עוד שוקולדית נפלאה שמצטרפת בגאווה לאחיותיה
יופי של עוגה רטובה ונימוחה ואפילו בחושה
לאוהבי הפרג זו חוויה טעימה במיוחד.
המצרכים בקערה:
1/4 1 כוסות סוכר
כוס שוקולית
1/2 1 כוסות קמח מצות
2 כוסות פרג טרי וטחון במעדניה
שקית אבקת אפיה
כוס שמן קנולה
3 ביצים טרופות במזלג
ל ע ר ב ב היטב ולהוסיף:
1/4 2 כוסות מים /פושרים (ניתן להמרה)
1/4 1 כוסות סוכר
כוס שוקולית
1/2 1 כוסות קמח מצות
2 כוסות פרג טרי וטחון במעדניה
שקית אבקת אפיה
כוס שמן קנולה
3 ביצים טרופות במזלג
ל ע ר ב ב היטב ולהוסיף:
1/4 2 כוסות מים /פושרים (ניתן להמרה)
אופן ההכנה:
לאחר הכנסת המים יש לערבב היטב לבלילה דלילה.
לצקת לתבנית מ ש ו מ נ ת מספר 24 (לא קפיץ)
תנור מחומם ל- 175 מעלות זמן אפיה כ-35 דקות
לצקת לתבנית מ ש ו מ נ ת מספר 24 (לא קפיץ)
תנור מחומם ל- 175 מעלות זמן אפיה כ-35 דקות
רצוי לבדוק בשיטת הקיסם.
ציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה מבושלת עד לסף רתיחה
מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות ומערבבים היטב לקרם
יוצקים על העוגה החמה את הקרם החם . רצוי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
מקשטים בקוקוס או אגוזים
"טיפים"
1. רצוי להשאיר את העוגה למנוחה של 20 דקות על השיש לפני שמכניסים לתנור
2. קונים את הפרג במעדניות טרי וטחון במקום . שומרים בפריזר עד למועד האפיה.
3. שומרים את העוגה במקרר עד שבוע ימים.כיוון שהעוגה מאד פאדג'ית ורטובה היא רק משתבחת.
4. אפשר לצפות את העוגה בקוקוס קלוי.בוחשים כ-70 גרם קוקוס על מחבת יבשה עד להזהבה,מוסיפים כפית סוכר חום וזהו…
תהנו
פירגוש יקירתי העוגה בדרך לתנור ….
מקווה שבני הבית יאהבו אותה ,בהמשך דיווחים.
חג שמח ואביב פורח .
לינדוש.
לינדוש אחכה לתגובה שלך
בינתיים המשך יום נפלא לך
פירגה יקירתי שלומות מזמן לא דיברנו -התגעגעתי… אז שאלתי היא :
האם יש לך מתכון ללא קמח שהתחתית שלו תהיה עם עוגיות הבוטנים של פסח
אני מזכירה לך שיש לי צלייאק. בטוחני שתוכלי להפנות אותי לפחות לבסיס טוב שיתמזג עם קצפות וכו'
אולי בסגנון עוגת הקרמבו מינוס פלוס.
סומכת עלייך רב תודות אדווה
אדווה יקרה
בעזרת הבנות המקסימות שבאתר,יש כבר קטגוריה: ללא גלוטן. כנסי לבדוק שם.
בנוסף,תמיד את יכולה להכין מרנג של חלבוני ביצה+סוכר+קוקוס או אגוזים או שקדים שמשתלב נפלא עם כל עוגה/מוס או קרם. יש גם בקטגוריה עוגה כזו…..
מקווה שתמצאי,ואשמע בשורות טעימות
פירגה יקירתי !
בהחלט אנסה וב'ה אעדכן אותך
תודה רבה על התשובה
אדווה
:lol:
פירגה מקסימה –
אין לי מילים להודות לך על המתכונים הנפלאים שלך, הכנתי לפסח את העוגה פרג-כושית, ידעתי שהיא תהיה טעימה, כי כל מתכון שלך מצליח, אבל לא תיארתי לעצמי הפעם עד כמה!! עוגה טעימה ברמות, פשוט ליקקו את האצבעות! ולא יאומן כמה פשוט וקל להכין, אז את כל המחמאות שקיבלתי אני שולחת אלייך באהבה רבה.
אורני הי חמדתי
אני גאה מאד בכל הכושיות שלי בכווווווווולם .גם של פסח וגם של כל השנה. אין אין עליהם.
תהנו והכל באהבה ענקית תודההההההההההההה
כמה שאלות קטנות..
1. האם אני יכולה להשתמש בפרג של חברת מימונס שמוכרים בסופרים??
2. אחים שלי לא אוהבים את הציפוי של הקצפת המתוקה ( כדי שהעוגה תהייה פרווה) והשוקולד המריר, איזה ציפוי אני יכולה להכין במקום?
לא. רק פרג כפי שכתבתי.
כל ציפוי שנראה לך מתאים לעוגה מתאים.
חג שמח.
תודה
המשך חג שמח
אחת העוגות הטובות!!
האם זה ייצא טוב גם עם קמח רגיל?
כן ליאת,רק לשים 2 כוסות קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה או קמח תופח.מה שיש בבית.
לבדוק היטב שהעוגה מוכנה,במידה והיא רטובה אחרי 50 דקות,כדאי לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך באפייה כמה זמן שצריך עד שתהיה מוכנה.
לבריאות ותהנו ממנה גם בימי חול