את השם נתתי אחרי האפייה, כשראיתי את הצבע הכתום הבוהק והמיוחד שעטף את העוף.
הארומה נהדרת והפריזורה משלימה את החגיגיות.
מצרכים:
תבנית חד פעמית. התבנית החד פעמית יציבה יותר אם מניחים אותה בתוך התבנית הגדולה של התנור
12 חתיכות עוף
2 בטטות גדולות
1/4 כוס שמן זית
בצל גדול פרוס דק
2 שיני שום כתושות
1 כפית קינמון
½ כפית כמון
כף בהרט
כף פפריקה
2 כפות דבש או סילאן או דבש
מלח, פלפל ואפשר קצת אבקת מרק עוף
אופן הכנה:
כיוון שאני אופה את העוף בתנור אני משאירה את העור ובתבלינים אני עוטפת את העוף מבחוץ וגם מבפנים העור.
לחלקי העוף אני עושה חתך קטן וכך הארומתיות נכנסת פנימה.
בקערה אני שמה את השמן, הדבש,הקינמון,כמון,בהרט,פפריקה,מלח ופלפל שחור ומערבבת למשחה (אפשר להוסיף כמה כפות מים)
במשחה הזו אני עוטפת את חוץ ופנים העוף (גם מתחת לעור)
את הבטטות אני מקלפת ובעזרת קולף ירקות מכינה המון שרוכים ורצועות.
1.מסדרים את העוף בתבנית אפיה גדולה
2.מעל לעוף מניחים פרוסות דקות של בצל
3.מעל לבצל מכסים את כל העוף כשמיכה משרוכי הבטטות.
4.יוצקים 1/2 כוס מים רותחים מאחד הפינות.
5.עוטפים את התבנית ב-2 יריעות גדולות של ניר כסף. אני לא מחוררת את הניר.
6.אופים בחום 200 מעלות כשעה וחצי
כשהעוף רך,מסירים ניר ויוצקים בעזרת כף מהרוטב על פני הבטטות ומשחימים קלות את הבטטה שמקבלת צבע נפלא מהרוטב.
"טיפ"
אפשר להכין יום קודם,כמובן להשאיר את ניר הכסף.
תהנו
מתכון נפלא !!! אני מתה על בטטות. :lol:
אביבה,אחלה,אשמח שאחרי שתכיני תשתפי אותי בחוות דעתכם.
תודה
יאמי :lol:
תודה דליושה
נהדר,נראה ממש יפה ובוהק,וטעים
ינוסה
תודה
רחלי ;) ;)
תודה רחלי
פירגה שלום, רק לוודא שהבנתי נכון: מגרדים את כל הבבטה לרצועות? לא משאירים גוש שלם של בטטה?
תודה, שבוע טוב, נעמה
נעמה,לא לגרר,לפרוס את הבטטות לפרוסות דקיקות עם קולף הירקות (זה שמסיר את הקליפה מהמלפפון או הקישואים)
שבוע נפלא ומחובק
מתכון מעולה. יצא טעים טעים :lol:
דלית,יופי, אני מאד שמחה שחזרת לשתף אותנו בחוויות.
לבריאות והמשך שבוע טעים
לפריגה היקרה !
הכנתי את העוף יצא מושלם ילדיי שיבחו ללא הרף את התוצאה המדהימה .
תודות לפריגה היקרה שהמתכונים של משתדרגים
יישר כוח
.תודוה
דידי :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
דידי הי
אני שמחה שבעזרת הטיפים הקטנים והמחוות הקטנות למתכונים שלי אתם נהנים כמונו.
תודה שחזרת לשתף אותי בהצלחה.
מצטרף לתשבוחות .גם יפה וגם טעים או טעים וגם יפה.
חן חן ניר
יום נעים והמשך טעים
היי פירגה
מה יותר כיף במזג אוויר סוער כזה , לשכב במיטה , מתחת לפוך , עם המחשב נייד ולגלוש בין המתכונים הטעימים שלך :P
אהבתי מאוד את המתכון ! בע"ה אכין לשבת . הבת שלי אוהבת בטטות ואוהבת עוף …
לילה טוב
גלית הי חמודה
תכיני כי העוף יוצא רך וטעים מאד ובצבע מרשים.
לבריאות וחיבוק
שלום פירגה. אני מאוד רוצה להכין את העופות. ביום לבן כזה מתחשק משהו כתום. אבל יש לי רק שתי בטטות קטנות… אפשר אולי להוסיף גזר?
תודה רבה על התשובה ועל כל המתכונים הנפלאים והבדוקים.
מרים, אפשר גזר
בהצלחה והנאה והמשך טעים ביחד
שבוע טוב ! חוזרת לעדכן שהעוף טעים מאוד ! מי שלא אוהב בטטות אפשר לוותר . הגשתי עם אורז לבן , הקטן שלי לא הפסיק להגיד אמממ איזה טעים .
את הבטטות חתכתי בעזרת סכין לרצועות דקות , התחלתי עם הקולפן אבל ראיתי שזה ייקח המון זמן ( שאין לי ביום שישי ) אז ויתרתי .
מתכון מעולה .
גם עוגתהתפוזים שלך קטפה מחמאות , גם אצל אמא שלי שהכינה אותה .
תודה רבה
גלית יקירתי
תודה על הכל המחמאות למתכונים שהכנת.
יופי שחזרת כתמיד לשתף אותי
חיבוק
היי,
נראה מעולה,
אבל אצלנו לא אוהבים בטטות, ניתן לעשות עם תפוח אדמה אחד ובטטה אחת בשביל הטעם?
הי כרמית
בוודאי שכן. תכיני ותהנו
מתכון מנצח…טעיםםםםםם
אילניתוש,תודה מתוקה
היי פירגה
כל פעם שאני עושה חלקי כרעיים בתנור ושם את הכרעיים בתבנית אפיה, הכרעיים מגירות כמויות גדולות של שומן לתוך התבנית והכרעיים שוחים בשומן הנוזלי בתוך התבנית החד פעמית .
איך פותרים את הבעיה הנ"ל ? חשבתי לשים על רשת הברזל של התנור..הבעיה שאז גם הרשת מאוד מתלכלכת וגם התבנית הרגילה של התנור שאני מניחה מתחת ( המון שומן ניגר אליה מהכרעיים המטפטפות)
גיל.
אולי שתי תבניות יעזרו.
האמת שאני לא משתמשת באלומיניום
אני מרפדת תבנית רגילה עם נייר אפיה שלא יהיה יותר מידי לנקות אחר כך, אך מעדיפה מטעמי בריאות לא להשתמש באלומיניום.
העתקתי את המתכון, כי אכין אותו בקרוב.
מה שכן מפריע לי השימוש באלומניום שבו איני משתמשת.
במקום אלומיניום אני מכסה בנייר אפיה, אולי קצת אטום פחות אבל לא עושה הבדל בדרך כלל.
מה שבטוח בריא יותר.
טעים ובריא זה חשוב.
שבת שלום
שמחה שמצאתי את האתר שלך.
דרורה הי חמדתי,
תספרי לנו ו אם אהבתם את העוף הכתום שלי תודה רבה גם על השיתוף
הי פירגה, הכנתי בשבוע שעבר ויצא מדהים, והנה אני שוב מכינה לשבת, פשוט ביקשו עוד, בד״כ אני משנה ומתאימה את המתכונים לפי טעמם של בני משפחתי, אך במתכון זה נצמדתי בדיוק להוראות ויצא מעולה. אתמול הכנתי את עוגת התפוזים עם הקוקוס, מעולה מעולה. אני די חדשה כאן ומאז שגיליתי אותך עשית את חיי לקלים יותר זו הזדמנות להודות לך, מאחלת לך המון בריאות ושתמשיכי לשתף,יישר כח, שבת שלום לך :lol: :lol: :lol:
נורית , תודה חמדתי
המתכונים שלי אלה המתכונים הכי קלים בעולם שכל אחד יכול להכין ולהצליח. מלב אל לב ובגובה העיניים.
אני שמחה שאת נהנית ביחד איתי.אז להמשך נפלא וחג שמח לכם.
הי פירגה!
יצא מווושלם! טעים, שונה ומיוחד.
אהבתי, אהבנו, התלהבנו!
תודה!!!
הי לימור
איזו תגובה נהדרת והמלצה נפלאה לעוף הכתום.
תודה והמשך ערב נפלא וטעים לכם
פירגה שבת שלום
מתכון מעולה מעולה וטעים וטעים
אני מכינה אותו כמעט כל שבת יש לי תאומות בנות
כמעט 3 והן טורפות אותו
גם האתר מעולה יישר כוח על מתכונים
שבת שלום ומבורך
אושרת יקירתי, חיבוק חיבוק לתאומות המקסימות שאוהבות.
נפלא וכיף שחזרת לשתף אותי,אושר גדול.
שבת שלום לכולכם
פירגה שבת שלום
אני ממש ממליצה על המתכון
מתכון מעולה העוף יוצא כמו חמאה
טעים בטירוף הבנות שלי לא מוותרות עליו
אני מוסיפה תפוחי אדמה זה פשוט מעדן
תודה ושבת מבורכת
אושרת יקרה,
תודה לך על ההמלצה למתכון הטעים.
תמשיכי להכין ולהנות בכיף
הכנתי את עוף פעם ראשונה לשבת ולא נשאר כלום ועכשיו מבקשים שאני הכין את זה יש אחלה מתכונים לכול מצב :lol:
,תודה רבה חיים,
אני ממש נהנית לקרוא כל פעם שאתה מכין מטעמים ונהנה מהאתר המשפחתי שלנו.
שלכולכם ימשיך להיות טעים.
שבוע טוב
היי פירגה,
האם יעבוד גם עם חזה עוף?
הי עפרה,
עם חזה עוף יעבוד , אבל תכיני אותו דבר במחבת פסים שמיועדת לצלייה ובלי להוסיף נוזלים..
חשוב להכין ממש לפני הארוחה, שלא יתייבש.