d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d794d7a4d7aad7a2d794 d7a2d79d d791d799d7a1d79cd799 d795d799d7a8d7a7d795d7aa d7a4d7a0d7a7d795 d795d798d797d799 - שניצל טחון בנגיעות בטטה תירס ובצל

שניצל טחון בנגיעות בטטה תירס ובצל

הפתעה ירקות ביסלי בצל פנקו וטחינה - שניצל טחון בנגיעות בטטה תירס ובצלשניצל טחון ק ר י ס פ י בנגיעות בטטה תירס ובצל

כשהחושים שלי מתחדדים נולדים מתכונים מיוחדים ויצירתיים.
אז משתפת אתכם בעוד מתכון מטריף את חושי הריח והטעם.
השניצל מטוגן בפירורי פנקו ומוגש עם תלולית טחינה מתובלת.

מצרכים:
1/2 קילו חזה עוף טחון או בשר מעורב
בטטה בינונית
כוס תירס
שקית קטנה ביסלי בטעם בצל
כפית פפריקה מתוקה
כף קטשופ
ביצה+חלמון
מעט מאד מלח ופלפל שחור

ציפוי:
חלבון ביצה טרוף במזלג עם כפית סילאן
פנקו / פירורי לחם לטיגון

הגשה:טחינה מתובלת

אופן הכנה:
כותשים במג'ימיקס את הביסלי בצל לפירורים גסים ושמים בקערה
מבשלים את הבטטה ומגררים אותה לתוך הקערה
כותשים גם את התירס במג'ימיקס בגריסה גסה והופ…לקערה
מערבבים בקערה הכל ביחד עם יתר המצרכים
צרים קציצות דמויות שניצל שטוחות ועבות
מניחים על מגש ושמים במקרר לשעתיים
מברישים את 2 הצדדים בחלבון
את הפנקו / פירורי לחם מהדקים ומעבירים בזהירות למחבת
על להבה בינונית ומטגנים בסבלנות עד שכל העסק מיטגן היטב.
מטגנים מ-2 הצדדים
מגישים עם תלולית טחינה מתובלת.

"טיפים" להמרות:
את הביסלי ניתן להמיר מדי פעם ולגוון בטעם אחר
את הבטטה ניתן להחליף בגזר או תפוח אדמה שבושלו תחילה
תהנו

37 תגובות על “שניצל טחון בנגיעות בטטה תירס ובצל

  1. נראה לך שאפשר לאפות במקום לטגן?? (אני אופה שניצל קבוע ויוצא מעולה), המתכון נשמע מדהים ומדגדג לי באצבעות…….. :P

    • יעל מוינה בקר אור
      לגבי אפיה שיטת האפיה תפעל גם פה:
      לשמן ניר אפיה ולאפות צד אחד
      להפוך,לרסס מעט שמן ולאפות צד שני.
      השאלה מה יהיה על הטעם? יותר טעים בטיגון. smile זו דעתי.

      • חזרתי לדווח……..הכנתי ככתבו אבל לא בטיגון אלא בתנור, טבלתי בביצה ופירורי לחם ואז ריססתי עם ספריי שמן…….יצא פ33ה!!
        תודה רבה על המתכון הטעיםםםםםםם :lol: smile

      • מאי
        שיטת אפיה לכל הלביבות/קציצות/שניצלים

        לשמן ניר אפיה
        להניח את השניצלים/לביבות/קציצות
        לאפות בחום 170 מעלות 15-20 דקות
        להפוך בזהירות
        לרסס שוב את השניצלים בתרסיס שמן ולאפות עוד 10 דקות
        לבדוק שמוכן ולא עשוי יותר מדי שלא לייבש.
        תהנו

  2. פירגה יקרה
    המון זמן לא הייתי פה
    המתכון נשמע מדהים
    גם אני מצטרפת לשאלה
    האם אפשר לאפות?
    תודה על המתכונים הנפלאים

  3. מעולה!

    לפני יומיים הפשרתי בשר טחון כי חשבתי שמדובר בחזה עוף לשניצלים
    לא ידעתי מה לעשות עם הבשר הטחון, הכנתי קציצות שלא יצאו מי יודע מה :?
    לא הכנתי את כל הבשר ונשאר חצי קילו במקרר, היום אני בהחלט יודעת מה לעשות
    פירגה באת לי עם המתכון בזמן,

    תודה אישה יקרה! smile

    רחלי.ג.

  4. שלום לפירגה
    נקרא – נפלא
    איני מבינה מה תפקיד הביסלי במתכון, חשבתי שיהוה ציפוי?
    פנקו- זו חב' או שם של פרורי לחם?
    אני רוצה לנסות באפייה, אשמח לקבל תגובה של המגיבות שאפו -איך יצא?
    המשך יום נפלא
    אסתי

    • הי אסתי
      הביסלי לפעמים ציפוי. לא במתכון הזה.
      פנקו זה פירורי לחם מהמזרח.
      גם אני מחכה לשמוע איך יצא ?
      המשך יום נפלא
      smile

  5. שלום
    ניסיתי באפייה, יצא יבש, אין מנוס טיגון נותן את אותותיו הטעימים, על כן כל המעוניינים לנסות המתכון-לטגן אני ממליצה.
    פירגה במשיכי להפתיע במתכונים הנפלאים
    יום נהדר
    אסתי :?

  6. פירגה, הכותבת יעל מוינה רשמה מעלה שהיא אופה שניצל,מעניין לקרוא איך היא עושה זאת,האם ניתן לבקש הסבר שלה?
    להתראות
    אסתי :P

  7. פירגה המלכה!
    הכנתי בשבוע שעבר והכל נטרף!
    אכין שוב לילדים לבקשה חוזרת ונשנית
    אוהבת שרי

  8. שלום פירגה
    תודה על המתכונים הטובים.
    הייתי רוצה לדעת אם אפשר להמיר את הביסלי בפרורי לחם או משהו אחר?

  9. הכנתי בסוף עם פירורי לחם..הוספתי בצל מה שלא כל כך מומלץ..
    יצא פצצה אני צריכה להכין אותם שוב מחר לאור הביקוש של הבעל ובני בן השנה…
    פירגה דחוף למאסטר שף..אין מצב שאת לא זוכה!!!!תודה על האתר הנפלא
    :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *