את המתכון הזה קיבלתי מחברה שמכינה אותו כבר שנים מהצד הטריפוליטאי שלה.
המתכון המקורי הוא מדלעת,אבל היא מכינה גם מחצילים.
מצרכים:
חציל מקולף וחתוך לחתיכות גדולות מבושל במים רותחים עד שרך.
שמים את פרוסות החציל המבושל במסננת ומועכים היטב תוך כדי ניקוז הנוזלים העודפים
מעבירים את החציל המעוך לקערה ומתבלים לפי טעם אישי.
יש להשתמש בתבלינים בזהירות ובכמויות קטנות ולהוסיף לשיפור רק אחרי טעימה.
תבלינים:
כמון
קויה (קימל טחון) מי שלא רגיל לתבלין הזה ישים תחילה קורט ויוסיף לפי טעמו האישי.
מלח
שום (לחציל אחד 2 שיני שום מגוררים ד ק)
מעט שמן (לחציל אחד 2 כפות שמן זית)
פלפל אדום חריף
לערבב לטעום ולשפר טעמים
לשמור במקרר כתוספת לכל ארוחה או כממרח סנדוויץ נפלא.
תהנו
נראה יופי
תודה על המתכון
לבריאות אילניתי
מתכון קל ושונה מהמוכר לנו ונראה שזה יצא טעים .
בכלל, כל המתכונים שלך מעולים !
אני שמחה לקבל אותם , יישר כח !
תודה בלהה
בעיני,כל מתכון של חצילים הוא מתכון מנצח.המתכון הזה יוצא דופן וטעים מאד.תנסי.
באם החלטתי להשתמש בדלעת הכוונה לאותם התבלינים?
כן,המתכון לקוח מצ'רשי דלעת.הכל אותו דבר.
איזה יופי
כל הזמן נמנעתי ממתכוני חצילים כי זה לרוב מטוגן בשמן.
זה מתכון ממש דיאטתי ונשמע טעים, אנסה אותו בקרוב.
תודה! ;)
אורית,תתפלאי כמה שהסלט הזה טעים.
אגב, שיטת בישול החציל במים יכולה להתאים למגוון רחב של סלטים,כמו חציל עם טחינה,ביצים קשות,מיונז ועוד…….
כמובן שאין את הארומה הקלויה,אבל מי ששומר וסופר קלוריות,זו אופציה מעולה.
אז אם כבר נגעת בארומה קלויה… האם כשרוצים לקלות את החציל בתנור כדאי לעשות זאת באופציה של הגריל או של התנור ? וכשהחציל פתוח או סגור?
תמיד תהיתי ולכן לא ניסיתי
כל האופציות נותנות ארומה. הבאתי לפני שבוע שיטות לקליית חצילים. כל חציל מטוגן,קלוי או אפוי נותן ארומה נהדרת.
היי פירגה יקרה,
קראת את מחשבותיי, לא ידעתי מה לעשות עם 2 חצילים ששכבו במקרר והנה הא הרעיון המבריק הזה.
מיד אחרי העבודה הולכת להכין, מתכון קלי קלום כמו שאני אוהבת :|
תכיני ותהני מלי
המשך יום נפלא לך
הי פירגה מה עושים עם הפילפל חריף? טוחנים מגרדים קוצצים? תודה
לקצוץ
שלום פירגה יקרה,
היות ואני לא מרבה להשצמש בכמון אשמח אם תכתבי לי כמה כמון בערך לשים על חציל אחד(אנא,אל תעני לי לשים לפי טעמי,אני סומכת על טעמך בעיניים עצומות ובפה פעור )
יום נפלא לך!!!
מתחילים עם קורט
מצטערת אבל יש לי עוד שאלה.האם במקום פלפל חריף אפשר להשתמש בפפריקה חריפה?
בהחלט . שימי מעט ותוסיפי אחרי טעימה.
לדעתי המתכון נקרא תרשי…. ;)
דעתך מקובלת.
זה אכן טרשי אבל מפי הטריפוליטאים זה נשמע צ'רשי ;)
תודה רונה.
בעיני זה טעים בכל מקרה.
פירגה היקרה!
אלופה לעשות מכל דבר מתכון
עכשיו חצילים בזול וזה פשוט נפלא לגיוון
חנה יקרה
תגווני במתכון הזה
תהנו
תספרי לי איך?
תודה ולילה טוב
היי פירגה יקירה,
אחלה רעיון במיוחד למישהי כמוני שלא אוהבת לקלות חצילים… אני הוספתי מיץ מחצי לימון, יצא טעים מאוד.
תודה רבה ושבוע נפלא
תודה אורני,בשמחה ושבוע נפלא גם לך
תודה פירגה.
הצלחתי להיכנס ומצא חן בעיניי מאוד.
יש לי מתכון לחציל שקבלתי גם מחברתי הטריפוליטאית (יותר נכון מבנגזי).
חציל מטוגן או אפוי, מסונן היטב מהשמן.
מעוך עם שום כתוש, מלח, חומץ פפריקה חריפה ומתוקה וקימל.
ממרח נהדר ופיקנטי.
:P
ואני אוהבת כל מתכון שעשוי מחצילים.אין אפס
תודה ורד
ניסיתי ויצא מצוין -כולם אהבו רוב תודות חצילים זוהי החולשה שלי
מלכה,אני שמחה
גם אני חולת חצילים
תודה לך
ניתן לעשות גם מדלעת טרשי הולך על קוסקוס אני עושה גם מחציל וגם מקישוא מוסיפה תבלינים קימל לימון ופקנטי מאד אני גם מוסיפה לדלעת חתיכות קטנות של גזר חריף וגם חתיכות לימון קטנות גם לחצילים וגם לקישוא וגם פלפל ושום פיקנטי ולבריאות
הסלטים שכתבתי על הדלעת והקישוא והחציל הם טעימים מאד
באהבה גדולה.
דהדלעת זה המקורי.
פירגה יקירתי!
תקופה ארוכה הייתי בחו"ל. זה זמן שאיני מקבלת ממך מיילים-תפריטים. אנא הכניסי שמי לרשימת
הזוכים במתכוניך המיוחדים. זה חסר לי מאוד כל העדכונים שלך. תודה לך וגמר חתימה טובה.
הי אורה,
הבעיה לא באתר שלי. אולי בגוגל..
גמר חתימה טובה.
חג שמח.
הרבה זמן חפשתי את המתכון.חמותי ההונגריה למדה מחברה טריפילטאית כנראה תודה.עכשיו אני מנסה
.
תכיני ותהנו
טרשי חצילים רק על אהש בלבד
שלום פירגה
אם משתמשים בדלעת, מה המשקל הנכון למתכון בערך?
מיטל,אולי כוס תכולה. אחרי ריכוך.
שבת שלום
תודה :P