dscf4640 800x600 - עוגת מיץ, חלבה ומשמש מיובש

עוגת מיץ, חלבה ומשמש מיובש

dscf4640 800x6001 1 - עוגת מיץ, חלבה ומשמש מיובש

אפשר להכין כמאפינס

עוגת מיץ חלבה ומשמש מיובש

עוגת מיץ בחושה עם תוספות מדליקות של גושי חלבה ופיסות משמש מיובש. ויש גם תפוח עץ מגורר, שדואג לנימוחות עדינה.
אז להפשיל שרוולים רק לרגע קט ולהכין ולהנות מעוגת חלומות.

מצרכים:
2 ביצים גדולות
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים או מיץ אחר לטעמכם
גרידת תפוז/לימון
תפוח עץ מקולף מגורר
1/2 2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס משמש מיובש חתוך קטן מושרה שעתיים בכף ליקר פירות+2 כפות סוכר +מים לכיסוי . לסנן מנוזלים.
5 כפיות גושי חלבה

אופן ההכנה:
מקציפים ביצים שלמות וסוכר , רצוי במיקסר אבל לא חובה , אפשר גם במטרפה .
מוסיפים שמן
מנמיכים את המהירות ומוסיפים לסירוגין קמח, ומיץ ובסוף בבחישה ידנית גרידת תפוז,תפוח מגורר והמשמש.
יוצקים לתבניות משומנות ומקומחות או תבניות אישיות מאפינס ורצוי מסיליקון.
להטמיע בעוגה גושי חלבה (כ-5 כפיות). להטמיע בלחיצה עם כפית שהחלבה רק תבצבץ מהבצק.
לאפות בחום 165 בתנור שחומם מראש כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

ניתן להרטיב מעט את העוגה עם ציפוי סמיך שעשוי מ:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
קליפת תפוז מגוררת
להרתיח ולבשל על להבה קטנה כ-3 דקות בבחישה.
לצקת חם על עוגה חמה (כמה שאתם רוצים ,לא חייבים את כל הסירופ)
לתת לעוגה להתקרר היטב לפני פריסה.
מגישים עם אבקת סוכר.
תהנו

37 תגובות על “עוגת מיץ, חלבה ומשמש מיובש

  1. אז מה שנראה למעלה כשטרויזל זו החלבה? אני מניחה שהכוונה לחלבה חלבה ולא ממרח, נכון?אהבתי!!

    • בדיוק חלבה רגילה. הטבעתי גושים בבצק שחלק ממנה יבצבץ החוצה וזה מה שיצא.
      יש לי כבר עוגות עם ציפוי חלבה באתר. זו לא הראשונה.

  2. היי פירגה, קודם כל תודה רבה על המתכונים הטעימים smile
    שאלה: מה זה ליקר פירות ומה אפשר לשים במקום? ואם אני מכינה מאפינס למלא עד 3/4 מהגובה?
    תודה רבה ויום מצוין!

    • הדר,לא חובה ליקר אם אין לך.
      מאפינס תמיד ממלאים 3/4 גובה.
      חג פורים טעים לך.

  3. בדר"כ אני לא מגיבה רק נהנת להסתכל ולהכין( יאמי! )
    במתכון זה רציתי לשאול, אין לי תבניות מאפינס באיזה גודל של תבנית את ממליצה להשתמש?
    תודה

  4. פירקה יקרה האם אפשר לאפות בתבניות אינגליש קייק, כמה תבניות?
    חג פורים שמח ,לאה

    • לאה הי,תאפי ב-2 אינגלישקייק.
      בהצלחה ובהנאה.
      פורים שמח וטעים.

  5. אני מתה על חלבה והשילוב הזה עם משמשים נראה לי משהו משהו.
    אני אכין לשבת ונראה מי יטרוף מלבדי.
    תודה ופורים שמח.

    • ביפה ערב טוב,
      אני בטוחה שממש ממש אבל ממש יאהבו את השילוב שעשיתי.הוא מיוחד ונפלא.טעם של עוד.
      פורים שמח וטעים לך ולמשפחתך ואחכה בסבלנות לתגובה אם אהבתם.
      לילה טוב.

      • פירגה יקרה
        הכנתי והיה נפלא וטעים מאד, כל ביס תענוג, להתמוגג.
        אפילו בני וכלותי אהבו.
        ושוב תודה
        לילה טוב

  6. פירגה, תודה רבה על המתכון.
    הכנתי אתמול – בהבזק של הרגע, כך שלא היה לי משמש מיובש בבית והשתמשתי במקום בחמוציות בלי סוכר ובמעט תמרים קצוצים.
    יצא מעדן!!!
    עסיסי, טעים ומהנה.
    אני רוצה להכין את המתכון המקורי – לאור ההצלחה של העוגה.
    אז המון תודה לך על שהצלת אותי ברגע האחרון – נגמרו לי כל הרעיונות לעוגה לשבת,
    ואז מצאתי את העוגה הזאת שלך.
    (דרך אגב, הכנתי בשתי תבניות א' קייק ויצא מצוין smile )

    • נפלא רותי, שימחת אותי שמצאת עוגה טעימה באתר שלי.

      תודה על השידרוגים וששיתפת אותנו. את נהדרת, כרגיל .

      חיבוק smile לשבת נפלאה וטעימה .

  7. עוגה נפלאה. לא היה לי זמן לחכות שעתיים עם המשמשים אז בישלתי אותם עד רתיחה והשתמשתי אח"כ בסירופ שנוצר להרטיב את העוגה האפויה. מה דעתך?

  8. היי פירגה.
    היכנתי את העוגת מישמשים עם חלוה.+ עוגת שמנת עם אננס בחושה. יצאו לי 4 תבניות אינגליש קייק.
    שתי העוגות טעימות מאוד. כמו כול המתכונים שלך. ישר כוח אישה יקרה. ותודה ענקית.

    • אתי,תודה על התגובה הטעימה לעוגות.
      שתמיד תצליחי ושיהיה לכם טעים smile לבריאות ובאהבה גדולה.

  9. הי פירגה
    אני פעם ראשונה כאן בהמלצה של חברה ומאוד נהנת משפע של מתכונים.

    שאלה לגבי העוגה: תוכלי בבקשה קצת יותר לפרט לגבי הרוטב שאיתו מרטיבים את העוגה בסוף?
    איך ומתי מרטיבים (חם/קר)? איך יודעים שמספיק?

    תודה רבה וחג שמח

    • מרינה לדעתי הכל כתוב במתכון. קראתי שוב וכל התשובות לשאלות שלך שם.
      גם כתוב כמה שאת רוצה. שימי לשיקולך.
      המתכונים שלי גמישים ובד"כ ניתנים להמרות ושיקלולים שלכן.
      בהנאה ואהבה.וחג שמח.

  10. הי פירגה
    הכנתי את העוגה כפי שמופיע במתכון כולל הסירופ
    בתנור העוגה עלתה יפה אבל כשהוצאתי העוגה ירדה – מדוע?
    יצא מאוד טעים עם שילוב של המשמש אבל לא ברור לי מה לא עשיתי נכון?
    אפיתי בשתי תבניות אינגליש קייק. sad

    • הי אתי
      תנסי להפריד ביצים ולהקציף רק את החלבון עם הסוכר.
      העוגה יוצאת מעט דחוסה,לא הרבה.
      smile

  11. תודה על התגובה
    נתון נוסף ששכחתי לציין שאפיתי עם קמח שמרים מוכן
    וניפיתי אותו. לאחר שאפיתי קראתי שאין צורך לנפות
    "קמח שמרים מוכן כבר עבר ניפוי בתהליך הייצור ומשווק באריזה אטומה.
    אין לנפות קמח שמרים, שכן אחרת הבצק לא יתפח".
    מה שאומר שהייתי צריכה לאפות ממש לפי המתכון בדיוק. יצא טעים אבל דחוס
    לומדים!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *