עוגיות שומשום
גם את העוגיות האלה הבאתי מרבקה לוי חברה של אמא מראש-פנה
עוגיות שומשום שנקראות בישבישתי
תבנית בגודל 27X33 משומנת
שמים בקערה:
4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/4 1 כוסות סוכר
3/4 חבילה מרגרינה רכה = 150 גרם
1/2 כוס שמן
1/2 כף קינמון
1/2 כוס שומשום קלוי (שמים את השומשום במחבת ריקה ובוחשים את השומשום עד שיזהיב)
ללוש . במידה וצריך מוסיפים עוד קמח עד שמקבלים בצק פירורים אבל לא יבש.
כשהבצק נעשה פירורי ולח, מעבירים אותו לתבנית משומנת ומהדקים היטב
לפני האפייה חותכים למרובעים גדולים.
מחממים תנור מראש לחום 180 מעלות ואופים במשך 35 דקות עד הזהבה חומית
מצננים היטב לפני שמוציאים מהתבנית
שומרים בקופסאות סגורות.
"טיפ"
1. נהדר וקל ללוש את הבצק במיקסר.
תהנו