קראתי בקשה באתר שאולי אצליח להכין במסגרת הנגיסים האפויים….
גם "כאילו" פלאפל אפוי .
ניסיתי ויצאו נגיסים טעימים בטעם פלאפל .
בהחלט פיצוי טעים.
ביום העצמאות גם הצמחונים יכולים להנות מקציצה טעימה ומיוחדת.
מצרכים במג'ימיקס ל-15 כדורים:
1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מ ב ו ש ל י ם (להבדיל מפלאפל מטוגן ששם לא מבשלים את הגרגרים,אלא רק משרים אותם לילה במים)
חתיכות מפרוסת לחם שחור רגיל (לא להשרות)
2-3 שיני שום חתוכים
בצל אחד חתוך רבעים
ביצה
1/2 1 כפות סלט חומוס (מכל סוג שיש מקרר)
1/2 כפית אבקת אפיה
כוס פטרוזיליה / כוסברה טרייה קצוצה דק דק
כמון, מלח, פלפל שחור לפי טעם.
מפעילים בפולסים קצרים עד שיוצאת עיסה דביקה
אם יותר מדי דביקה מוסיפים מעט קמח רגיל
טועמים-משפרים טעמים.
בעזרת ידיים רטובות – יוצרים קציצות עגולות ויפות.
מסדרים את הקציצות על ניר אפייה משומן קלות
נותנים להם לנוח לפחות 1/2 שעה על השיש
מרססים עליהם שמן (לא שמן זית) ולא בקמצנות
אופים בחום 175 25 דקות
הערות ח ש ו ב ו ת:
אל תנסו להכין את הקציצות האלה בטיגון , לא יצליח.
עדיף לאכול במיידית בתוך פיתה בדיוק כמו שאתם אוהבים את הפלאפל שלכם.
קישור לפלאפל הבית שלי – מטוגן:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/מתכון-פלאפל-ביתי-כדורים-או-לביבות
תהנו
פירגה היקרה
כל הכבוד על הרעיון
אנחנו אוכלים פעם בשבוע פלאפל קנוי
אנסה להכין את זה, גם פלאפל גם אפוי , מה יותר טוב מזה?
חוה בכיף,תעדכני אותי
יצא פאלאפל מדהים! נחטף וחוסל ישר מהתנור
יישר כח
רותי יקרה
אני ממש מתרגשת לקרוא את התגובה שלך על הפלאפל.
לפני שאני מכינה אני כבר די מדמיינת לי את הטעם וההצלחה. הולכת על זה בלב שקט וזה מצליח.
תודה רבה שחזרת לעדכן.את נהדרת וכיף שאהבו אצלך
רותי, יש לי בקשה, להבא תכתבי את התגובה אחרונה אחרי כל התגובות. ל מ ט ה תודה.
רעיון נפלא ! :lol:
תודה אילניתוש,אני מקווה שיכינו ויאהבו :lol:
פירגה, תודה!
(אני זכיתי לקבל את המתכון לפני כולם…)
נכון ;)
שלחתי לך ספיישל :lol:
לילה טוב
כרגיל את תמיד מפתיעה
בהחלט ינוסה
תודה
חן חן ענת יקרה
בדיוק אתמול חשבתי לעצמי איך אפשר לאפות פלאפל……והנה הופעת עם המתכון הזה……אחלה, ינוסה על בטוח :lol:
יעל,אני שמחה שבאתי לך טוב ובזמן.
לדעתי הגירסה מעולה וטעימה מאד.
אשמח לתגובה גם ממך אחרי שתטעמו
כל הכבוד. העיסה הרגילה של הפלפל במתכונת הנגיסים שלך הייתה יבשה כמו מדבר הסהרה. נכון שבתוך הפיתה עם הטחינה ושאר מרעין בישין זה היה בסדר יחסית, אבל עכשיו משמצאת את הפטנט של חומוס מבושל אני מצדיעה ומורידה את הכובע. יש לי תמיד חומוסים מבושלים בפריזר שמשמים להכנת חומוס מיידי. הם כמובן יופנו לבדיקת הנגיסים הללו. תודה
לארה יקרה,אם תיצמדי למתכונים שלי ,מבטיחה שלא יהיו לך פשלות. אם את לא בטוחה,לא לשנות כלום.
המשך מוצלח ומהנה
הי פירגה, נקרא מדליק!
האם ניתן להחליף 1/2 1 כפות סלט חומוס בטחינה (גולמית + מים)?
הי מור,
אפשרי בהחלט ואם תכיני,בבקשה,אשמח שתשתפי אותי בתוצאה
למה לא כדאי תרסיס שמן זית?
ואפשר פשוט לשפוך/להבריש בשמן?
תודה.
סימה,תעשי מה שבכיף שלך. זה מה שאני תמיד כותבת.
היי פירגה, פה למעלה, מור שאלה אותך האם ניתן להמיר את סלט (ממרח, למען הדיוק !)החומוס בטחינה….
ואני בתור ייקית שואלת, האם הכוונה לטחינה מוכנה או טחינה גולמית ?
חג שמח
סילבי ומור,טחינה מוכנה .
צהרים טובים פירגה!
הכנתי היום את הנגיסי פאלאפל ויצאו מאד מרשימות וטעימות
תודה רבה והמשך שבוע טוב
נטלי צ.
מעולה נטלי,תודה רבה על ההמלצה
תהנו
שלום פירגה.
נתקלתי במתכון שלך ורציתי לשאול: יש תחליף לתרסיס שמן? אין לי את המוצר בבית…
תודה
חגית
אין תחליף אבל אפשר לקנות בחנות כלי בית/הוםסנטר/אייס קנה ובנה, בקבוק תרסיס ריק ולמלא שמן.
היי, מה שלומך?
כמה זה בערך כוס וחצי חומוס במשקל? (פשוט שאדע כמה לקנות)
תודה
לא יודעת . אני קונה שקית ומקפיאה.
עוד שאלה קטנה :P
אפשר לטחון במטחנת בשר?
תודה
לא יודעת כי אין לי ואני לא בטוחה מה יצא
אין מילים לתאר פשוט מעדן..
שאלה:
האם ניתן להקפיא? ואם כן אז לפני טיגון או אחרי? את התערובת או כדורים?
תודה ושבת שלום :P
תנסי להקפיא 2 אחרי טיגון ואחרי יומיים תבדקי מה יוצא.
תעדכני אותי ;)
תודה ושבת שלום
שלום פירגה יקרה
אני מחפשת מתכון לפלאפל מטוגן טעים
האם ניתן להשתמש במתכון זה.
אתר מדהים מתי תוציאי את ספר הבישל והאפיה?
אביבה את לא יכולה לטגן את הפלאפל הזה כי החומוס כבר מבושל.זה רק למתכון הזה האפוי.
הנה מתכון:
והגרגרים לא מבושלים.שימי לב…..
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/מתכון-פלאפל-ביתי-כדורים-או-לביבות
היי פירגה
האם החומוס מושרה לפני הבישול?
תודה
ורד,קטניות אני משרה לילה לפני הבישול.
לילה טוב
פירגה יקרה!
לפני יומיים שלחו לי קישור לאתר, מאז אני לא יוצאת מהמטבח!
הפלאפל יצא פ-ג-ז!!!
בנוסף לפשטידות, עוף, עוגות וכו' שיצאו תחת ידיי…
תודה.
שבת שלום!
רויטל
רויטל יקירתי שלום
אני כל כך שמחה שאת התחברת לאתר ושהכל מוצא לך חן.
אני מאחלת לך שתמשיכי להכין ושהכל יצליח שכל בני ביתך יהנו.
שימחת אותי מאד.
חיבוקים.
היי פירגה, האם אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים?
יוליה
כתבתי שצריך חומוסים מבושלים.אני לא יודעת עד כמה מתאים מקופסה כי הם יותר רכים ורטובים.
תנסי לשיקולך. אולי תצטרכי לשנות מרכיבים,אני לא יודעת.
לא הבנתי אם צריך שהחומוס יהיה מבושל מאוד
אז למה לא מתאים מקופסאת שימורים ?
הם הרי ממש מבושלים
תודה
את יכולה להכין מקופסה
הי פירגה,
כמה זמן צריך לבשל את החומוס לפני האפיה?
פרדי שלום
עד שהגרגרים ממש ממש רכים. כל פעם לבדוק,זה הכי טוב.
היי פירגה,
מה שלומך?
אפשר להכין את זה מחומוס קפוא של סנפרוסט? כתוב עלין מבושל.. נראה לך אפשר להשתמש בו ככה?
תודה :P
אמא של נועיתה בקר טוב,
צריך מבושל היטב.
מתאים, אבל אולי לבשל אותו עוד קצת.
תצליחי ותהנו
תודה על המתכון.
מה תפקיד הלחם והאם אפשר לוותר עליו?
עדי,אני לא הכנתי בלי הלחם.אני לא יודעת
היי פירגה הכנתי מ-2 קופסאות שימורים של חומוסועשיתי פי 1.5 כמות של שאר המוצרים ולא יצא טוב . למרות שהוספתי 2 כפות קמח. העיסה יצאה רכה ר גם אחרי שעה של אפיה. כנראה צריך להוסיף עוד קמח או לחם אם עושים מקופסת שימורים או לא לעשות משימורים.
כנראה טעית בחומרים.תכיני כמות שרשומה או תכיני פעמיים, אבל לפי מה שרשום.
בהצלחה