שיחקתי עם התבלינים כדי שישתלבו לי בכתומים בעדינות ובמתיקות .
נראה לי שהגעתי לטעם הרצוי ולפניכם המתכון במלוא צבעוניותו .
המצרכים ואופן ההכנה:
קילו דלעת חתוכה לקוביות גדולות
3 בטטות חצויות לאורך
5 גזרים חתוכים לפרוסות גדולות
100 גרם קשיו מטוגן ומוזהב קלות
רוטב בקערה:
1/4 כוס שמן
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
קורט קינמון
פחות מ-1/4 כפית אבקת מרק עוף
מערבבים ומשפרים טעמים ומעט מים מוסיפים
טועמים ומוסיפים קורט פלפל שחור אבל ממש לא מוכרחים.
(אם הכמויות לא מספיקות לכמות הירקות , אפשר להכפיל כמויות)
עושים מסג' נעים לכל הכתומים כדי שהרוטב יצפה אותם מכל הכיוונים.
מכניסים לשקית "קוקי" בלי הקשיו ואופים בחום 175 כ-35 דקות
מעבירים את התכולה בלי השקית (את השקית זורקים) לתבנית אפיה משומנת היטב.
מוסיפים את הקשיו וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות
אחרי 20 דקות מפזרים כפית קליפת תפוזים. מניחים עלה רוזמרין.
מזרזפים חלב קוקוס או שמנת מתוקה בכמות של 1/4 כוס
וממשיכים לאפות ביחד עוד כ-10 דקות או עד שבתבנית כבר אין נוזלים והירקות מזוגגים בצבע אדמוני ויפה
מגישים מיד
תהנו