נישנוש טעים בצורת פלאפל.
נהדר לאירוח או כתוספת לארוחה חלבית
המצרכים וההכנה:
3 קופסאות טונה ב ש מ ן מסוננות מהשמן ומפוררות היטב .
1/4 כוס קמח מצה
2 ביצים טרופות
פטרוזיליה קצוצה
בצל מגורר
מלח
פלפל שחור
בהמלצתה של נירה שקד כדאי להוסיף גרודת לימון.
לערבב היטב. ליצור קציצות עגולות קטנטנות ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-כל הצדדים.
תהנו
1/4 כוס קמח מצה
2 ביצים טרופות
פטרוזיליה קצוצה
בצל מגורר
מלח
פלפל שחור
בהמלצתה של נירה שקד כדאי להוסיף גרודת לימון.
לערבב היטב. ליצור קציצות עגולות קטנטנות ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-כל הצדדים.
תהנו
היי פירגה
הכנתי לראשונה את כדורי הטונה לארוחת החג[שבועות]יצאו נהדרים ונחטפו.
בהזדמנות זאת הכנתי את מעדן הדבלים והמישמשים[מתכון שהבאת לפני מס' שנים באחד הפורומים]וואו…….טעים ביותר ומיוחד.
חג שמח
ותודה על המתכונים הנפלאים.
מרי
פירגה,
ויתרתי על הקיסם…..לא היה בבית.
יצא מעולה, כל אוהבי הטונה התמוגגו!!!!
תודה
:lol: הללויה עדי
תודה וערב נפלא
פירגה הכנתי אתמול את קציצות הטונה
עם קמח רגיל ולא קמח מצה, לא כדורים אלא קצת מעוכות, בצורת אליפסה
יצא מדהים וטעים בטירוף!!
אתמול לא החזקתי מעמד וטרפתי איזה 6 קציצות
והבוקר לקחתי לעבודה עם סלט ירקות
אפשר גם להכניס לכריך ולאכול עם ירקות.
את נהדרת!!
רחלי.ג.
רחלי יקרה
הקציצות טונה מעדניות,אני מכינה אותן המון.
גם את נהדרת תודה על העדכונים.
פירגה שלום,
מה שלומך?
רציתי לדעת כמה קציצות יוצאות בערך מהמתכון?
תודה רבה
כ-15-20 קציצות קטנות
נהדרות :lol:
וואוו
לא מבינה איך הפכת אותי לטורפת קציצות טונה…ואני עוד בטרם הפכתי ברבור לא יכולתי לסבול טונה חמה ;)
יצא מדהים (ואת זה אני אומרת בפה מלא קציצות ותוספת סלט (כמו שרחלי המליצה)
ברבורית,
את יודעת שעוד לא שמעתי שיש מישהו שלא אוהב את הקציצות האלה. המתכון ישן נושן… ;)
מנצחות בטונה.
העיקר שאהבת ושיבחת תודה
פירגה יקרה ואהובה,
איזו הצלחה מסחררת…. הבן שלי לא הצליח להפסיק לאכול.
כל מתכון שלך הוא הצלחה מסחררת.
איזה כיף, איזה גיוון, את פשוט מהממת.
מלא תודה
אסנת יקרה
תודה תודה לך ולבן שלך
מקרב לב
ערב טוב,
נשמע טנראה מעולה אבל מטעמי דיאטה – האם אפשר לאפות בתנור במקום לטגן?
תודה
XXX
חפשי בצד שמאל את הקטגוריה לביבות ונגיסים אפויים.יש מבחר גדול
למשל:
http://pirge.co.il/אירוח/נגיסי-טונה-אפוי
למעשה כל קציצה אפשר לאפות באותה שיטה.
מה התחליף לקמח מצה ?
פירורי לחם?
הי פירגה,
אתמול ב s.o.s הייתי צריכה להכין עוד תוספת, כי הפולקע עם התפוחי אדמה של שישי כמעט והתחסלו ולא היו לי מספיק לכולם, אז החלטתי להכין את קציצות הטונה.
פירגה, יצא מדהים! כל כך נימוח בפה ובכלל לא מרגישים שזה מטוגן. הכל התחסל. טעים ברמות!!!
הבת שלי הגדולה, שבד"כ מתקשה לשבח את בישוליי, אמרה שזה טעים. הללויה!
שינוי במתכון שעשיתי- במקום 3 טונה בשמן- לקחתי 2 טונה בשמן ואחד טונה במים. יצא אחלה. לשם חסכון בקלוריות. מומלץ . שבוע טוב! :lol: :lol: :lol:
הי אתל,תודה על השיתוף והתגובה הנהדרת.
לבריאות והמשך טעים לכולכם.
האם ניתן להכין כמה שעות מראש ולחמם מעט בתנור קרוב למועד ההגשה? או שהם ייתיבשו?
אפשר לחמם את התנור ולסגור ואז להכניס לכמה דקות את הקציצות.
היי פירגה , איך הקציצות בהקפאה ? לאת יתפרקו לאחר הפשרה ?
תודה ושבת שלום :P
גלית הגיוני מאד שכן יתפרקו בהקפאה.
שבת שלום חמודה
האם ניתן להחליף לטונה במים?
קארין,ניסיתי יוצא נורא ואיום