ירקות עם אורז ארוך (פתיתים אפויים-אוסם)
לשים כרובית קטנה מפורקת לפרחים בינוניים + 3 גזרים חתוכים לטבעות בסיר עם מים רותחים ולרכך עד לפריכות.
המצרכים ואופן ההכנה:
לשים בסיר שטוח 4 כפות שמן עם בצל קצוץ ולהזהיב.
להוסיף כוס פתיתים אפויים מהסוג הארוך
וגם גמבה אדומה חתוכה לקוביות
לערבב בבחישה כ-2 דקות עד השחמה קלה
להוסיף את הכרובית והגזר.
להוסיף תיבול:
כף פפריקה מתוקה וחריפה,כפית כורכום,כף מרק עוף מעט פלפל ומעט מלח
להוסיף גם 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה.
לערבב ולהוסיף מים ר ו ת ח י ם שיגיעו כ- ס"מ אחד פ ח ו ת מגובה התכולה.
להרתיח ולהנמיך להבה.
לבשל כ-10 דקות עד שאין נוזלים
צריך לבחוש מדי פעם.
מחכים 5 דקות ונהנים.
"טיפ"
1. הכנתי אותו תבשיל עם שקית אפונה וגזר סנפרוסט 800 גרם. יצא מצויין.
2. ירקות קשים לרכך ולהביא לפריכות לפני הבישול. אפשר לרכך במיקרו .לשים את הירקות הקפואים בקערה עם מים
בערך 2 כוסות על 800 גרם ולכסות היטב בניילונית.לעשות מספר חורים עם קיסם ליציאת האדים. מפעילים
את המיקרו לסירוגין ובודקים שהירקות רכים אבל לא רכים מדי ועדיין פריכים.
תהנו
שלום פירגה
רוצה להכין עם קופסא של אפונה וגזר וקופסא של גרגרי חומוס מה דעתך?
תנסי.תעדכני.
שלום פירגה
עשיתי וזה יצא פשוט נפלא
תודה
ריקה יקרה
סבבה. יופי ששיתפת אותי בחידוש
תודה
פירגה יקרתי
אני רוצה להודות לך מכל הלב על המתכון שנתת לי לסינתה זה הדבר הנפלא ביותר שאכלתי
שוב תודה מןמהלב
ריקה,נפלא ונהדר. לבריאות והמון אהבה