לביבות קישואים עם תפוחי אדמה
וליד תכינו צ'זיקי שזה מטבל יוגורט טעים והמתכון בפנים.
מצרכים למג'ימקס בלהב הסכין/מגרר
1 בצל טרי חתוך לפרוסות
4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לפרוסות
4 קישואים מקולפים חתוכים לפרוסות
שן שום
להפעיל לסירוגין כל פעם קצת שלא יהיה דייסה אלא כמו גירור עדין ולהעביר למסננת גדולה לניקוז נוזלים (אפשר לסחוט היטב גם בידיים)
להוסיף לקערה:
3 ביצים טרופות+ כף טחינה גולמית
1/2 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
שמיר קצוץ או פטרוזיליה טריים לטעם
לערבב
להכין קציצות גדולות שמנמנות ועגולות ולהניח במחבת
בעזרת מזלג לפחוס מעט וליישר.
לטגן מ-2 הצדדים בשמן רדוד ועדיף מסוג קנולה
אפשרות לאפיה:
משמנים היטב ניר אפיה
מניחים את הלביבות ,מרססים עליהם מעט שמן ואופים בחום 175 כ-20 דקות עד שמזהיב-חום
הופכים ומרססים שוב מעט שמן . אופים את הצד השני עד שמוכן.
מגישים בליווי רוטב צ'זיקי:
אצלי הרוטב הופך למטבל בתוספת שמנת חמוצה וגבינה לבנה 5% שנותנים הסמכה קלה.
נפלא לי להגיש במיוחד ליד לביבות או פשטידות ירק.
בשבועות נהוג להכינו כמלווה לשלל מתכוני הגבינה
המצרכים בקערה:
ליטר יוגורט
מלפפון ירוק לא קלוף קצוץ דק
מלפפון חמוץ קצוץ קטנטן
כף עלי שמיר קצוץ או יותר לטעם
1-3 שיני שום כתוש
עלי נענע או שמיר קצוצים דק
מלח לטעם מערבבים ומשבחים טעמים
מגישים עם זרזוף שמן זית ועלי נענע טריים
תהנו
נראה מצויין וטעים
;)
חג שמח פירגה הנהדרת
לך ;) ולבני ביתך.
רחלי,תודה יקרה,
חג שמח לך ולכל המשפחה
מעולה ;) ;) ;) ;)
בכיף ושמחה וחג שמח וטעים
פירגה יקרה חג שמח , לך ולכל משפחתך
מה כמות הלביבות שיוצאות מהתערובת הנ"ל ???
הי מירי יקירה,
חג שמח לך ולבני ביתך.
יוצא הרבה כי זו כמות גדולה של ירקות.(לא ספרתי) :lol:
בהצלחה
בוקר אור פירגה !
את כותבת תפוחי אדמה , איזה גודל קטן בינוני גדול ?
לא חשוב גודל רגיל .לא מדי קטן ולא ענק.
בהצלחה
גודל בינוני לא קטן ולא ענק.
וגם הקישואים איזה גודל ?
תודה וחג שמח לך
היי פירגה, נשמע ממש טוב ואני רוצה להכין – יש לי אורחים מוצ"ש הקרובה לנר חמישי ואני חושבת שזה יהיה נהדר, אבל לא הבנתי מה צריך לעשות עם התפו"א והקישואים.. את כתבת "לכתוש".. סליחה אני פשוט לא הבנתי.. לגרד בפומפיה? לקצוץ אותם? הרבה תודה… :lol:
הכוונה כמו מגורר לא דייסתי. כשמשתמשים במג'ימיקס הסיכוי שזה יהיה דייסה וזו לא הכוונה.
בהצלחה וחג שמח
אפשר להחליף קישואים בירק אחר בטטה או גזר
כל ירק שתחליטי יתאים
פירגה היי..
לא הבנתי מה לעשות עם התפו"א והקישואים כשאת כתבת "לכתוש" מה זה אומר לקצוץ? לגרד בפומפיה? אשמח לתשובה כי אני רוצה להכין – נשמע נהדר.
תודה וחג שמח!
רק שלא יהיה דייסה שיהיה מגורר דק.
בהצלחה סוזן וחג שמח
הלביבות נראות מאוד יפות וטעימות. לעניות דעתי למי שיש מג'מיקס יש להם דיסקיות כמו לפומפייה
אז עדיף להשתמש בדיסק זה. אני נוהגת להשתמש בזה וזה יוצא כמו בפומפייה הידנית.
חג שמח
נראות מצויין :lol:
דליוש ממוש,חג שמח ומואר לך
חג שמח לך ולמשפחתך
:lol:
נוריתי, חג שמח גם לך ולכל בני ביתך
ערב טוב פירגה.
עשיתי שני ניסיונות וניסיון אחד הלביבות האלה.
הן יצאו נהדרות מאוד טעימות הן יככבו אצלי בנר ראשון של חנוכה.
תודה רבה.
נירית,שימחת אותי מאד. תודה רבה.
לילה טוב