עוגיות טחינה ושיבולת שועל
מדי פעם אני רואה בפורומי האוכל השונים ששואלים על עוגיות משולבות
שיבולת שועל וטחינה .
כיוון שיש באוסף שלי מגוון עוגיות טחינה והתחזית של השילוב נראתה מבטיחה
הכנתי ללא היסוס והתוצאה מעולה.
תהנו
המצרכים בקערה:
כוס שיבולת שועל אינסטנט לבישול מהיר
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח רגיל
3/4 שקית אבקת אפיה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס טחינה גולמית
ביצה שלמה
2 כפות ממרח תמרים או סילאן
3/4 כוס אגוזים קצוצים
2 כפות שומשום
1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים קצוצים
טעם לבחירה: כפית קינמון תמצית שקדים או כף ליקר שקדים
הבצק דביק מאד ולכן מכינים את הכדורים עם ידיים לחות . במידה והבצק לא יוצא דביק,ניתן להוסיף עוד טחינה או ממרח תמרים או סתם מים.
להכין -23 כדורים ולהניח על ניר אפיה
מחממים תנור מראש 175 ואופים כ- 20 דקות עד לצבע חום בהיר. לא לאפות יותר מדי שלא יתקשו.
משאירים את העוגיות בתבנית לצינון
העוגיות מאד רכות ואחרי קירור מוחלט הן מתקשות.
כוס שיבולת שועל אינסטנט לבישול מהיר
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח רגיל
3/4 שקית אבקת אפיה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס טחינה גולמית
ביצה שלמה
2 כפות ממרח תמרים או סילאן
3/4 כוס אגוזים קצוצים
2 כפות שומשום
1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים קצוצים
טעם לבחירה: כפית קינמון תמצית שקדים או כף ליקר שקדים
הבצק דביק מאד ולכן מכינים את הכדורים עם ידיים לחות . במידה והבצק לא יוצא דביק,ניתן להוסיף עוד טחינה או ממרח תמרים או סתם מים.
להכין -23 כדורים ולהניח על ניר אפיה
מחממים תנור מראש 175 ואופים כ- 20 דקות עד לצבע חום בהיר. לא לאפות יותר מדי שלא יתקשו.
משאירים את העוגיות בתבנית לצינון
העוגיות מאד רכות ואחרי קירור מוחלט הן מתקשות.
"טיפ"
1. אפשר להכין בתבניות מאפינס -שמים בכל מאפינס כדור בצק.
חשוב לצנן היטב את העוגיות לפני ששולפים מהתבניות אחרת יתפוררו
תהנו
היי,
אפיתי אתמול את העוגיות והכנסתי שוקולד צ'יפס במקום הפירות היבשים, כי זה לילדים…(לא רק) ויצא פשוט נהדר. אני מרגישה שהילדים אוכלים עוגיות בריאות והם נהנים מהשוקולד, ואוכלים גם עוגיה…
תודה רבה :lol:
פירגה יקרה, הכנתי עכשיו את הבצק, רק שזה לא בצק זה ממש פרורים
להוסיף מים ? משהו אחר?
אסנת,כלל תמיד.כשהבצק פירורי להוסיף כמה טיפות מים תוך כדי לישה.
הבצק אמור להיות דביק ומכינים את העוגיות בעזרת ידיים לחות.
בהצלחה
איזה עוגיות, מדהימות מדהימות מדהימות!
תודה רבה, פירגה יקרה!
אסנת בקר טוב חמודה
העוגיות האלה מדהימות כמו שכתבת בהתלהבות. יש תקופות שאני מכינה אותן קבוע.אנחנו מאד אוהבים אותם.
יופי.תודה רבה
עוגיות מ ע ו ל ו ת !
הוספתי מעט חלב לבצק כי היה פירורי מידי . יצא מאוד טעים.
תודה פירגה. :lol:
סיון בקר טוב
תודה על התגובה הנהדרת והטעימה
המשך יום נפלא
הכנתי אתמול בבוקר ולא נעים להגיד אבל הרגע אכלתי את האחרונה. גם בעלי אהב וגם הילדים.
הוספתי שתי כפות קוקוס ושמתי פחות אגוזים (בגלל הילדים).
תודה על עוד מתכון נהדר!! :lol:
יופי גלית
נהדר שכולכם אהבתם את העוגיות ותודה על השידרוג :lol:
היי,אפשר להכין אותם רק מקמח מלא?
ענבל אישית לא אוהבת קמח מלא.תמיד משלבת.
הכי טוב קמח 70% מלא. ניתן להשיג בחנויות ניצת הדובדבן, על המשקל, טבע נט ובטח גם בחנויות טבע נוספות. הקמח עדין ונותן תוצאה כמו קמח לבן, אבל עם כל הערכים הטובים של הקמח המלא. קמח מלא + קמח לבן זה ממש חבל, כי סתם פוגעים באיכויות של המלא עם הלבן. ממליצה בחום על הקמח הזה, שאיתו אני אופה ה-כ-ל ויוצא מעולה! פירגה – אני באמת ממליצה לך לנסות את הקמח הזה ולראות כמה הוא נוח וטוב לעבודה. בטוחה שלא תתחרטי. מניסיון.
תודה רבה על הטיפ החשוב
פירגה יקרה,
תודה רבה על עוד מתכון נהדר!
יצא פשוט מצויין וגם בריא, אז מה עוד אפשר לבקש? :P
בייחוד שמחתי שהמתכון לא מכיל קוקוס, שבעלי מנוע מלאכול.
המתכון יאומץ בחום רב.
נעמי,אני שמחה שמצאת עוד מתכון לטעמכם
אימוץ חם ;)
תודה שאת משתפת אותי
הי לך וחג שמח,
מבחינתי זה בטח לא הזמן להכין את העוגיות הללו בגלל הפסח אך להנאתי אני משוטטת לי באתר וכבר מתכננת לאפות עוגיות טעימות לאחר החג…
חשוב לי מאד צורתן של עוגיות ואני רואה שאפית בתבנית מאפינס עם נייר קישוט, באיזה גודל הנייר, 1.5 או שתיים… תודה :P
אורנה יקרה
אני תמיד אופה בתבניות סיליקון ואז אין בעיה. העוגיות תמיד מושלמות.(לא בניר)
בהצלחה וחג שמח
תודה פירגה!
אני עכשו הולכת לעשות את מאפינס השוקולד לפסח…
מבטיחה לעדכן בתוצאה…
אורנה ערב טוב
אנא,רשמי תגובה במתכון עצמו ולא כאן.
תודה וחג שמח :lol:
אין בעיה, חדשה באתר זה… ולומדת מלא…
לגבי העוגיות הנ״ל את משתמשת בתבניות סיליקון בודדות ? ובאיזה גודל?
אני אשמח לתת לך תשובה משלי,
את יכולה סילקיון של 6 ו12 שקעים.
מקווה שעזרתי לך
חג שמח אורנה
תודה רבה נירית, ברור שעזרת…חג נפלא. :P
הי
העוגיות משתטחות או שצריך להשטיח אותן?
ובמאפינס את מועכת אותם שיקבלו את הצורה של המאפינס
או שאת מכניסה כדור וזהו?
אגב תודה על התגובה המהירה
אני מכניסה כדור וזהו….
לא צריך לעשות כלום למעט להכין כדור.
היי פירגה
העוגיות יצאו מעולות ! איך שומרים אותם (מקרר?) וכמה זמן הן נשמרות ?
שרון שמרי איפה שאת רוצה.אני מעדיפה בקופסה סגורה במזווה.
תודה רבה לך.תהנו מהעוגיות הנהדרות.
פירגה עשיתי ביום שישי ,רציתי רק לומר לך שיצאו מ ע ו ל ו ת. החלפתי האגוזים בשוקולד… :lol:
תודה רונית
תהנו מהעוגיות והמשך יום נפלא
מעולות!
גיליתי את המתכון לפני חודש, ומאז אני מכינה כמות כפולה כל יום שישי, לבקשת בני משפחתי.
ממש מצוינות, ומופחתות יסורי מצפון….
מירה,שמחתי לעזור ושיהיה גם על שולחנכם טעים.
תודה ששיתפת ושבת שלום
פירגה היקרה!
עוגיות מדהימות!!!!!! תענוג בכל ביס וגם כ"כ הרבה מרכיבים איכותיים.
עכשיו מכינה פעם שנייה (בשבוע האחרון).
תודה!
אודליה
לבריאות אודליה
שמחתי שהעוגיות טעימות לכם.
באהבה.
שלום פירה…
אפשר להחליף סוכר ברכז תפוחים ???
תודה :lol:
לא יודעת. אולי בתחליפי סוכר ממתיקים.
ערב טוב,פירגה
האם אפשר להשתמש רק בקמח לבן? :?
תמיד.
בוקר טוב, האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל רגילה? לא אינסטנט?
רגילה לא.
שלום.
יצא טוב גם בלי האגוזים(לא רוצה לשים בגלל הילדה)
בלי הפרות יבשים
ובלי הקינמון(לא אוהבים)
תודות
זאת שאלה.שכחתי לשים ?
תודה
עדיף לילדה להכין עוגיות אחרות. התוספות ;) מוסיפות.
שלום פירגה,
הכנתי הערב את העוגיות הללו. החלפתי את הקמח הלבן בקמח סויה כדי להעשיר את כמות החלבון וחצי מכמות הסוכר החלפתי בספלנדה. ויתרתי גם על הצימוקים ויצא מעולה! קשה להפסיק "לטעום". תודה!
אירית,בקר אור
תודה רבה לך על השיתוף
כמובן גם על השידרוגים שכתבת ושיצא טעים.
לבריאות
בוקר טוב פירגה!
חזרתי לשתף אותך……
הכנתי אתמול את העוגיות, והן ממש ממש ממש טעימות!
בריאות,קלות להכנה וממש קשה להפסיק לאכול אותן.
מה שאהבתי שהתוצאה שלי נראית כמו שלך בתמונה, כך שזה אומר שעשיתי הכל נכון…
תודה לך פירגה היקרה!
הי חפצי,תודה רבה לך וכיף שהכנת ושיתפת אותי.
לבריאות ובאהבה
אחלה עוגיות! משום מה התנור שלי ממש חזק אז יצאו לי קצת שרופות על 20 דק. בפעם הבאה אעשה 15 דק'.
מישהו יודע כמה קלוריות זה עוגיה? או שעדיף לא לדעת?
שירן,למה לספור כשנהנים ;)
חג שמח וטעים
הכנתי היום את העוגיות, הכפלתי את המצרכים וויתרתי על הפירות היבשים והם יצאו מדהימות, תודה.
שולי,באמת עוגיות מוצלחות מאד ואני שמחה שאהבת אותם.תהנו
פירגה שלום!
הכנתי את העוגיות יצאו נהדר. במקום אגוזים הוספתי 4 כפות קוקוס ו-4 כפות שומשום וקמח מלא בלבד . הוספתי מים לפי הצורך כדי שיצאו רכות וגרדתי שוקולד לבישול .
עוגיות בריאות וטעימות . תודה לך על המתכון :lol:
ערב טוב כוכבה
את יכולה לשחק עם המלית באופן שבא לך ולשים את הטעמים שלך.
העוגיות נפלאות,תהנו
פירגה העוגיות יצאו מהממות גם בטעם וגם בצורה. הכמויות כה מדוייקות שאין אפשרות לטעות. אגב, כך זה בכל המתכונים שלך. אין עלייך :lol: :lol: יום מעולה שיהיה לך
איריס,תודה ונותר לאחל שתהנו מהעוגיות .
יום נפלא ומתוק לך
loansjapan.ga,
מתכון מעולה ! הכנתי יצא ממש ממש טעים☆☆☆☆☆
תודה על המחמאות אילנית,
תהנו מהעוגיות הטעימות