יש ימים שהנכדים באים וצריך כ-4 מנות קטנות וחמודות לשמח אותם,אז הנה מה שהכנתי הבקר שיהיה להם טעים ומזין.
מצרכים:
תבנית אחת של אינגליש קייק משומנת היטב
450 גרם שניצל עוף קצוץ לחתיכות קטנות (רצוי לא טחון)
כ-8 דפי לזניה
קופסה רסק עגבניות 100 גרם
1/4 כוס קטשופ או כוס של עגבניות מרוסקות
כף סוכר או סילאן
3/4 כוס מים רותחים
כף שטוחה פפריקה מתוקה
מלח,פלפל שחור
כפית אבקת מרק עוף (מי שרוצה)
בצל מגורר
4 כפות שמן
אופן הכנה:
מחממים שמן ומוסיפים את גרודת הבצל מערבבים ומוסיפים את העוף הקצוץ
מטגנים בבחישה כמה דקות עד שמוכן. מוסיפים את יתר המצרכים (כולל המים) ומערבבים לרוטב דליל.
מסדרים שכבות של דפי לזניה ובשר לסירוגין. (משאירים כמות נדיבה של רוטב לכיסוי השכבה העליונה.
"טיפ"
לשכבה העליונה אני שוברת דף של לזניה לחתיכות אי סימטריות ומסדרת למעלה.
מעל כמובן את שכבת הרוטב האחרונה שיצקתי ב נ ד י ב ו ת.
) אגב, כיסוי נדיב ברוטב מונע התייבשות ומשאיר את הלזניה עסיסית.
מכסים בניר כסף ואופים 40 דקות.
עוד "טיפ"
כל לזניה טעימה יותר אחרי שהייה של יום במקרר.
תהנו
מעולה :lol:
תודה דליוש
:? :? נפלא :? :?
ציפי
דפי לזניה נכנסים בשלמותם לתבנית אינגליש קייק בלי לשבור?
ריקי,אני לא יודעת איזו תבנית ובאיזה גודל.
לכן…
אם צריך לשבור לפי גודל התבנית,אז תשברי.