בלי מרגרינה ובלי חמאה ובצק נוח מאד לעבודה.
המתכון ממחברת המתכונים של מזל אמא של חתני לעתיד
מצרכים במיקסר:
קילו קמח רגיל
שקית שמרית
כוס סוכר
כוס שמן
2 ביצים
1/2 1 עד 2 כוסות מים
לשים עם וו הלישה, תוך הוספת המים לאט לאט עד לקבלת בצק חלק ונעים ומשאירים מכוסה בקערה לתפיחה כפולה.
ללוש שוב על השיש ולחלק ל- 4 כדורים שווים
כל כדור לרדד ולמרוח מלית לגלגל לכרוכית ולחתוך לפרוסות עבות בערך 7 ס"מ שאותם מסדרים כזר בתבנית עגולה משומנת.
מי שרוצה יכול להכין בצורות אחרות.תחילה מסדרים באמצע התבנית ואחר כך מסדרים מסביב.להשאיר מעט רווח כדי שיהיה מקום כשיתפחו. (ראו את התמונות)
מהשושנים שנשארו מכינים עוד עוגה או שתיים. מסדרים בתבנית אינגליש קייק משומנת כשהמלית כלפי מעלה ואופים כעוגה.(גם פה מתפיחים פעמיים לפחות) פעם את הבצק ופעם בתבנית.
למרוח/להבריש לפני האפייה, חלמון טרוף עם מעט מים.
משאירים שוב לתפוח בתוך התבנית (מכסים במגבת)
אופים בחום 175 כ-35 דקות או עד שמוכן.
סירופ:
1/2 כוס מים + 3 כפות סוכר וקצת אבקת נס קפה לטעם וצבע (לבשל עד שהסוכר יימס).
אחרי האפייה, כשהעוגה חמה מברישים סירופ קר. אם העוגה התקררה, מברישים סירופ חם.
מליות:
אתם מוזמנים לראות ולבחור משלל המליות שבאתר שלי.
לעוגה הזו טעימה מאד מלית הקינמון או מליות השוקולד שלי. ראו בקטגוריה:מליות.
"טיפ"
כשהעוגות מתקררות הכי טוב להקפיא אותן ולהוציא לחימום בתנור מכוסה בניר כסף, רק את הכמות הרצויה.
תהנו
למטה תמונות טעימות ששלחה טליה חברה באתר שלי :
נראה וואו,ובהרכב בריא יותר,
ינוסה פירגה,תודה
:eek:
תנסו ותעדכנו תודה רבה חמדתי
פשששש
נראת סוף הדרך
יאמי. :lol:
ח ן ח ן דליוש
ומזל טוב מראש, :P , על החתונה הקרבה,של בתך
מלאי ושפע מתוקות של ברכות להצלחה בחיים המשותפים,החדשים
המון נחת,,והמון,,,נכדים,חדשים
רק בריאות,,,וכמו שאומרים
רק,,, :lol: בשמחות
רחלי,תודה
באמת הרבה מזל טוב!
שמחות בלב שמח! :P
תודה מירי
היי פירגה,
תודה על המתכון נראה נפלא.
רציתי לשאול: אין לנו כאן שמרים כמו שמרית רק שמרים יבשים
האם אפשר לשים שמרים יבשים? אם כן כמה?
תודה
בלי הי,שימי 2 כפות.
שלום ,
רציתי לדעת לכמה כדורים צריך לחלק? וכמה כדורים יוצאים סה"כ .
ומזל טוב לחתונת ביתך….
לידיה,קראי שוב את המתכון הוספתי תיאור ההכנה. מקווה שעכשיו ברור יותר.
שבת שלום
מזל טוב לכבוד החתונה שיזכו לחיים מלאי אושר ושמחה!
תודה
בוקר טוב פירגה,
אני מבקרת באתר שלך כל יום ומצפה כל בוקר לאימייל שלך – כל הכבוד לך, אתר נהדר, כמו להיכנס למטבח של חברה טובה.
רציתי לשאול על גודל התבנית וכן לכמה כדורים לחלק.
מזל טוב לרגל חתונת בתך.
אילה
אילה,בקר אור והכל באהבה ענקית,והכיף גם שלי ושל משפחתי.
תודה על הברכות והפירגון
אני רואה שלמזל הזאת יש הרבה מה להציע (חוץ מחתן… ;) )
יש ויש. ;) היא נהדרת ובכלל כולם :lol: :lol: תודה.
הי
ראיתי שכתבת שאפשר לחלק -12….
האם הכוונה לחלק ל-12 כדורים?
ולכמה פרוסות חותכים כל כדור?
כמה שושנים סה״כ יש בסוף?
תודה על ההבהרה!
בוקר טוב , פירגה ,
אני כבר מבולבלת… אחרי התפיחה והלישה , כמה כרוכיות מכינים? לכמה פרוסות חותכים?
סליחה , אבל ממש לא מבינה.
אסתי הי,
קראי שוב את המתכון הוספתי תיאור ההכנה. מקווה שעכשיו ברור יותר
שבת שלום
לאה
קראי שוב את המתכון הוספתי תיאור ההכנה. מקווה שעכשיו ברור יותר.
תודה ושבת שלום.
מזל טוב לחתונת הבת. וכמתנת חתונה, אני שולחת לה עצה מדהימה : תלמדי לבשל מהאתר של פירגה.
לדעתי, בלוג הבישול הטוב ביותר שיש היום. ואולי התפוח נפל לא רחוק מהעץ ואפשר לצפות לבלוג של הבת.
תודה נאוה כן,הבת והנכדות כבר מיישמות באתר.
אפשר להשתמש בקמח מלא או קמח כוסמין מלא וסוכר חום? אם כן כמיות בבקשה תודה על המתכונים הנפלאים ומזל טוב
דינה לדעתי לא יוצא מוצלח. עדיף להיצמד למתכון
תודה רבה נראה נהדר..אני אעשה עם גבינה ???שיהיה מתוק???? מה דעתך??????
בוקר טוב,פירגה.
המתכון נקרא נהדר.ברצוני להכין ולהשתמש בקמח
שמרים של אוסם,יש לך מושג איזה כמות לשים?
שיהיה לכם בשעה טובה.
רוני, אפשר לנסות.
שמים אותה כמות שרשומה במתכון.
גם אני לא כל כל מבינה…
כתוב: ״ללוש שוב על השיש ולחלק ל- כדורים״
לכמה כדורים לחלק?
יעל
קראי שוב את המתכון הוספתי תיאור ההכנה. מקווה שעכשיו ברור יותר.
שבת שלום
וואווווו…דליה זה נראה מדהים!!! אני יכין לערב שבת תודההההה
אור לי,תעדכני
שבת שלום וטעימה לכם
חוזרת על שאלתה של דינה, אפשר להשתמש בקמח מלא או קמח כוסמין מלא וסוכר חום? אם כן כמויות בבקשה…
תודה רבה, האתר משמש אותי נאמנה ונפלא!!!
פירגה אמרה לכם כבר כמה וכמה פעמים שהיא לא משתמשת בקמח מלא
למה לשאול מיליון פעמים.
היי פירגה
יש אפשרות לישה אחרת כי אין לי מיקסר עם וו לישה יש לי רק מיקסר ידני ואני לא יודעת עד כמה
הוא יעשה את העבודה כמו המיקסרים המקצועיים….
אפשר במיקסר ידני כ-10 דקות לישה.
מזל טוב שיהיו מאושרים והרבה נחת
תודה
נראה מעולה ו…רק בשמחות!!!
מנסיון עם קמח מלא/ כוסמין לא יוצא טוב אולי חצי חצי
אני בכל אופן ניסיתי ויצא בצק בעייתי מאוד
מי שמחפש מתכונים עם קמחים כאלה פה לא ימצא את מבוקשו
בכל מקרה, צריך ללכת לפי המתכון המדוייק
אחרת זה כבר יוצא משהו אחר לגמרי
שיהיה לכולם בהצלחה ובתאבון
ולך פירגה תודה על המתכון הנפלא,
זה בתנור ומריח מדהים אעדכן בהמשך… ;) סיון
תודה סיון
שיהיה לכם טעים ושבת נפלאה לכולכם
סיון,בשבוע הקרוב אני מתחילה לעבוד עם מצרכים ללא גלוטן. שימו לב.יהיה מענין.
מצטרפת לברכות לחתונת ביתך.כל טוב אושר בריאות ושמחת חיים.
לא ברור לי כמה עוגות ניתן להכין מהכמות הזאת בתבנית 26.
סוף שבוע מהנה לכם!
אלה הי,
קראי שוב את המתכון הוספתי תיאור ההכנה. מקווה שעכשיו ברור יותר.
שבת שלום ותודה על הברכות
הכנתי את העוגה היום פשוט נפלא כאי לנסות ,מילוי שהכנתי מקקאו סוכר וקינמון הבצק נעים ונוח לעבודה
כוכבה,את הראשונה שמעדכנת.
תודה גדולה ותהנו מהעוגות.
שלום לך!
אני מחפשת רעיונות למליות ולא מוצאת בקטגוריות.
תוכלי להדריך אותי איך והיכן למצוא?
תודה לך!
בילי
בבקשה בילי
http://pirge.co.il/%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94/%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%91%D7%A6%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D
:eek: נראה מעניין . ינוסה בקרוב. ובעז"ה מזל טוב
היי פירגה העוגה יצאה מעולה! הכנתי עם מילוי הקינמון וזה השתלב בצורה מושלמת :P
המון תודה לך וכמובן למזל כמו שציינתי אמש מי שיכין לפי ההוראות שלך, אין מצב שיתאכזב,
כל מתכון שלך יוצא בול!!!
כל המשפחה התענגה על העוגה בבוקר עם שתייה חמה…תענוג!!!
איזה יופי, ציינת שאת מתחילה במתכונים ללא גלוטן ואני מאוד רוצה לנסות…
יופי,תודה על העדכון
המשך טעים וסוף שבוע נפלא
שיהיה בהצלחה פירגה
ושוב תודה לך!
שבת מבורכת ומפנקת לך ולבני ביתך :lol: :lol: :lol:
הי פירגה
למרות שעד היום כל בצקי השמרים שהכנתי, היו על טהרת החמאה, התפתיתי למתכון שלך וקראתי גם את התגובות והחלטתי….כדאי לנסות ה וכרגע הבצק בהתפחה…מחזיקה לעצמי אצבעות.
:lol: :lol: :lol: שבת נעימה ומחייכת
רחל
אם המלית מתאימה ולא יבשה ודואגים להבריש בסירופ את העוגות אחרי האפייה הכל יהיה סבבה
המתכון הזה בא לטובת אלה שמתרחקים מחמאה.
לבריאות
פירגה שלום,
הכנתי עם קמח-שמרים
עשיתי מילוי טחינה גולמית+ממרח תמרים
יצא מצויין!תודה ושבת שלום!
רוני,יופי ששיתפת לגבי הקמח הזה.
תודה רבה לך
הכנתי גם את העוגה. …יצא טעים מאוד וכל המשפחה התלהבה מאד מהתוצאה…תודה רבה
לידיה הי,תודה רבה וכיף לקרוא על התוצאה
הכנתי לשבת יצא פשוט מעולה לא האמינו שזה מעשה בית חשבו קנוי מרוב שהיו יפה וטעים.
תודה
תודה סימה.יש לה עוד מאפי בית נהדרים .אביא בקרוב.
האם מתאים גם קובית שמרים טריים?
אלה,לדעתי הכי מתאים בהצלחה
שלום פירגה
תודה על כל המתכונים הנפלאים!!! :lol:
ברצוני לדעת האם אפשר לשים שמרים יבשים ומה הכמות? והאם חצי קילו בצק יספיק לעוגה שלמה?
תודה רבה נעמה
נעמה,על קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים
אני מקווה שחצי כמות תספיק לך לעוגה שלמה אני מעדיפה להכין הכל ולהקפיא.
שלום תודה על המתכון הכנתי לשבת פשוט מעולה
הכנתי עם שמרים יבשים יצא טוב מאד אימצתי את הבצק לכל סוגי עוגות השמרים מעולהההההההההההה
כוכבה,תודה ענקית על התגובה הנפלאה לעוגה.
אני כ"כ שמחה שהעוגה מוצלחת.
המשך טעים ותמשיכי לשתף אותנו
פירגה שלום רב לך ! האם אפשר להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר ?? שאלה שניה : במתכון שלך פטריות עטופות בטחינה אני רוצה להכין עם חצילים אז רציתי לשאול אותך אם מטגנים את החצילים ביחד עם הבצל והשום ? כמה חצילים ? והאם אפשר להכין את המתכון הזה יום מראש ? אשמח לקבל ממך תשובה !! תודה רבה אסתי .
אסתי,הבצק הוכן ע"י מזל כפי שרשום. עדיף להכין כפי שרשום.
את החצילים מטגנים בלי בצל ואת השום מוסיפים לתיבול של הטחינה או מעל לטחינה.
פירגה שלום רב !! רציתי לדעת את המתכון המדויק של החצילים עם הטחינה בתנור . ואם אפשר להכין יום קודם . תודה רבה לך על העזרה . בהמשך לשאלה שנשאלה קודם .
אסתי בקר טוב
חצילים בתנור בציפוי טחינה
מכינים אותו דבר.
מטגנים קוביות חצילים ומספיגים את השמן.
מעבירים אותם לכלי נאה ומצפים בטחינה מתובלת בשום,לימון ומלח.הטעם עליכם לטעמכם.
לבריאות.
האם אפשר להכין עם קמח השמרים של אוסם ? ואם כן מה צריך להשאיר במתכון ?
למיטב ידיעתי הקמח הזה מכיל שמרים כך שקילו זה קילו ולא צריך לשנות כלום.
אגב, לא ניסיתי ואין לי מושג מה התוצאה שתתקבל.
אני הכנתי עם קמח שמרים יצא מצויין.
תודה רוני.
התפחה פעמיים (סורי אין לי הרבה ניסיון עם שמרים) כמה זן בערך כל התפחה?
זמן*
מעיין בקר טוב
עד שאת רואה שהבצק מכפיל את נפחו (בפעם הראשונה)
כשהעוגות בתבנית שימי את התבנית על כסא קרוב לתנור ותראי שהם ימשיכו לתפוח עוד קצת וזהו.
ועוד שאלה מאוד חשובה… האם אפשר להכין בלי מיקסר…? יש לי מתכון לבצק ללא לישה אבל עם חמאה ואני רוצה עם שמן…. אני יכולה להכין ידנית?
בלי מיקסר, אפשר ללוש ידנית יותר זמן.
תודה רבה!!! ושמן זית עובד??
שמן רגיל,לא זית.
הכנתי עם זית, נקווה שיהיה טעים
הכנתי את כל הכמות אבל לא ממש יש לי מה לעשות עם כולה כרגע, אני יכולה להקפיא אחרי התפתחה ראשונה או עדיף ליצור עוגה כבר?
לא יודעת לגבי שמן זית באפיית עוגות. אישית נראה לי מוזר. אבל אשמח לעדכון טרי מהתנור.
עדיף להכין ולאפות ולהקפיא מוכן.
שבת שלום
אוקיי יצא מהמם! מאוד מאוד רך, הכנתי שושנים עם ממרח לוטוס ושוקולד לבן עוגיות וקרנ'ץ עם ממרח רוזמרי וקינדר באונו (את השנייה טרם טעמנו) וקמח שמרים . בכל זאת הקפאתי את הבצק לאחר התפחה ראשונה עוד לא מעוצב.. הוצאתי את כל האוויר, מקווה שזה בסדר.
אין בעיה עם השמן זית אבל אולי כדי להשתמש עם אחד בעל טעם חזק פחות..לא כי טועמים אבל (ואולי זה פסיכולוגי), מרגישה טיפה את תחושה של השמן זית בגרון אם מישהו יודע מה כוונתי.
אבל לסיכום יצא מעולה, המתכון אדיר וכיף שהוא ללא חמאה תודה!
נהדר.אהבתי את המליות שלך. נקרא מהמם.
תודה ששיתפת על החידוש בשמן זית.
תהנו ושבת שלום
פירגה תודה רבה על המתכון עוגת זר שמרים יצא מטריף טעים הכנתי בדיוק כמו המתכון :lol:
חיה,תודה גם לך והמשך הנאה תמיד ביחד
שבת שלום
הי… האם אפשר להשתמש במתכון זה להכנת קרואסוני שוקולד?? כמה זמן העוגה נשמרת בחוץ?
תודה רבה
מור הי,
אני מקררת ומיד מקפיאה. לא משאירה מאפי שמרים בחוץ.
תנסי להכין קרואסון אחד או שניים ותחליטי אם זה טעים לכם.
גמר חתימה טובה
פירגה שלום אני רוצה להכין את המתכון, אפשר להכין כרולדה?
הי ליאת
לדעתי זה לא צריך לשנות משהו
הי פירגה, חזרתי לעדכן פשוט לא יכולתי שלא,המתכון טעים ברמות , קל להכנה,ומדויק להפליא,בקיצור את אלופה!!
הריח משגע, ואני מקווה שישאר משהוא עד יום שבת.
תודה מקרב לב אישה יקרה,תבורכי. :P
נ.ב. יצא לי תבנית עגולה של 26 ואינגליש קייק אחת.
תודה רבה ליאת,כולי אושר שהצליח לך
עכשיו רק נותר להנות ולהתענג על כל ביס.שבת שלום
תודה! את מצילה אותי כל פעם מחדש עם הרעיונות שלך..
צרפתי תמונה
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10245325_10202535782970528_583696558326631898_n.jpg
הי טליה.
התמונות כ"כ יפות ונראה כ"כ טעים. הוספתי את התמונות למתכון בגאווה .
שבת שלום ותודה מהלב
טליה,ניתן ללחוץ עם העכבר על התמונה ולהגדיל אותה. נראה יאמי.
שבוע טוב לך פירגה יקרה,מה גודל הכוס הנכון למדידה במתכון הזה?ושוב תודה ענקית על היענותך בכל זמן,ועל מתכונים נפלאים
לימור,אולי 240 ?
אף פעם לא מדדתי.אני כבר 40 שנה באותה כוס ותמיד באותו גודל.
הכוס הכי פושטית זו עם הידית , מזכוכית.
פירגה בוקר טוב.אפשר להוסיף משפר עם השמרים של שמרית ואם כם אז את כל השקית כי כתוב על האריזה שלקילו צריך את תוכן 2השקיות.?תודה :lol:
מיכלי, לא מכירה.
יש הוראות על המשפר? תלכי לפי זה.