שוקולדית בפרג- עסיסית במיוחד – עם המון המלצות
בחושה וקלת הכנה כמו כל השוקולדיות אחיותיה שבאתר שלי.
בחושה וקלת הכנה כמו כל השוקולדיות אחיותיה שבאתר שלי.
לשים בקערה:
כוס אבקת קקאו
כוס פרג טרי טחון (יש לקנות רק במעדניות ולטחון במקום –שומרים בפריזר עד להכנה)
כוס קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
אפשר להוסיף: כף רום קוניאק או ליקר
לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
100 גרם שוקולד מריר מחולק לקוביות
לקישוט: שבבי שוקולד סוכריות צבעוניות או קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים למעט המים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים.
מערבבים את כל החומרים למעט המים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים.
הבלילה דלילה ולא מוסיפים כלום.
מוסיפים את הטעם הרצוי ומערבבים.
אופים כ 35 דקות בחום 175 מעלות. בודקים בשיטת הקיסם שהעוגה מוכנה
מוסיפים את הטעם הרצוי ומערבבים.
אופים כ 35 דקות בחום 175 מעלות. בודקים בשיטת הקיסם שהעוגה מוכנה
המצרכים וההכנה לציפוי:
מחממים שמנת עד לסף רתיחה ומכבים להבה.
מכניסים קוביות שוקולד ומחכים דקה.
מערבבים ויוצקים חם, על עוגה חמה. כדאי לחורר את העוגה שרוטב ייספג היטב.
לקרר היטב ולקשט
מחממים שמנת עד לסף רתיחה ומכבים להבה.
מכניסים קוביות שוקולד ומחכים דקה.
מערבבים ויוצקים חם, על עוגה חמה. כדאי לחורר את העוגה שרוטב ייספג היטב.
לקרר היטב ולקשט
"טיפים"
1. העוגה מתאימה במיוחד לתבנית עגולה משומנת מספר 24 (לא קפיץ)
2. בחורף אפשר להשאיר את העוגה יום אחד ללא קירור
3. העוגה עסיסית גם אחרי כמה ימים במקרר
תהנו
תהנו
פירגה שלום,
הכנתי את העוגה ביום שישי, שידרגתי אותה , הוספתי שמנת מתוקה מוקצפת +אינסטנט וניל+חלב, שמתי מעל העוגה, ופיזרתי שוקולד מריר מומס עם חלב מעל הקצפת בצורה לא אחידה, העוגה יצאה לי כל כך יפה להגשה וכי חשוב טעימה להפליא.
אני מאד אוהבת פרג – עוגה קלה מאד להכנה וטעימה מאד..(לאוהבי הפרג חגיגה). :lol: ;)
אין עליך – את והאתר שלך נכס בשבילי.
תודה לך, :lol:
אירית
אירית ערב טוב
זו אחת הכושיות שלי מאותה משפחה מוצלחת ומהנה. אני גאה במגוון שלהן.
הכושית פרג אהובה עלי במיוחד והשילוב של הפרג שוקולד מנצח בעיני.
תודה ששיתפת.תודה על השידרוג לקרם שנשמע מעולה.
תודה על המחמאות ותודה על הפירגון
ערב טוב וטעים
Pירגה היקרה.נורא בא לי לנסות את העוגה הזאת.רק אם תוכלי לעזור לי בזה שאת רושמת כוס שמן
כוס קמח-2 כוסות מים רותחים -לאיזה כוס הכוונה?אני טירונית באפייה ולכן מתחילה קודם בעוגות כאלהתודה
ענת הי,
תמיד כוס זכוכית עם ידית הכוס השקופה הכי פשוטה שיש. לא מאג.
פירגה יקרה!
אל תכעסי עלי אבל אין לי פרג ממעדניה ואני לא הולכת לקנות אותו (מכל מני סיבות). תגידי בכל זאת איך להשתמש בפרג רגיל יבש שאני קונה בסופר במדף תבלינים. ממש תודה רבה לך ואני מכבדת את כל הקוונות הטובות שלך.
אידה,סליחה אבל אני לא יודעת איך להשתמש בפרג מהסופר.
אולי תחפשי אופן שימוש בגוגל.
בהצלחה מכל הלב
זה מה שאני נורה אהבתי וכמעת הכל אכלתי בעצמי. אפילו בלי שום ציפוי. היה לי חג מאוד שמח!!!! ופרג טחנתי על מטחנת קפה.
פירגה תודה רבה רבה
הי אידה
תודה רבה
אני שמחה שאהבת.כל הכושיות שלי שם דבר. תכיני כל פעם עוגה אחרת.
תהנו
היי שבת שלום העוגה רכה זה בסדר? תודה
וטובה מאוד :lol:
העוגה מאד רטובה ועסיסית. תודה רבה ותהנו ממנה כי היא פשוט נפלאה.
המשך יום נפלא לך.
היי פירגה ההיקרה
אפשר שוקו במקום קקאו? והאם היא טובה בלי ציפוי?
הכוונה לכוס אבקת שוקולית? אז כן ולהוריד כוס סוכר.
היא לא די טובה בלי ציפוי.
עם ציפוי היא ממש….
ואואואואואואואואואואוואואואואואואואואוא
אהבתי עסיסית טעימה 2 דקות עבודה
ורדה,תודה על התגובה הנהדרת. כל הכושיות קלילות וטעימות ושוות נסיון.