פשוט טעים מאד.
המצרכים וההכנה:
מרתיחים 4 כוסות מים
ובינתיים
מכניסים לסיר 4 כפות שמן קנולה וגם
מכניסים לסיר 4 כפות שמן קנולה וגם
בצל קצוץ ומזהיבים קלות
מוסיפים:
2 כוסות אורז יבש
2 כוסות אורז יבש
גזר או שניים מגוררים גס
100 גרם שקדים מולבנים חצויים
מטגנים כ-2 דקות או עד להזהבה קלה מערבבים כל הזמן שלא יידבק לתחתית הסיר.
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים
מעט מלח לטעם
מערבבים ומשפרים טעם.
סוגרים במכסה תואם
מבשלים על להבה הכי נמוכה 20 דקות מכוסה
100 גרם שקדים מולבנים חצויים
מטגנים כ-2 דקות או עד להזהבה קלה מערבבים כל הזמן שלא יידבק לתחתית הסיר.
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים
מעט מלח לטעם
מערבבים ומשפרים טעם.
סוגרים במכסה תואם
מבשלים על להבה הכי נמוכה 20 דקות מכוסה
אחרי 20 דקות סוגרים להבה ומניחים ממש על האורז ניר מגבת וסוגרים במכסה
תהנו
"טיפ"
1.הידעתם ? אורז אפשר להכין יום קודם לאירוח לאחסן במטבח מכוסה בניר מגבת וגם במכסה תואם ואין צורך בקירור.
תהנו
מבחינתי זה מתכון אליפות!
כשהבת שלי רוצה את האורז הזה היא אומרת לי:"אמא, תכיני אורז עשיר של פירגה"
כמה טעים וכל כך קל להכנה.
אורלי יקרה,חהחהחהחהחהחה . תגידי לבת שלך שאני אוהבת אותה :lol:
כמובן שתכיני לה ותהני ביחד איתה
שלום פירגה
המתכון נקרא מאוד טעים. האם אפשר להכינו עם אורזמלא ?
בתודה יעל
יעל,תכיני כמו שאת מכינה עם אורז מלא.יש שינוי בכמויות של הנוזלים.
הכנתי היום כתוספת לקציצות שלך חבל על הזמן! את אלופה :lol:
אילנית,מעולה.המשך טעים
מושלם! הכנתי אותו לשבת בתוספת רוטב קישואים ועלי גפן ממולאים והכל נטרף. אכין שוב לשבת הקרובה. אוהבת שרי!
שרי חמדתי,תודה לך וכיף שאת מפנקת שוב את בני ביתך.
תהנו
בוקר אור
הכרתי את האתר הנפלא שלך מ"ס חודשים לאחר שהתחתנתי ובזכותו התחלתי לבשל ואף התאהבתי בשהייה במטבח. עם הזמן למדתי והתשתדרגתי.. אבל מה… אורז אף פעם לא מצליח לי, או שהוא יוצא עיסתי או יבש וקשה.
אני אנסה ללכת לפי המתכון הזה בתקווה שיצליח..
האם ניתן להוסיף מרק עוף? בד"כ זה משדרג את הטעם…
המשך יום נעים
אביטלי יקרה בקר אור ,
אני מאד שמחה שאת באתר שלי ושכל מה שאת מכינה מצליח לך.
את האורז תכיני בפעם הראשונה בלי אבקות.
תמיד אפשר להוסיף מעט אבקת מרק על חשבון המלח כמובן.
המשך הצלחה טעימה.