אפשר להכין גם כמאפינס
אני פשוט קיצרתי הליך ושטחתי את העיסה בתבנית הגדולה של התנור.
מצרכים:
חציל גדול
2 ביצים טרופות במזלג
3/4 כוס שמן
בצל
מיכל גבינה קוטג' = 250 ג'
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
250 גרם גבינה כנען
50 גרם גבינה בולגרית מגוררת
3 כוסות קמח תופח
מלח ופלפל שחור להשלמת טעמים
אופן הכנה:
קולים את החציל,מוציאים את התוכן ומסננים להגרת הנוזלים
קוצצים את הבצל ומזהיבים בכף מהשמן.
שמים בקערה את כל המצרכים ולשים לבצק טיפה דביק
לבצק יבש מוסיפים טיפה חלב ולבצק דליל מוסיפים קצת קמח (כאמור,הבצק אמור להיות מעט דביק)
ש
בעזרת ידיים משומנות קלות מכינים כדורים למאפינס או כפי שאני עשיתי,שיטחתי הכל על ניר אפיה, בתבנית הגדולה של התנור.
אפיה כ-25 דקות בחום 175 או עד שהלמעלה משחים.
ניתן להקפאה.
תהנו.
"טיפים"
ניתן לפני האפייה, להבריש את המאפה בביצה ולפזר שומשום . ניתן להוסיף קצת קשקבל והכי חשוב לחמם לפני ההגשה.
נראה מעולה, האם אפשר להחליף חציל (שייך למשפחת הסולניים, לא לכולם זה בריא)? האם אפשר לשים במקום זה ברוקולי?
אסנת הי,
את יכולה בהחלט להמיר את הירקות.
תהנו
פירגה שלום לך !
מזמן לא הגבתי למתכונים הנפלאים שלך.
הרעיונות משהו, כל הכבוד לך. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
תודה חנה,באהבה והמשך טעים
מעולה :lol:
תודה
הכנתי עם חצילים מוכנים (לא אעשה פרסום לפירמה) וגבינה לבנה רגילה (במקום 'כנען') ויצא מעולה (בלשון המעטה).
תודה על הרעיון המשובח!
הי טובה,
נפלא להכין כך,ואני בטוחה שתהנו
סוף שבוע נעים לכם
היי טובה, אפשר לדעת רק באיזו כמות של חצילים מוכנים השתמשת? האם הכוונה לקופסה בגודל 500 גר' של חציל קלוי?
לדעתי חציל גדול בערך 300-400 גרם. אפשר להסתפק בפחות והטעם יהיה עדין יותר.
שאלה האם את העיסת החצילים לשים בין שתח שכבות בצק או בתוך הבצק? ;) ;) תודה רבה ;)
ציפי,הכל ביחד אין פה שכבות.
ממש מתכון יוצא דופן מעניין באיזה שמן להשתמש אם אשתמש בברוקלי האם גם אותו לפורר המון תודות והמשיכי להפתיעה אותנו
יעל ערב טוב
אני משתמשת בקנולה ואת הברוקולי תאדי שיהיה רך ואז תחתכי אותו קטן לבצק.
תהנו.
יאמי
שבת שלום. :lol:
שבת שלום אילניתי
אחלה אתר, חבל שמתכון ביום,,,, זה לא מספיק, לפחות 2 ביום אם לא יותר, אשמח לקבל מתכוני סלטים מעניינים ומאפינס ופשטדות וקישים, תמשיכי כך!!! :lol: :x :x
עירית בר יקרה
יש לי אתר עם מאות רבות של מתכונים שמסודרים לפי קטגוריות.
כנסי לאתר ותדלי משם מה שנראה לך ושאת אוהבת. האתר די ישן והמתכונים הישנים לא פחות נפלאים מהחדשים.
תהני.
ברור שדליתי מתכונים שאהבתי, וניסיתי אותם והם אחלה, אני מתכוונת למתכונים חדשים ביום, את הישנים אני מ :lol: :lol: כירה, כמו יין ישן שמשתבח אם השנים, אני בעיקר דולה מתכוני סלטים, פשטדות וקישים, ומאפינס.
הכנתי את החיתוכיות חצילים, בצורת מאפינס אם חציל קלוי קנוי, ילדי לא אוהבים חצילים, אך לא סיפרתי ממה המאפינס והם מאד אהבו, רק אחרי האוכל סיפרתי שזה מחצילים! :lol: :lol: :lol: :P
עירית,,כל הכבוד,את נהדרת.
תחליפי את סוגי הירקות לתוך האטריות וכך הילדים ייהנו מתוספות חדשות.
שלום, האם ניתן לוותר על הקמח?
ליאת,לא הבנתי
במתכון יש 3 כוסות קמח תופח.. אם אני לא מכניסה אותו למתכון? יצא מזה משהו ? (מחפשת מתכונים ללא פחמימות)
ליאת,לא נראה לי שאת באתר המתאים.סליחה