וניתן להחליף לשקית אפונה יבשה ולקבל נזיד אפונה.
ההבדל בין נזיד למרק זה שהנזיד לא מיימי אלא מאד סמיך.
מצרכים:
500 גרם שקית עדשים ירוקות יבשים
2 ליטר מים ולהוסיף לפי מידת הסמיכות
מלח,כפית מרק עוף או חוויג' מרק,פלפל שחור, מעט כוסברה יבשה, מעט צ'ילי טחון, מעט כורכום.
אופן הכנה:
מבשלים את העדשים או האפונה במים עד שהם מסמיכים ונעשים דייסתיים לגמרי.
להוסיף מים לפי דרגת הסמיכות הרצויה.
אחרי יום במקרר הנזיד מאד יסמיך.אפשר להחזיר לאש ולבשל עם תוספת מים רותחים עד לסמיכות הרצויה.
אחרי שהעדשים רכים ונמסים מתבלים כל אחד לטעמו.
ניתן להוסיף:
קוביות בטטות,תפוחי אדמה,בצקניות,בצל מטוגן,שום.
תהנו
בוקר אור :P ממה הוא יצא כל כך סמיך כמו סופלה האם הוקרם בגריל? תודה
בקר טוב
זה אחרי בישול וקצת קירור.אין שום דבר נוסף. כפי שכתבתי מוסיפים מים רק עד מידת הסמיכות ה ר צ ו י ה.
לשידרוג התבשיל אני ממליצה להוסיף לאחר חצי שעה של בישול להוסיף בצל מטוגן מדהים אך בזמן הבישול כל פעם להוסיף כוס מים עד לסמיכות הרצויה אגב אני עושה את זה עם עדשים אדומים מ ד ה י ם מאד מאד טעים בתאבון רחל :lol: :lol:
הי פירגה,
זה ברור שהטעם נפלא.
הצילום משגע
תודה .
היי פירגה,
התמונה עם התיבול בקצוות נראית מאוד מגרה ועושה חשק לקערת מרק חמה.
רציתי לדעת האם טחנת את המרק? ;) :lol:
אם לא כתוב לטחון אז לא,פשוט מאד.
אני מכינה את זה לבקשת בנותיי הצעירות. חשוב להדגיש כמה חלבון יש בזה, במיוחד למי שממעט/נמנע לאכול בשר וכיוב'.
אכן, שיחוק אמיתי
אני אוהבת להוסיף בצל ובורגול דק והמון כורכום. לשים בסיר לבישול איטי לכל הלילה יוצא מדהים וחום כמו חמין…
זה כבר תבשיל אחר,אבל תודה לך.
היי
אני עדיין לא מצליחה לקבל מיילים מהאתר המצויין וחבל
תודה
נאוה
הי פירגה
האם אפשרי לקבל כמויות של מלח , א.מרק ופלפל :oops: :|
טעים ובריא :lol:
צהרים טובים!
מכינה את המרק היום.כידוע עדשים מאד בריאים אומרים שגם קלים לעיכול.
עושה את המתכון כמו למרק אפונה יבשה שאנחנו אוהבים.
שיהייה לך ולמשפחתך סוף שבוע קסום.
עדנה,סוף שבוע טעים ונפלא
פירגה יקרה – הכנתי היום את הנזיד עם אפונה יבשה בדיוק לפי המתכון שנתת ויצא מעולה וטעים טעים.
ממליצה מאוד. המרק קל להכנה והעיקר טעים טעים.
תודה תודה לאה
תודה לאה
שימחת אותי הבקר ושיהיה המשך יום טעים ונפלא.
הי פירגה,
שאלה – האם אפשרי להכין את המרק הזה עם עדשים כתומות? או שזה לא הולך טוב ביחד?
נתלי,יש באתר מרק עדשים אדומות.
שלום פירגה
אני מנסה להכין נזיד מעדשים.
הן נמצאות על הגז כבר 3 שעות ועדיין לא קבלתי נזיד.
כמה זמן זה צריך להתבשל?
מה אפשר לעשות בשביל לקצר את משך הזמן?
תודה רבה
בקר טוב אסתר
להבא תנסי להשרות לילה. אולי זה יקצר במשהו.
בהצלחה