עוגת גבינה עדינה רכה נימוחה ועסיסית
להלן המצרכים וגם קצת הארות לפני שמתחילים :
תבנית עגולה משומנת מספר 26 או 28
התנור לא מחומם מראש
מכניסים את העוגה לתנור בחום 175 מעלות ופותחים דלת אחרי 50 דקות בדיוק. מ ק ר ר י ם .
כשהעוגה קרה, מכניסים למקרר.
( אם העוגה משחימה לפני הזמן אפשר לפתוח דלת במהירות ולהניח ניר כסף בצורה רפויה)
המצרכים:
קילו גבינה לבנה החל מ- 5% -רצוי לסנן את הגבינה מספר שעות. (כדאי להמיר חצי מכמות הגבינה לגבינת טוב טעם או גבינת שמנת)
מיכל שמנת חמוצה 9%
6 ביצים מופרדות
כוס ורבע סוכר
2 כפות קורנפלור
3 כפות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
אופן הכנה:
מקציפים חלבונים מוסיפים סוכר ומקציפים לקצף יציב ולא קשה מדי
מערבבים בקערה שניה את כל החומרים כולל החלמונים
מערבבים הכל בתנועות קיפול ויוצקים לתבנית
ציפוי על עוגה קרה: הציפוי כאופציה ולא חובה
שמים במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג וניל או ריבת חלב
3 כפות גבינה לבנה 5%
2 כפות סוכר
ברבור ערב טוב
צריך תבנית מאד עמוקה אחרת יגלוש
את יכולה לאפות בתבנית פיירקס ע מ ו קה בגודל בערך 27X33 פחות או יותר.
תשימי לב כשאת יוצקת לתבנית אסור לעבור
את 1/2 התבנית כי העוגה תופחת מאד.
פירגה
שלום פריגה
ברצוני להכין את העוגה לשבת אבל לא הבנתי האם אני אופה את העוגה ביחד עם הציפוי או שאת הציפוי אני מורחת לאחר האפיה.
האם לאחר הקירור אני מזליפה סילאן על העוגה או לפני ההגשה?
שרית,הציפוי הוא הקרם שאת שמה אחרי האפיה כשהעוגה קרה.
את הסילאן מצפים ממש לפני ההגשה.
סוף שבוע נעים וטעים
שלום פירגה,
האם אפית את העוגה בטורבו או רגיל?
אולגה,אם לא רשום אחרת,אני תמיד תמיד אופה בטורבו.
שבת שלום
הכנתי היום, ויצא מאוד טעים!
בעלי וגם בני הקטנטן זלל בכיף :lol:
אולגה תהנו חמודה ותודה ששיתפת אותי
חיבוק לקטנצ'יק :lol:
ערב טוב פירגה
הכנתי היום את עוגת הגבינה הזאת, וכמו שכתבת העוגה "עדינה רכה נימוחה ועסיסית"
הדבר היחיד שהוספתי זה 2 כפות גדושות ריבת חלב, כי בעלי בדיוק הוציא את הצנצנת מהמקרר, אז החלטתי שזה יכול להתאים.
יש לי אבל שאלה, וזה בגלל שאין לי ניסיון עם עוגות גבינה.
העוגה יצאה גבוהה ונשארה גבוהה כמו שכתבת, אבל בצדדים (אפיתי בתבנית מלבנית גדולה) נוצרו בקעים, ואני רוצה להבין מה אני צריכה לעשות כדי למנוע את זה.
וויני יקירה ערב טוב
תודה על חוות הדעת והשיתןף
תנסי להטיח בעדינות
את התבנית עם הבלילה לפני שאת מכניסה לתנור אולי יש בועות אוויר.
דבר נוסף,מה דעתך להוריד מעלות ל-165? ייקח יותר זמן אבל זו אופציה.
הכל כמובן לא בטוח.בקעים לפעמים נוצרים גם אצל השפים הכי גדולים.
;)
תודה פירגה
אני אנסה פעם הבאה
אני חייבת להגיד שוב שהיא ממש טעימה!
רכה ונימוחה, תענוג לאכול אותה
לא מבינה למה כל כך פחדתי פעם מלהכין עוגות גבינה
וויני , לא כל עוגת גבינה כזו. זו עוגה שהכנתי לפחות 10 פעמים עד שהגעתי למירקם המדהים שלה.
אני שמחה שאת מגיבה כך. עוגות גבינה בדרך כלל נשרפות או נופלות או דחוסות . לא סתם פחדת להכין.
יש לי עוד הרבה עוגות גבינה אפויות ואת מוזמנת מדי פעם להכין ולגוון.
ערב נפלא לך, תודה לך
זאת העוגת גבינה הרביעית שאני מכינה, וכולן ממך
וכולן יוצאות מוצלחות, לא נשרפות (לא רוצה לפתוח פה לשטן) ולא נופלות, וטעימות חבל על הזמן :P
תודה ענקית לך על כל הניסיונות שלך, כי אני באה "על המוכן" ומקבלת מתכון מוצלח
לילה טוב
חיבוק ענק
וויני
בקר אור וויני
חמסה חמסה שגם בהמשך הכל יצליח לך ותהנו.
מפה המשאבים והכוחות שלי תודה רבה על הכל הכל.
:lol: LOOKS/SOUNDS DELICIOUS, I'M GONNA TRY
SHABBAT SHALOM :lol:
סוזן,שווה להכין אותה כי היא נהדרת וטעימה במיוחד ברכות שלה
פירגה שלום ,
אני מבלה היום המון באתר המרתק הזה. אחלה של תוכנית לחופש.
אפיתי את ה"עוגת גבינה גבוהה" והיא היתה הצלחה ענקית, רציתי לדעת אולי במקרה אפשר גם במתכון הזה להחליף קמח בעוד קורנפלור,
המון תודות.
העוגה הזאת הייתה לי בעיה קטנה,
היא בעצמה טעימה אין ספק, אבל כשחותכים אותה
היא מתפרקת ,וכול החומרים דייקתי
אני אשמח לקבל המלצה.
יום טוב
לא יודעת מה הסיבה. אולי תקבלי פה המלצה.
ערב טוב, פירגה!
קודם כול, תודה רבה לך על השקעתך באתר. מאז ששמעתי עליו, אני נעזרת בו הרבה ונהנית מאוד מהשימוש בו.
יש לי שתי שאלות:
1) באיזו גבינה את משתמשת להכנת העוגה (גבינה רכה או לא?)
2) נראה לי ש באחת התגובות שלך כתבת איפה אפשר למצוא את כל המתכונים מבצק גבינה. אשמח, אם תעזרי לי למצוא אותם.
הי אורלי תודה והמשך טעים
גבינה רכה.
הנה המתכונים מהקטגוריה בצד שמאל….. כתוב:מתכונים מבצק גבינה ללא שמרים
http://pirge.co.il/category/מאפים-מבצק-גבינה-ללא-שמרים
תהני
הי פירגה,
האם ניתן לאפות את העוגה בתבניות אינגליש קייק, מאחר ואני לעיתים מוכרת עוגות יש בקשה לפס גבינה ולהכין בתבנית 26 זה גדול מדי… :P
כל מה שאת שואלת צריך לנסות.לא ניסיתי.
היי פירגה,
כבר שנים שאני עוקבת אחר המתכונים שלך עוד לפני שהיה אתר בכלל, אני מנסה הרבה מאוד מהם ותמיד קוצרת הצלחה, מתכונים ברורים מדויקים ותמיד מצליחים ! כיף אמיתי.
יש לי בעיה אישית עם הכנה של עוגות גבינה אפויות, לא ממש מצליח לי, את העוגה הכנתי אתמול הכל עבד מצויין אבל היום נוכחתי לדעת שהתחתית רטובה ומגירה נוזלים, יש לך מושג מה עשיתי לא טוב?
תודה רבה וייש כח,
אורלי
אורלי הי,
את יכולה פשוט לסנן את הגבינה כמה שעות או להשתמש בחצי מסוג הגבינה בטוב טעם.
עוגות גבינה על בסיס גבינות שמנת (לא רטובות) מחזיקות יותר טוב .
תנסי לאפות בחום יותר נמוך וליותר זמן.
בהצלחה.
הכנתי היום את העוגה ויצא מדהים! הכנתי עם חצי קילו גבינה לבנה5% והשאר גבינת טוב טעם. מלבד זה שהעוגה לא נחתכת בצורה נקיה ודי מתפרקת במרכז יצא מעולה!. הכנתי ציפוי משמנת מתוקה וחצי גביע שמנת חמוצה ומעל פיזרתי ביסקוויטים מפורים עם קצת חמאה מומסת. תודה פירגה ושיהיה חג שמח!
לפעמים קורה בעוגות גבינה , לא נורא. גם לשפים גדולים זה קורה..
בכל אופן,אני שמחה שהטעם טעים ושתהנו ממנה.
חג שמח.
כל מתכון שמגיע מימך ברור שהוא יצליח! באמת שאין מתכון שלך שניסיתי ויצא פחות מעולה! תודה רבה פירגה וחג שמח!
לבריאות,באהבה וחג שמח.
היי פירגה, הכנתי את המתכון בעבר ורציתי לשאול האם יש לך מתכון כל שהוא להוסיף כתחתית לעוגה המדהימה הזו?
נועם,כל תחתית לעוגות גבינה או תפוחים יתאים.
ולאפות ביחד? או לאפות את התחתית מספר דקות קודם?
נועם,אני בעד לאפות 1/2 זמן.
כלומר,לדוגמא על העוגת גבינה הזו,לאפות את התחתית 25 דקות?
לא בטוח.לבדוק אחרי 10- שכבר זהוב.
לצנן את תחתית העוגה ואת התנור ורק אז להכניס את התחתית עם הבלילה?
לא לצנן כלום.ישר לאפות בטמפרטורה שרשומה.
לא הבנתי את הקטע של:
שיש באתר עוגות גבינה עם בסיס בצק והן מעולות. המבחר גדול וטעים במיוחד. אז למה ללכת על עוגה שאין בה בצק והיא נהדרת כפי שהיא?
לפי המתכון העוגה צריכה להיכנס לתנור לא מחומם מראש ולכן השאלה. דבר שני זו עוגה מעולה שכבר הכנתי מהאתר שלך ואני חושבת שתחתית יכולה לשדרג אותה אפילו עוד יותר ובגלל זה כל השאלות. מתכון מנצח כמו זה לא מחליפים
אוקיי,הבנתי. אז לאפות את הבסיס זהוב ולקרר,לצקת את הגבינה ולהכין כמו במתכון בטמפ' הרשומה.
בהצלחה.
תודה רבה רבה :]
שלום נכנסתי לאתר והעוגה והתמונה מושלמת בשבילי
ראיתי שהמלצת על 33X27
קניתי תבנית שכתוב עליה 33X27
אבל כשמודדים התבנית בפועל קטנה יותר
פיירקס רושמת 33*27 כשלוקחת בחשבון גם את אורך הידיות
התבנית קטנה יותר למעשה.
השאלה :eek: אם התבנית הזאת שקניתי טובה?
ואיך באמת בוחרים תבנית?
מיכל הי,
לא כ"כ מבינה בגודל המדוייק. אם כתוב 27X33 תלכי על זה.
חשבתי שתבדקי את גודל התבנית שהמלצת עליה ללא הידיות.
אבל תודה ויום טוב
מיכל
מיכל,זה לא חשוב. הגודל בסדר. הכוונה לפחות או יותר.
בהצלחה.
היי פירגה,האם אפשר להכין את העוגה עם בסיס? אם כן אשמח למתכון לבסיס ואופן הביצוע…הכנתי את העוגה לפני כמה חודשים ויצא מדהים!
נועם הי,
יש באתר קטגוריה של מלא עוגות גבינה עם בצק.
פשוט לבחור ולהכין,כולן משגעות
היי פירגה מה שלומך ? העוגה עכשיו בתנור כבר חמישים וחמש דקות אבל עדיין כשאני מנערת אותה היא לא נראת אפויה מספיק מה לעשות להמשיך לאפות ?
שני דברים
אם היא רק זזה מעט היא מוכנה ותתייצב במקרר.
אם העוגה ממש רכה,לכסות בניר אפיה ולהמשיך לאפות.
ערב טוב לךפירגה , אז חזרתי לספר לך שהשארתי אותה עוד מעט זמן בתנור , וכשהוצאתי אותה מהתנור לאחר שלוש דקות היא צנחה . למרות הכול היא מאוד טעימה וחוסלה . תודה ולילה טוב .