אורז עם שעועית שחורה וצימוקים על מצע של תפוחי אדמה
השידרוג מהמתכון של האורז הפרסי עם הפול הירוק.
לנו זו פעם ראשונה ששילבתי באוכל שעועית שחורה וההתלהבות לא אחרה לבוא.
ממליצה בחום לנסות ולהתלהב כמונו.
המצרכים:
2 תפוחי אדמה מקולפים פרוסים עבה ל א ו ר ך.
1 כוס אורז
1 כוס פתיתים (אורז קצר) (ראו תמונה למטה)
2 כוסות שעועית שחורה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס צימוקים כהים
מלח, כורכום פפריקה אדומה
חבילה פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
משרים את השעועית השחורה ללילה. מרתיחים ומבשלים על להבה קטנה עד לריכוך מ ל א. השעועית מתבשלת ותוך כדי בישול היא סופחת המון מים . במהלך הבישול שימרו על תוספת מים רותחים כדי שהשעועית לא תישרף. כשהשעועית מוכנה ורכה, מסננים אותה ומודדים בדיוק 2 כוסות. את יתר השעועית המבושלת שומרים בפריזר לבישול הבא.
שוטפים את הפטרוזיליה וקוצצים דק.
מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הצימוקים ו-2 סוגי האורז וממליחים מעט.
מבשלים על להבה הכי קטנה בסיר מכוסה ב ד י ו ק 10 דקות . מסננים.
מערבבים את תכולת האורז עם השעועית והפטרוזיליה ומתבלים.
טועמים ומשפרים טעם.
סידור הסיר או מחבת עמוקה:
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר או המחבת עם 2 כפות שמן וכורכום.
מטגנים כ-2 דקות ומדי פעם מזיזים את תפוחי האדמה שלא יידבקו לתחתית.
ממליחים מעט את תפוחי האדמה ומי שרוצה יכול גם לפלפל קלות.
מפזרים מעל לתפוח אדמה את כל תכולת האורז ומיישרים
את השמן משקים מלמעלה בעזרת כף באופן שווה .
ל א מוסיפים מים .
סוגרים במכסה הרמטי תואם.
מבשלים על להבה הכי קטנה שעה על אש קטנה.
בודקים שהאורז רך ואם לא ממשיכים לבשל עוד קצת.
תהנו
שקית אורז ארוך (פתיתים)
שלום פירגה,
קודם כל – תודה עבור כל המתכונים הנפלאים שלך!!! אני מיישמת ולומדת המון ממך!!!
שאלות בנוגע למתכון:
א. האם הסיר שאת משתמשת בו הוא סיר רגיל? אמרו לי פעם שצריך סיר טפלון. אני מקוה שמדובר בסיר רגיל כי כזה יש לי….
ב. בישלתי מספר פעמים שעועית שחורה. לאחר לילה של השריה היא התבשלה למעלה משעתיים. עד כמה השעועית צריכה להיות רכה/מבושלת לפני שמוסיפים אותה לאורז??
שוב – תודה עבור הכל!!!
שירי
שירי חמדתי בקר טוב לך ותודה מליבי על המחמאות.
השעועית קטנה (כך קניתי) ולכן התבשלה מהר יחסית .אולי שעה שעה ורבע….
תבשלי אותה כמו שאת מבשלת שעועית לבנה.היא צריכה להיות רכה ולהשאר שלמה ויפה כמו שאת רואה בתמונה.
לא בישלתי בסיר אל א במחבת טפלון עמוקה מספר 28 (יש לה מכסה זכוכית תואם).
אפשר כל סיר שיש לו מכסה תואם כי חייבים לכסות את התבשיל במשך הבישול כולו.
אצלי כל התבשיל, התבשל בדיוק שעה…..דקה לא יותר.
תודה רבה והמשיכי להאיר את עינינו במתכונייך הנפלאים!!!
זה שידרוג של אורז בסגנון פרסי. אני מטגנת תחילה את תפוחי האדמה, שופכת את השמן מהסיר ורק אח'כ מוםיפה את האורז, ולא מוסיפה יותר שמן.
אסתי הי
תודה רבה ששיתפת אותנו
פירגה יקירתי
כתבת פעמיים פרוסות תפו"א האם התכוונת לזה? :twisted: :twisted:
תודה חמודה שלי.תוקן
פירגלה
שאלה לי אלייך האם אפשר להקפיא אורז הכוונה באופן כללי ללא תוספות
ריקה הי
אין לי מושג.
לפי דעתי אין בעיה.
אני תמיד מקפיאה, גם עם תוספות, אמנם אני מכינה רק אורז מלא אבל לא נראה לי שזה אמור לשנות בהקשר הזה.
נאוה תודה על התשובה .
טוב לדעת
נראה טעים…
יאמי
לילהה טוב יקירה
תודה ולילה טוב אילניתוש חיבוקים
פירגה בוקר אור,ולכול הבנות!!!!!
זה מאוד מרגש אותי לקרוא את התגובות של הבנות,הפירגון מרגיש משפחה
אשרייך פירגה את הגרעין …שיהיה יום טוב ובשורות טובות :lol:
אביבה בקר אור יקירתי
אישית,אני מרגישה בבית. במשפחה. אם כמה שעות אני לא ליד המחשב אני ממש מתגעגעת ;)
בלעדיכם,כל זה לא היה קיים. אז תודה רבה עם חיבוק גדול
יום נפלא גם לך :lol:
הי פירגה,
אני פשוט מתה על היצירתיות שלך , כל פעם מפתיעה מחדש עם מתכונים מעניינים ולא מסובכים. אשרייך!!!
יהודית תודה אשה מקסימה
מצויין!
סיון :lol:
הי פירגה ותודה רבה,
האם ניתן לעשות את אותו מתכון עם שעועית לבנה של סנפרוסט (כבר מבושלת?).
כן ורדה.
המלצה- אני שמה בתחתית הסיר נייר אפייה. בתום הבישול הופכת על צלחת ויוצא מעולה.
פירגה תודה על מתכונים נפלאים.
כרמלית,רעיון נפלא.אוסיף במתכון.
תודה על ההמלצה.
תודה על המחמאות.
שירי
אולי היא מכינה אחרת ממני.
אולי היא תענה לך.
אני לא שמה
תודה ושוב תודה על רעיונות נפלאים לארוחות חדשות וטעימות!!!
יישר כוח והמשיכי כך!!
:lol: ;) ;) ;)
חיה,הי ותודה על תשומת הלב והפירגון
את מקסימה
היי פירגה,
המתכון מעולה ויפה להגשה עם אורחים..
השתמשתי בשמן זית במקום קנולה.. יצא טעים :lol:
תודה על הכל
את אשה מדהימה וכשרונית , כיף ללמוד ממך
אורלי
אורלי תודה
את נהדרת ששיתפת והבאת חוות דעת.
אהבתי את שמן הזית. מעולה.
תודה על הכל
חייייייבת לנסות!!!!
מקווה שיצא לי בקרוב לקנות שעועית שחורה
אדווח.
עדי,שווה בהחלט.טעים טעים.
בהצלחה ואחכה בסבלנות לתוצאות
המתכון נפלא התמונות עוד יותר
מחר מאוד עבר למחברת שלי
אושרת כרגיל תודה על הפירגון
בכיף
תודה על המתכון והתמונות היפות.
נירהמ1
נירוש,תודה מתוקה כמה טוב לראות אותך פה
כנסי לראות את התגובות על לחם הקימל שלך……איזה כיף.
ערב נעים לך
שלום פירגה ושבת שלום
תודה רבה על המתכונים שאת שולחת! כולם מדהימים וטעימים להפליא!! הכנתי לארוחת שישי היום את האורז ושעועית שחורה על מצע תפוחי אדמה וכולם ליקקו את הידיים ! מוצלח ביותר!
תודה רבה שוב
לאה
לאה בקר טוב
תגובה עם הרבה נחת. נהדר.
המשך יום נפלא לכם
כרגע על האש
לא הבנתי משהו…רשמת שאין שימוש במים ומצד שני רשמת להוסיף נוזלים במשך הבישול
אז כן או לא? ;)
השעועית ברבורה,השעועית,בזמן בישול השעועית,לשמור שלא ייגמרו המים ;) .
בתבשיל אין מים. מקווה שלא הוספת…..
לא הוספתי רק מתפללת ששום דבר לא יישרף :|
מה פת'ום? את מבהילה אותי….אבל תפסי רילקס ותירגעי ותתכונני לתבשיל נהדר.באמת. :cry:
יצא מצויין
מלבד העובדה שלא טיגנתי את תפוחי האדמה כמו שצריך בגלל שפחדתי שיישרף
והם יצאו חיוורים למדי :P
אבל את זה רק אני יודעת ;) החבר'ה בבית אמרו שמעולה !!!
אין דבר ברבורה,תמיד יש את הפעם השניה והשלישית לשפר.
אמרו מעולה? הללויה.מה עוד צריך?
תודה על העדכון
:twisted: :twisted: :twisted: זה עונשו של אדם ( במקרה זה בת אדם ) שלא קוראת את המתכון עד הסוף ומתחילה לעבוד – ראה בהערות סעיף 2 :x :x
זה לא עונש מלכי :eek: זה שכר לימוד ;)
(ככה אני אומרת לעצמי תמיד…אם חבילת שעועית עולה X שח אז אני אומרת לעצמי שילמתי X שח כדי ללמוד…)
:lol: קורה במשפחות הטובות ביותר חהחהחהחהחה
פירגה ,
לבסוף יצא טעים מאד :lol: :lol: הילדים אהבו אבל ביקשו פעם הבאה בלי צימוקים, אני אהבתי וחשבתי לעצמי הייתי צריכה להוסיף עוד צימוקים :
מלכי ערב טוב
שמחה שאהבתם
תודה על חוות דעתך
תודה, פירגה, הכנתי כעת והיה קשה לחכות לטעימה. מאד התלהבתי מהטעם ומהגיוון. תודה רבה על האתר הזה על כל האוצרות שניתן למצוא כאן. ד"א, בעקבות המתכון הדומה מהאתר שלך עם הבטטות והאורזו והשקדים הוספתי שקדים (פרוסות, קלוי) למתכון הזה . היצירתיות שלך מדבקת!!
מעולה הילה
תהני ותתמוגגי מהטעים הזה ;) אממממממ יאמי :lol:
למה הכוונה השעועית שנשארה? צריך להוסיף 2 כוסות, לא?
דורית הי
אחרי הבישול יוצא לך יותר מ-2 כוסות.
את מודדת רק 2 כוסות שעועית מבושלת לאורז , ואת היתר שומרת לתבשילים אחרים.
לא הבינותי, מה עושים עם השעועית אחרי שבושלה? להוסיף מעל לתערובת האורז בבישול?
לילית תקראי ותכיני בדיוק לפי הסדר שרשום.
קודם מבשלים רק את האורז 10 דקות
ואז..מוסיפים את השעועית
היי פירגה, בכמה מכמות השעועית השחורה המושרית (2 כוסות) משתמשים לתבשיל ?
סילבי עניתי לדורית:
דורית הי
אחרי הבישול יוצא לך יותר מ-2 כוסות.
את מודדת רק 2 כוסות שעועית מבושלת לאורז , ואת היתר שומרת לתבשילים אחרים.
[הוספת תגובה]
יצא טעים מאוד. תודה.
לבריאות
היי
שאלות בכמה ארז משתמשים? התשובה היא כמה שמתחשק.
מי אמר שחייבים לשים שעועית באורז? אני שם שני גרירים
והילדים שלי אומרים שזה יותר מידי.
לגבי השעועית אני קונה חבילה של שעועית קפואה חומה של סנפרוסט
מפשל כה שאני רוצה עד לריכוך לפי ההוראות שעל האריזה.
מטגן טיגון קל לטעם ומערבב בזהירות עם האורז המבושל ושם בסיר לשלב השני
של הבישול.
כלומר קודם כל מבשל אורז בהרבה מים עם מעט מלח ומסנן, לא שוטף יותר את האורז.
כמה זמן מבשלים את האורז במים?
גם לזה אין תשובה. זה תלוי בסוג האורז, כמה והאם השרתה את האורז, ע כמה מלח בישלת
את האורז.? וכ"ו.
אני מבשל את האורז במים . מכניס את האורז למים רותחים עם מלח מביא לרתיחה ומבשל
בסיר לא מכסה על להבה לא גבוהה.
אני כבר אחרי 6 דקות טועם מהאורז. מוציא כמה גרגירים עם כף וטועם. אם האורז קשה
ובילתי ניתן לאכילה אני משאי במים וממשיך לבשל. אני עומד על יד הסיר כמו שוטר. כלפעם
טועם כמה גרגירים. שזה לא קשה וניתן לאכילה אני מכבה את האש ומסנן. לא שוטף.
אם אני אתן לאורז להתבשל יות מידי זה יצא כמו דיסה.
מרגע שהוצאתי ת האורז מהמים(ע"י סינון) זה לא יתרכך יותר. לכן אסור שהאורז יהיה קשה
שמוציאים אותו מהמים.
לאחר הסינון יש להזהר עם האורז. האורז שביר אסור לפגוע בו. מערבבים אותו בזהירות
עם השעועית ועוד כמה דברים , עם מזלג . או ששמים חלק מהאורז על בסיר על התפוחי
אדמה על זה קצת שעועית על זה עוד שכבה של אורז וכד'. על זה לוך שמן ותבלינים.
הכל בזהירות, לא לפרק את האורז.
על זה מגבת , מכסים במכסה לבשל לפי ההוראות בהתחלה על אש גבוה יותר בשביל התפוחי
האדמה ואח"כ על אש נמוכה .
כמה זמן ? תלוי כמה האש נמוכה? , כמה מים שמתי בתחתית הסיר עם השמן עם תפוחי האדמה.
לאחר שמכבים את האש אני ממתין עוד רבע שעה, חצי שעה בלי לפתוח את המכסה.
ברוך
תיקון טעות. לא כמה אורז אלא בכמה שעעועית משתמשים
ברוך
היי פירגה
יצא ממש טעים. כיוון שאני אעשה את זה בוודאות שוב יש לי שאלה – מה אפשר לשים במקום השעועית (בגלל תופעות הלוואי…)?
שרונה,יש המון מתכוני אורז בקטגוריה אורז.תדפדפי ותבחרי משהו שכן מתאים לך
שלום פירגה,
אני רוצה להכין את המתכון עם שעועית קפואה (מבושלת).האם זה משנה במשהו את הוראות ההכנה(תוספת מים?)או שאני יכולה להכין בדיוק לפי השלבים שרשמת? :?
אם היא מבושלת כבר אז למה להוסיף מים.
לגבי השינוי,אז לטעמך.
אני רוצה להשתמש בשעועית שחורה מקופסת שימורים…. יש איזו בעיה עם זה?
תנסי
היי פירגה
לאור העובדה שיש לי שעועית שחורה והמתכון הזה נראה לי שיכולתי לאכול את התמונה….
אבל יש לי כל מיני שאלות
המים שבהם מרתיחים את האורז בהתחלה- זה 4 כוסות ( 2 כוסות על כל כוס אורז?) או סתם למלא סיר ואחרי ה-10 דקות לסנן
בהערה 2 כתבת שהשעועית סופחת מים תוך כדי בישול- אבל אין מים במתכון- איפה היא תספוח אותם? או שמה שהיא סופחת זה המים הרותחים שמוסיפים במהלך שעת הבישול הסופית?
שבוע טוב!
שניצל הי,
השעועית מבושלת מ ר א ש. כשמוסיפים אותה לסיר היא כבר מבושלת.
את האורז והפתיתים מבשלים כמו אטריות בהרבה מים ומסננים. (בישול קצר של 10 דקות)
בסיר הבישול אין בכלל מים. כמו אורז פרסי "העסק" מתבשל בעזרת כמות השמו והבישול המוקדם של האורז והשעועית.
שבוע נפלא. טעים .