קיש כרישה על בצק פריך חמאתי
במלית עדינה של כרישה בצל וגבינות ובציפוי של קשקבל מוקרם.
הכנת הבצק בקערה:
1/2 2 כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה רכה
מיכל שמנת חמוצה
מעט סוכר ומעט מלח
לשים לבצק רך וגמיש ונותנים לו מנוחה של חצי שעה במקרר
מחלקים את הבצק ל-2
חלק אחד מקפיאים ושומרים למאפה אחר
את חצי כמות הבצק שנשארה משטחים בתבנית מלבנית בינונית משומנת
ואופים בחום 175 עד להזהבה
המצרכים וההכנה למלית הפרסה:
6 כרישות רק טריות ויפות את החלק הלבן חותכים לטבעות
משרים ומסננים כדי להסיר שאריות לכלוך . מייבשים את הטבעות במגבות נייר.
מטגנים במחבת 50 גרם חמאה ואת טבעות הכרישה עד לריכוכם.
מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים ביחד כ-2 דקות . מוסיפים:
מלח , פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט
מיכל שמנת חמוצה
3 ביצים טרופות במזלג
150גרם גבינה מכמה סוגים כמו:פטה,קשקבל,פרמז'ן מכל אחד כ-50 גרם
מערבבים ובמידה והתערובת מאד דלילה אפשר להוסיף כף או שתיים קמח
יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום 175 למשך כ-35 דקות
מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה צהובה נוספת רצוי מסוג קשקבל ואופים עד שמזהיבה.
תהנו
חג שמח וטעים לך, ולמשפחתך פירגה היקרה
הכנתי את הקיש, יצא מעולה. לא ברור לי איך הבנות באתר לא מצאו \הכינו אותו :?
הבצק כל כך נפלא וקל לעבודה-תעעעעענוג.
החלפתי את החמאה ב1/2 כוס שמן קנולה ,יצא ממש מעודן, פריך וטעים.
אנחנו מאוד אוהבים מתכונים עם כרישה.את גדולה פירגה.
תודה על הכל ;) :lol:
סימה יקרה
יש עוד המון מתכונים שלא ראו.
תמיד מתייחסים רק לחדשים וחבל.
האוצרות הגדולים נמצאים דווקא במתכונים הישנים.
שמחה שמצאת,הכנת,אהבת,ושיתפת אותי.אין כמוך
חג נפלא ומקסים לכם
היי פירגה,
ושוב אני נופלת תוך כדי חיפוש באינטרנט על מתכון שלך איזה כייף לי.
מאמצת בחום.
אכין את הקיש לסופ"ש ואעדכן איך יצא.
בשמחה מלי
סימה/פירגה, האם חצי כוס שמן זה לכל הבצק או לחצי (במקום 200 גרם חמאה)?
תודה מראש
הכנתי את הקיש לפי ההוראות המדוייקות שלך ובלי שום שינוי בסופ"ש האחרון והוא יצא נהדר, קצר מחמאות.
ושוב תודה לך על אתר נפלא שניתן למצוא בו הכל מכל.
אצלי הוא במועדפים קבוע. ;) :P :lol:
מלי שלום
חן חן על המחמאות לקיש והפירגון לאתר שלי.
מדוע לא לעשות מראש חצי מכמות הבצק ?
את בוודאי יכולה.