אני הכנתי חלבית אבל אפשר להשמיט את הגבינות ולהכין פרווה.
לפרווה כדאי להוסיף 2 כפות גדושות סלט חומוס או טחינה.
מצרכים:
שקית כרוב וגזר מוכנה (נמצא במדף של הירקות הטריים)
600 גרם פטריות שמפיניון טריות או אחר
2 בצלים בינוניים
1/2 כוס קמח או כל קמח אחר כתחליף
4 עד 6 כפות שמן
3 ביצים
מלח ופלפל לטעם
עשבי תיבול כל אחד וטעמו ואפשר בלי כמוני.
לפרווה להוסיף:
2 כפות סלט חומוס או טחינה
לחלבי להוסיף:
250 גרם גבינה טוב-טעם
250 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג או כמה סוגים שאתם אוהבים
אופן הכנה:
לקצוץ קטן את הפטריות
לקצוץ את הבצלים
לטגן בשמן את הבצלים והפטריות כ-15 דקות עד הזהבה יפה
להוסיף לקערה את כל המצרכים ולערבב . להוסיף תבלינים ולשפר טעמים.
לאפות כשעה בחום 180 מעלות
כל תבנית מתאימה. ניתן לחלק את הכמות לתבניות קטנות.
תהנו
בוקר טוב
כמה המשקל של השקית אני רוצה להמיר לירקות רגילים
רחל הי,
הירקות=800 גרם
בהצלחה
שלום פירגה
אפשר להמיר אותה לפסח מה לשים במקום הקמח
תודה
שימי קמח מצות
וואוו זה נראה טוב… מעניין איך יצא ללא תוספת הגבינות… :?
יצא פחות טעים אבל אכיל וכייפי
בקר טוב
יש בעיה להשתמש בפטריות קצוצות מקופסת שימורים?
דפנה,אין בעיה בכלל.
אני גם משתמשת אבל פשוט שוטפת אותם היטב במסננת מתחת לברז ואחר כך סוחטת היטב מהנוזלים.
תהני ובהצלחה
לפסח ישנו קמח חומוס,קמח אורז,קמח תירס,קמח אורז מלא,
הכל בחנויות טבע
לגבי פטריות מקופסא,אני כמו פירגה שוטפת
ומעדיפה כדיי לשפר את הטעם,לטגן עם כף מחמאה
וכפית אבקת מרק פטריות/מרק בצל,+פלפל שחור גרוס
להעביר מספר דקות באש קטנה
הפטריות ממש מקבלות "חיים",לטעם
אחר כך מוסיפה לתערובת שבה רציתי להשתמש
בתיאבון
רחלי
;) ;)
לחג,מכיוון שלי אישית קמח מצות עושה בלאגן ,בבטן
אני פשוט לוקחת מתכון של לחם-סודה
ופשוט את כמויות הקמח הרגיל,מחליפה בכמויות של
קמחים אחרים, כגון קמח חומוס,קמח אורז,וכו',
אני מוסיפה ביצה נוספת למתכון,וקצת יותר נוזלים
ויוצא לי לחם שלא מאמינים שהוא כשר לפסח
זה הטיפ שלי
רחלי
;) ;)
בקר טוב
נראת נהדר!
תודה דליושה
פשטידה מעולה!!! הכנתי לפי המתכון עם הגבינות ויצא יאמי יאמי :lol:
תודה גלי
תמשיכי להכין ולהנות
יש לך דברים מהסרטים רק היום הכניסו לי אותך ואני מחקה לקחת מימך כמה דברים טובים את גדולה מהחיים פירגהשהיה לך חג שמא ובריאות :lol:
ערב טוב עליזה וברוכה הבאה אלי לאתר שלי.
חג שמח ועשייה מהנה וטעימה
האם אפשר להוסיף בשר טחון במקום גבינות?
פירגה ,למי שאלרגי לקמח ,חשבתי קצת לשנות,אך עדיין להישאר עם אותם הירקות,
מה דעתך על שילוב הירקות לסלט מכרוב גזר , ופטריות ,
ותיבול טחינה מתובלת במיץ -לימון ,שן שום ,שמיר קצוץ ,מלח ,פלפל.
לפני שאנסה,אני רוצה לשאול :
האם מנסיונך ,השילוב הזה אמור לצאת טעים ?
תודה מראש ,
שושי
הי שושי יקרה
אוכל זה ענין של טעם אישי בהחלט.
לא מה שטעים לי טעים בהכרח לך.
לא ניסיתי את התרכובת שלך.
מה שיכול להחליף קמח בפשטידות זה: פירורי מצה: שיבולת שועל: פתיתי תפוחי אדמה:סובין ועוד…..
לשיקולך והנאתך