לזניה בשרית עם תירס ובטטה
כפי שאתם מכירים אותי, אני מנסה לשדרג כל מתכון שיהיה לו טאץ' אישי שלי
הרי לפניכם לזניה בנוסח פשטידה משולבת בשר וירקות שעברה את מבחן ההצלחה אצל כל בני המשפחה.
מצרכים:
קופסה דפי לזניה ללא בישול
תבנית עמוקה 27X33
בסיר רחב מטגנים עד להזהבה 2 בצלים קצוצים – ומוציאים לקערית
באותו סיר מטגנים 1/2 קילו בשר ב ק ר ומערבבים כל הזמן עד שיהיה פירורי ושחום
מוציאים לקערית 2 כפות בשר מטוגן בלי בצל ושומרים בצד.
מחזירים את הבצלים המטוגנים לסיר עם הבשר
מוסיפים בטטה (בגודל תפוח אדמה גדול) מקולפת מגוררת גס
מוסיפים 2 כוסות תירס ללא נוזלים
כוס מים
קופסה עגבניות מרוסקות =800 גרם
תבלינים אופציונליים שלי :
כפית כוסברה יבשה
כפית אבקת מרק עוף
כפית אבקת מרק בצל
כפית אבקת מרק פטריות
לערבב ולטעום ולשפר עם מלח ופלפל שחור
ממשיכים לבשל על להבה קטנה לא יותר מ-2 דקות.
סידור התבנית:
2 כפות שמן בתחתית התבנית
שכבה אחת של דפי לזניה ללא בישול (שוברים לפי גודל התבנית)
מכסים בשכבה של מלית שכל הדפים יכוסו
מעל שכבה נוספת שניה של דפי לזניה
מכסים שוב במלית
שכבה אחרונה ושלישית של דפי לזניה
ואת יתר המלית
השכבה העליונה של המלית צריכה להיות נ ד י ב ה ולכסות היטב את פני הלזניה שלא תתייבש במהלך האפייה.
מפזרים למעלה את 2 כפות הבשר ששמרנו ומפזרים גם 2 כפות צנובר (לא חובה)
מכסים בניר כסף ואוטמים
מנקבים את ניר הכסף כ-7 חורים עם קיסם
אופים כ-35 דקות בחום 175 מעלות
מוציאים ובודקים שכל דפי הלזניה בכל השכבות התרככו.
מגישים חם עם סלט הבית שלי
תהנו
היי פירגה,נראית מצויין הלזניה שלך,אנסה בקרוב,האם ביקרת אצלי בבלוג,ובאתר היוטיוב שלחתי לך קישור ישיר בתגובה על הארטישוק,כך שאינך צריכה אפילו את בנך לשם כך,אשמח לשמוע תגובתך :lol:
אבי יקר
נכנסתי לפי הקישור ואני צריכה להירשם או משהו כזה…..תסביר לי בדיוק מה אני עושה ואיפה….
אשמח מאד מאד להכנס לראות ולהגיב. (פשוט אין לי מושג מה עלי לעשות)
אולי עדיף שתכתוב לי למייל ותסביר לי שם.
תודה :lol:
לאן נכנסת וקיבלת הוראה להירשם?ביוטיוב,אינך חייבת להיות רשומה לדעתי כדי לראות את הסרטונים ובמקרה הגרוע את רושמת סיסמא חדשה שהיא רק שלך ואת המייל שלך ונכנסת,זו לא בעיה.בהצלחה
אבי ערב טוב
אני עדיין לא מצליחה להכנס . האותיות באנגלית מבלבלות אותי ולא ברורות . גם הבת שלי ניסתה ולא הצליחה. שוב,אני אחכה לבן שיבוא לעזרה. כרגיל.חהחהחהחהחה.מה לעשות? אני בורה לגמרי בנושא מחשבים ואינטרנט. בסוף יהיה טוב והסבלנות תמיד משתלמת ;)
שלום לכולם,,ברצוני לשאול האם אפשר להכין את הלזניה בבוקר ולאפות אותה בערב לקראת ארוחת הערב – מחכה לתשובה
כיף שחזרת.
סליחה על הבורות, אבל פעם ראשונה שאני שומעת על "דפי לזניה". כך זה נקרא? אני יכולה למצוא את זה בסופרים הגדולים?
תודה מראש.
גלית, הי חמודה
אז איך את מכינה לזניה בדרך כלל?
שנים אני מכינה רק איתם.לא מכירה אחרים.
קונה את אלה בקופסה .מיועדים ללזניה ללא בישול מוקדם
האמת זו הפעם הראשונה שאני מכינה לזניה.
ראיתי את המתכון והוא נראה כ"כ עסיסי וטוב ;)
גלית,תקני את הקופסאות של ברילה.הלזניה הכי טובה שיש לדעתי.
תכיני ותהנו כי היא פשוט מעולהההההההההה
יש לי עוד כמה מתכוני לזניה כך שאחרי זו תכיני את היתר. כולן נפלאות.
בהצלחה
היי פירגה..שאלתי האם אפשר להכין לזניות בבוקר ולהכניס אותן לאפיה רק בערב ??
לא מכירה כך.לא ניסיתי כך.
יש!!! יש!!! יש!!! :lol:
סוף סוף לזניה שאני בטוחה שתיכנס אל הפה שלי
כן…כן…..ברבורה יקרה,
בטוח שתאהבו אותה.היא מדהימה. את יתר הלזניות שלי כבר ראית? לאט לאט .באמת מצויין.
בהצלחה ותהנו
יקירה,התמונה ממש הורסת ! :lol:
אילניתי
הלזניה הורסת בגלל זה התמונה ;) חחהחהחהחהחה
בכיף
היי פירגוש.
בדיוק יש לי עלי לזניה שאני רוצה לחסל לפני פסח. והמתכון ניראה נהדר. ;)
רק יש לי שאלה – אפשר בלי תירס? פשוט בעלי לא סובל תירס :oops:
תודה על המתכונים הנפלאים
שילונת,ברור שאפשר לוותר על התירס
בהצלחה ותהנו
יואוו בא לי להכין אבל אין לי דפי לזניה מקווה שיש בסופר, עכשיו הולכת לקנות.
זה נראה כל כך טעים..תודה חמודה על המתכון. :?
אתיקה שלום רב
קניה מהנה,הכנה פוריה וטעימה מתוקה ;)
ספרי איך?
איזה כיף שחזרת … :lol:
שירי
תודה ערב טוב
היי פירגה, היום יום הולדתו של בעלי והחלטתי לפנק אותו בלזניה בשרית עם תירס ובטטה.
יצא טעים מאוד, עוד מתכון מעולה – קל להכנה ציון 5. ( הוספתי 2 גזרים מגוררים וכף סוכר ).
* ואפיתי על 175 מעלות. ( שכחת לציין במתכון ) .
תודה רבה וחג פסח שמח לכולם :lol: מאיה -גיברלטר.
מאיה יקרה
מזל טוב לבעלך.
תודה על המחמאות ללזניה והוספתי את המעלות :lol:
חג פסח שמח וטעים לך ולבני ביתך
יש לך אוכל טעים
אושי יקרה
תודה מתוקה את נהדרת
כיף לשמוע וחג שמח לך ולכל משפחתך
קניתי חצי קילו טחון והדרישה הייתה של מאפה הבשר הסגור
הודעתי שזה הולך אל הלזניה הזו
מזל שהם מכירים את המתכונים שלך ומוכנים להחלפה בדרישות ;)
יצא מצויין :lol:
הוספתי קצת סוכר לתערובת ולמעלה פיזרתי שקדים קצוצים במקום הצנובר
שאלה: לא יוצא לי פירורים קטנים בטיגון הבשר רק גדולים (הם מתאחדים ולא רוצים להתפורר :cry: )
איך מפוררים אותם לפירורים קטנים?
ברבורה יקרה
תוסיפי את הבשר למחבת ה ח ם ומיד להתחיל לפורר בעזרת מרית עץ ומזלג רגילה.לא להפסיק לפורר עד שהבשר מתפורר מאליו לגמרי.
בהצלחה
ממממ….נראה טעים ביותר ואני הולכת להכין לצהריים.
רק שאלה
האם במקום קופסת עגבניות מרוסקות אפשר לגרד עגבניות בפומפיה?
ואם כן כמה עגבניות בערך צריך?
שרית אני חושבת ש-5 כוסות.
יאמי יצא טעים ביותר
תודה רבה. :lol:
שרית , תודה רבה ושבת שלום
נראה מעולה, האם לדעתך יעבוד גם עם טחון מהצומח? יצריך שינויים כלשהם בזמנים / תיבול?
תודה רבה
ערב טוב,
עדיין לא ניסיתי לעבוד עם טחון מהצומח.