השם פטינה בצבץ אלי ממקרר הגבינות שקונים במשקל,בסופר. נאמר לי שזו לא גבינה אמיתית אבל למי זה אכפת כשהגבינה כל כך טעימה. נדלקנו עליה. והפשטידה הזו? תאווה.
המצרכים:
קילו ברוקולי מבושל וחתוך גס (ניתן להשתמש ב800 גרם ברוקולי קפוא, אבל לרכך תחילה.)
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס קמח תופח
2 בצלים קצוצים מוזהבים בחלק מהשמן שבמתכון
4 ביצים שלמות
200 גרם גבינה "פטינה" מפוררת גס – כמובן ניתן להמרה בגבינת פטה או בולגרית עדינה מפוררת גס.
200 גרם גבינה קשקבל או "פרומעז" או אפילו עמק מגוררת
פלפל שחור , מלח, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת מספר 24 או 26 שפיזרתי עליה פירורי לחם
מפזרים מעל לפשטידה פפריקה אדומה לצבע ומעט גרודת גבינה צהובה (אם רוצים)
אופים כ-40 דקות בחום 175.
מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת מספר 24 או 26 שפיזרתי עליה פירורי לחם
מפזרים מעל לפשטידה פפריקה אדומה לצבע ומעט גרודת גבינה צהובה (אם רוצים)
אופים כ-40 דקות בחום 175.
"טיפ" טעים שיהיה אהוב במיוחד על ילדים זה לבשל 2 תפוחי אדמה ולמעוך גס ולהוסיף לפשטידה.
תהנו
תהנו
ערב טוב פירגה,
היום הכנתי את פשטידת הברוקולי שיצאה נפלאה !
מכיוון שאני לא נמצאת בישראל ואין לי פטינה.. השתמשתי בפטה (דיאטטית של שומרי משקל) + גבינה לבנה (של שומרי משקל) זה מה שמוכרים בסופר המקומי . כמו כן שילבתי עם הברוקולי בטטה
ותפוח אדמה שהרתחתי והפכתי לפירה . + שתי ביצים , 2 בצלים מטוגנים, קמח תופח ותבלינים…
מעל קישטתי ( לפי המלצתך ) בפפריקה אדומה וחתיכות גבינה צהובה ( של שומרי משקל) .
בעלי מבסוט מאוד, הוא מגיע אחרי יום עבודה וכל מה שנשאר לו לעשות זה לטעום ולהתענג. ;)
פירגה, כבר המלצתי על אתרך לכל חברותיי, תבורכי על כל המתכונים הטעימים והפשוטים להכנה.
שנה טובה לכולם וכמובן ציון חמש .
מאיה יקרה בקר אור
אין עליך,משהו…..כיף שנהניתם. תודה גם לבעל ;)
תודה שהמלצת לחברותייך על האתר. מקווה שיהנו כמוני וכמוך
גמר חתימה טובה
פירגה יקרה,
אין לי קמח תופח, כמה צריך להוסיף א.אפיה?
תודה וחג שמח, שרי
תוסיפי 1/2 כפית.
חג שמח מתוקה.