עוף במלח קלאסי בלי תיבול
לא תאמינו איזו ארומה ואיזה טעם עדין לעוף כדאי לנסות ולהכיר.
המתכון השני בתיבול סילאני
מלווים את העוף במהלך האפיה תפוחי אדמה שלמים בקליפתם עטופים ניר כסף מונחים מסביב לעוף .
עוף במלח קלאסי
עוף גדול ועסיסי נקי עם העור – לא צריך תיבול
מכניסים לבטן תפוז / לימון או תפוז שלם לארומה.
שמים קילו מלח ג ס מסביב לתבנית אפיה גדולה. באמצע ריק.
מניחים את העוף כשהוא שוכב על ה"בטן" באמצע התבנית.
מערימים את המלח לצדדים להשתדל שלא ייגע בעוף. אם נוגע קצת לא נורא.
לוקחים תפוחי אדמה גדולים מאד לא מקולפים וחורצים אותם.מערבבים שמן זית עם שום ופפריקה
מורחים או מברישים את תפוחי האדמה ומנסים שייכנס רוטב לחריצים.
מניחים עלה קטן רוזמרין לריח.
מגלגלים כל תפוח בנפרד בניר כסף .
מניחים את התפוחים צפוף מסביב ע ל המלח ה ג ס .
אופים בטורבו בחום 180 מעלות שעה . אחרי שעה מכסים את העוף בניר אפיה ומעל בניר כסף וממשיכים לאפות עוד שעה לפחות כדי שהעוף יהיה עסיסי.
מכניסים לבטן תפוז / לימון או תפוז שלם לארומה.
שמים קילו מלח ג ס מסביב לתבנית אפיה גדולה. באמצע ריק.
מניחים את העוף כשהוא שוכב על ה"בטן" באמצע התבנית.
מערימים את המלח לצדדים להשתדל שלא ייגע בעוף. אם נוגע קצת לא נורא.
לוקחים תפוחי אדמה גדולים מאד לא מקולפים וחורצים אותם.מערבבים שמן זית עם שום ופפריקה
מורחים או מברישים את תפוחי האדמה ומנסים שייכנס רוטב לחריצים.
מניחים עלה קטן רוזמרין לריח.
מגלגלים כל תפוח בנפרד בניר כסף .
מניחים את התפוחים צפוף מסביב ע ל המלח ה ג ס .
אופים בטורבו בחום 180 מעלות שעה . אחרי שעה מכסים את העוף בניר אפיה ומעל בניר כסף וממשיכים לאפות עוד שעה לפחות כדי שהעוף יהיה עסיסי.
אפשר להפוך פעם אחת את העוף במהלך האפיה.
הכי טעים כשמגישים מ י ד.
הכי טעים כשמגישים מ י ד.
עוף במלח בטעם סילאני פיקנטי מתקתק
למרינדה :
4-5 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
קורט קינמון
1 כף רוטב סויה
1 כף יין או כף חומץ
1 כף קטשופ
2 כפות סילאן
קורט פלפל שחור+מעט מלח
כף רוטב צ'ילי מתוק + מעט אבקת שום או שן שום טרי .
לערבב הכל ביחד.
למרוח היטב את העוף מבחוץ ומבפנים
המשך כאמור לעיל…. עוף באמצע, מלח מסביב. אותה שיטה ואותו זמן אפיה.
תהנו – שניהם נפלאים ומתאימים גם לילדים.
היי פירגה מה שלומך?
אני רוצה להכין עוד מעט את העוף רק שאני לא יודעת איזה מהם לעשות?
אשמח אם תעזרי לי להחליט ואגב התמונה של העוף זה העוף עם הסילאן?
תהל שלום
העוף בלי הסילאן הוא כמו העוף הצלוי המוכן שמוכרים בסופר.
העוף עם הסילאן מעט מתקתק וטעים מאד.
תכיני היום את הראשון ובפעם הבאה את השני עם הסילאן.
בהצלחה ותהנו
פירגה בוקר טוב
תודה על כל המתכונים המגוונים.
עוף במלח – האם אפשר להכין גם מכרעיים בלבד, או שחשוב להכין רק מעוף שלם?
האם יש עוד אפשרויות לעוף בלי תבלינים?
תודה ויום טוב
טלי ערב טוב חמודה
אני תמיד מכינה עוף שלם
לעוף כרעיים יש לי המון מתכונים בקטגוריה: עופות
בהצלחה
פירגה היי
האם העוף בתמונה זה עם הסילאן???
בנוסף האם להשאיר את התפו"א שלם בנייר כסף ולמה הכוונה לחרוץ חריצים, האם לחתוך לרוחב כמה פסים כמעט עד סוף תפוה"א??
לימור הי
כן . ולחרוץ זה פשוט לחתוך עם סכין חתכים לא עמוקים כדי שהתפוחים לא יישברו.
אפשר במקום סילאן להוסיף סוכר חום?
בתודה :P
נראה שכן.אין בעיה
בהצלחה
האם. אפשר להשתמש בעוף ללא עור?בתוד :| :| .ג
העור שומר על העסיסיות שלו. אחרי הבישול תורידי
לפיריגה היקרה חג שמח לך ולבני משפחתיך !
הכני את עוף במלח קלסי יצא מדהים ילדי לקיקו את האצבעות תודות למתכונים המעולים שלך .
תודה :lol: :lol:
תודה דידי
לבריאות ואני שמחה מאד שהכל מצליח וטעים לכם.
עשיתי את גרסת העוף הקלאסי במלח – מעולה!
עקבתי בדיוק אחרי ההוראות הפשוטות (כולל להפוך פעם אחת) ויצא עסיסי ורך.
הוספתי גם תפוחי אדמה-יצא מעולה בטעם של קרטושקס, היישר מהמדורה…
הי אודי,ערב טוב
אני אוהבת שיוצלא מושלם כפי שצריך.
תודה על השיתוף והעדכון
פירגה, בא לי לטרוף את המסך, חחחחח
נראה כל כך מגרה וטעים
כמו כל הבישולים שלך
הי אתי
תכיני לך, קלי קלות וטעים מאד.
תודה רבה לך
הכי קל, הכי כייף!
תודה אחותי :lol:
יפה שלי,תודה שהגבת,פירגנת ושימחת אותי שנהניתם.