סלט קוסקוס עם ירקות
המתכון מחברה ולא היתה לי סבלנות כבר לנסות.
הסלט נשמע נהדר , קלי קלות הכנה וכך גם התוצאה.
מצרכים:
1 חבילה קוסקוס בשקית של אוסם
2 כפות שמן זית
כוס מים רותחים
מעט מלח
ירקות:
פלפל אדום גדול ובשרני
קופסה של מלפפונים מוחמצים במלח
5 מלפפונים ירוקים עם הקליפה
חבילה פטרוזיליה טריה קצוצה
2 בצלים בקליפה הסגולה
חומץ רגיל
אופן ההכנה:
לבשל במיקרו את הקוסקוס ר ק עם כוס מים רותחים +2 כפות שמן זית ומעט מלח
השאר לפי ההוראות שעל הקופסה. לקרר את הקוסקוס ולפורר אותו.
לקצוץ את הבצלים לקוביות קטנות להכניס לצנצנת ולכסות בחומץ.
לחתוך לקוביות את הפלפל האדום,המלפפונים החמוצים,המלפפונים הירוקים והפטרוזיליה
להוסיף לקערת הקוסקוס .
לסחוט את הבצלים מהחומץ ולהוסיף לקערה
לתבל בשמן זית מלח ופלפל לפי טעמכם.
שומרים במקרר.
תהנו
היי
הכנתי את הסלט יצא נפלא המשיכי לתת מתכונים נפלאים.
אתי
אתי שלום
תודה ובכיף,אגב,אצלינו הקציצות נטעמו וחוסלו ראשונות במתכון של הסופריטו.שווה לנסות.
שילוב מנצח לדעתי.
חתימה טובה
אורנה,ברחת לי ;)
אני פשוט מפוררת עם מזלג ואין בעיה. תשתמשי בקוסקוס מהיר הכנה. הרגיל,הוא מעולה.
גמר חתימה טובה
לא ברחתי, אני פה, רק נכנסת לבדוק דואר פעם בכמה ימים ולא תמיד זוכרת מאיפה כתבתי לך.
ניסיתי לפורר עם מזלג זה יוצא גושים או שנמעך. יכול להיות שאני שמה יותר מידי מים?
אני משתמשת בקוסקוס ישראלי משקית של אוסם (הוא יוצא בגודל של הבינוני).
ועוד דבר – יש לי בבית מרשם של סלט קוסקוס שלא מהעולם הזה, בטעם של מלאכים.
ארשום לך אותו בהזדמנות.
יש למה לחכות.
חג סוכות שמח וסופשבוע נעים לך ולכולם.
אורנה
אורנה הי
שימי רק כוס אחת לכמות שרשומה במתכון. לא לחכות יותר מדי שהקוסקוס יתקשה.
מחכה בסבלנות למרשם שלך.
אני בטוח אכין אותו. תודה.
הי פירגה,
ובכן הנה המתכון של סלט הקוסקוס אך לפני כן סיפור הגעתו לביתנו.
בכל חג שני של סוכות אנו נוהגים לארח בסוכתנו (בצפון הארץ) חברים ותיקים שלנו, חברי ילדות של בעלי ובעשרים שנה האחרונות גם שלי ההולכים יד ביד הרבה שנים בשמחות וגם, לצערנו, בעצב.
ובכל שנה כל אחד צריך להביא איתו תבשיל אחד חדש שלא כולם מכירים והשאר לפי המתחשק.
ועכשיו למתכון הסלט שהוא מארוחת סוכות של שנה שעברה.
מכינים קוסקוס ישראלי משקית, לפי הוראות היצרן ומפוררים אותו.
חותכים לקוביות בינוניות קישואים, חצילים, גמבה, ובצל ומפזרים על תבנית אפיה.
מערבבים שמן זית עם שום כתוש מברישים את הירקות ואופים בתנור עד שהכל מתרכך.
חותכים גבינת פטה לקוביות ומפזרים מעל הקוסקוס.
מפזרים גם את הירקות הקלויים על הקוסקוס.
מכינים רוטב מהמצרכים הבאים:
110 מ"ל שמן זית (כחצי כוס), 2 כפות רסק עגבניות, 1-2 כפיות כמון (לפי הטעם), 4 כפות לימון או למון ליים, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב.
שופכים את הרוטב על כל הקוסקוס עם הפטה והירקות ונותנים לזה לעמוד במקרר כ – 3 שעות לפני ההגשה.
שימי לב את הערבוב של הסלט עושים רק!!! לפני ההגשה.
זהו סלט נפלא ולמחרת הוא רק משתבח.
חג שמח ובתיאבון. :lol:
ערב טוב אורנה יקרה
הקוסקוס הזה נקרא נפלא וטעים טעים תודה :lol:
תהנו, לילה טוב.
ניראה מעולה, ינוסה בקרוב מאוד!
:lol: רחלי.ג.
מתכון נהדר.
אישית הייתי מוותרת על בצל אחד…..
דפנה,את רואה כמה חשובה ההערה שלך?
אשמח תמיד לתגובות והערות/הארות
תודה רבה רבה
האם אפשר לוותר על החומץ? יש לי בעיה עם זה
תכיני בלי
פירגה, את ע נ ק י ת. דבר ראשון בוקר אני קוראת את המתכונים שלך.חגיגה אמיתית. אני כותבת לך ביד אחת עכשיו ובשניה מחזיקה צלחת מלאה מהסלט קוסקוס.נהנית מכל ביס. גם אמי שמתי בצל אחד כי לא ידעתי שזה כמות אדירה. בדיוק ניגמר לי שמן הזית.האם אפשר לשים שמן רגיל במקום? הבת שלי צימחונית. אמרו לה לאכול הרבה פטרוזיליה,דבר שהיא מאד לא אוהבת.שמתי רק רבע חבילה ואני מקוה שיהיה לה טעים. תודה לך יקירה ושבת שלום.
רחל ערב טוב חמודה
שימי מה ואיך שאת אוהבת שיהיה לכם טעים.
לבריאות
פירגה, סלט מדהים, עשיתי אותו עם קוסקוס מלא
תודה אישה יקרה,
רחלי.ג.
לבריאות מקסימה
לגבי סלט הקוסקוס – כתוב
"לסחוט את הבצלים מהחומץ ולהוסיף לקערה" – לא רשום שהבצלים בתוך החומץ
מה פירוש הדבר – ? אשמח להבהרות – תודה !
שרית,כתוב,לקרוא בהתחלה.
הי פירגה,
נהנת מהמתכונים שלך ומבשלת אותם בכל הזדמנות
רק לא הבנתי כמה כוסות מים לשים כוס אחד בהתחלה, ואז
עוד 2 כמו שכתוב על הקופסא?
לילה,לא להתייחס למה שרשום בקופסה.
תכיני לפי ההוראות שלי.