d7a4d7a8d790d7a1d794 - קציצות כרישה - פראסה

קציצות כרישה – פראסה

d7a4d7a8d790d7a1d7942 - קציצות כרישה - פראסה

פראסה או כרישה משולב בקציצות בשר זה מעדן
כולם מכירים? אם לא,אז הנה הזדמנות להכיר להכין ולהתמכר.

את המצרכים שמים בקערה:
3 כרישות נ ק י ו ת קצוצות (אחרי בישול וריכוך וסינון מהנוזלים)
אני שמה את החלק הלבן אבל אפשר לשלב גם קצת מהירוק
1/2 קילו בשר בקר טחון. אפשר לערבב עם טחון הודו או טחון עוף
תפוח אדמה קטן מ ב ו ש ל מעוך ל"פירה"
תפוח אדמה קטן ל א מ ב ו ש ל מגורר ג ס
2 ביצים קטנות
כף טחינה גולמית אפשר לוותר
1/4 כוס פירורי לחם משולב עם קמח מצה
בצל מגורר ג ס
מלח , פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה .
לערבב וללוש
להניח בצד 1/2 שעה
להכין קציצות גדולות ושטוחות לאפות על ניר אפיה משומן או לטגן מ-2 הצדדים.

"טיפ"
מי שרוצה להכין צמחוני-יש להוסיף יותר פראסה ועוד תפוח אדמה מגורר גס
תהנו

76 תגובות על “קציצות כרישה – פראסה

  1. וואו פירגההההההההההההההההההההההההההההה :P

    ולי יש 1 ק"ג בשר קפוא, ואני שוברת את הראש מה להכין איתו כדי שהילדים יאכלו לי…

    בטוח אכין את זה מחר לילדים ואדווח לך…

    אוהבת אותך יקירתי,

    liat94 smile

  2. גם אנ מכינה כאלו קציצות והן יוצאות נהדר.
    אאמץ את הרעיון של הטחינה נשמע טוב.
    בכלל כל המתכונים שלך מנוסים על ידי ומתקבלים בהנאה ע"י בני ביתי. :P

  3. אצלינו אוכלים הרבה את קציצות הפרסה. אני בדרך כלל משדרגת בשר טחון עם בשר חציל צרוב על האש אבל אשמח לנסות עם הטחינה. אני גם נוהגת להכניס לקציצות פרזה 1 גזר ו-1 קשוא וכמובן כוסברה, פטרוזיליה ושמיר ומעט שום. בצל יותר מידי נראה לי דומה לפרזה אז אני לא מוסיפה.
    בתיאבון לכולם. laugh

    • שושי תודה רבה
      אפשר במקום כף טחינה גולמית לשים כף חומוס (סלט)
      נקרא טעים עם החציל.אגב, יש לי קציצות בשר עם חצילים וגם כנ"ל ברוטב.טעים מאד.
      בתיאבון smile

  4. פירגה יקרה, האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן אותן. ואם כן כמה זמן. תודה. smile

    • אפרסקית בבקשה, אפיית קציצות באופן כללי :
      1. לשמן ניר אפיה ולהניח את הקציצות
      2. לחמם תנור מראש. לאפות בחום 190 מעלות כ-20 דקות ולהפוך אותם
      3. להבריש מעט שמן על הצד ההפוך ולהמשיך לאפות עוד מספר דקות עד שיהיו מוכנות
      לא לאפות יותר מדי שלא יתייבשו או יישרפו
      ערב טוב ותהנו smile

  5. פירגה יקרה!
    טיפ קטן:אני הפסקתי להבריש שמן .כיום אני משתמשת בשמן בתרסיס ותמיד מרססת, על פרוסות חצילים בתנור, על קציצות ועל כל מה שמתאים.
    ערב טוב.דורית

  6. פירגה יקרה

    מרגיש ממש טעים, האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן בין אם הן בשריות או צמחוניות? ואם כן האם כאשר מכינים צמחוני להשאיר את הטחינה?

    • ענת,ראי בתגובה שלי לאפרסקית קצת למעלה…… לגבי אפיה.
      הטחינה רק עושה טוב לקציצות בין אם בשרי או צמחוני.
      תהנו smile

  7. היי פירגה,

    האם אפשר להכין ללא קמח מצה?
    אם כן, להחליף באותה כמות של פירורי לחם או קמח?

    תודה!

    • מיגא ערב טוב
      כמובן שעדיף קמח מצה .
      את יכולה לנסות עם פירורי לחם.קמח לא נראה לי שיתאים.
      תערבבי את הכמות שרשומה בהמרה לפירורי לחם ואם עדיין הבלילה דלילה תוסיפי עוד כף.
      בהצלחה smile

  8. פירגה יקרה שלום לך
    יש לי שאלה עקרונית -במקרים בהם מוסיפים לתערובת הבשר תפו"א/בטטה,האם ניתן להקפיא הקציצות?. ובנוסף רציתי לדעת מה עדיף להוסיף לתערובת טחינה או חומוס?(אני ניסיתי הקציצות ללא טיגון בתנור עם חומוס שיצאו מעולה-כרגיל..}.

    • לא להקפיא קציצות שמכילותבטטה/תפוחי אדמה
      להוסיף לקציצות או טחינה או חומוס שניהם מעולים. העדפה שלנו זה לחומוס.
      smile

      • סליחה על הבורות, אבל מדוע אסור להקפיא קציצות שמכילות תפו"א?

        • לירז,אישית לא יודעת בביטחה כי לא הקפאתי עדיין.זה מה שקראתי והשכלתי מהאינטרנט.
          הקפאה,לשיקולך.

  9. הכנתי גם, אבל התייאשץי מאד מהר מהכרישה, היה ממש קשה לחתוך אותה. השארתי מעט, הוספתי גזרים מגוררים, אפיתי הכל בתנור ויצאו ממש מעולה. תערובת הבשר נהדרת.
    ובהזדמנות זו אגיד שנה טובה והמון תודה על ארוחות טעימות והרבה מחמאות שאני מקבלת (את כבר בת בית אצלנו, כולם מכירים אותך)

    הרבה בריאות ואושר לך ולמשפחתך
    טלי

    • טלי הפראסה כשהיא טרייה היא ממש קלה לחיתוך ומתבשלת מאד מהר.
      העיקר שיצא מעולה ותמשיכי לקבל מחמאות. תמיד smile
      חג שמח ומאושר ושנה נפלאה לכולכם :lol:

  10. הי פירגה
    ראשית אאחל לך שנה טובה ומבורכת .
    ברצוני להודות לך על הבלוג המרגש שלך שממש ממכר..כל הכבוד לבנך שהגה רעיון כה מקורי כמתנה ליום הולדתך..smile
    ניסיתי היום את העוף שלך האפוי עם אורז..שיצא מעדן אמיתי.!
    שאלתי:
    לקציצות הפרסה..לא הבנתי האם צריך לחתוך את הפרסה ולבשל.?איך נעשה הבישול?בסיר עם מים?לא לטגן ולאדות?
    תודה מראש על תשובתך..ובכלל על מתכונים נהדרים שמעשירים את מטבחי ..
    הרבה בריאות והמשיכי לעשות חיילsmile" :lol:
    חגית

    • חגיתה ערב טוב
      במקרה הנ"ל אין צורך לטגן . פשוט תרככי את הפרסה החתוכה לטבעות במים רותחים.תקצצי ותוסיפי לבשר וליתר המרכיבים.

      איזה מחמאות,איזה כיף . אני מקווה שגם השנה תהיה שנת יצירה ומטעמים טעימים. תודה.
      בריאות גם לך וחתימה טובה smile

  11. הכנתי את הקציצות הילדים אהבו מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד לא הרגישו בטחינה בכלל למרות שאצלי לא אוהבים מה שאומר שאם לא יודעים מה מכיל האוכל זה טעים ואוכלים תודה על עוד מתכון מוצלח וממולץ מאוד ;)

    • smile רחל יקרה
      תודה על המחמאות גם לקציצות הפראסה .השידרוג של הטחינה מוסיף המון ואני מנצלת אותו לשלל מתכונים שלי באתר.
      יום נפלא smile

  12. מתכון בולגרי מבית חמותי
    את הפרסה מבשלים עם תפו"א כשתפוח האדמה רך הפרסה מוכנה.
    מוציאים מהסיר מכניסים למסננת עד שכל הנוזלים נעלמים.
    סוחטים היטב מכניסים לפוד פרוססור עם 2 ביצים 1/2 קג בשר טחון ,תפוח האדמה המבושל
    טוחנים לאחר מכן מוסיפים פרורי לחם או לשידרוג אבקת קניידלך.פ. שחור מלח מערבבים ומטגנים בשמן חם.

    לטיגון ,יוצרים קציצה ,טובלים הקציצה בפרורי לחם ומטגנים בשמן חם.

    כדאי לטפטף לימון על הקציצה לשידרוג הטעם ממש יאמי…
    זה המתכון הסטנדרטי הבולגרי שלנו

  13. פירגה מה אגיד לך
    הקציצות האלה הפכו להיט בבית
    זה השבוע השני ברציפות שאני מכינה ממנו
    והקטנה רוצה כל יום כזה חחח
    הפעם לא טיגנתי אפיתי,הן יצאו טעימות מאוד
    וגם הכנתי רוטב מחצילים קלויים שילוב טעים ביותר לאוהבי החצילים
    שבוע טוב שיהיה smile smile

    • ענת מקסימה
      שולחת בחום חיבוק לקטנה שאוהבת את קציצות הפראסה שלי.
      והשידרוג מדליק.תוד smile ה
      שבוע נפלא smile

  14. פירגה את פשוט מלכה!
    הקציצות מדהימות, הבן שלי מברך אותך וגם אני כמובן.
    תודה רבה

  15. ולהוסיף טחינה זה רעיון אדיר ומאוד בריא לילדים כל הכבוד על היצירתיות שלך ב"ה אני יכין אותם בסוף שבוע הזה.

    • בהחלט שווה
      הטחינה משווה רכות וטעם נפלא
      smile אני מוסיפה אותה לכל הקציצות שלי.אם אין טחינה אז סלט חומוס עושה אותה עבודה נפלאה smile

  16. ינוסה ואני יעדכן אותך מבטיחה הרעיון עם הטחינה אדיר לא חשבתי על זה אף פעם .
    אני מאוד אוהבת להוסיף לקציצות קישואים לפעמים, גזר, תפוחי אדמה, עלי תרד קצוצים, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, לא תמיד לפעמים. אבל הטחינה הוא רעיון מקורי כל הכבוד.
    אני יעדכן אותך תודה .

    • מחכה לעדכון ומקווה שתאמצי את תוספת הטחינה או החומוס בקציצות שלך.כל קציצה תקבל ברצון את הצ'ופר הזה באהבה smile

  17. 3 כרישות נ ק י ו ת קצוצות (אחרי בישול וריכוך וסינון מהנוזלים)

    היי פירגה
    מה לעשות עם הכרישות? פעם ראשונה שקניתי יום שישי. נראה כמו בצל ירוק רק עבה יותר …
    צריך לחתוך את החלק הלבן בלי העלים ולהרתיח אותו במים חים ? כמה זמן הערך ?

    שבוע טובבב smile

    • ערב טוב גיל יקר
      יש לי מספר לא קטן של מתכונים עם כרישה.

      תכתוב בחפש באתר את המילה :כרישה

      תקבל 2 דפים או 3 דפים עם מתכונים. בחלק יש כרישה ובחלק אין.
      אתה כבר תראה לפי שם המתכון. אין רצף,אבל ביניהם (בין המתכונים) תמצא את מה שאתה מבקש.
      יש קיש,מאפה,פשטידה,קציצות ועוד……
      בכל מתכון לגופו כתבתי איך להשתמש בכרישה.
      אז תהנה ותספר לי אם אתה מכין וטעים לך.
      לילה טוב smile

  18. אני אחראית קציצות פראסה מידי שנה בפסח, ראיתי שאת מוסיפה כאן טחינה
    השנה אני אוסיף, ניראה לי אחלה שידרוג כי כבר הוספתי טחינה בקציצות אחרות שהעלית באתר הניפלא שלך, ולא התאכזבתי.

    תודה פירגה,

    רחלי.ג. smile

    • רחלי יקרה,אני שמחה על אימוץ הטחינה כתוסף מדליק .
      תהנו חמדתי smile

  19. פירגה יקרה,

    שאלה בבקשה:

    כמה קציצות פרסה מתקבלות מהכמות שבמתכון ?

    בתודה מראש,
    סימונה.

    • סימונה תלוי מאד בגודל שאת מכינה אפשר להכין 10 או 15 או 20
      לבריאות.

  20. פירגה,איזו אכזבה קניתי פראסה,בשר, קמחמצה. והכנתי את הקציצות. התפרקו לי בטיגון לא יצאו יפות אפילו החלפתי מחבת באמצע הטיגון אמנם אכלנו לא זרקתי אבל זה לא קציצות לליל הסדר.התכוונתי להכין שוב.מה את חושבת היית הטעות? הכנתי בדיוק כמו שהיה כתוב.

    • לא יודעת.זה קציצות,אין פה משהו שצריך להתקלקל.
      מטגנים קציצה אחת ורואים אם חסר קמח או נוזלים זה הכל.
      צר לי.
      המשך טעים.

      • בקציצות אין מה שלא יצליח.
        מטגנים קציצה אחת ורואים אם חסר קמח או ביצה.זה הכל.
        אם שמת 3 ביצים אולי היית צריכה להוסיף קמח.
        אני באמת לא יודעת מה עשית.
        חבל.

  21. היי פירגה יש לי כרישה קפואה האם אותו אופן הכנה ומה אפשר לשים במקום קמח למי שרגיש לגלוטן בדה אירית

    • אירית
      אני לא יודעת במה משתמשים גלוטן?
      אני לא נפגשתי עדיין עם כרישה קפואה. אין לי מושג למה היא טובה?
      לצערי.

  22. בשיא העונה של הכרישה אני רוכשת כמות גדולה (כ 20).
    מרתיחה במים מהולים במלח, מעבדת בפולסים, במסננת להורדת נוזלים.
    מחלקת למנות ולהקפאה.
    ברצוני כרישה, מוציאה ערב קודם למסננת (ניקוז נוזלים נוסף), מוסיפה כל שמבקשת
    ולתיגון.
    חיסכון בזמן ונגישות.

    פירגה. מבקשת להודות לך על המתכונים המדהימים.
    רבו הפעמים שאני מחפשת מתכון האתר שלך לעזר.
    נ ה ד ר ת.

    • תודה רבה לך צופה
      זה טיפ נפלא לכולנו.
      באהבה ובשמחה שנמשיך להכין ולפנק את כל הסובבים אותנו.
      חג פסח נפלא וטעים (תיעזרי בקטגוריות לחג בצד שמאל של הדף.)
      smile

  23. שלום פירגה
    אני מעונינית להכין את הקציצות ברוטב .
    אז פשוט אחרי האפייה להכניס לרוטב??
    או שאפשר מיד לרוטב??אני מפחדת שיתפרקו לי.
    חג שמח ושנה טובה
    אשמח לתגובה ממך

    • דלית הי,
      אחרי האפיה תכיני את הרוטב ותרתיחי אותו.את הקציצות רק תחממי ברוטב לפני ההגשה.
      תהנו ושנה טובה smile

    • גלילי,את התיבול תעשי כמו שאתם אוהבים. כמו הקציצות הרגילות שאת מכינה.
      בהצלחה smile

  24. היי פירגה. רוצה להכין לראש השנה ויש לי כמה שאלות:
    האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
    רוצה להכין צמחוני -כמה כרישה ותפו"א להוסיף במקום הבשר?
    האם ניתן לאפות במקום לטגן?
    תודה רבה ושנה טובה

    • הי לימור.
      לא ניסיתי להקפיא.לא יודעת. לדעתי כל מה שעם תפוח אדמה לא טוב בהקפאה.
      תוסיפי עוד כרישה אחת + 2 תפוחי אדמה. תראי כבר לפי העיסה,שלא תהיה דלילה.
      בהצלחה smile
      שנה טובה smile

    • הי שרי, במים, עד שמתרכך
      .
      אפשר גם לטגן בשמן את הכרישה הקצוצה עם הבצל עד שיתרכך. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *