d7a1d795d7a4d7a8d799d798d795 d79ed7a9d795d793d7a8d792 - סופריטו עוף וקציצות

סופריטו עוף וקציצות

d7a1d795d7a4d7a8d799d798d795 d79ed7a9d795d793d7a8d7922 - סופריטו עוף וקציצותסופריטו משודרג ומושקע של פירגה
אחרי עבודה מרובה יש נחת בארוחה
בסיר:עופות , קציצות, ירקות.
סיר גדול ורחב רצוי שטוח ולא עמוק
המצרכים:
10 או כמה שאתם רוצים תפוחי אדמה (כדאי להכין הרבה כי נעלם ברגע)
בטטה גדולה
3 בצלים
3 שיני שום מעוכות
שמן
גזר גדול חתוך לפרוסות
6-10 ירכי עוף אפשר בלי העור
350 גרם בשר עוף או מעורב טחון
ביצה
כף ממרח טחינה או חומוס – לא חובה
2 כפות פירורי לחם או קמח מצות

2 כפות גריל עוף
2 כפות פפריקה
מעט קינמון
פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף

מלח מוסיפים רק אחרי טעימה .

מתחילים בהכנת תפוחי האדמה
מקלפים תפוחי אדמה די גדולים ופורסים דקיק. אוהבת את הסוג עם הקליפה האדומה.
מטגנים על שמן ע מ ו ק בצ'יפסר ומזהיבים בנטייה קלה לחום. מוציאים לקערה מצופה בניר מגבת. משהים.
כנ"ל מטגנים בטטה גדולה קלופה ופרוסה ומשהים בקערה אחרת.
הכנת העוף:
בסיר רחב ושטוח מטגנים ב-4 כפות שמן זית 2 בצלים חצויים ופרוסים וגם פרוסות גזר . מזהיבים.
מוסיפים חלקי עוף ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה.
מוסיפים תבלינים: פלפל שחור, פפריקה, מרק עוף, גריל עוף, כמון קינמון. את המלח מוסיפים אחרי טעימה.
יוצקים מים עד לגובה העוף וסוגרים מכסה.
מבשלים על להבה קטנה מבעבעת כ-50 דקות.
הכנת הקציצות:
לערבב את הבשר הטחון+ביצה + ממרח החומוס+ בצל מגורר+ פירורי הלחם , בהרט,או תיבול אחר,
לטגן קציצות ולהשחים היטב מ-2 הצדדים.

מניחים מעל לעוף המוכן את הקציצות ומעליהם את כל הצ'יפסים מעל לכל מסדרים את צ'יפס הבטטה .
בשלב זה לא צריך להוסיף מים או כל נוזל אחר.
התוספות שהנחנו מעל לעוף מקבלות את הארומה מהעוף גם ללא תוספת נוזלים שהרי הם כבר מטוגנים.
סוגרים מכסה ומבשלים על להבה קטנה מאד עוד 15 דקות.
תהנו

42 תגובות על “סופריטו עוף וקציצות

  1. נקרא טעים ובהחלט ינוסה בסוכות ושאלה לקציצות את משתמשת בממרח חומוס = חומוס כזה שאוכלים במה שנקרא חומוס בפיתה??? [כמו למשל חומוס צבר או אחלה ] פשוט מעולם לא ניסיתי להוסיף חומוס זה המעורב עם טחינה לתערובת בשר להכנת קציצות נשמע לי מוזר :?
    אבל אם תאשרי שהבנתי נכון אנסה
    מכל מקום תודה וגמר חתימה טובה

    • ליאורה מאשרת לך להוסיף את החומוס.
      בדיוק הממרח כמו חומוס צבר או טחינה אחרי שמכינים עם שום לימון וכו'.
      כמעט בכל הקציצות שאני עושה אני מוסיפה וזה משדרג פלאים
      חתימה טובה וגם smile

  2. גמר חתימה טובה לפירגה היקרה ולכל המשתתפים\ןת והמון תודה על המתכונים הנפלאים. אוכל טוב עושה לכולנו את זה. :lol:

  3. שבת שלום

    אני מכינה את הסופריטו עוד מהבית אנסה להוסיף גם קציצות נשמע טעים.

    חתימה טובה

    אתי

  4. אני ממשיך את מסורת אימי ומכין סופריטו לארוחה המפסקת בכל שנה.
    הקציצות הן בהחלט שדרוג וכבר מחר אכניס אותן לתבשיל.
    תודה וגמר חתימה טובה פירגה.
    יובל

    • יובל הי
      אשמח לשמוע אם אהבו עם התוספת של הקציצות. מקווה שכך.
      חתימה טובה וגמר חתימה טובה
      smile

  5. הסיפור של החומוס מסקרן.אני מכניסה המון בצל קצוץ מטוגן קלות, קטשופ, תפוח אדמה מגורר ומי סודה.
    מה שאני פוחדת זה שיטרפו לי את הפוטיטוס לפני שאספיק להכניסם לסיר.אוהבים אותם מטוגנים קריספי.

    • רותי בקר טוב
      אל תדאגי מהחומוס הוא רק משבח .
      הכנתי עם 20 תפוחי אדמה שלא יחסר.חהחהחהחהחהחה צודקת שהם כמו גרעינים מיד אחרי הטיגון.יאמי
      שנה טובה מאושרת ודבשית לכולכם.
      חתימה טובה smile

  6. בס"ד

    פירגה היקרה גמר חתימה טובה מחול מחול מחול אוהבת אותך ממש אשרייך כל מאכלים שלך אני קוראת :P :lol: לא שוכ חת smile smile smile smile smile smile חת אותך smile

    • רות מקסימה מה שלומך?
      תמיד אני שמחה שאת באה לבקר באתר שלי. תודה smile
      חתימה טובה וגמר חתימה טובה :!:
      שתהיה לך ולמשפחתך שנה מתוקה כדבש smile אוהבת פירגה.

  7. שלום פירגה,

    תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.
    שאלה: עם החומוס בקציצות זה לא מתקלקל מהר?

    שנה טובה ומתוקה.

  8. כל פעם משהו אחר מתפקשש לי בתגובות כאן :|
    המתכון נראה נהדר ומתאים לי בול חוץ כמובן מהבטטות שאני לא אוהב..
    סוכות שמח
    :lol:

    • ביגוש,את הבטטות סתם הוספתי לטעמי ואפשר לוותר.
      המתכון טעים במיוחד בגלל תפוחי האדמה הנפלאים.
      זוללים אותם כמו גרעינים.תכין כמות ענקית אחרת יאכלו אותך.חהחהחהחה.
      smile סוכות טעים סוכות שמח :lol:

  9. smile פריגה שלום
    הכינותי את המתכון הנפלא
    של הסופריטו והקציצות
    גם חמותי היתה מכינה בלי הקציצות
    השדרוג מעולה וטחינה שהוספת מהמם וטעים
    תודה לך פריגה
    עוד דבר שלמדתי

  10. שלום פירגה האם ניתן לשים תפוחי אדמה מבושלים שהוכנו בנור במקום הטיגון?
    בברכה ותודה זיוה

    • זיוה ערב טוב
      כל הטעים במתכון הזה והייחודיות שלו זה תפוחי האדמה המטוגנים דווקא.
      אבל כמובן אני לא פוסלת.תכיני אפויים וזה גם יהיה טעים.
      בבקשה ובהצלחה smile

  11. הגעתי במקרה לאתר שלך והוא פשוט מדהים!!!!!!פשוט כייף גדול!!
    הבאת לי כ"כ הרבה רעיונות מעניינים בבשול ובאפיה,אני יושבת שעות ומדפיסה מתכונים ופשוט הכל יוצא מעולה!!!
    רציתי לשאול אותך שאלה קטנה,אני רוצה להכין את הסופריטו לערב שבת,האם יגרע מהטעם שלו אם אני אבשל אותו ביום שישי בבוקר ואגיש בערב??חייב להגיש באותו רגע??
    תודה רבה ויום טוב!!

    • הי שי , ערב טוב
      נהניתי לקרוא את ההתלהבות שלך מהאתר שלי. איזה כיף.
      את הסופריטו אפשר לבשל יום קודם,אין בעיה.
      בחרת מתכון נפלא ומקווה שתהנו.
      שמרי על קשר ושתפי בחוות דעתכם על המתכונים שתכיני.
      smile

  12. במילה אחת: וואוו.
    :lol:
    אין דברים כאלה…
    מתכון סוף הדרך. ממש גאוני.
    אני ואמא שלי הכנו אותו ביחד כבר פעמיים. קל להכנה, אין שום דבר קשה.
    תוך כלום זמן סיימו הכל.
    מומלץ לעשות כמה שיותר תפוחי אדמה כי זה הולך מהר(וגם מנשנשים מהצד בזמן ההכנה..)
    אני ממש אהבתי את הצורה שבה יוצאות הקציצות.
    מאוד טעים.
    תודה!תודה!תודה!

  13. תודה על התגובה המהירה רציתי לדעת אם יש מצב לבשר בקר טחון במקום העוף

  14. פירגה היקרה,

    וואו, זה טעים בטירוף!!!! :lol: אני לא מוצאת את המילים…. מושלם!
    העוף טעים, התיבול מושלם, הקציצות נפלאות ותפוחי האדמה…. מעולים.

    תודה רבה smile

    • יעל יקרה,אני מקווה שכך תמשיכי להגיב על כל מתכון שתכיני מהאתר שלי. מרגש מאד ומשח מאד.תודה ענקית מעומק ליבי.

  15. היי פירגה היקרה.
    בכל פעם שאמי זקוקה לרעיון אני באה לבקר אצלך smile
    ועכשיו אנסה את הסופריטו- האם יש בעיה לטגן את.תפוחי האדמה יום לפני הבישול? אני מניחה שכן אבל מנסה להקל על העומס מחר ;-)
    תודה ושבת שלום

    • חופית,תודה רבה לך.אפשר לטגן יום לפני.
      שבת שלום וטעימה לכם.הסופריטו מושלם וטעים מאד.תהנו.

  16. תודה על המתכונים הנפלאים, . שתהיה לך שנה טובה ופוריה בהבאת מתכונים ובעיקר מתכוני אוכל .

  17. איזה כיף! לשמור בכלי אטום במקרר? ןעוד שאלה. איך לחמם לקראת ארוחת הערב- על הפלטה זה מספיק?

  18. היי פירגה
    האם אפשר לעשות עם חזה עוף…………בעלי החליט שהוא לא אוהב יותר עוף עם עצמות……….. :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *