שבוע שעבר ראיתי את שף שגב משה מכין סטייק על מחבת פסים מכרעי עוף חצויות.
הכי טוב לבקש מהקצב שיחתוך את הכרעיים ל-2 לצורת ס ט י י ק כי העבודה בבית לא קלה ומסוכנת.
מהשוק והירך מתקבל סטייק גדול ושטוח בעל עצם אחת.
"אימצתי" את שיטת חיתוך הכרע, שלא כ"כ הצליח לי. אבל המצאתי מתכון טעים וחדש.
מצרכים:
3 כרעי עוף חצויות לשניים כשכל חתיכה מכילה גם חלק מהשוק וגם חלק מהכרע
2 כפות מרגרינה
2 כפות קמח
3 כפות סילאן
2 כוסות מיץ תפוזים
קליפת תפוז
אבקת מרק עוף, קינמון, פפריקה מתוקה, רוטב צ'ילי, מלח ופלפל.
הכנה:
במחבת עמוקה שמים מרגרינה . טובלים את העוף בקמח ומטגנים מ-2 הצדדים. מוציאים את העוף לצלחת.
יוצקים למחבת בלי לנקות אותה, את יתר המצרכים ומרתיחים. טועמים ומשפרים טעם.
מנמיכים להבה ומחזירים את העוף. מבשלים עד שהעוף רך ועסיסי.
מגישים עם אורז וירקות.
"טיפים"
ניתן לאפות בתנור ולהפוך לפחות פעם אחת את העוף. אפיה בחום 175 כ-שעה או עד שרך.
ניתן להכין אותו מתכון עם נתחי פרגיות.
תהנו
מנה מושלמת
סופ"ש נעים !
תודה חמודה
פירגה שלום לך!
קודם כל, אני חייבת לומר שאני מאוד מאוד אוהבת את האתר שלך. רוב הבישולים שלי והאפייה בבית הם מהמתכונים שאת מעלה.
יום שישי האחרון הכנתי את העוף ברוטב תפוזים סילאני ובעלי ושלושת בניי ליקקו את האצבעות!!! העוף יצא נימוח כמו חמאה, הטעם העדין של הקינמון והתפוזים – פשוט מעולה!!!
המלצתי בחום לכל חבריי ואוהביי על המתכון הנ"ל.
יישר כח!!!
בקר טוב
נפלא לקבל תגובות כאלה.איזה יופי.
רק להבא לרשום את התגובה בסוף אחרי כל התגובות בסוף השורה.קשה לי לעקוב כשהתגובות נכנסות באמצע.
תמשיכו להכין ולשתף אותי כי זה עושה לי את היום. כה לחי
מתכון מעולה וטעים כמו שזה נראה
חח לכי למאסטר שף…..
תודה נטלי :lol:
בוקר טוב פירגה,
מה הייתי יכולה לשים במקום הסילאן? יש לך הצעה?
תודה ושבת שלום.
דניאלה,סילאן הוא אחד המרכיבים החשובים ,הטעימים הבריאים והכי נצרכים במטבח.למה לוותר?
שימי דבש במקום.
בוקר טוב
המתכון נראה מתאים והטעמים מגרים את החיך. יש ברשתות השיווק לקנות סטייק עוף שמיועד לבברבקיו. אך ניתן להשתמש בו גם למטרה הזו-למי שלא כל כך יודעת לפרק את העוף.(למען הבטיחות)
פירגה! אין עליך!!!! שבת שלום לך ולמשפחתך.
רחל חמדתי.
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא
זה ממש לא הסטיק עוף שמוכרים בסופר. אין לקנות כזה בשום מקום.
זו המצאה של שגב ועוד לא ראיתי כזה בשום מקום.
תקראי שוב.
חוצים את הכרע (פולקע וירך) לאורכו לחתיכה אחת גדולה , דמוית שניצל גדול. עצם אחת תולשים ומשאירים עצם אחת. שוב,אני לא הצלחתי כ"כ אבל בהחלט תבקשו מהקצב שלכם שיכין לכם.
חיבוק ושבת שלום
שאלה למי שיודע..
האם יש סילאן ללא סוכר?
רונית,ברור שכן.
יש בטבע עדן
ברור שיש סילאן ללא סוכר בעדן טבע מרקט או בכל סופר אחר
וואו זה נשמע מצויין
הם יבינו מה אני רוצה בקצביה בחיתוך הזה? זה משהו מיוחד או כל מקום (נניח בחצי חינם) יחתכו לי ככה את העוף? זה לא יתפרק בזמן הבישול? אם אני אופה את זה גם צריך לטגן קודם?
מלא שאלות כי הריר נוזל לי מהטקסט שלך ונראה לי שזה מתאים לשומרת-המשקל בי ;)
לברבורית שלום וברכה
מה שלומך?
אם את הבנת,תוכלי להסביר להם.בשבילם זה משחק ילדים.לחתוך , לפרוס ולהוציא את העצם המיותרת.
העצם הצדדית של "הפולקע" נשארת. לדעתי כל קצב יבין מה את רוצה.
אני לא אפיתי אז אצטרך להמר ולא לטגן פשוט לאפות ברוטב כדי שיהיה רך. זה מה שאני הייתי עושה.
אופה עד שיהיה רך מאד.
בהצלחה
יש סילאן ללא סוכר גם ברשתות הגדולות
שבת שלום
היי פירגה
אם אני לא טועה ופה אני ממש בטוחה ;)
שזה פרגיות
מהחלק הזה וצורת החיתוך יצרו את הפרגיות
בכל מקרה נראה ממש טוב ביום רישון על הבוקר ינוסה
אצלי במקרה יש במקרר הקצב שלי כבר שנה מפרק לי אותם
אני מאד אוהבת למלות את הכרעים
יוצא מדהים אם המתכון שלך עוף ההפתעות
יפה שלי שבת שלום
פירגה זוהי הודעה חשובה: אין עלייך.
אוקייייי ;) חשובה. אז תודה רבה ושבת שלום
היי יפתי
טוב אני יבקש מהקצב לחלק לשניים
חייבת לנסות ולכתוב איך יצא
תודה על הכול
ולכולם בהצלחה :lol: :lol: :lol:
בכיף סיגל יקרה
אפשר להחליף את המרגרינה בשמן או חמאה?
תושה, את יכולה להחליף
פירגה יקירתי!
אחרי שמתכוני הבית שלך תפסו את מקומם בארוחת יום שישי ובמהלך השבוע וכולם התרגלו שפשוט הכל טעים, (בשביל זה פשוט לא שמעת ממני איזה חודש….) החלטתי שהם מספיק בוגרים שאבשל משהו חדש….
זה ממש מתכון מנצח. :lol: יש בו חמיצות ויש בו מתיקות והרוטב הולך מדהים עם אורז , והעוף ממש רוצה להתפרק לבד מהעצם….
וואו גדול. הצלחת להכניס עוד מתכון נפלא לארוחות יום שישי אצלנו.
ושוב תודה
נורית חביבתי,כל כך שמחתי לשמוע ממך.
זה מאד משמח אותי לקרוא שאתם מכינים ובעיקר שמצליח ונהנים.
אין אושר ושמחה גדולים מזה
לבריאות והמשך שבת טעימה לכם :lol:
פירגה האם יש אפשרות להכין עם שאריות של סטייקים שנשארו מהברביקיו, (אחרי שהיו במנגל)?
אם הם עסיסיים מאד אז תכיני להם את הרוטב.
היי פירגה, אני רוצה להכין את המתכון ובתמונה נראה כאילו יש גם עגבניות, האם להוסיף???
להכין כפי שבמתכון
תודה
פירגה יקרה,
יש לי סטייקים פרגיות (כך קניתי אותם ארוזים בסופר)
האם לדעתך אני יכולה להכין אותם כמו שכתוב במתכון זה ???
או שיש לך מתכון שמיועד לפרגיות ??
תודה שאת נמצאת תמיד עבור כולנו ועוזרת לנו בכת עת.
תבורכי
מירי בקר אור חמדתי.
בהחלט אפשר להכין עם סטייק פרגיות במארז.
אם תרשמי בחיפוש את המילה פרגיות תראי עוד המון מתכונים נפלאים. יש גם קטגוריה מתאימה לפרגיות.
יום נפלא ומחובק.