מאת yoyo you חברה מהאתר שלי
מצרכים:
500 גרם קמח רגיל
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
1/2 1 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
1/4 1 כוסות מים פושרים
חלמון ביצה
שומשום
אופן הכנה:
בקערה משומנת לערבב את כל המצרכים למעט המים .
את המים מוסיפים לאט תוך לישה עד לקבלת בצק נוח וגמיש . ללוש מספר דקות .
להכין מהבצק 3-5 "נחשים " ולתת לנוח על השיש מכוסה בניילון עד שיכפיל את ניפחו .
להוריד נפח ולהתפיח שוב עד להכפלה.
על משטח משומן לרסס/למרוח שמן רגיל . לשטח לצורת פיתות ולעשות באמצע הפיתה סימני אצבעות .(כמו בפוקצ'ה)
(בלחם המקורי מבוכרה הם שמים חותמת עם סמל העיר או האיזור שבו הוכן הלחם ).
לעשות לכל פיתה שוליים לצבוט מסביב כמו חומה קטנה.
למרוח/להבריש מעט חלמון ולבזוק שומשום או זעתר לאפות בחום 175 בתנור שחומם מראש
זמן האפיה כ-20 עד 25 דקות.
תהנו.
שאלה האם אפשרי עם קמח שמרים? תודה
כן חנה שינדר
נראה נהדר ינוסה
וואו לחם נהדר
אכן נראה טעים ;) :lol:
פירגה יקרה לא כל כך הבנתי למה צריך ליצור נחשים בתמונה אני לא רואה צורת נחשים אלא עגול פחוס תסבירי לי בבקשה
תודה לטה קליין
לטה אני הכנתי את המתכון
הנחשים זה כדי שניתן יהיה לחלק ביותר קלות את הבצק
בהחלט ניתן ליצור עיגולים במקום נחשים
תהני
פירגה
מה הכוונה להוריד נפח ולהתפיח שוב ? ללוש פעם נספת ושוב להניח להתפחה?
תודה מראש
להוריד נפח זה לא ללוש שוב.אלא,לתת בוקס קטן שההתפחה תרד ולתת לנוח עד התפחה שנייה.
בהצלחה
פירגלה
לשטח לצורת פיתה בעזרת מערוך או ביד ולאיזה עובי ?
תודה מראש .
יוצרים בעזרת היד מעין פיתה עגולה בקוטר צלחת בינונית, לגובה בערך 4-5 ס"מ . לוקחים כוס ולוחצים את התחתית של הכוס למרכז .אפשר גם לחורר את המרכז עם מז לג.
נראה מעולהההה :lol:
חן חן דליושה
הכנתי אותם היום ויצא טעים
ערבבתי קמח מלא עם הקמח הרגיל
סבבה לגמרי.
יופי,תהנו בכיף.
תודה על השיתוף
פירגה חלוםם.. ניסיתי סוף הדרך..
אין עלייך :lol:
אלישוש,לבריאות והמון באהבה ותודה ליויו כמובן.
איך אני שמחה שהמתכון מצא חן בעינכם
תודה על המשוב הנהדר
שמחה שנהניתם
ותודה לפירגה על הבמה הזאת
תודה ליו יו ולכל מי שטרח ,הכין ונהנה.
לבריאות :lol:
אהבה וחיבוק מהלב לכולכם
הכנתי וזה נהדר
מתכון עשר העברתי אותו הלאה נהדר
תודה פירגה
לאפרוחית המקסימה,תודה על המחמאות
המשך טעים ותודה מיוחדת ליויו על המתכון הנהדר.
הכנתי ויצא עשר
ליד צלחת מרק נהדר !!!!!!!!!!!
איזה לחם נהדר וטעים !!!!!!!
נילי,תודה על ההמלצה הטעימה
המשך טעים וסוף שבוע נפלא לכם
עשיתי ויצא מעולה. יצאו לי 4 פיתות להבא אנסה לשים שמן זית עם זעתר
גולי תודה רבה.
משודרג וטעים,זה מה שחשוב וגם בקלי קלות ;) :lol:
נכנסתי היום יום קר לחפש מתכון ללחם ומאוד אהבתי את המתכון הזה שנראה טעים
אני מתכוונת לנסות אותו
עם צלחת מרק עדשים נראה נהדר
תודה
ויום נהדר וחמים
:lol:
חמלה הי,צהריים טובים
השילוב נהדר וטעים
אני בטוחה שתהנו מאד.
בתיאבון ולבריאות
היי חיפשתי מתכון וראיתי את המתכון הזה
;)
נראה טעים ומיוחד אנסה אותו כעת בקייץ זה להיט כל בצק תופח במהירות
תודה להתראות
היי
חיפשתי מתכון ללחם קל וטעים שכל בני הבית יאהבו
המתכון שלך מדהים פירגה
עשיתי עם בצל מטוגן יצא פיצוץ
תודה וחג שמח
ואואו תודה רבה אילנה, נהדר. מאד שמחתי שחזרת לשתף אותנו.
חג אורים שמח ומלובב
הכנתי. הבצק היה רך ונהדר.
זמן האפיה היה ארוך והלחם יצא די קשה.
עטפתי במגבת בתקווה שיתרכך.
ממתינה לראות אם ישתפר.
נתתי למישהי מאוזבקיסטן לטעום… אמרה שטעים…
בקר טוב רחל, אני מקווה שיצא טוב. את המתכון הזה קיבלתי מחברה. אולי אפית יותר מדי זמן.