עוגיות שוקולדצ'יפס אני מכינה או בתבניות מאפינס או ככדורים על ניר אפיה ומשאירה מרווחים ממש גדולים כי העוגיות מתפשטות ומתרחבות במהלך האפיה.
המצרכים בקערה:
1/2 2 כוסות קמח תופח
2 ביצים שלמות
חבילה חמאה או מרגרינה רכה =200 גרם
כפית או שקית סוכר וניל או כפית תמצית רום
2 עד 3 כוסות שוקולד צ'יפס מעורב לבן ומריר
כוס סוכר לבן
2 כפות ליקר שיש בבית, או יין מתוק או ברנדי (לא חובה)
אופן ההכנה:
ללוש את המצרכים לתערובת אחידה . רצוי להתחיל ללוש עם 2 כוסות קמח ולהוסיף תוך כדי לישה.
הבצק צריך להיות נוח וקל להכנת הכדורים
לא דביק מדי אבל גם לא קשה.
יוצרים עיגולים ומועכים מעט.
מרפדים תבנית גדולה בניר אפיה.
מניחים את העוגיות ב מ ר ו ו ח י ם די גדולים.
לא צריך לשמן את ניר האפיה.
180 מעלות כ-20 עד 30 דקות בתנור שחומם מראש
יש אפשרות להניח כדורים בתבניות מאפינס ואז הן יוצאים כמו בתמונה.
"טיפים"
1. אפשר להמיר את הקמח בקמח רגיל+שקית אבקת אפיה
2. אפשר במקום שוקולדצ'יפס לשבור סוגי שוקולד שונים וצבעוניים לחתיכות קטנות .
3. עוגיות שמכינים בתבניות מאפינס אפשר לקשט לפני האפיה באגוז,סוכריות עדשים צבעוניות או קובית שוקולד
4. אפשר להמיר 1/2 כוס מהקמח ב- 1/2 כוס קוקוס,אגוזים או שקדים
5. כשמכינים את העוגיות בתבניות מאפינס מכינים כדור בגודל אגוז ואחרי האפיה העוגיה ממלאת 1/4 מגובה התבנית
תהנו
מעולה, הילדים שלי משוגעים על העוגיות הללו. התארחה אצלי מישהי שעובדת בקונדיטוריה ידועה, טעמה מהעוגיות ואמרה שהם מיוחדות במינן (בדיוק כמו בעלת המתכון)
שבת שלום, שרי
שרי יקרה אני שמחה שהבאת תגובה למתכון.
תודה ותהנו
תודה על המתכון!
אפשר לשים רק שוקולד חום? או חייב לערבב?
סימה מה שבא לך
בהצלחה ותהנו וספרי לי איך יצא לך?
הכנתי רק שוקולד חום, ויצא נהדר.
תודה על המתכון!
סימה יקרה,
תגובה כלבבי.תודה ותהנו מהעוגיות
פירגה יקרה,
גיליתי את האוצר שלך לפני כשלושה שבועות. אני בשמירת הריון בבית ובזכותך נעשיתי מחוברת למטבח.
הכנתי כבר כמה וכמה מהמטעמים שלך – סופריטוס עוף,בראוניז, כעכים, בולונז, געגועיות, ושמרתי לי עוד המון במועדפים.
את נהדרת! פשוט מצווה מה שאת עושה פה. הכל ברור, מגרה ופשוט..
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם! תודה!
שירה יקרה
ברוכה הבאה למטבחי הקט.
אני שמחה שמצאת מקום חם ומקווה שתשארי איתי .
אשמח שתשתפי אותי מדי פעם במעשה ידייך.
תודה וחג נפלא לכם
הי פירגה
אני כרגע במסע לחיפוש מתכון לעוגיות שוקולדצ'פס, אני מחפשת מתכון שהעוגיות יהו פריכות ולא קשות מבפנים
הכנתי כרגע את המתכון הנ"ל והעוגיות בפנים קשות,
יש לך רעיון או מתכון מומלץ שהעוגיות יצאו פריכות(נמסות בפה)
תודה
ערב נ ה ד ר
ג'וד
ג'וד ערב טוב
נראה לי שזה מה שאת מחפשת.
קראי את ההמלצה שכתובה בהתחלת המתכון.
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגיות-חיתוכיות-וקרואסונים/עוגיות-שוקולדציפס-גדולות
בהצלחה
הי פירגה,
האתר שלך מדהים! ואני שומעת עליו מכל כך הרבה אנשים…
את הבצק לעוגיות אפשר ללוש במיקסר?
הי דינה,את יכולה במיקסר.
בהצלחה ואשמח לחוות דעתכם. תודה על הפירגון והמחמאות.איזה כיף.
העוגיות ממש טעימות כרגע אפיתי,רק לטעמי מתוקות מדי נראה לי שחצי כוס תספיק. :P
הגיוני שהן מתוקות. תודה לך
תודה לך!! :lol: