עוגת עוקץ הדבורה בנוסח פירגה
כך קראתי לעוגה אחרי שנכשלתי בהכנת העוגה המקורית עקיצת דבורה של הנס ברטלה
יש במצרכים מספר שינויים שעשיתי לטעמי.
מצרכים לבצק בסיס העוגה:
3 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
כפית דבש
1/4 חבילה חמאה = 50 גרם
1/2 1 כוסות קמח תופח
1/4 כוס חלב
מצרכים לקרם שקדים:
2 כפות סוכר
כף חמאה
2 כפות גדושות דבש
2 כפיות אבקת נס קפה
1/2 2 כפות שמנת חמוצה
50 גרם שקדים קצוצים
50 גרם אגוזים קצוצים
מצרכים לקרם וניל:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן = 500 מ"ל
1כוס חלב קר
5 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה החל מ-5% (תוספת שלי)
כף דבש+ 4-5 כפות סוכר.
אופן הכנת הבצק לבסיס העוגה:
להקציף במיקסר את הביצים שלמות עם כל הסוכר מספר דקות
להמיס במיקרו מעט את החמאה ולהוסיף לקצף הביצים.
להוסיף את החלב,הדבש והקמח ולערבב במהירות קטנה.
לצקת לתבנית עגולה קפיץ – משומנת מספר 24
לאפות בחום 175 כ-20 – 15 דקות עד שהעוגה תופחת ומזהיבה ומוכנה.
לקרר את העוגה.
הכנת קרם שקדים:
שמים בסיר קטן את כל המצרכים ומערבבים כ-3 דקות כדי שהנוזלים קצת יתאדו.
(נשארים מעט נוזלים וזה בסדר,הם מחלחלים לתוך העוגה).
הכנת קרם וניל:
שמים את כל המצרכים במיקסר ומערבלים לקרם. טועמים שמספיק מתוק. אם סמיך מאד להוסיף עוד כמה כפות חלב.
הרכבת העוגה בנוסח פירגה:
כשהעוגה קרה יוצקים עליה את כל קרם השקדים הפושר כולל הנוזלים ומורחים באופן שווה.
מעל מצפים בקרם הוניל.
לפריזורה מיוחדת , חורצים את הקרם במזלג.
שומרים במקרר לפחות יממה לפני ההגשה.
תהנו.
נראית מדהים ואין ספק שטעימה מאוד…….תודה לך ועל מתכונים מבורכים לשבת הקרובה אני מכינה אותה
תודה
שלי,לילה טוב.
תודה ואשמח לחוות דעתכם על העוגה.
פירגה…את קראת לעוגה, "עוקץ הדבורה"
לדעתי, כדאי מאוד להיעקץ על-ידה :P
חווה,חהחהחהחה,צודקת בהחלט.עקיצה לא כאובה בכלל.
תודהלך.
תודה יקירה על המתכון….
התגעגתי .
לינדושה,תודה מתוקה.
נראה. מעלף. ישנה אולי. אפשרות להפוך אותה לפרווה באיזושהיא דרך
חמאה=מרגרינה נוזלים =במים , על הגבינה אפשר לוותר.
ואייייייייי היא מעלפת
שתהיי בריאה עד 1000 שנה אם אפשר :cool:
העוגה נראית מושלמת בטעמים ונראית מתאימה לראש השנה
היי בריאה.
תודה בתיה ויום נעים לך.
נראת חבל"ז
יאמית :lol:
תודה אילניתי.
העוגה עם מוצרים כאלה ללקק את האצבעות אנסה אותה לחג האהבה.
שיהיה בהצלחה וכיף יהיה לקרוא את התרשמותכם.
פירגה היי האם אפשר להכין בתבנית 26 ? תודה ליאן
ליאן,אפשר.
העוגה נראית משגעת ובטוח טעימה חייבת להכין … :P
את לירון? אתם על אותו מספר חבר.
:? הכנתי את העוגה והיא נראית מהממת אני כבר מתה לטעום כמה שעות לשמור בקירור?
כל הזמן בקירור היא משתבחת עם הזמן.
תודה על התשובה המהירה אני אחכה בקוצר רוח למחר … :eek:
עוגה פצצהההההההה!!!!!! טעימה להפליא ויפהפיה!!!!! :lol:
פירגה היקרה,
אני זמן מה לא מקבלת ממך עידכונים למייל שלי ולא רואה אותך בפייסבוק מה עלי לעשות כדי שאהיה מעודכנת. המתכונים שלך חוגגים אצלי, להזכירך הבנים שלנו עובדים ביחד. להת'
אין לי מושג למה.זה לא מהאתר שלי. לפחות זה מה שהבן שלי אמר לי.
נקווה שיסתדר בקרוב ושתמשיכי להנות מהמתכונים באתר.
שנה טובה לך ולבני ביתך.
מתכון נראה מעולה אני אנסה בחג אבל לא הבנתי דבר אחד האם את המצרכים של קרם שקדים מבשלים על האש 3 דקות?
הכנת קרם שקדים:
שמים בסיר קטן את כל המצרכים ומערבבים כ-3 דקות כדי שהנוזלים קצת יתאדו.
(נשארים מעט נוזלים וזה בסדר,הם מחלחלים לתוך העוגה).
אם משתמשים בקמח רגיל כמה אפיה להוסיף?
שרית בקר טוב
על כוס קמח=כפית אבקת אפיה
הכנתי את העוגה יצאה מהמם בקשר לטעם נדע בערב..
בטוח שטעים העדכן :P
מאיה, אני מקווה שתהנו כמונו. היא מאד מיוחדת בעיני.
שנה טובה וחג שמח.
עידכון: יצא מעולה מאוד טעים
שנה טובה
עוגה מעולה עכשיו אני מתענגת ממנה תהנו שבת שלום
מיכל הי,
תודה רבה, המשך טעים ונפלא
חג שמח.
היי פירגה,,
כתוב במתכון ,לבשל את קרם השקדים 3 דקות כדי שהנוזלים קצת יתאדו.
האם הכוונה היא לנוזלים אשר מתקבלים בבישול,
מהחמאה ומהשמנת החמוצה?
רינת הי,
לבשל את המצרכים של קרם השקדים עד שיישארו מעט נוזלים.
כן,הבנת נכון.
שלום פירגה רק עכשיו גיליתי את האתר שלך אני רוצה לאמר לך שהמתכונים עושים רושם טוב ואני כבר אכין כמה מהם תודה רבה לך ותמישי להפתיע אותנו מאמירה
אמירה,ברוכה הבאה לאתר הביתי שלי.
אני שמחה שהצטרפת אלי ואני מקווה שכל מה שתבחרי להכין יצליח לך ויהיה טעים.
אשמח לקרוא את חוות דעתך וחוות בני ביתך.
תמיד תוכלי להיעזר בתגובות של מי שכבר הכין את המתכונים שלי ולבחור את אלה שטעימים לך.
עבר טעים ונפלא,שלך,פירגה
היי פריגה רציתי לדעת אם הולך מעל תותים או שאין קשר?
לא יודעת. :oops:
וואוו פירגה העוגה יצאה אליפות עולם!!! הטעם של הקפה עם השקדים הדבש קרם וניל והגבינה פשוט ללקק את האצבעות כל הטעמים התמזגו אחד עם השני פשוט תענוג לחיך וללשון כל הכבוד לך!
המשפחה שלי אהבה מאוד וכולם החמיאו לי
טניה,אני מתה עליך ;) איזה כיף שחזרת לשתף אותי ואת כולנו שטעים לכם.
אני מאושרת ומאחלת לכם המשך שבת טעימה,נפלאה ושלווה
פירגה היקרה,
כוונתך לשקדים לבנים?
תודה וחג שמח,
שרי
שרי,רק לא מלוחים ומתאים לקנות גם את אלה בשקיות כמו המולבנים.
חג שמח ותהנו מהעוגות
פירגה יקרונת,
שאלה לי אלייך…
אם אכין את העוגה ובטרם אכניס לתנור אשפוך עלייה את התערובת של קרם השקדים ואאפה, לאחר מכן כשהעוגה מוכנה, אחצה לשתיים ואמלא במילוי… מה דעתך???????????????????
אם יצא????
ליאתי,עדיף להכין רגיל בלי להתחכם.
לא יודעת…….
פירגה היקרה,
אני רוצה להכין את העוגה לחג נטולת גלוטן :x
יש לי קמח שקדים (שקדים טחונים דק) זה מתאים לקרם שקדים או שצריך שקדים קצוצים גס?
תודה
יעל
בטעות יצא פרצוף כועס… התכוונתי :P
יעל
יעל ערב טוב
בקשר לגלוטן תשאלי את רותה בקישור הבא. לא כדאי לפשל.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1895708&r=1&skip=1+
שנה טובה
תודה על התשובה.
אין לי בעיה עם הנטול גלוטן אני בד"כ מחליפה קמח רגיל עם קמח תמי וזה יוצא נהדר. השאלה הייתה לגבי הקרם שקדים.
שנה טובה ומתוקה :lol:
בקר אור יעל
לקרם צריך שקדים /אגוזים קצוצים
שנה נפלאה ומתוקה ל ך
פירגה היקרה הכנתי את העוגה התחתית של העוגה נאפת מלמעלה והעוגה רוטטת ולא אפויה במרכז אפיתי אותה
בדיוק על הטמפרטורה שכתבת חצי שעה והעוגה לא נאפת אם תוכלי לומר לי איפה הטעות שלי תודה
שרית,שימי במקרר והיא תתייצב
פירגה יקרה, אני חדשה באתר שלך! אך חרשתי אותו לאורכו ולרוחבו. המתכונים שלך נפלאים! הספקתי להכין כמה. לעצם העניין: האם אפשר להקפיא עוגה זו? תודה
בקר טוב רחל יקרה
תודה שהצטרפת לאתר המשפחתי שלנו, כיף לי שאת מחוברת ונהנית.
אפשר להקפיא את העוגה.
תכיני ותהנו
הכנתי אותה לראש השנה- מעולה כולם התלקקו ממנה. מומלצת מאוד- חיפשתי עוגה חגיגית עם דבש- ובחרתי אותה- ולא התחרטתי. שנה טובה
הי אירית, בחרת בעוגה נפלאה וטעימה מאד. תודה שחזרת לפרגן ולהחמיא.
המשך טעים ביחד גם לשנה החדשה.
שלום רב
מזה זמן אני מנסה מתכונים שלך וכל מתכון קוצר הצלחה מרובה – תודה לך!!
אני רוצה להכין את העוגה הזו – האם החמאה בבסיס צריכה להיות מומסת לגמרי?
בנוסף – כשצריך להקציף שמנת מתוקה עם פודינג וחלב מתחילים להקציף קצת את השמנת ואז מוסיפים את המצרכים או שמקציפים הכל ביחד מהתחלה?
שוב תודה רבה וחג שמח
לימור
תודה רבה לימור, בקר טוב וחג שמח.
החמאה רק רכה.לא מומסת.
אפשר להקציף הכל ביחד.
בהצלחה ותהנו כמו מיתר המתכונים,בכיף.לבריאות