חברה הסבה את תשומת ליבי על מתכון נהדר ומאד מוחמא, שהבאתי לפני מספר שנים לפורום אוכל של תפוז ומאז הוא נעלם. היא שיחזרה לי את המתכון והרי הוא לפניכם במלוא הדרו. תודה רבה בשם כולנו על העונג הבא……
בד"כ לאורך כל השנה, מכינים אגרול עם עלי סיגר/בריק
בפסח,מכינים עם מצות : מרטיבים במים 12 מצות (כל 4 מצות בנפרד) ועוטפים במגבת ל-30-40 דקות עד שהמצות רכות .חוצים כל מצה באמצע, שמים מהמלית לאורך המצה ומגלגלים כמו בלינצ'ס. מטגנים או אופים . ס"ה 24 יחידות אגרול.
מלית לאגרול בווק או מחבת גדולה ועמוקה:
מצרכים:
6 כפות שמן ומי שרוצה יפחית קצת
בצל גדול חצוי ופרוס דק
1/4 כוס בצל ירוק חתוך דק
2 גזרים מגוררים גס
3 כוסות כרוב ירוק טרי חתוך לרצועות
כוס נבטים עבים
גבעול סלרי בערך=3 כפות
אם רוצים מוסיפים קצת קשיו קצוץ
שן שום קצוצה
כף סילאן
כפית אבקת מרק עוף – ללא מונוסודיום
מלח ופלפל שחור מוסיפים אחרי טעימה (מלח יש גם בסויה ובאבקת מרק)
בסוף מוסיפים כמה טיפות שמן שומשום להעשרה (במידה ואין לכם בבית,אז כמובן לוותר)
אופן הכנה:
לטגן הכל ביחד בהקפצה עד שמזהיב יפה.
בסוף הטיגון להוסיף כפית קמח/קמח תפוחי אדמה לפסח ולערבב .זה יסמיך קצת את כל העסק.
שמים מהמלית לאורך המצה ומגלגלים כמו שמגלגלים בלינצ'ס
אפשר לטגן או לאפות.
טיגון:
מעבירים את גלילי המצה הממולאים לצלחת עם ביצה טרופה+מלח ופלפל
מטגנים היטב מכל הצדדים ומעבירים לניר סופג
אפיה:
צלחת עם ביצה טרופה+מלח+פלפל
מוסיפים עוד צלחת עם קמח מצה ומתבלים במעט פפריקה .
אחרי שטובלים ה י ט ב את גליל המצה בביצה מעבירים לפירורים
מגלגלים שהפירורים יידבקו היטב.
מניחים את הגלילים על ניר אפיה מ ש ו מ ן
אופים בחום 175 כ-20 דקות או עד להשחמה.
רוטב חמוץ מתוק מכינים במחבת עמוקה:
3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני מתוק
3 כפות קטשופ
2 כפות סירופ פטל
2 כפות יין אדום יבש
קורט זנגוויל
2 כפות חומץ רגיל
2 כפות רוטב צ'ילי חריף/מתוק
5 כפות סילאן
מבשלים במחבת ומשפרים טעמים.
בסוף אפשר להסמיך עם כפית קמח/ קמח תפוחי אדמה.
להגשה חגיגית ניתן לקלות על מחבת יבשה קצת שומשום ולפזר מעל למנות.
תהנו
פירגה אני רוצה להגיד לך,
כול הכבוד בכל בוקר את לא משאירה את המגיבים
רעבים. :cool:
ישר כוח
נירית תודה מקרב לב
שאפו את אלופה…….חג שמח וכשר
מעיין תודה רבה וחג שמח
פריגה יש לך מתכונים מעולים ,יפים למראה וערבים לכייח .תודה מקרב לב.
ג'ני,באהבה גדולה ובכייף גדול לחלוק איתכם
תודה לך ;)
איזה רעיון מדליק
מעולה.. :lol:
חן חן ממוש
האמת פירגה שאני לא שכחתי את המתכון הזה שלך, וכל שנה מכינה לפסח.
אבל תמיד מטגנת, האופציה של האפייה נשמעת ממש טוב, האם ניסית לאפות? ההמלצה שלך חשובה לי…
אורני יקירתי
אני אופה קבוע בורקס מצות (גם יש מתכון באתר במתכוני פסח) ולכן,אין בעיה בכלל לאפות. תמיד בטיגון יצא יותר טעים,אין מה לעשות…אבל כשרוצים לשמור,מתפשרים. אבל יוצא מעולה.לא לדאוג.
תודה פירגה יקירתי, שיהיה לך חג נפלא!
חג שמח לך ולמשפחתך
תודה חמודה
איזה רעיון :lol: אלופה את!!
תודה יעל יקרה
באהבה וחג שמח לך ולמשפוחה :lol:
פירגה, תודה על המתכונים המושקעים שלך לאורך כל השנה. אני מאחלת לך ולבני ביתך חג שמח.
עדה יקרה חג שמח
רעיון נפלא דליה….כמו תמיד !!!
יישר כוח!!
חג שמח ונעים ..עם המון אביב בלב. באהבה עדי.
הי עדי
באהבה חמודה
חג שמח
כה לחי! יש משהו……זהו זה ולא אחרת, ואני שמחה ומאושרת, מתכון נפלא, ותודה לך גברת……… :lol: :cool:
רחלי יקרה,מהלב ובאהבה
חג שמח
רעיון יפה, אצלנו עושים עם מילוי בשר פטרוזיליה תבלינים ובכדי להעשיר מוסיפים כף סילאן וכף רכז רימונים וחמוץ מתוק יוצר טעם נפלא.
כמו כן ניתן להכין עם פטריות ובצל מטוגן……………………
שיהיה לכולנו חג שמח ובטוח עם מלא אוכל
סיגל תודה מתוקה
מאחלת לכולכם חג שמח וטעים
שלום, שתי שאלות : מדוע למרוח את המצה בביצה מבפנים? וכן, על איזה פירורים מדובר לאחר הטבילה בביצה ? אם המודבר בקמח מצה , זה לא יוצא מעט עבה ?
ישראלה,לא למרוח בפנים. רק בסוף אחרי הגלגול. לטבול ביצה ולטגן. אפשר להוסיף גם צלחת עם פירורי מצות ולטגן/לאפות כמו שניצל.
הפירורים תורמים לקרנצ'יות טעימה מיוחדת.
נהדרת את.
כל כך מלאה המצאות מוצלחות וטעימות.
את באמת צריכה לפתוח מקום משלך.
תודה וחג שמח.
ורד בקר טוב
תודה רבה והמשך יום נפלא :oops:
חג שמח
:? :?
פירה הנהדרת
רואה את המתכונים לפסח וממש מתמוגגת
האגרול ינוסה מיוחד ומהנה
אני הולכת להכין רשימת בישול
אחלה
תודה
רחלי
;) ;)
רחלי,תכיני ותהני.המתכון נהדר
:lol: :lol:מעולה תודה יצא סוף הדרך
נראה מצוין! :lol: :lol:
האם אפשר להכין מראש..?(מחפשת איך להקל על הכנת הארוחה כולה) תודה רבה וחג שמח
עינת בקר טוב
אפשר להכין מראש
חג שמח וטעים לך
חשבתי להחליף את המצות בדפי אורז, עוד לא יצא להשתמש בהם, אשמח לשמוע את דעתך. אלפי תודות לך פירגה על המתכונים הנהדרים, שבת שלום
נורית,אם מכינים בלינצ'ס וכד' מדפי אורז,אז אין בעיה גם כאן.
כמובן שאת המלית את יכולה להחליף לטעמך.
שבת שלום