07
      הכנתי משלוחה מהבצק הלבן הרב-שימושי של פירגה שלנו:אוזני המן במילוי ממרח שוקולד+ פירורי ביסקוויטים

      מעמולים במילוי ממרח חלבה + שוקוצ'יפס לבן , כרוכיות מרולדת תמרים,קינמון ואגוזים

      והכל מהבצק הלבן של פירגה – טעים טעים בטירוף, בעבודה ליקקו את האצבעות.

      ממליצה בחום למי שעדיין לא ניסתה,ולפירגה המקסימה – תודה מקרב לב וחג שמח.

      בצק לבן רב שימושי – עדין ביותר ונימוח מאד חשוב מאד: (נשאר בצבע לבן זהוב גם אחרי האפיה)
      מהמחברת המשפחתית של פירגה
      חומרים לבצק:
      חבילה חמאה/מרגרינה לאפיה=200 גרם
      1/4 כוס שמן קנולה
      1/2 כוס מים מהברז
      3 כפות סוכר
      4 כוסות קמח-מתחילים ללוש עם 3 כוסות וממשיכים להוסיף תוך כדי לישה לפי הצורך
      שקית אבקת אפיה
      שקית סוכר וניל או תמצית וניל
      ללוש לבצק רך ועדין -המלצה: לקרר את הבצק חצי שעה במקרר.
      לחלק ל-5 כדורים שווים.
      לא לרדד מדי דק שלא יקרע
      אופים על ניר אפיה —מניחים את המאפים במרווחים-הם תופחים.
      אפיה בחום 175. כ-30 דקות – לא להשחים. האפיה מהירה עד לצבע לבן למטה וחום בהיר בתחתית
      מציעה לבדוק לפני תום החצי שעה….
      מקררים ומאבקים באבקת סוכר.

  6. פירגה מקסימה
    אין לי מילים להודות לך על התמיכה והתגובות המהירות
    כעת התמונה יותר ברורה לי
    ושאלה אחרונה ברשותך ..
    מאיזה בצק את הכי ממליצה לי להכין רולדות במילוי ממרח תמרים ואגוזים גרוסים ולפרוס לעוגיות ?!
    איזה מהבצקים שלך הכי מתאים ?
    חשבתי ללכת על בצק הפלא או בצק הגבינה שלך מה את אומרת ?
    מקווה שאת מבינה למה אני מתכוון
    ושוב רב תודות לך מראש

    • כיוון שהכל טעים אני אגיד מה שהולך אצלי לטעמינו.
      הבצק הלבן.
      אז שוב, לשיקולך.

      כדאי להכנס לאתר למנוע החיפוש ולרשום:

      מגוון עוגיות צורות או ממולאות בבצק הלבן
      יש שם גם תמונות של הרולדות בבצק הזה במלית תמרים. יפהפיות.
      smile

  7. ערב טוב פירגה יקרה
    מחר חגיגת אפיה במטבח של אחותי .. מזמן לא הפכתי לה את המטבח חחחח
    אני אנסה את הבצק לבן ואת הבצק פלא למרות ששניהם דומים מבחינת מרכיבים
    אותם מרכיבים הייתי אומר ..

    הייתי עוד רוצה לגלות ממך עוד בצק אולי
    עשיר יותר שיש בו אולי ביצים או חלמונים , שמנת , משהו הייתי אומר שמכיל עוד מרכיבים טובים ?!
    גם שמתאים להכין ממנו כרוכית תמרים ואגוזים ולפרוס אחרי אפיה , יש כזה ?! :cool:
    ממ אני יודע קצת הכבדתי עלייך ביומיים האחרונים ואני ממש מודה לך
    על התמיכה האורך רוח והסבלנות שאתה מגלה כלפי כולם כאן :!:

    • אמיר ערב טוב
      נזכרתי שיש לי קטגוריה של בצקים שונים ויש בו מגוון בצקים
      הנה הבצק שאתה מבקש והוא מתאים לכל מיני מאפים כולל עוגיות או עוגיות ממולאות או כרוכיות:

      מצרכים לבצק:
      חבילה חמאה/מרגרינה רכה 200 גרם
      2 חלמונים
      1/2 כוס מיץ תפוזים+קליפה מתפוז— או מיכל שמנת חמוצה
      3 כוסות קמח תופח
      1/4 כוס אבקת סוכר
      לעבד במיקסר או ללוש ביד לבצק כדורי, רך ונעים מאד.
      להוסיף עוד קמח תוך כדי לישה עד שהבצק מתגבש ונוח לעבודה.
      לשטח על משטח מעט מקומח ולקרוץ עיגולים.
      מליות כמו: פרג או תמרים ,אגוזים,קוביות שוקולד,שוקולד צ'יפס,ממרח חלבה ודבש .
      אפיה רבע שעה (לבדוק) בחום 170 בתנור מחומם מראש
      כמות 27 יחידות.
      מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

      "טיפים"
      1. כדאי לקרוץ את העיגולים-עם המכסה של ממרח התמרים או ממרח החלבה.
      2. את החלבונים להקציף בעזרת מזלג עם כפית סילאן ולהבריש את אזני ההמן לפני הכנסתם לתנור
      תהנו

  8. יו !!
    סיפרו שאת מקסימה אבל לא תיארתי לעצמי שאת כל כך מקסימה פירגה !! :!:

    מקווה רק שיהיה קל לחיתוך פורסות לכסוניות כאלה אחרי האפיה

    מה גם שגליתי את בצק הגבינה שלך שגם אותו דווקא תיכננתי למחר
    אני אעדכן אותך בתוצאות
    לילה טוב smile

    • לאמיר

      שלל טיפים של השפית בקי לבצק הלבן שהוא אצלה בן בית כבר שנים:

      טיפים , עצות ושימור הבצק הלבן של פירגה

      מאת: אימא של בתאלו 25/02/09 | 16:10

      מניסיון שלי.

      אני את המרגרינה ממיסה במיקרו כמה שניות שתהיה קצת נוזלית, או שאני מוציאה את המרגרינה לשעתיים/שלוש בחוץ תלוי, יום אחד הנחתי אותה ליד המיקרו מעל התנור והמחום של התנור היא נמסה לי די מהר…………….

      ניתן ללוש את הבצק ביידים להתחיל עם החומרים היבשים ואז הרטובים יותר קל…………..

      אני בטעות פעם אחת שמתי 1/2 כוס שמן במקום 1/4 כוס יצא רך ומדהים…………….

      אני שמה רק 3 כוסות קמח יוצא מדהים גם
      לא תמיד אני שמה במקרר לפעמים אני ממהרת לאפות, ולפעמים אני משאירה במקרר כמה שעות, יום אחד זה היה גם יום שלם במקרר מעל 24 שעות הבצק,
      אני לא מחלקת את הבצק לכדורים אלא כדור אחד……………… אם ממהרים אפשר להכניס למקפיא ל 5-10 דקות .
      אני גם שמה קמח על המערוך ועל השיש שלא ידבק……………

      ניתן לאחסן את העוגיות עד שבוע מחוץ למקרר, בקופסא אטומה, וניתן לשמור אותם גם במקפיא, כן כן מה שאתם קוראים
      יום אחד נתקעתי עם מלאי של עוגיות כאלו והלקוחה שלי אמרה לי תשמרי לי לשבוע הבא, הקפאנו הכל, הפשרנו הכל ויצא מעדן כאילו עכשיו אפינו אותם…………

      מחוץ למקרר קופסאות אטומות , ולמשל יש קופסאות בחד פעמי כמו שאתם רואים בתמונה שאפשר לארוז איתם, נכנסים בזה כ 400 גר' של עוגיות .
      הבצק מאוד פריך וטעים ופשוט נהדר………….
      אני מניחה גם נייר אפיה על המגש .

      אם אני יוצרת רולדות

      אני עושה חריצים עם סכין חדה כי מרוב שהבצק רך סכין רגילה מורחת ולא חותכת, אני עושה חריצים עם סכין חדה למי שיש סכין יפנית לבצקים (מהניסיון שלי במאפיה………) אז גם אפשרי.
      אחרי האפיה מחכה שזה יתקרר וחותכת.

      כמעט לכל המילויים אני שמה אגוזי מלך שאני מרסקת אותם עם שקית ודופק שניצלים……………

      אני שמה את התנור על טורבו כי אני אופה כמה מגשים ביחד, מסדרת לי 3 מגשים ואז אופה אותם, ובערך כ 15 דקות אפיה על חום של 200 מעלות………….אבל שעושים את זה בפעם הראשונה להשגיח ממש להשגיח כי הם נהיים זהובים מהר מאוד

      השילובים המנצחים אצלי , נוטלה חלווה ואגוזים, או רק נוטלה, או נוטלה ואגוזים
      אגוזים עם שמנת מתוקה של פירגה
      שוקולד ואגוזים
      תמרים , תמרים ואגוזים
      והמלית פרג של פירגה החלבית שהיא פשוט מעדןןןןןןןןןן

      • ועכשיו גם הוספתי את הטיפים של בקי לבצק הלבן לקטגוריה: הטיפים של פירגה
        לילה טוב וחלומות נעימים smile וטעימים.

  9. היי פירגה
    את המתכון הזה לכדורי חמאה נסיתי לפני כשבועיים , ובאמת היה אחלה
    תהיתי אם אוכל לשלב חבילה (80גרם) של אבקת אינסטנט פודינג וניל לקבלת טעם ונילי ?
    אני מכין אלפחורוס לעפמים עם אנסטנט וניל וזה אחלה
    אני מתייעץ איתך מה דעתך ?זה יכול לפגוע במקרם של הבצק ?

    • אמיר בקר אור זו אני פירגה
      לדעתי תקבל משהו אחר לגמרי.
      יש בצקים עם פודינג וניל.הטעם שונה.
      לשיקולך smile

  10. היי פירגה,

    ניסיתי כבר פעמיים להכין את העוגיות הנ"ל, יוצאות טעימות מאוד אבל משתטחות לי לגמרי בזמן האפיה ולא נשארות עגולות…. יש לך רעיון למה זה קורה? sad

    • עידית חמודה smile
      לא יודעת למה זה קורה אצלך
      אולי שווה לך להכין במנג'טים smile

  11. עוגיות סבתא דבורה!

    בצק עדין עדין ומדהים.
    עוגיות לא כל כך מתוקות (פחות סוכר אצלנו), נחטפות גם ע"י בני הדור השלישי והרביעי של סבתא דבורה!

    תענוג, פירגה, למצוא אותן גם אצלך smile
    והמון המון תודה על האוצרות שאת מנחילה כאן לכולם.

    • יעל יקרה ,תודה רבה רבה
      תודה וברור שאין כמו המתכונים של הסבתות.
      אני גאה מאד בקטגוריה:נוסטלגיה
      וכמה טוב שאפשר להמשיך ולהביא מהטעימים האלה לדורות הבאים smile

  12. בוקר טוב,
    רוצה להכין את העוגיות – ויש רק שאלה קטנה: במתכון ה"מלא" כתוב שקית אבקת אפיה, ל- 4 כוסות קמח. במתכון לחצי כמות, כמות הקמח אמנם מחצית, אבל גם שם רשום שקית אבקת אפיה :eek: . אני רוצה לנסות בפעם הראשונה עם חצי כמות, ואשמח לוודא כמה אבקת אפיה צריך…
    תודה ויום טעים

    • נכון,אני תמיד שמה שקית אחת החל מ-2 כוסות קמח.
      במתכונים שיש יותר משקית אחת אני מ ד ג י ש ה במתכון הספציפי.
      תהני חמודה smile

  13. ראשית כל, ישר כוח גדול על המסירות לאתר ויותר מכל לגולשים בו. אם נשפוט עפ"י התגובות, אין ספק שאת תורמת לשלום הבית של 'כמה' משפחות בישראל…

    ועכשיו לשאלתי: האם אפשר להמיר את החמאה למחמאה- מבלי לפגוע בטעם או המרקם?

    • הי חיים,גרמת לי לחייך smile ואני אגלה לך בסוד,שאני מעדיפה להכין עם מחמאה/מרגרינה ולא עם חמאה.
      אז איפה שאתה רואה במתכונים שלי חמאה,תדע שאפשר להמיר בכיף והנאה. הטעם נפלא ביותר. smile

  14. פירגה יקירתי ערב טוב
    האם ניתן להכפיל מצרכים laugh אצלי ברוך השם מישפחה גדולה :|
    אהבתי את המתכון מחר על הבוקר ינוסה
    תודה לך על הכל smile

    • לאה,את מכירה אותי שאני לא אוהבת להכפיל.
      תמיד מכינה פעמיים .
      שימי לב שיוצאים לפחות 50 עוגיות.
      smile

  15. נראים פריכיים ונמסים בפה אהבתי
    שמתי במעודפים
    יום שישי בלי נדר אעשה את העוגיות ואדווח לך

  16. פירגה שלום, הכנתי את העוגיות אתמול אבל משום מה היום כשטעמתי אותן נראה שהן רטובות מבפנים ולא חוליות ונמסות בפה… אולי לא אפיתי מספיק זמן…? האם ניתן להציל אותן?

    • מור,לא אפוי מספיק.בטוח.

      תנסי לאפות אותם שוב אבל תצטרכי לפורר ולהכין מהם כדורי שוקולד או משהו כזה……. smile

  17. פירגה היקרה!
    ראשית ברצוני לשבח אותך על האתר המבורך, אין שבוע שאני לא מוצאת את עצמי נכנסת לאתר שלך ע"מ למצוא רעיונות לשדרוג מאכלים וכו'. ישר כח על האתר ומקוה שתמשיכי למלא אותו במתכונים כל כך מוצלחים.
    היום הכנתי את הכדורי חמאה נמסים בפה והם ממש חלום של בצק נימוחים ונהדרים, רק שהיתה לי בעיה ללוש את הבצק ע"מ ליצור צורות הוא כל הזמן התפרק, מה את חושבת שהיתה הסיבה. עשיתי הכל לפי המתכון אולי הייתי צריכה להקפיא את הבצק לכמה שעות? מהי עצתך ברצוני לעשות עוד חצי כמות אבל אני פוחדת ששוב יהיה לי קשה לעבוד עם הבצק והוא יתפורר לי, אז בבקשה אם אפשר תעני לי במהירות האפשרית כי זה ממש מתכון שלא טעמתי כמוהו והייתי רוצה להכין אותו שוב.

    • דינה יקירתי תודה רבה על המחמאות.שמחתי מאד לקרוא שאת מרוצה מהאתר שלי. העונג גם שלי.
      לגבי הבצק,פשוט ל א לשים הרבה קמח. תוך כדי הלישה את צריכה להוסיף עד שהבצק רך ונעים ולא קשה.
      את יכול הלשים 20 דקות במקרר ולא יותר.
      בהצלחה ותהנו

  18. פירגה!
    כל מחמאה הרווחת ביושר, יש לך מתכונים מצויינים ואני שמחה להחמיא לאדם שמגיע לו, וכן ירבו כמוך.
    לגבי הבצק, הוא לא יצא בכלל קשה אלא רך מאד אולי מדי רך ואכן שמתי במקרר חצי שעה לסירוגין ופשוט הכנתי עוגיות קצת יותר עבות, אם בכל זאת יש לך איזו עצה ע"מ כן לייצב מעט את הבצק, כי הוא יצא לי לדעתי רך מדי, אולי, אינני יודעת איך הבצק הזה אמור להיות רך מדי או רק גמיש ורך לעבודה כי הוא יצא מעבר לגמיש , אשמח לטיפ נוסף אם יש לך ע"מ כן להקל על העבודה בבצק זה, ע"מ שיהיה יותר יציב מעט ולא רך מדי כך שהוא מתפרק ברגע שאני מנסה להרים לאחר שצרתי צורות או בזמן הרידוד.

    • דינה לבצק רך מדי מוסיפים קמח ולשים.אין לי פתרון אחר. הקמח הוא שנותן את המירקם הסופי.
      שימי במקרר ותראי אם יש הבדל.

  19. אם מרדדים בין 2 דפי נייר אפיה, צריך לקמח את הדפים?
    קל לקרוץ אותן? ולהעביר בקלות לתבנית?

    תודה!

    • רחל שלום,
      בין דפים לא לקמח.
      קל לקרוץ .
      תעבירי עם מרית קטנה.לא עם היד.
      בהצלחה smile

  20. פירגה היקרה!
    רציתי להחמיא לך על האתר הנהדר, שמשדרג את חיי מאד.
    המתכונים שלך מצוינים וממש קלי הכנה.
    עוגיות החמאה ממש מעולות, אין עלייך.
    כל הכבוד וישר כח

    • ד.א.
      תודה מעומק ליבי על המחמאות והפירגון.

      שגם בהמשך הכל יצא טעים ונפלא.
      באהבה גדולה.

  21. שלום פירגה!
    העוגיות ממש מגרות…
    האם צריך לחמם תנור מראש או רק אחרי שמכניסים להדליק את התנור?
    תודה רבה!

  22. הי פירגה

    עוגיות מעולות! הכנתי וכל כך נהנינו…
    עכשיו שאלה לי אלייך- אני מחפשת מתכון לעוגיות חמאה עשירות, קריספיות, מתפוררות אבל לא רכות (אולי דומות לאלו של לחמי או עוגיות אחרות ממאפיה).
    העוגיות האלו מעולות, אבל קצת רכות. העוגיות "געגועיות" שלך הן למשל בטעם אחר קצת.
    הכנתי פעם עוגיות מבצק פריך רגיל של עוגה, הן כמעט מה שאני רוצה- אבל הבעיה היא שהן מתפוררות.
    יש לך רעיונות?

    אורלי

  23. פירגה המדהימה. כרגיל המתכונים שלך לא מאכזבים. אילו עוגיות מעולות!!.
    הכנתי עם מה שהיה בבית ויצא מדהים:
    25 גר' חמאה
    40 גר' שמן חמניות
    30 גר' חמאת בוטנים וכל השאר שמן קוקוס
    הפחתתי מעט מכמות הסוכר בבצק (בגלל חמאת הבוטנים, שאמנם היא מהסוג ללא סוכר, אך יש בה מתיקות)
    את הקמח המרתי בקמח תמי לאפייה, ללא גלוטן, מהסוג שזקוק לכך שיוסיפו מים לבצק ולכן הוספתי מים.
    יצא חלום!!!!!! הבנות שלי עדיין מלקקות אצבעות

    • תמי הי,
      אני שמחה שאת משתפת ושמחה במיוחד שלמרות השינויים אהבתם. :lol:
      תודה ויום נפלא.

      • לשתי ביד לא לקחתי סיכוןsmile טעם מושלם מושלם ! אבל העוגיות השתטחו לי באייפה:/ יש לך אולי מושג מה עשיתי לא בסדר?

        • הי קים,פשוט הכנתי בתבניות מאפינס.

          לשיקולך אם את רוצה עגולים או שטוחים.הטעם אותו טעם smile

          • הטעם אותו טעם אבל זה ממש איבד צורה באפייה וגם העין אוכלת;) השקעתי בעיגולים וזה פשוט נהיה כמו פיתה.. סליחה ששיגעתי אותך ותודה רבה על התשובות והמתכון❤️

  24. הי קים, את יכולה לשים כל כדור במאפינס ואז תצא לך צורה עגולה.
    לשיקולך. smile

  25. היי פירגה מה שלומך?רציתי לשאול האם במתכון של החצי כמות מה הכוונה הקמח בסוף?אחרי ששמים את כל המצרכים לבסוף להוסיף אליהם את הקמח?
    :P

  26. היי פירגה תודה על מתכון נפלא זה.שאלה קטנטנה…אפשר להשתמש במרגרינה כדי שיהיה פרווה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *