מכירים? חידשתי למישהו? לאלה שלא , מהרו להכין. מתאים לארוחות פינגר פוד.
מצרכים:
1/2 קילו בשר עוף ט ח ו ן
2 ביצים
2 כפות קמח או שיבולת שועל
פטרוזיליה טרייה קצוצה
בצל מגורר
כף סלט חומוס או טחינה
תפוח אדמה מגורר דק וסחוט היטב
כורכום
כמון
פפריקה
מלח ופלפל שחור
להכין כדורים ולפחוס מעט.
להניח על ניר אפיה משומן קלות.
לאפות בחום 200 מעלות כ-20 דקות .לבדוק שמוכן ולא חובה להפוך את הקציצות.
לצקת טחינה גולמית או מוכנה (מתובלת) ולאפות ביחד עד שהטחינה משנה צבע.
להגיש מיד.
תהנו.
פירגה שלום, נהנית להתעדכן במתכונים שלך אבל משום מה הם לא נשלחים אלי למייל זה זמן רב..
גולי,צר לי,הבעיה לא אצלי באתר. אולי בגוגל.
להשתמע במטעמים וסוף שבוע נפלא
נראות מצויין
שבת נפלאה :lol:
שבת נפלאה גם לך דליוש
שאלה העיסה יצאה רכה הוספתי עוד קצת קמח אך עדיין…….מה לשפר. ;) ;)
תוסיפי עוד קצת קמח אבל בקציצות אפויות עדיף שיישארו רכות.
אכן עשיתי זאת מיוזמתי, הכנסתי לתנור וזה באפיה. עושה רושם מעולה. תודה על ההתיחסות המהירה.במקום תפוח אדמה רגיל גירדתי בטטה. :P :P נראות יפות.
יופי,נקווה שיצא סבבה.
תעדכני
ראיתי את המוס שלך את קוסמת. בקשר לקציצות האפויות – לא ברור לי באיזה שלב לצקת את הטחינה: אחרי 20 דקות אפיה ואז להמשיך לאפות עד לשינוי הצבע? שבת שלום.
חיה תודה חמודה.
עונג וכיף לי שאת אוהבת את הרעיונות שלי.
הטחינה זה הפיניש והיא צריכה להיות רק מספר דקות לקבלת הארומה והפריזורה,כך שתשימי אותה שרק כשהקציצות כבר אפויות (כ-5 דקות קודם).
שבת שלום
את נדיבה ומפרגנת ואיכפתית בזה שאת עונה תמיד בנוסף לכך שאת חולקת עם כולם את התבשילים המדהימים שלך. תודה
חיה,אני מרגישה שאנחנו משפחה ענקית וגדולה שהאוכל הטעים מחבר בינינו.
המשך טעים ותמיד ביחד
שלך,פירגה
: :P מעדכנת בתנושא הקציצות טעימות תפוחות ויפות. יש להוציא אותן במידיית מהתנור אחרי שהן מוכנות, אחרת הן מתכווצות מעט. בני ביתי טרפו אותן. תודה :P תודה :P
ציפי בקר טוב
עדכון כלבבי. תודה לך.
המשך שבת נהדרת לכולכם
שמחה מאוד לקבל את המתכונים הנפלאים שלך לתיבת המייל שלי
ותודה על המתכונים וההתיחסות
עוד לא הספקתי לעשות עכשיו נתחיל ניראים טעימים להפליא
יפה ערב טוב
האתר לא בורח לשום מקום ואני מקווה שגם אני אשרוד עוד כמה שנים ;)
בהצלחה בכל מה שתבחרי להכין ולא לשכוח לשתף אותי תודה.
פירגה מתוקה,
קציצות מעולות.
תודה רבה :lol:
רחל,תודות רבות על שחזרת לשתף אותי שטעים לך
לבריאות
סליחה על הבורות אבל להסרת ספק – טחינה, גם בתוך התערובת?
כן,בתוך התערובת.
קצת באיחור מצידי אבל תודה על התגובה… נראה מבטיח ובהחלט אנסה.
היי פירגה אפשר לוותר על התפוח אדמה כי בני לא אוהב או שיש תחליף אחר .
אפשר לוותר או לשים במקום ירק אחר. בטטה,קישוא,גזר,וכו'…
שאלה לפירגה,
האם חזה עוף טחון גם יתאים לקציצות ? (זה לא ייצא יבש )?
חזה עוף מעולה
פירגה שלום,
היום הכנתי את קציצות הטחינה. יצאו טעים טעים. תודה לך אישה יקרה.
משום מה הן נדבקו קצת לנייר אפיה, אינני יודעת למה, יכול להיות שנייר האפיה לא באיכות טובה? בעבר הכנתי את קציצות הברוקולי שגם יצאו טעימות מאוד אבל קצת נדבקו יכול להיות שצריך לחכות שהקציצות יתקררו לגמרי ואחר כך להוציאן מהתבנית? אני ניסיתי לשחרר מהתבנית כשהן עדיין חמות קצת.מה דעתך?
י.כ. שלום
יש לשמן את ניר האפיה.
תנסי לשמן עם טחינה גולמית.
שמחה שאהבתם את הקציצות
שבת שלום
הי פירגה,
שימנתי את נייר האפיה. פשוט כנראה שניסיתי לשחרר הקציצות כשהן עדיין היו קצת חמות.
בנגלה השניה של האפיה הפעם המתנתי שיתקררו לגמרי ואז השתחררו בקלות.
תודה רבה
אה, תודה רבה לך.
היי פירגה,
הטחינה ששמים בתוך תערובת הקציצות היא גולמית או מוכנה (עם לימון, מלח, מים וכו')? אני רוצה לוודא היטב כי הכנתי לפני כמה ימים קציצות עוף ובאמת יצאו לי יבשות מאוד. הטחינה היא מה ששומר על העסיסיות או הירק שמגרדים לתוכן?
תודה רבה וחג שמח!
שירה,זו טחינה או סלט חומוס מוכנים עם התבלינים.
בהצלחה :lol:
חג שמח
היי פירגה,
אפשרי לנסות עם בקר טחון?
לנסות תמיד אפשר.
בהצלחה
היי פירגה. אכן הכנתי את הקציצות עם שינויים קלים כמו הוספת גזר בנוסף לתפוח האדמה ופרורי לחם במקום שיבולת שועל. לצערי לא הובן מהוראותיך שצריך להוסיף טחינה לתערובת, לכן אולי הקציצות יצאו יבשות מעט. סך הכל יצאו טעימות. חן חן לך על הרעיונות המתחדשים לרענון מלאכת הבישול.
דינה הי,
פשוט תוסיפי טחינה לקציצות אפויות .מתאים להוסיף טחינה גם לקציצות מירקות.
לבריאות
פירגה,
טחנתי חזה עוף ,עם 2 כפות גרגרי -חומוס,ועם שן שום , והוספתי את כול שאר המצרכים והתבלינים שבמתכון .(גם הוספתי 1/2 כפית תבלין חוואייג' למרק.)
לבסוף, יצאו קציצות נהדרות,כול כך טעימות ,ואותם הגשתי לשולחן עם סלט ירקות צבעוני וטרי.
בקרוב יגיעו גם הנכדות מהגן ,אגיש גם להם .
פירגה יקרה, יופי של מתכון ,גם קל להכנה, וגם נאפה מהר ועסיסי.
היתרון,שתערובת לקציצות היא רכה ומבלי הרבה קמח, שזה שומר נפלא על העסיסיות של הקציצות.
במשפט אחד אסכם ואומר:
פירגה יקרה,כמה פשוט – ככה טעים.