לאירוח ולארוחה חלבית משפחתית.
לארוחת "פינגר-פוד" להכין בתבניות אישיות קטנות.
תבנית משומנת עגולה 26
לארוחת "פינגר-פוד" להכין בתבניות אישיות קטנות.
תבנית משומנת עגולה 26
המצרכים והכנה לבצק בקערה:
100 גרם חמאה רכה
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1/2 1 כוסות קמח תופח
מעט מלח
ללוש בצק נעים ולהוסיף קמח במידת הצורך
לאפות 10 עד 15 דקות תנור בחום 175 רק עד להזהבה ולקרר.
100 גרם חמאה רכה
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1/2 1 כוסות קמח תופח
מעט מלח
ללוש בצק נעים ולהוסיף קמח במידת הצורך
לאפות 10 עד 15 דקות תנור בחום 175 רק עד להזהבה ולקרר.
מצרכים והכנה למלית:
400 גרם פטריות שמפיניון טריות קצוצות קטן
400 גרם קוביות ארטישוק (קפוא/קופסה) מופשר-שטוף במי לימון
3 בצלים קצוצים
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט או כפית תבלין שמיר (אפשר טרי)
אופן ההכנה:
לטגן ולהזהיב את הבצלים להוסיף את הארטישוק והפטריות ולטגן בבחישה עד שאין נוזלים
לטעום לתבל ולצקת על הבצק האפוי והקר.
400 גרם פטריות שמפיניון טריות קצוצות קטן
400 גרם קוביות ארטישוק (קפוא/קופסה) מופשר-שטוף במי לימון
3 בצלים קצוצים
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט או כפית תבלין שמיר (אפשר טרי)
אופן ההכנה:
לטגן ולהזהיב את הבצלים להוסיף את הארטישוק והפטריות ולטגן בבחישה עד שאין נוזלים
לטעום לתבל ולצקת על הבצק האפוי והקר.
מצכים לציפוי והכנה:
לפזר 200 גרם גבינת קשקבל — רצוי לשלב עם גבינת פרמז'ן חצי חצי.
לערבב מיכל שמנת מתוקה עם 3 ביצים מעט מלח ופלפל שחור ולצקת על לגבינה
לפזר עוד 50 גרם קשקבל מעורבב עם כף פירורי לחם ומעט פפריקה או פטרוזיליה
לאפות בחום 175 30 דקות או עד שמוכן
תהנו
לפזר 200 גרם גבינת קשקבל — רצוי לשלב עם גבינת פרמז'ן חצי חצי.
לערבב מיכל שמנת מתוקה עם 3 ביצים מעט מלח ופלפל שחור ולצקת על לגבינה
לפזר עוד 50 גרם קשקבל מעורבב עם כף פירורי לחם ומעט פפריקה או פטרוזיליה
לאפות בחום 175 30 דקות או עד שמוכן
תהנו
הי..
מתכון מיוחד ומשובח.. מעבר לזה שקיש הוא תמיד מיוחד ויפה להגשה, מדובר בקיש שאינו שגרתי ( לחובבי הארטישוק, כמונו..).
מומלץ מומלץ מומלץ!!!
המשך יום נעים
אביטלי הי
תודה על ההמלצה החמה והנהדרת לקיש.
תמשיכי להכין ולשתף,זה נפלא.
המשך יום נעים גם לך.