d7aad7a4d795d797 d792d791d799d7a0d794 - עוגת תפוחים גבינה ושטרוייזל

עוגת תפוחים גבינה ושטרוייזל

d7aad7a4d795d797 d792d791d799d7a0d794 d7a9d798d7a8d795d796d79c 1 - עוגת תפוחים גבינה ושטרוייזל
תוך כדי הכנה מאולתרת, יצאה לי עוגה מתוקה וטעימה ומיוחדת במינה.
אפיתי ב-2 תבניות אינגליש קייק כך שאני לא בטוחה לגבי תבניות אחרות.
הכנתי את המרכיבים בנפרד ובסוף הרכבתי את הכל בשכבות בתוך התבניות
למי שלא הבינה את אופן ההכנה והסידור בתבניות רשמתי למטה את הסדר.

הכנת הבצק:
חלק מהבצק יהיה תחתית וחלק לשטרוייזל
שמים בקערה:200 גרם חמאה רכה ( ל א מומסת רק רכה )
1/4 כוס סוכר
2 כוסות קמח ר ג י ל
2 טיפות תמצית שקדים
לערבב עם כריות האצבעות לפירורים גסים בגדלים שונים
להוריד 1/2 כמות לקערה
ל-1/2 שנשאר בקערה מוסיפים חלמון ביצה (את החלבון שומרים בצד)
לשים לבצק רך.

הכנת התפוחים:
5 תפוחי עץ ירוקים מקולפים חתוכים לקוביות ק ט נ ו ת
שמים בסיר בינוני עם 3 כפות סוכר חום ומעט קינמון
מבשלים כ-20 דקות עד שהתפוחים רכים.
מסננים.
הכמות תספיק ל-2 התבניות

הכנת הגבינה:
שמים בקערה 150 גרם גבינה לבנה 5%
את החלבון שנשאר מהביצה
כף אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר לבן
קליפת לימון
ל ע ר ב ב לקרם דליל
הכמות תספיק ל-2 התבניות

הרכבת העוגות:
משמנים כאמור 2 תבניות אינגליש קייק 30X5
את הבצק הרך עם החלמון מחלקים ל-2 ומרפדים את תחתיות התבניות
מפזרים מעל לבצק פירורי לחם (על כל בצק כ-2 כפות גדושות)

מחלקים את התפוחים המסוננים ל-2
מפזרים ב-2 התבניות את התפוחים (שכבה אחת)
מעל לתפוחים מפזרים מהשטרוייזל הפירורי 2 כפות לכל תבנית
מניחים גושים מהגבינה על גבי השטרוייזל וקצת מיישרים
מפזרים את יתר השטרוייזל על 2 התבניות מעל לגבינה
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים 35 דקות

אני אכתוב לכם את הסדר שוב בצורה כזו:
מרפדים את התבניות (2 תבניות אינגליש קייק) בבצק (עם החלמון)
מפזרים פירורי לחם חס וחלילה לא מתובלים… (על כל תבנית 2 כפות)
מסדרים את התפוחים בשכבה אחת (התפוחים מספיקים בדיוק ל-2 התבניות)
מפזרים עליהם 2 כפות מהשטרוייזל (רק 2 כפות על כל תבנית כי היתר נשאר לציפוי)
מניחים בגושים את גבינה ומיישרים בעדינות (הגבינה מספיקה בדיוק ל-2 התבניות –שכבה דקה
מפזרים את יתר השטרוייזל על פני 2 התבניות שיכסה את הגבינה.d7aad7a4d795d797 d792d791d799d7a0d794 d7a9d798d7a8d7a8d795d796d79c1 1 - עוגת תפוחים גבינה ושטרוייזל

תהנו

54 תגובות על “עוגת תפוחים גבינה ושטרוייזל

  1. יאי איזה מתכון נהדר זה
    שילוב של תפוחים וגבינה אין דברים כאלה!!
    פירגה עלי והצליחי ושתמיד תמשיכי להביא לנו מתכונים כמו טובים
    ישר כח נטלי צ. smile

  2. פירגה יקירתי כל מתכון פיצוץ..
    השילוב של תפוחים עם גבינה נישמע מענין.
    תבורכי אשה מקסימה.
    לינדוש

  3. תפוחים על הבוקר,
    אין כמו מתכון של תופחים על הבוקר שיעשה לי את היום.
    רק לקרוא את המתכון והריר נוזל לי.
    מה יהיה? מתי אוכל הכל? ;)

    יום נפלא לך

    • טובה , שטרוייזל זה בדיוק מה שאת רואה בתמונה על העוגה.
      פירורי בצק לא אחידים בגודלם.
      יום מתוק smile

  4. האם אפשר להשמיט את 2 טיפות תמצית השקדים או להשתמש בתמצית אחרת?אודה על תשובתך ובהזדמנות זו אני מבקשת לציין שעיון במתכונים שלך הינו הנאה צרופה עבורי!

    • רעות בקר טוב
      נהניתי לקרוא את המחמאות על המתכונים והאתר שלי. תמשיכי לבקר ולהנות,בכיף.
      העונג והאושר גם שלי.
      את יכולה פשוט לוותר על 2 הטיפות.
      smile

  5. פירגה יקרה.נחשפתי לבלוג המדהים לא מזמן ואני נהנית מהדברים הנפלאים שאת מביאה כאן.העוגה הזו נפלאה,וגם עוגת השמרים,והתפוזים חבל"ז.תמשיכי להפתיע וליצור דברים כה נפלאים.
    תבורכי.

    • אורנה יקרה
      איזה עונג ושמחה עשית לי הבקר.
      אשמח שיהיו תגובות של אחרי טעימה בתגובות על המתכונים עצמם.זה חשוב לי לא פחות מלתת לכם את המתכונים.
      כמובן בזמן החופשי והפנוי.
      הכל בכיף ואהבה ושרק יהיה טעים
      smile

  6. פירגה בוקר טוב
    אתמול בערב הכנתי את 2 העוגות. הן יצאו מצו…יין !!! אין מילים. :lol: :lol:
    אחרי שהעוגות התקררו טוב טוב, אכלנו כבר 1/4 עוגה מתבנית אחת.
    בעלי (שמוסר לך ד"ש ותודה על כל המתכונים הנפלאים) ואני החלטנו שבפעם הבאה אוסיף עוד 2 תפוחי עץ (שטעמם יצא ממש גן-עדן). ולהגדיל את כמות הגבינה הלבנה ל-250 גר' וזאת כדי להגדיל את כמות המילוי ושטעם הגבינה והתפוחים יהיו עוד יותר דומיננתיים.
    תודה על כל השקעתך ושיהיה לך ולבני משפחתך סוף שבוע טעים ונעים. smile smile

  7. פירגה יקרה!
    הכנתי את העוגות היום ובדרך כלל אני אוהבת לאכול עוגת תפוחים אחרי שכבר בילתה במקרר אבל לא התאפקתי וטעמתי ו ה ת א ה ב ת י :oops טעם גן עדן כל ביס תענוג תודה לך ולחלומותייך הטעימים שמתגשמים למטעמים נ ה ד ר י ם smile

    • חניתה יקרה
      אני כל כך שמחה לקרוא את התגובה שלך על העוגה.
      היא נפלאה גם אחרי קירור. תהנו smile

  8. אני קוראת סמויה, מגיבה כעת מכיוון שרציתי לשתף, הכנתי את העוגה,מעדן אמיתי, מי שלא הכין, שירוץ להכין,כל כך טעים.

    • אסתי יקרה
      תבורכי על המחמאות לעוגה הנפלאה שלי.
      תמשיכי להכין ולהנות בכיף
      smile

  9. הי, אני רוצה להכין אבל אין לי אינסטנט פודינג. האם אפשר לוותר או האם יש משהו שיחליף?מצטרפת למחמאות על האתר והמתכונים שלך

  10. פירגה יקירתי,
    את תותח על!
    פעם ראשונה שאני מגיבה, זה לא אומר שלא "ניצלתי" עד היום את מתכונייך.
    ממליצה בחום ובאהבה על עוגת התפוחים עם הגבינה, מדהימה, טעימה, קומבינציה נהדרת ומפתיעה.
    הייתי ממליצה גם על מתכונים אחרים אך הבנתי שחשוב להגיב בדף המתכון עצמו, אשתדל לעשות זאת.

    ישר כוח,
    בהערכה רבה,

    • איריס את נפלאה.
      מאד מודה לך על הפירגון והמחמאות.
      המתכונים מבקשים חהחהחהחהח מחמאות,אין מה לעשות,זה ממש מתבקש,אז בזמנך הפנוי וגם אם לא,אז לא נורא
      תודה עם חיבוק

  11. יש לי בדיוק 150 גרם חמאה… זה יספיק?
    ובמה ניתן להחליף את תמצית השקדים?
    תודה :P

  12. היי, פירגה.

    נראה יאמי…. עוד לא החלטתי איזו עוגה לאפות מתוך המבחר העצום. את עושה לנו חיים קשים :|
    האם אין צורך לאפות את התחתית מעט תחילה?
    למה יש עוגות שכן ויש כאלה שלא? במה זה תלוי?
    אגב, מתוך כל עוגות הגבינה שלך, איזו לדעתך הטעימה ביותר (אני יודעת שזו שאלה מכשילה, כמו לשאול אמא איזה ילד היא הכי אוהבת…)

    תודה!!!

    • שלומית , כל עוגה מכינים לגופה.

      אני אוהבת את הפשוטות יותר בלי שום תוספות.

      תכיני ותהני שיהיה חג נפלא , טעים, ושמח.

  13. שלום וברכה…
    הכנתי את העוגה לפי המתכון שלך.. לא העזתי לשים שמן.. והעוגה יצאה נפלא נפלא… אולי בפעם הבאה אנסה לשים יותר תפוחי עץ.
    המון תודות

    • ה י יעל,
      שמחתי שבחרת להכין את העוגה הטעימה. תודה רבה.
      בהחלט אפשר לשים יותר תפוחים ולשלב אפילו אגסים ושזיפים.
      לבריאות ותהנו smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *