מתכון ישן בטוח שכבר הרבה מכירים אותו ובעיקר את השם דודו חמוד.
כמו כל המתכונים הישנים גם זה מתכון שנכנס לנבכי הנוסטלגיה לדורות הבאים.
מי שלא מכיר, זה בדיוק הזמן לפני החג להשתבח בעוגה לתפארה.
אפשר לקשטה ולפארה בפרחי קצפות או בשוקולד או בדובדבנים
אבל הכי הכי היא טעימה ככה בפשטותה הקלאסית.
לחמם תנור 200 מעלות.
ממלאים תבנית גדולה של התנור במים.מניחים על המדף התחתון.
מצרכים:
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
1 גבינת נפוליאון שמנה = 200 גרם
2 גביעים שמנת של פעם (לא לרמות ולהשתמש באחוזים הכי גבוהים)
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר- כוס אחת להקצפת החלבונים ואחת לקרם הגבינה.
2 שקיות סוכר וניל
6 כפות קורנפלור
מתאים ל- 3 תבניות אינגליש קייק או ל 2 תבניות עגולות 24 או לתבנית עגולה 28 + 1 תבנית אינגליש קייק קטנה
אופן ההכנה:
1. את החלבונים מקציפים ל ב ד 2 דקות ומתחילים להזרים לאט את כוס הסוכר . מקציפים עד שיתקבל קצף ממש קשה.
2. בקערה נפרדת מערבבים 6 חלמונים + הקורנפלור + כוס סוכר שנשארה + 2 סוכר וניל + השמנת + הגבינות ומערבבים היטב לקרם חלק.
מוסיפים את החלבונים המוקצפים אל קרם הגבינה בתנועות עטיפה בכמה שלבים (אסור לשבור את הקצף).
3. משמנים את התבניות בחמאה ומכניסים לתנור בתוך תבנית המים (כאמור התנור חומם מראש ל-200 מעלות )
אופים 20 דקות עד שהעוגה נראית ממש מוכנה ואז מורידים ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 40 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה חצי שעה בתנור סגור וכבוי.
לפני שפורסים מצננים היטב במקרר.
עכשיו אפשר לקשט ולהשוויץ.
תהנו וחג שמח.
.
פירגה יקרה האם הכוונה לתבניות אינגליש קייק חד פעמיות להניח את התבנית עם המים ממש בתחתית התנור או במדף התחתון הראשון?
האם אפשר לאפות בתבנית מרובעת חד פעמית בינונית או עדיף בתבנית עגולה גבוהה במיוחד המיועדת לעוגות גבינה
סליחה על השאלות המרובות
תודה רבה לאה
לאה שלום.
לא בתחתית . על המדף הראשון איפה שאופים עוגות.
כתבתי את התבניות. כל תבנית מתאימה ואם נשאר תכיני בעוד תבנית.
בהצלחה
:? סליחה לא הבנתי אולי נכון את 3 תבניות האינגליש קייק מניחים על רשת התנור שמתחת לרשת תבנית עם מים .!
אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה !
סיגל הי,
יש אפשרות לשים תבנית עם מים בתחתית התנור (על ריצפת התנור) ואת העוגות במדף האפייה הרגיל.
יש אפשרות נוספת, למלא תבנית גדולה בקצת מים ולשים בתוכה את התבניות (לא תבניות מניר)
מה שבא לך,הכל סבבה ומצליח
אפשר להפחית בכמויות הסוכר? זה קריטי? נראה לי יותר מידי מתוק..
תודה!
יישר כח פירגה יקרה על המתכונים הנפלאים.
אצלי בבית כולם בדיאטה.יש לך מתכון עם פחות קלוריות ?
תודה.
כנסי לקטגוריה ללא סוכר.יש עוגות נהדרות.
נראה טוב ממש מפתה
מי זה דודו חמוד?
יום טוב פירגה
רחלי
;) ;)
לדודו חמוד היתה קומונה פעילה שעבר זמנה.
חבל היתה פעילות ענפה ופורה.
ערב טוב
אפשר להפחית בכמויות הסוכר? זה קריטי? נראה לי יותר מידי מתוק..
תודה רבה!
שימי סוכר לטעמך,בהצלחה
נראה טעים חבל על הזמן ומתאים גם לארוח כשבאים אורחים שרגישים לגלוטן כי אין קמח!
האם המים בתבנית בטמפרטורת הברז או שהם צריכים להיות חמים/ רותחים?
תבורכי !!! אין עלייך!!!
שירי
כתוב 200 מעלות בהצלחה שירי
ועוד שאלה…
את אופה את העוגות בטורבו?
תמיד טורבו
פירגה בוקר טוב,תבורכי על האתר שלך,
מלא הפתעות ומתכונים חדשים כל הזמן,פשוט כיף.
האם ניתן להקפיא את העוגות .כי הכמות גדולה
בשבילנו כשהילדים לא בבית.
תודה ושבת שלום
אילה,עוגות גבינה לא טעימות אחרי הקפאה.
המשך מוצלח ושבת שלום
לדעתי, עבור חצי מהכמות תשמשי בחצי מכמות המצרכים.
שלום פירגה, תבורכי על המתכונים שלך, שאלתי האם להכניס את תבניות האינגליש קייק ממש לתוך תבנית המים? או במדף מעליהם?
ממש לתוך התבנית עם המים .
את התבנית הגדולה למלא 1/4 גובה מים.
בהצלחה
נהדרת
המתכונים של דודו חמוד מעולים. :lol:
אני שמחה להעביר שכולם יכירו
הי פירגה
באת לי טוב עם המתכון הזה!!!
גם אני שמחתי להביא אותו אליכם ;) :lol:
כמה זמן לפני החג אפשר כבר להכין את העוגה האם שבוע קודם זה מוקדם מדי?? תודה על המתכון
יומיים לפני זה מספיק
בוקר טוב פירגה,
תןדה על כל המתכונים הנפלאים שלך שתמיד מצליחים,
עוגת הגבינה הזו אם אני לא טועה היא טורט גבינה וטעימה מאד מאד ,אני מכירה אותה – כי חמתי ז"ל היתה נוהגת לעשותה ותמיד חיפשתי את המתכון – והינה את מביאה אותו ,
לא ברור לי כמות שמנת של פעם מהי? 200 מ"ל או 250 מ"ל – זאת משום שאני מטורונטו.
והאם זו שמנת 14% שומן???
תודה על תשובתך,
וממליצה לקוראות שלך לעשותה כי היא נהדרת ולא משמינה למרות כמות הסוכר – כי אין קמח בעוגה = אלא הרבה גבינה וביצים – . זה מתאזן !!
הי שרית
הכמות 200 גרם והשומנים 27%
תודה על התגובות וההמלצות
שבת שלום
נדלקתי על העוגה אבל יוצא כמויות מטורפות ..לדעתך אפשר חצי כמות על תבנית 24 ?
נראה שיתאים בול.תנסי ותדווחי :lol:
תודה ושבת נפלאה וטעימה לך
העוגה עלתה על גידרה ועפה לכל עבר בתנור. יותר מתאים תבנית 26 לחצי כמות. הטעם אחלה!!
קראת מה שכתבתי על התבניות?
רונית,שימי לב.
מתאים ל- 3 תבניות אינגליש קייק או ל 2 תבניות עגולות 24 , או לתבנית עגולה 28 + 1 תבנית אינגליש קייק
בהצלחה והנאה
הכנתי את העוגה. יצא מ ע ו ל ה מתכון מוצלח מדויק וטעים..ואין מקום לפיספוס. הוספתי גרידת לימון וזה שידרג בהמון. אז קודם כל תודה ושבוע טוב לכולכם. :lol:
ישראלה תודה רבה על ההמלצה החמה
המשך שבוע נפלא גם צלך
בוקר טוב
יש לך אפליקציה שאפשר להוריד באיפון?
יש אפליקציה כזו לבעלי.הבן שלי שם לו.
תבררי אם אפשר ואיך?
לא הבהרתי שאלתי ברור. ברצוני לדעת האם אפשר להכין העוגה שבוע מראש ולשמרה במקרר ?
4-5 ימים הגיוני יותר.
שלום פירגה
הייתי מבקשת שתמליצי לי על עוגת גבינה שמזכירה לנו את הילדות כמו של אמא המחותנים שלי מוזמנים הפשטידות שלך יככבו הייתי רוצה גם איזו עוגה טובה שאת באמת ממליצה בחום
תודה
ריקה,עוגת גבינה בדמעות מעולה ונוסטלגית. אבל גם כל היתר. כנסי לקטגוריה : נוסטלגיה,יש שם עוגות גבינה של אמא.
אירוח קל ונעים ובעיקר מזל טוב
שלום פירגה
עשיתי את העוגה יצאה מעולה!!!! אפילו לא "צנחה" (מה שבדרך כלל קורה בעוגות גבינה), ובמקום וניל הוספתי גרידת קליפת לימון (עניין של טעם).
אפיתי בתבנית 28 ומכיוון שהכמות גדולה הוספתי לתבנית עוד נייר אפיה מסביב לתבנית למקרה שהעוגה תגלוש.
אך יש לי שאלה , העוגה מוציאה קצת נוזלים (לאחר האפיה) האם כדאי לשים את הגבינה לפני האפיה בבד חיתול להוציא את הנוזלים או לקנות גבינה המיועדת לאפיה יותר יבשה?
תודה רבה ותבורכי על מעשה ידייך והאתר שלך.
:lol: :lol: :lol:
שרה,אין לי מושג למה זה קרה לך.לא מצטברים נוזלים. לא אמור.
אני לא בעד לנקז גבינה לעוגות,כי הן צריכות את הנימוחות והרטיבות.
לבריאות והמשך טעים
עוגות גבינה כן מוציאות נוזלים לאחר יום יומיים במקרר. זה טבעי.
כל זה באם לא חוסלה באותו יום.
רק לחדד. את התבנית לשים על המים שבתבנית?לא על הרשת מעל התבנית? עד עכשיו שמעתי ששמים
תבנית עם מים כדי לקבל לחות אבל התבנית עם העוגה היתה מעל ולא בתוך המים.
תודה פירגה
כך עושים.
שמים את התבנית של העוגה בעוד תבנית יותר גדולה שמלאה 1/4 כמות במים.
מניחים במדף שאופים את העוגות.
אני הכנתי אותה מספר פעמים גם בתוך תבנית עם מים.
וגם כשהתבנית עם המים למטה בקרקעית והתבנית עם העוגה על המדף התחתון
ותמיד יצא מעולה.
אז מה עדיף? יש לי למשל תבנית של אינגליש מקרטון (ירוק לסביבה) האם המים לא ירטיבו את התבנית ויחדרו לבלילה? האם לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום אם שמים בתבנית שבתוכה מים?
סליחה על מטר השאלות אבל זו פעם ראשונה שאשתמש בטכניקה זו.
שיהיה שבועות שמח!
אלונה
קרטון ומים אף פעם לא ילך.הוא יירטב.
שלום פירגה
האם עדיף שהעוגה תיהיה לילה במקרר לאחר האפייה או שאפשר לאפות ולהגיש מיד. פשוט קראתי שיש כאלה שממליצים לא להגיש באותו יום כדי שהעוגה תתיצב. אשמח לשמוע מה דעתך.
תודה על מתכונים נפלאים, חג שמח לך ולמשפחתך.
סיון,תמיד עוגות גבינה טעימות מהמקרר.
חג שמח המשך טעים
מה אפשר במקום הנפוליאון האם גבינת שמנת זה טוב
גבינת שמנת זה טוב.אגב,יש במשקל. אבל שמנה.
סוף סוף אני ממשיכה לקבל את המתכונים שלך מידי יום. תודה. הכנתי עכשיו את העוגה לכבוד שבועות. ב 3 תבניות. העוגות התפוצצו ויש לי הרגשה שזה בגלל כ מות הקונפלור. כמה זה 6 כפות.. כפות מלאות או שטוחות.? חג שמח
רחל,אני שמתי כפי שרשום.מלאות.
חג שמח.
שמתי העוגות במים בתבניות מקרטון. טעות…טעות… כמובן שהתבניות נירטבו מהמים. איך אפשר ליבש העוגה? חג שמח וטוב שאת כאן בשבילנו ועונה מיד על כל שגיאה ושטות…תבורכי אשה יקרה
רחל,מקווה שהסתדרת והכנת עוגה אחרת במקומה.
באהבה וחג שמח.
לומדים מהנסיון,אין מה לעשות :oops:
עוגה קרמית וטעימה. הכנתי עם שמנת 9% וגבינת שמנת 5% למרות המלצתך ועדיין מאוד נהננו מהתוצאות.
איילה,תודה שחזרת לשתף אותי בהצלחה.
תהנו מהעוגה,ושיהיה המשך נפלא ביחד
פירגה שלום,
רציתי לשתף אותך במחמאות שקיבלתי על העוגה אנחנו משפחה שמאוד אניניי טעם וכולם אמרו פה אחד שהרבה זמה הן לא טעמו כזאת עוגה מהממת קיבלת ציון 10+ .
אז ישאר כוח ותודה .
המהממת,תודה רבה לך והמשך עשייה טעימה לכולנו.
יום נפלא
היי פירגה :P
אני רוצה להכין את העוגה אבל אין לי צורך בכמות כ"כ גדולה, תוכלי בבקשה לומר לי איך לחלק את הכמויות (במדויק) לתבנית 24 בלבד?
תודה רבה
חנית הי,
הכי טוב לחלק ל-2 אחרת נראה לי לא יצא טוב. לדעתי גם חצי כמות תתאים לתבנית 24.
תודה על התגובה המהירה!!!
ז"א 3 ביצים ו-3 כפות קורונפלור יספיקו?
שוב תודה
חנית,אם חילקת לשניים וזה מה שיצא אז סבבה. לכי על זה
פירגה הי.אין לי מושג למה העוגות צנחו לי! אפיתי בטורבו ב 3 תבניות אינגליש קייק שמלאתי עד כמעט סופן,ובכל זאת נשאר לי עוד בלילה,אותה שפכתי לתבנית רביעית.מה שכן,שפכתי כת בלילה הגבינה לקצף החלבונים ולא להיפך! אבל קיבלתי בעדינות. מה לדעתך עשיתי לא טוב? אני חייבת לנסות שוב עוגה שכל כך מוחמאת! תודה מראש על עזרתך! אין עלייך!
בעוגות גבינה יש כללים שהקצף יהיה תפוח ושהקיפול יהיה בלי שבירה של הקצף.
מעבר לזה אין סיבה שלא הצליח.
בהצלחה
פירגה יקרה ערב טוב ושבת מבורכת :lol: ,,,,העוגה נהדרת הכנתי ומאוד אהבו :lol:
תודה לך שבת שלום,,,,ותמיד יצא מעולה. :lol:
לאה יקרה,תודה על התגובה
אני שמחה שנהניתם מהעוגה,נפלא.
עוגה מדהימה ומצליחה, הכנתי אותה בתבנית גבוהה חד פעמית, יצאה כל כך גבוהה, רכה ונימוחה. מתכון מעולה.
סליה,תודה ששיתפת.
שימחת אותי מאד ותהנו מהעוגה :lol:
פירגה יקרה האם אפשר לאפות תבנית מלבנית בינונית חד פעמית?
תודה לאה קליין
לאה הי
למה לא?
לדעתי אפשר
בקר טוב פירגה,
הכנתי את העוגה עם מחצית מכמות המצרכים לתבנית 24, בדיוק לפי ההוראות.
העגה עלתה ותפחה. כביתי מאת התנור והשארתי את העוגה חצי שעה בתנור סגור וכבוי.
העוגה צנחה כ"כ- ירדה לגובה נמוך מאוד!!!!
מה לא עשיתי בסדר???
הי לילי,
לי הגיונית 1/2 כמות יתאים רק לתבנית אחת של אינגליש קייק.
אני חושבת שתבנית 24 לא מתאימה לחצי כמות המצרכים.
בהצלחה להבא
למה?.. כתבת שהעוגה מתאימה ל 2 תבניות 24 אז עשיתי מחצית מהכמות..
מתאים ל- 3 תבניות אינגליש קייק או ל 2 תבניות עגולות 24 או לתבנית עגולה 28 + 1 תבנית אינגליש קייק קטנמה
סליחה שאני מנדנדת אבל העוגה הייתה מעולה!!! לכן אני רוצה שתצליח לי..
הי לילי
עוגה לפי המתכון מתאימה ל-3.לפי דברי דודו.
1/2 כמות פשוט תכניסי לתבנית אחת ואם נשאר תכניסי לעוד תבנית.
צריך שיהיה בתבנית 3/4 גובה מהבלילה.
בהצלחה.
פירגה יקרה לא הבנתי האם צריך להכניס מים בתחתית התנור או להשקיע את התבניות בתוך התבנית עם המים הרותחים?
תודה חג שמח לאה קליין
לאה,הבנתי היא שבתוך התבנית אבל בזהירות שהעוגה לא תירטב חלילה. לא למלא הרבה מים.
חג שמח
שלום פירגה יקרה. רציתי בבקשה לשאול אם ניתן לאפות את העוגה הזו בטוסטר אובן האם היא חייבת אפיית טורבו?
הילה שלום,
אפשר לאפות גם בלי טורבו. ממש לא חובה.
אני לא אופה בטוסטר. אם את רגילה לאפות עוגות כאלה בטוסטר ומצליח לך,אז אין מניעה להכין גם את העוגה הזו.
בהצלחה
שלום פירגה.
עוגה מעולה מעולה.
אפשר לאכול אותה בוקר צהריים וערב.
מהביס הראשון ברור שאי אפשר להפסיק. צריך להכין שתיים.
אין דברים כאלה טעים בטירוף…….
ערב טוב גילה.
תודה על המחמאות והפירגון.
שימחת אותי מאד. איזה כיף.
לבריאות והמשך שבוע טוב
בוקר טוב
מתי מוסיפים את השמנת של פעם
המשך יום נעים
רחל בקר טוב,
ביחד עם כל מה שאת מערבבת בקערת הגבינות.
בהצלחה
גבינת נפוליאון מדובר גבינת שמנת 30%שומן
היי פירגה.
על העוגה הזו נאמר אין דברים כאלה.
שמתי אותה במרכז השולחן ושישה אנשים חיסלו אותה.
מ ע ו ל ה.
תודה רינה.
שיהיה שבוע מוצלח ונפלא ובעיקר חמים בלב ובנשמה
שלום פירגה.
עשיתי נסיון לפני שבועות העוגה מ ע ו ל ה.
ממש מומלצת.
תודה .
תודה רבה נלה יקרה, תכיני עוד מהעוגות לשבועות שבאתר.כולן נפלאות