מגניבות , משגעות, יאמיייייייייייי
שמים המצרכים בקערה בוחשים מגלגלים חותכים ואופים והריח מסניפים
אז שמתי בקערה:
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה
2 ביצים
1/2 כוס עד 1 כוס סוכר + 1/2 כוס דבש/סילאן
כוס אגוזים גרוסים
3 כוסות קמח (אני תמיד ממליצה לשים פחות ולהוסיף תוך כדי לישה)
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או תמצית שקדים או קינמון לטעם
אופן הכנה:
ללוש לבצק נעים ולא דביק
לחלק ל-3 חלקים שווים
לשמן או לקמח מעט את השיש ולהכין 3 כיכרות (לגלגל לצורת נקניק)
להניח את הכיכרות במרווחים על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
לחתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ ולפזר קינמון וסוכר.
לחמם תנור לחום 175 ולאפות כ- 30 דקות או עד שישחימו.
לצנן ולחתוך לפי הסימנים החתוכים.
תהנו
התמונה פשוט נהדרת, ובהחלט עושה חשק לנסות את המתכון!
שבוע טוב,
יערה
שבוע נפלא
היי פירגה שבוע טוב בקשר לעוגיוות חיתוכיות האלה
הבצק עצמו עשוי מאגוזים והסילן שלשים אותו ?
או שצריך לרדד לעלה ולשים את המלית סילן אגוזען קינמון
והאגוזים צריך ממש לאבקה טחונהנכון?
שמים הכל בקערה (את כל המצרכים) לשים לבצק ומכינים כרוכיות כמו שכתוב.
המתכון נראה חבל על הזמן אבל לא הבנתי לגבי החיתוך לפי האפיה האם לחתןך עד הסוף? :lol:
נראות טעימות-יאמי
שבוע קסום :lol:
תודה. נראה טעים. האם אפשרי להמיר את החמאה בשמן בלי לפגוע בתוצאות?
עינב,לא בטוחה אבל אם תנסי תעדכני
עובד יותר טוב עם מרגרינה רכה מאשר שמן וזה בדוק
פירגה, אני טוחנת את האגוזים ושקדים מאוד דק ומוסיפה והן יוצאות חלום.
היום עשיתי בצורה שלך והן טעימות !!
שכחתי להוסיף את שמי וגם שאת העוגות אני מגלגלת בסוכר לפני חיתוך ואפיי :P
sinnamon הי
תודה רבה על התגובות הנהדרות.מקווה שיואילו לכולנו
בשמחה
פירגה יקרה
תודה על המתכון הנהדר
בהחלט ינוסה
;)
אוי יקירה, תהיי בריאה. איזה מתכונים!!! :lol: כל מתכון שלך שעשיתי עד עכשיו "נכנס" ונרשם בספר המתכונים שלי ;)
הולכת להכין את המתכון הזה עוד היום וכמובן תקבלי "חובת עדכון".
אשרייך וכל הכבוד לך :lol:
יו איזה מתכון…ממש אהבתי,
;) :lol:
נראה חבל על הזמן לא הבנתי לגבי החיתוך של העוגיות
שרי החיתוך כמעט עד הסוף
פירגה יקירה!
טעים! טעים! טעים! יצא עכשיו מהתנור וכבר "התלבשו" על התבנית. החלפתי את הסוכר הרגיל בסוכר חום ואת האגוזים העדפתי טחונים כדי שגם הקטן יוכל להנות מהעוגיות. איזו דרך מתוקה להתחיל את השבוע :P
נורית,תהנו ובאמת התחלה מתוקה לשבוע נפלא
יאמי יאמי!!! נראה טעים וקלי קלות..ח"ח על יצירת המתכון הזה! אכין אותו :lol:
מירי, מחכה לחוות דעתך ובהצלחה
פירגה, תודה על המתכונים הנהדרים שאת שולחת, הכנתי את העוגיות, טעימות שזה לא ייאמן, הצעת ייעול קטנה לפי דעתי אפשר להכינם גם עם חצי כוס סוכר זה יספיק בהחלט.
יישר כוח, התחלת לי את השבוע נפלא.
שושי,תודה על התגובה הנהדרת ותודה על ההצעה להפחתה בסוכר.כל אחד ושיקוליו
מזה נראות טעימות :lol:
כרגע אני מושבתת עם יד שבורה ינוסה לכשיורידו את הגבס :P :lol:
לאה יקרה
החלמה מהירה וחזרה לשיגרה
מחזיקה אצבעות שתבריאי מהר
הי, הכנתי כרגע.
הוספתי 4 כוסות קמח והבצק עדיין מאוד דביק.
נכנעתי והכנסתי ככה לתנור.
אדווח איך יצא.
שרון יקרה בקר אור
חבל שנכנעת לקמח ולא הוספת עוד.
מוסיפים קמח כמה שהבצק "לוקח" תוך כדי לישה עד שלא יהיה דביק.
זה מה שאני כותבת כמעט בכל מתכוני העוגיות שלי.
מקווה שיצא משהו
היי.רציתי לדעת אם אפשר להכין רק עם דבש במקום סוכר ואם זה יוצא טעים עם קמח מלא?שבוע נעים לכולם,שרון פלורידה
שרון בקר אור
לא יודעת מה יתקבל עם השינויים שכתבת.
שבוע נפלא לך
שלום לכולם, העוגיות יצאו נפלאות ממש…..
גם אצלי – חצי כוס סוכר, שילוב של סילאן ודבש, שילוב של אגוזים ושקדים טחונים ופחות מחצי שעה בתנור. כ 20 דקות על טורבו…
תודה על מתכון מעולה
פועה יקרה
לאור התגובות רשמתי במתכון את ההתייחסות שלכם לסוכר.
אין כמוכם שאתם משתפים אותי.מרגש
תודה גדולה מכל הלב
פירגה יקרה,
רוצה לשתף אותך במחמאות שקיבלתי (מה שמגיע מגיע :P )
יום שבת כל הבישולים והאפיה בביתי היו על טהרת המתכונים שלך ויצא לי נהדר.. ואני כמובן ננניתי מהמחמאות והתשבחות וכמובן שפירגנתי והפניתי את כולם לאתר שלך.. :!:
שוב תודה ממני על מתכונים נפלאים.
איריס יקרה תודה
שמחתי מאד לקרוא שקיבלת מחמאות והפנית לאתר. זה מחמם לי את הנשמה ועושה לי טוב.
אשמח בהזדמנות שתרשמי איזה מתכונים הכנת ושתתני את חוות דעתך/כם מתחת למתכון הספציפי.
יש המון מתכונים שאתם מכינים ואין עליהם עדיין שום תגובה / חוות דעת.
תודה רבה
חברות יקרות,
הוא אשר כבר כתבתי: שיטת תגובות ספציפיות על מתכונים ספציפיים יהיה לעזר רב.
אני ניסיתי את עוגת הקוקוס קלמנטינה (תפוז) שוקולד – יצא נפלא, ניסיתי את בצק השקם (גם עם תחליף השמן) במילוי ש. "השחר" וכן במילוי חלבה – סוף הדרך….., ניסיתי את הפרגיות בירקות ורוטב (בצוע ספונטאני של ביתה של פירגה) ובני הבית והאורחים ליקקו אצבעות, עשיתי את מרק הקרופניק – טעם גן עדן.
ועוד ועוד – עליהם אשמח לדווח בהמשך.
ישר כח גדול לעשייתך, פירגה
לניהול קריירה יקרה
חהחהחהחהחה
תודה רבה מאד, אבל שוב, התגובות לא מתחת למתכונים כך שאין סיכויים שכשיפתחו את המתכון יראו את התגובות שלך.
אז מה שנותר הוא שאני אעשה את זה ואעתיק את מה שרשמת פה בתגובות על המתכונים הספציים שציינת.
בכל אופן,תודה רבה ויישר כח להמשך טעים וביחד.
האם החתיכות מתקבלות רכות כמו עוגה (כי כך זה נראה בתמונה) או קשות כמו עוגיות??
הי טל
זה ל א כמו קומיש ברויט שהמירקם שלהם מאד קשה.
הם גם לא במירקם של עוגה כי אלה עוגיות.
רכות במידה סבירה.
ההמלצות חמות.ראית?
תכיני ותשתפי אותי
הי פירגה מה שלומך? העוגיות ניראות מצוין שאלתי היא עם איזה אגוזים עדיף להכין לוז פקאן מלך?????? צהרים נעימים אילנית :? :? :?
אילנית אני מכינה עם המלך
הי פירגה מה שלומך ? העוגיות ניראות מצוין עם איזה אגוזים להשתמש לוז מלך פאקן???? תודה אילנית
אילני
מה שאת אוהבת
פירגה היקרה ,
אחלה מתכון :lol: חבל על הזמן !!!!
תודה
אורלי,באמת אחלה שבאחלה
תהנו
הי פירגה .אהבתי את המתכון יצא מעולה וטעים .תודה לך מכל הלב ממני ומכל החברים שאכלו וכמובן ברכו אותך . :lol:
אריה,אהבתי את התגובה שלך ושל החברים.
בעיקר שימחת אותי מאד מאד :lol:
תו דה
אני יכולה לעשות את הבצק במיקסר במקום ללוש?
אני רוצה להכין אותם עכשיו.
תודה לך.
גלית,אני לשה ביד לא במיקסר.
הכנת?
אכן כן. ויצא מעולה. איזה ריח היה בבית.
האמת, אישית עדיין לא הספקתי לטעום, אבל בעלי וחבר אמרו שהם מעולות!!!
תבורכי.
אה…ועוד משהו.
עשיתי במיקסר. בהתחלה שמתי 2 כוסות קמח ו-1 חמאה, הבצק היה מאוד מאוד דביק ונאלצתי להוסיף בערך כוס וחצי קמח+-. חמאה אחת הספיקה וזה מורגש מאוד בטעם.
גלית תודה חמודה ותהנו
יופי שהצליח ושיש עוד תגובה טעימה ;)
לפירגה
העוגיות מעולות! הכנתי עם מחצית מכמות הסוכר+סוכר וניל + סוכר וקינמון + סילאן כמובן זה בהחלט מספיק לאוהבי המתוק העדין. הבצק לקח 4 כוסות קמח אז לא להתייאש למי שמכינה בקיצור כרגיל :lol: :lol: תמשיכי לפנק אותנו במטעמייך הנפלאים.
חניתה שלום
תודה על המחמאות לעוגיות.
תהנו בכיף וערב נפלא לך
פירגה יקרה הכנתי את העוגיות
וכל הבית התמלא בריח נהדר
לא יכולתי להתאפק וטעמתי
המון זמן חיפשתי עוגיות כאלה עם קינמון
אז הנה את הבאת לנו
המון המון תודה יקירה יצאו טעימות מאוד מאוד
ותודה לך על השיתוף
המחברת שלי הפכה למתכונים שלך
שתהייה לך שבת שלום
ענת,ריגשת אותי,באמת.
שולחת לך המשך טעים וחיבוק
ההמלצה שלך שולחת את המתכון הזה
לקטגוריה: המלצת היום
שכולם יכינו ויהנו לאור התגובות המצטברות והולכות.
שבת שלום
במילה אחת טעימות . הוספתי פסטוקים טחונים גס תודה על המתכון.
רחלי,במילה אחת ;) תודה
פירגה יקירתי
עתה יצאו מהתנור מה אומר לך כל כך טעים וכל כך מזכיר את אמא רק הערה אחת שאני רוצה לאמר לך שלא הספיקו 3 כוסות קמח זה היה מאוד דביק לכן הוספתי עוד מעט תודה
ריקה יקרה
תודה רבה מתוקה
כתבתי להוסיף קמח תוך כדי לישה. למעשה אני תמיד כותבת את המשפט הזה…..שימי לב.
תמשיכי להנות ושיהיה לך תמיד מתוק וטעים
היי פירגה ….. אופססס שכחתי לדווח לך באותו הלילה.
יצאו עוגיות ממש טעימות. אני שילבתי אגוזי פיקאן, אגוזי מלך ושקדים. חלקם גרוסים וחלקם חתוכים גס.
יצא מעולה!!!!
תודה תודה על המתכונים הניפלאים שלך. :idea:
אביבית חמודה
אף פעם לא מאוחר להוסיף מחמאה למתכון.
נפלא שהצליח ושידרגת בדרכך את האגוזים.
מודה לך ב ח ז ר ה ושולחת מכל הלב.
עוגיות מעולות. הכנתי במג'ימיקס עם סוכר חום ואגוזי לוז. כוס אגוזים נטחנו דק עם הבצק ועוד כחצי כוס הוספתי שלמים. יצא מעולה !!!
חגית תודה חמודה.נעמת לי מאד
פירגה יקרה
נכנסתי לאקסטזה ואפיתי מס' דברים מקטגוריית עוגיות חיתוכיות.
בין השאר, את המתכון הר"מ .
מזל, שעשיתי המון סוגים – הגדולים ומפונקים שלי, כ"כ התבלבלו, שלא ידעו את מה לבלוס קודם.
אכתוב זאת תחת כל אחד מהמתכונים.
פשוט, מ ע ל ף !!!!!
תבורכנה ידייך וראשך היצירתי, אמן !!!1
נירה תגובתך נעמה לי מאד מאד מאד
עשית לי את השבת במחמאות על המאפים.
תהנו ושיהיה אחלה של סוף שבוע טעים :lol:
עושה רושם מדהים אעשה זאת לחג…תודה
ואם תכיני אנא,עדכני אותנו בתגובות
תודה ושנה טובה
פירגה שנה טובה, אני הכנתי כעת את הבצק , האם אופים אותו כרולדה ורק מסמנים או שחותכים לפרוסות
ממש ואופים , תודה זקוקה לתשובה מהירה,
מאחלת לך שנה טובה , בשורות טובות . ושנמשיך לעסוק במתכונים ובאוכל ,האתר
מדהים וכייפי , ותגובות הגולשות /ים מענינות אז שיהיה לכולנו חג שמח :P
ניצה הי
לחתוך עד הסוף ולאפות
שנה נפלאה גם לכם
היי פירגה, מתכננת לאפות אותם עכשיו לחג
שאלה – האם ב"להכין 3 כרוכיות" הכוונה היא פשוט ל3 כיכרות, או שיש לגלגל את הבצק כמו לרולדה?
תודה וחג שמה
אורית
אורית יקרה
אין צורך לגלגל. ככרות זה טוב. חיתכי לפרוסות לפני האפייה ובהצלחה
חג שמח
העוגיות יצאו "סוף הדרך" …תודה לילה טוב ;)
ניצה בקר אור
נפלאאאאאאאאאא
תגובה כלבבי , תהנו.
תודה רבה ושנה טובה
היי פירגה,
אפשר עם שמן במקום מרגרינה?
נאוה בקר טוב
יש לי תחושה שאפשר עם 3/4 כוס שמן למרות שלא ניסיתי.
בהצלחה
פירגה גם את הכרוכיות האלה הכנתי וכמובן שהן זכו לתגובות נהדורת.
אנחנו זכינו .
ענת,יופי שבחרת להכין את העוגיות הטעימות.
תודה שחזרת לשתף
מאת מאהובה:
30 באוגוסט 2013 בשעה 13:17 (לערוך)
הכנתי היום פילה אמנון עם זיתים יצא ניפלא והכנתי גם מגולגלות דבש ואגוזים יצא טעים מאוד רציתי לדעת אם המגולגלות צריכות להיות רכות או כמו ביסקוטי תבורכנה ידייך על מתכונים נפלאים שבת שלום!
[הוספת תגובה]
אהובה שלום,
המגולגלות האלה ל א יבשות כמו ביסקוטי. אלה עוגות לכל דבר.
שבת נפלאה והמשך טעים
היי פירגה
לא הבנתי אני עושה 3 גלילים ופורסת האם אני אןפה אותם בתור גליל חתוך או משכיבה אותם
והאם הן יוצאות פריכות או עוגיה קשה
תודה ושבת שלום
ריקה חמודה,
מהבצק מכינים נקניקים,הרי המלית כבר בפנים אז אין צורך לרדד.
כתוב : שלפני האפיה לחתוך לפרוסות של 2 ס"מ ולפזר סוכר+קינמון
לא צריך להפריד את הפרוסות.רק חותכים ואופים בצורת נקניק.
אחרי האפיה לפי הסימנים חותכים למנות.
פירגה אהובה,
אני באמצע ההכנה, יש צורך לפתוח את הבצק ואז לגלגל???
תודה יקירתי
לא,להכין נקניקים "כאילו"
פירגוש, יצא מעולהההההההההההההההההההה
שלא לדבר על הפאי תפוחים שלך, ששילבתי בין שתי מתכונים; וכרוכיות תמרים עם הבצק הלבן…..
אין חג שאנחנו לא חוגגים עם מתכונייך, ובלב איתך…..
תודה נשמה,
אוהבת ליאתי.
פירגה מקסימה,
אני רוצה להכין את המתכון הזה, האם את השתמשת בדבש או בסילאן??? כי הצבע משגע, ואם הוספת קינמון כמה הוספת?
תודה לאה
לאה,הוספתי קינמון ודבש
פירגה שלום
הכנתי היום את המגולגלות בפעם השלישית במשך שבוע וחצי כולם אהבו מאוד
פשוט התמכרות מתכון קל וטעים
תודה
אהובה הי,
אני נהנית לקרוא את התגובות על העוגות.באמת כל מי שהכין,מגיב ומתלהב.
המשך טעים ושנה נפלאה לך
גמר חתימה טובה
היי פירגה
אתמול בצאת צום תשעה באב חגגנו על העוגיות האלה שהכנתי מהצהריים
הכנתי בדיוק לפי המתכון שלך והם פשוט פצצות אין ספק שאני הולכת לחגוג עליהם ב"ה
כל חודש תשרי!
תודה רבה לך (ממליצה בחום).
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
הי חגית,
תודה על ההמלצה. אני כל כך שמחה שהכנת את העוגיות הטעימות ובעיקר שנהניתם.
המשך טעים וסופ"ש מדהים