מקווה שתאהבו את התוצאה הטעימה והמיוחדת.
מצרכים:
ביצה גדולה או שתיים רגילות
300 גרם בשר טחון
בצל מגורר
1/2 גזר בינוני מגורר דק
1/2 תפוח אדמה קטן מגורר דק
2 שיני שום קצוצות
1/4 כוס אורז יבש
2 כפות קמח מצה
כף גדושה טחינה גולמית אפשר לוותר
כף גדושה קטשופ
חצי כוס פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
קורט קינמון, וקצת פפריקה
אופן הכנה:
מכינים קציצה ענקית בקוטר 20 ס"מ ומטגנים היטב מ-2 הצדדים על מחבת בקוטר 26
הנה שיטה להפוך את הקציץ בלי שיישבר:
מטגנים היטב צד אחד של הקציץ מניחים צלחת גדולה על פני המחבת והופכים ב ז ה י ר ו ת
מחליקים את הקציץ שוב מהצלחת למחבת ומטגנים את הצד השני
מצרכים לרוטב האפונה:
לטגן בסיר קטן בצל חצוי ופרוס ולהוסיף:
4 שיני שום
להוסיף כף סילאן
כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל חריף
כף אבקת מרק עוף
קופסה רסק קטנה
לרסק 2 עגבניות בשלות במגררת גסה (בלי הקליפה-רק התוכן)
להוסיף 400 גרם אפונה עדינה קטנה סנפרוסט
3 כוסות מים רותחים ולערבב.
להרתיח ולטעום ולהוסיף לפי הצורך מלח ופלפל.
לצקת את האפונה מעל ומסביב לקציץ
לסגור במכסה קטן מהמחבת כדי שיהדק את התכולה
לבשל כ-30 דקות.
אופציה לפני הגשה: לאפות להשחמה
תהנו
שלום פירגה יקירתי
אני מחפשת לעשות שניצל אבל לפסח במה לטבול?
חג שמח וכשר לך ולמשפחתך
אני מקוה שעוד נשוחח עד לחג :lol: :lol: :lol:
ריקה יקרה
בקמח מצה
אצלנו טובלים בקמח תפו"א, יוצא ממש טעים!
פייגי,מעולה יופי של אלטרנטיבה
תודה
פירגה מה שלומך?
תודה על המתכון.
סליחה על השאלה,אפונה קפואה או מקופסא?
תודה!!
רותי כתוב במתכון אפונה סנפרוסט
תודה על תשובתך, אבל האם אפשר עם אפונה משימורים?
רותי,לא להשוות אבל יוצא פחות אסתטי וטעים
לשיקולך
תודה על המתכון . האם לדעתך אפשר להשתמש בעוף טחון? האם אפשר לאפות במקום לטגן? תודה
נועם הי
רצוי לשלב עוף+בקר
הטיגון לא משמעותי כי מטוגן על מעט שמן.
לא ניסיתי לאפות וההרגשה שלא יצא עסיסי.
סליחה על השאלה במקום הלא נכון, אבל מה אוכלים אצלך בערב החג?? חשוב.. ;)
רונית אצלינו אוכלים אוכל רגיל לא גורמה ולא פלצני.
לנמשה כמעט כל שנה אוכלים אותו דבר. דגים ,בשר ,עוף ,תוספות, מרק של פסח ומבחר מתוקים.
כיוון שלא רק אני מכינה כל עדה מכינה ממתכוניה ומביאים לשולחן החג.
חג שמח ונפלא לכם
נראה מעולה
ינוסה בקרוב מאד
אביבה הי
אשמח לשמוע תגובה על המתכון .
חג שמח
נראה נפלא ! :lol:
תודה דליוש
הי פירגה
לא קבלתי למייל את המתכון. האם עליי להירשם מחדש לאתר על מנת לקבל את המתכונים?
יעל
מקבלים יום אחרי.משמע,תקבלי הבקר.
יום נעים יעל
ברוך שובך. לא קבלתי למייל את המתכון. אל תשכחני.
גאולה,שימי לב, את המיילים אתם מקבלים יום אחרי שאני מפרסמת באתר.
תקבלי את המתכון במייל הבקר.
יום נעים
שלום רב,
אני חדשה באתר, נהינת לקבל מתכונים ולנסותם מיד (חלק מהשריטה שלי….),
חג שמח לכולן, …..ולכל בית ישראל.
שוש
בכיף שושי,ברוכה הבאה לאתר
תכיני ותהני ואשמח עם תשתפי אותנו.
בברכת חג שמח לך ולמשפחה
תודה על הברכות,
חג שמל לך ולכל בית ישראל,
יש באמתחתי נסיון ומתכונים טובים וטעימים,
אשמח להעבירם לאחר חג הפסח (יהיה יותר זמן לשבת מול המסך)
בברכה
שוש
שושי,את יכולה להעביר מתכונים רק בתגובות.
בברכת חג שמח טעים ונפלא לך ולבני ביתך
חג פסח שמח, המון הנאה עם המשפחה על כל שלוחותיה, ממליסנדה.
מליסנדה
חג שמח לך ולבני הבית
שבת שלום
פתח דבר, הכבוד והיקר לבעלת האתר.
ערבים מטעמייך, ויפים צילומייך.
כל המציץ נפגע , כי שובע לא ידע.
מסתכן הוא כי כרסו תתפח,
עד אשר לא יראה את מבושיו.
אמש, בין קציץ בשר ללפתן (אצליינו זה זמן למשאלות)
העלתי בפני רעייתי שתחייה
רעיון, והיא הסכימה,
אז, פירגה, התנשאי לי ?
חג שמח
לאריק, בקר אור
תחילה חיבוק לאשה שבוודאי כמוה מקסימות אין הרבה. חהחהחהחהחה :lol:
שנמשיך להנות ולהכין מטעמים שתמיד יהיה טעים.
חג שמח ומתוק לכם
פיגרה יקרה,
סליחה על האיחור….רוצה להודות לך על תגובתך מלפני כמה ימים. קניתי אפונת גינה עדינה,
תודה לך.
רוצה לאחל לך חג שמח וכשר, שיהיה לך רק טוב,בריאות ואושר, ולכל המשפחה.
מחבקת אותך
רותי
רותי יקרה
אף פעם לא מאוחר לחיבוק
חג שמח לך ולמשפחתך
תודה רבה על המתכון הנהדר. הכנתי והצליח. האוכלים ליקקו את האצבעות.
מאוד נהניית מהפוסטים באתר במיוחד כשמגיעים למייל לקראת ארוחת שבת או חג.
אז שוב תודה רבה!
איילת הי,
נפלא שעדכנת
שנמשיך להנות ביחד ושיהיה תמיד טעים
חג שמח :lol:
עשיתי ומשהו במתכון לא הסתדר לי.
לפי דעתי צריך לשנות את התיבול.
אליה הי
התיבול לטעמי,תשני לטעמך,בטעם שלכם
המתכונים שלך מככבים על שולחננו מזה זמן רב.
את להיט במטבחינו
קל לי לבשל לפי מתכונייך
רק שאלה קטנה – האם אין צורך במתכון זה בביצים ?
חג שמח
אדר טלידור
אדר שלום רב
אפשר עם אפשר בלי.
חג שמח
חג שמח פירגה
ובכן לסעודת החג הכנתי את קציץ הבשר, הפרגיות המדהימות, הברוקולי ,ועוגת השוקולד עם נגיעות המרציפן וכולם כולם אהבו ושבחו.
כל הכבוד ידידה חיי השתנו מאז שהכרתי אותך.
חג אביב
רחל
רחל,תודה חמדתי ששיתפת אותי במעשי ידייך לתפארת.
בחרת במעדנים ואני שמחה שהכל הצליח והיה טעים
המשך שבוע נפלא
היי פירגה, זו שוב אני :P
הפעם שאלה על קציץ הבשר. הכנתי את המנה לפני כמה שבועות. משום מה הקציץ התפרק לי ברגע שניסיתי להפוך אותו.. ממש התפורר. לא התרגשתי מכך, המשכתי להכין לפי המתכון, פשוט יצא מין תבשיל של בשר עם אפונה. ומאד אהבתי את הטעם של הבשר. הייתי רוצה להכין מאותם מרכיבים קציצות רגילות קטנות מטוגנות (בלי רוטב אפונה) במקום קציץ גדול. האם זה אפשרי לדעתך? או שאולי הן ייצאו יבשות?
אניה קראת את השיטה איך להפוך עם צלחת? יש הוראות בסוף המתכון.
אבל,חסרה ביצה ולכן הוספתי ביצה למרכיבים.
לדעתי הביצה "תקשור" הכל ותוכלי להכין גם קציצות יותר קטנות.
תודה פירגל'ה
שלום שוב, פירגה
להלן הדיווח: עשיתי את הקציצות, יצאו מצויינות: רכות, עסיסיות וטעימות! מתפללת רק שהקטנטונת תאהב (אתן לה כשתחזור מהגן, הם מקבלים בגן אוכל צמחוני) – היא למעשה הסיבה לכל הסיפור…
שוב תודה על הכל
אניה יקרה
תגידי לקטנה שזה מסבתא פירגה
היא אהבה?
דיווח בזמן אמת
הקציץ התפרק לגמרי
לא מתייאשת
זה יהייה ממש רוטב בשר ואפונה
ועל אורז זה יראה עולמי
הטעם במחבת טעים מאוד !!!
הי ברבור,כבר היתה תגובה כזו. מבאס אותי :oops:
השאלה שלי אם הפכת צד אחד מטוגן על צלחת? והגלשת בחזרה למחבת.
העיקר שטעים
לא הגלשתי בגלל השמן
אבל תקשיבי … התנפלו הגברים על התבשיל (פוררתי את כל הבשר )
בגופי הייתי צריכה למנוע את החיסול של התבשיל
אין כאן התחשבות על הזמן הפולני של חישוב הכמויות
ברבור,ההגלשה ב ז ה י ר ו ת מונעת התפרקות.
אבל,שימחת אותי מאד שאהבתם את התבשיל שיצא לך :lol:
שבת טובה והמון נחת מכולם
הכנתי את קציץ הריח משגע פלוס לחמניות ממולא בשר שתהיה לך שבת שלום ומבורכת :lol:
הי חיים,שוב תודה מהלב על השיתוף הטעים.
המשך טעים ביחד
שבוע טוב לך ולבני ביתך.