במיה אפויה בתנור
העדפה שלי לאפות בתנור,למרות שאפשר לבשל על הגז.
כך או כך מי שאוהב במיה יהנה ממנה גם בנוסח הזה.
מצרכים:
קילו במיה סנפרוסט
חצי קילו עגבניות קלופות -פרוסות
בצל גדול מטוגן
גזר חתוך לעיגולים מטוגן
3 שיני שום מטוגנים
מיץ מלימון
3 כפות שמן זית
להוסיף כף סוכר חום או לבן
מלח
פלפל שחור
כפית מרק עוף
פפריקה מתוקה או לשלב גם חריפה לטעם
חום התנור 175 מעלות.
קילו במיה סנפרוסט
חצי קילו עגבניות קלופות -פרוסות
בצל גדול מטוגן
גזר חתוך לעיגולים מטוגן
3 שיני שום מטוגנים
מיץ מלימון
3 כפות שמן זית
להוסיף כף סוכר חום או לבן
מלח
פלפל שחור
כפית מרק עוף
פפריקה מתוקה או לשלב גם חריפה לטעם
חום התנור 175 מעלות.
אופן הכנה:
מסדרים את תרמילי הבמיה בשכבה אחת או שתיים, בתוך תבנית עגולה
מסדרים את תרמילי הבמיה בשכבה אחת או שתיים, בתוך תבנית עגולה
מניחים שכבה עגבניות בין התרמילים או עליהם ומפזרים את השום הגזר והבצל המטוגנים ביניהם..
טורפים את שאר החומרים עם חצי כוס מים ויוצקים מעל התבשיל.צריך לכסות את התבשיל ברוטב.
אם צריך מוסיפים מים.
אופים 45 דקות.
תהנו
אופים 45 דקות.
תהנו
פירגה יקירתי,
מעלה את המתכון הזה מהשכחה…
ניסיתי אותו עם במיה ויצא מעולה, ומאוחר יותר בהעדר במיה בסופר, ניסיתי את אותו הדבר גם עם תחתיות ארטישוק וגם עם שעועית צהובה. בכל המקרים לא הופתעתי, יצא מעולה…
סילחי לי פירגה אבל בכל זאת בישלתי את זה.. ;)
שבת שלום,
איילה
איילה,נפלא
אני שמחה שאת מאלתרת ומשדרגת והעיקר שיוצא מעולה וטעים.
תמשיכי כך,לבריאות
שבת שלום
פירגה,
תודה רבה על המתכון, עשיתי לפי ההוראות (פרט למרק עוף בגלל שלום בית…). בשלתי על האש כי הזמן היה קצר והילדים היו רעבים. הבמיה יצאה מצוינת! אמנם אשתי טעמה וסירבה לאכול… אבל הילדים אכלו ונהנו, מי יותר ומי פחות, ואני זללתי מלוא הצלחת.
תודה,
יאיר
יאיר בקר אור
במיה זה אוכל שאו שאוהבים או שלא. שהימור להכין אותו…. ;) :lol:
אבל טוב שחלק נהנו ולך מגיע התודה שחזרת לשתף.