המצרכים וההכנה:
3 כוסות קמח רגיל מנופה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה שמרים יבשים
כף שמן
כוס מים פושרים
שמים בקערה את הקמח המלח והשמן ומערבבים
מוסיפים את המים ולשים לבצק מאד רך
מתפיחים שעה מכוסה
לשים שוב ומתפיחים עוד שעה – מכוסה
בוצעים מהבצק עיגולים ומשטחים בעזרת שמן על שיש
ממלאים וסוגרים חזק .
רצוי סגירה בצורת סלסול שהיא הרמטית יותר.
מטגנים בשמן עמוק. משחימים תוך כדי גלגול בשמן.
למילוי הכמות של החומוס צריך להכפיל את כמות הבצק:
חצי קילו חומוס גרגרים מבושל -טחון גס
4 בצלים קצוצים (מי שאוהב הרבה בצל ישים יותר)
כף כמון
פלפל שחור מלח לטעם
לטגן את הבצלים ולהזהיבם. לתבל.
לערבב בצל+חומוס. לטעום ולשפר טעם.
תהנו
פירגה יקרה, כרגיל, נראה נפלא ובטח טעים מאוד! האם אפשר להישתמש במקום בקמח לבן רגיל – בקמח אוסם החדש אשר כבר מכיל בתוכו את השמרים? תודה על תשובתך. המשך יום נפלא, שרה.
הי שרה
טרם ניסיתי להכין ממנו משהו.לא יודעת.
שימשיך להיות טעים ונפלא בכיף שלנו תודה.
הי פירגה זה נראה טעים, כמה יחידות יוצא? רוצה להכין לשבת
טל הי,
נראה לי כ-20
בהצלחה ותעדכני כמובן
הי פירגה!
האם אפשר לאפות במקום לטגן ? יש לך אתר מקסים.
תודה רבה זיוה, העונג גם שלי.
לא טעים באפיה. באפיה זה בורקס רגיל, ועם כבר אז להכין מבצק שמתאים לאפיה.
יום נפלא לך
שלום פירגה
האם ניתן להשתמש בחומוס גרגרים משימורים?
האם ניתן להקפיא? או לשמור במקרר ולחמם למחרת בתנור?
תודה!
יונה,צריך פשוט שהחומוס יצא סמיך ולא דליל. נראה שאפשר גם משימורים מסוננים היטב.
לדעתי אפשר להקפיא ולחמם.
בהצלחה.
בוקר אור פירגה, תודה על המתכון הבן חוזר היום מהצבא ואני מכינה לו במיוחד את הסמבוסק מקווה שייצא לי טעים כמו שלך תודה חנה
חנה,תפנקי את הבן,זה טעים מאד.
ספרי לי אם אהבתם ואיך יצא?
תודה וחיבוק
יאמי,זה מאוד טעים :lol:
מתכון קליל,טעים,
תודה שבת שלום.
צהריים טובים פירגה, חזרתי לעדכן ולהודות לך שהסבוסק יצא מדהים הבן מאוד אהב וגם שאר בני הבית תבורכי טעים טעים ונחטף במהירות כמובן שגם אני אהבתי
חנה,עדכון כלבבי.
תודה לך שחזרת לשתף. כיף שכולם אהבו.
היי פירגה,
המתכון ניראה טעים מאוד, בהחלט ינוסה!
הכנתי מתכון אחר שלך עם בצק שהכנסתי לתנור במילוי בשר טחון
יצא מעולה וטעים נורא!
נשיקות……………..
רחלי.ג. :lol:
מעולה.תודה רחלי
הכנתי עכשו יצא מעולה רק שהבצק לא הספיק למילית ולכן יש להכפילו מראש
:P
מאיה,הוספתי במתכון.תודה
פירגה יקרה,
כדי לחסוך בכמות השמן – האם אפשר לאפות, לדעתך?
סליחה ראיתי שענית כבר בעניין…
הכנתי!!! עשיתי קילו, לקחת המון זמן אבל יצא מ ד ה י ם
הבצק יצא פריך ולמילוי אפילו הוספתי כורכום ומעט פרפריקה מתוקה והוא דרש גם כמון בנדיבות.
תודה על המתכון!
עדי, מעולה,תודה רבה לך.
כל הכבוד לך על התוצאה ובעיקר על הסבלנות
לבריאות ושבת שלום
פירגה יקירה!
עשיתי אתמול את הסמבוסק שלך…כמו תמיד
המחמאות לא הפסיקו לזרום!
שאלה לי אלייך אם אני רוצה להעביר לך
תמונות על היצרות שלך איך עושים זאת? :shock:
הי אילנית מקסימה,
אני יודעת שאפשר להעביר לפה קישור ..לתגובות.(אבל אני לא יודעת איך עושים את זה)
גם אפשר להכנס לפורום אוכל כשר של תפוז ולשים שם תמונה. (משם אני יודעת לאסוף את התמונה).
בכל אופן,אני שמחה שאהבתם ומאחלת לנו המשך טעים ביחד
פירגה שלום,
תמיד אני מכינה את המתכונים שלך והם מוצלחים.
יש לי שאלה לגבי הסמבוסק אבל אודה לתשובה מפורטת.
אני רוצה להכין כמות כפולה. חלק לטגן במקום וחלק להקפיא לפני הטיגון.
את החלק שאני רוצה להקפיא – אני רוצה להקפיא אחרי שמילאתי בחומוס וסגרתי – ואז כשצריך- להוציא מההקפאה, להפשיר על השיש ולטגן.
מה דעתך?
תודה.
אידית,להוציא מהקפאה להפשיר טיפה ומיד לטגן
פירגה בוקר טוב, האם יש מילוי נוסף לבצק הזה? השתמשתי בחומוס שיש לי בבית וזה לא הספיק לכל הבצק. יש משהו אחר שאני יכולה לשים בתור מילוי? תודה רבה מראש.
פנינה,תפוחי אדמה,בשר,כבד
לבריאות.תהנו
פירגה שלום, יצא מאד טעים!! הבררן שלי טרף וטרף!! נחת. עשיתי עוד כמות כי ביקשו, והפעם שמתי יותר מדי חומוס (יש לי חומוס מבושל במקפיא לשעת הצורך) ונשאר לי חומוס טחון בכמויות. שמתי במקפיא, מקווה שזה בסדר, ואעשה בקרוב שוב בצק. תודה על מתכון טעים מאד.
הי פנינה
כמה אני שמחה שהבררן אהב.חהחהחהחה
המשך עשייה מבורכת וטעימה.
חיבוק.
מאד טעימים…אך מאד גדלים בטיגון כך שיש לעשות עיגולים קטנים למראה אסטטי. :lol:
בקר אור ארנה
סמבוסק תמיד מכינים קטנים.
העיקר שאהבתם,ואת הגודל להבא תשני חג אורים שמח
פירגה שלום רב, מה שלומך? האם יש לך מתכון לבצק כמו זה, ממולא בחומוס, אבל שאפוי בתנור ולא מטוגן? לא יודעת איך לחפש אז אשמח לעזרתך ותודה רבה
קוקילידה הי
זה הבצק שאת מחפשת והוא נפלא
http://pirge.co.il/%D7%91%D7%A6%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%9B%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A0%D7%94%D7%93%D7%A8-%D7%95%D7%A7%D7%9C-%D7%9C%D7%A2%D7%91%D7%95
בהצלחה והנאה
פיריגה שלום
מתכון מעולה. שאלה אלייך אני מכינה את זה היום בשביל מחר אז שכך מחר אני לא יוכל לטגן אתה סמבוסק האם אני יכולה לטגן את זה היום.ואם כן איך אפשר לשמור על הטריות תודה :lol:
סיגל הי,
את יכולה.פשוט לא להכניס למקרר שימי בסיר וכסי היטב עם המכסה. שמרי בארון או על השיש.
תהנו חמודה.
היי
אחלה מתכונים, רציתי לשאול אם יש בצק ללא שמרים למתכון של הסמבוסק חומוס?
מירי שלום
http://pirge.co.il/כללי/12211
סמבוסק בלי שמרים.
תהנו
תודה לך מקסימה :lol:
יום טוב