קינוח טעים במיוחד ומרשים מאד שהכינה מזל אמא של חתני לעתיד מהספר של קארין גורן.
הכמות ל-10 ספלים או צנצנות בכמות של 3/4 גובה.
מצרכים לבסיס והכנה:
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
במעבד מזון עם להב המתכת מעבדים את הקמח,אבקת האפיה,הסוכר וקוביות החמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים בפולסים קטנים ומעבדים רק עד לקבלת בצק .
מרפדים תבנית בניר אפיה ומהדקים את הבצק בשכבה דקה.
אופים בחום 175 כ-20 דקות או עד הזהבה. מצננים את הבצק וטוחנים אותו במעבד מזון עד לקבלת פירורים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד להרכבה.
מלית גבינה והכנה:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38% = 500 מ"ל
1/2 כוס סוכר
200 גרם שוקולד לבן
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
ריבה למלית
ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה . שומרים מיכל וחצי של שמנת מתוקה בצד.
לתערובת השוקולד המומסת מוסיפים את הגבינה ומערבבים לבלילה חלקה.
מקציפים במיקסר את המיכל שמנת וחצי שנשאר עם סוכר עד לקבלת קצפת רכה.
מוסיפים את תערובת הגבינה עם השוקולד ומקציפים עד לאיחוד.
מכניסים לשקית זילוף.
בכל כלי שמים כף פירורים ומהדקים . מזליפים שכבה דקה של מלית ושמים כף ריבה. מזלפים עוד שכבה מהגבינה ומכסים בכף של פירורים.
סוגרים ומשאירים במקרר עד להגשה.
תהנו.
נראה ונקרא מהמם יוכן מחר בע"ה ;)
אסתר,תספרי אם אהבתם
כל כך כייף לפתוח את הבוקר עם אימייל כזה.
נראה מדהים ומפתה והכי חשוב קל.
תודה לך פירגה על כל המתכומים הנהדרים שלך
אילה,העונג והכיף גם שלי,תוד ה
בוקר טוב
אני מכינה את הנ"ל במתכונת ל"עצלנים" ללא אפיה…במקום הבצק אני משתמשת עם פירורי וופלות/עוגיות בשילוב אגוזים טחונים
בתאבון
רוחלה,תודה על הוורסיה שלך.נהדר.
בקר נפלא לך
איזה כייף בא לי בזמן אני הולכת להכין לסבתי שחוגגת היום יום הולדת ;) ;)
מזל טוב ליום ההולדת ושיהיה לכולכם הכי טעים בעולם.
יופי של קינוח :lol:
בכיף
שלום פירגה יקרה מה איך ממיסים את השוקולד אם אין מיקרוגל?
שימי את קוביות השוקולד בכלי קטן חסין אש .תכניסי את הכלי למחבת עם מים רותחים על להבה קטנה ותוך כדי בחישה השוקולד יימס. יש לשים לב שהמים לא יכנסו או יגעו בשוקולד
יש לי אורחים בקרוב ובהחלט אכין את הקינוח!!
באיזו ריבה משתמשים? האם אפשר להשתמש במשהו אחר במקום ריבה?
אנחנו אהבנו עם קונפיטורה תותים אבל את יכולה לשנות עם מה שאת אוהבת. הדמיון פה לטובתך וטעמך.
:lol: :lol:
נראה מצויין.
אין לי מעבד מזון, איך עוד מומלץ להכין את הבצק?
איה,ביד
בהצלחה
איזה טעים זה הכנתי ליום הולדתה של סבתי והיא מאוד אהבה :lol:
למעשה כל מי שטעם אהב זה מאוד מאוד טעים
ואני כמובן ממליצה ;) ;) ;)
וכל מה שנותר לי לומר:תודה פירגה שהמתקת לסבתא את יום ההולדת :lol:
את מקסימה וסבתא שולחת לך נשיקות וגם ממני דניאלה
דניאלה שלום,
תודה על ההמלצה ויום הולדת שמח לסבתא שלך.
ברכות ונחת עד 120 כעשרים
פירגה אין עלייך אני עושה המון אוכל מהמתכונים שלך ועד עכשיו לא התאכזבתי אפילו פעם אחת כול הכבוד
ריקי,תודה רבה
מעומק ליבי על המחמאות ואני מאחלת לך המשך טעים
אני אוהבת נראה טוב
אני אנסה עם דף בצק עלים אפוי ומפוררנראה איך ייצא
תודה פירגה
רחלינקה ;)
אוהבת את המתכון אנסה תודה רבה
בשמחה.
הקינוח נראה יפה ומרהיב
האם אפשר להוסיף תותים באמצע?
תנסי,נראה שיצא מענין
אם לא אוהבים אצלי ריבה מה אפשר במקום? :P
לא חייב
בהצלחה
הי רות..אין עליך.אף פעם לא התאכזבתי .
שתהיי בריאה.❤❤❤❤