לאוהבי השעועית מעדן מהיר ונפלא לכל ארוחה.
מבשלים שקית שעועית ירוקה מסוג סנפרוסט במים רותחים מספר דקות ובודקים שהיא רכה.
מסננים ומעבירים אותה מיד לסיר עם מי קרח. משאירים 10 שניות ומעבירים למסננת.
בצורה כזו השעועית תשמור על פריכות וצבע יפה
המצרכים וההכנה:
ב- 4 כפות שמן זית לטגן בצל קצוץ אחד גדול ולהזהיב.
להוריד לצלחת.
באותה מחבת ללא תוספת שמן לטגן תוך בחישה שלא ייחרכו כוס שקדים מולבנים פרוסים
עד להזהבה.
אפשר להוסיף עוד רבע כוס של פיצוחים קלויים כמו חמניות גרעיני דלעת או צנובר.
להוריד את הפיצוחים מהמחבת לצלחת של הבצל המטוגן.
באותה מחבת ללא תוספת שמן
להחזיר את השעועית מהמסננת ולערבב על להבה גבוהה עד שתתייבש
להוסיף את הבצל והפיצוחים .
לזרות גם חצי כוס פירורי לחם . (לא חובה)
להוסיף כף כוסברה יבשה או חופן של נענע טריה.
מלח או כפית מרק עוף
פלפל שחור
לערבב הכל ביחד כדקה עד למיזוג כל החומרים
לטעום ולשפר.
להגיש מיד.
מאד טעים ומהנה!
מתאים לאירוח ולכל ארוחת גורמה.
תודה לך פירגה
רעיה,תודה רבה על התגובה הנהדרת והטעימה.
לבריאות ובאהבה.