20 לביבות קישואים ותפוחי אדמה
מלווים ברוטב צ'זיקי
מצרכים למג'ימקס בלהב הסכין:
1 בצל טרי חתוך לפרוסות
4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לפרוסות
4 קישואים מקולפים חתוכים לפרוסות
שן שום
לכתוש לסירוגין כל פעם קצת ולהעביר למסננת גדולה לניקוז נוזלים (אפשר לסחוט היטב גם בידיים)
להוסיף לקערה:
3 ביצים טרופות + כפית סלט טחינה/חומוס
1/2 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
שמיר קצוץ או פטרוזיליה טריים לטעם
מערבבים ומכינים קציצות גדולות שמנמנות
משמנים ניר אפיה
מניחים את הלביבות ואופים בחום 175 כ-20 דקות עד שמזהיב-חום
הופכים ומברישים/מרססים קלות בשמן ואופים את הצד השני עד שמזהיב – חום
מגישים בליווי רוטב צ'זיקי:
נפלא לי להגיש במיוחד ליד לביבות או פשטידות ירק.
בשבועות נהוג להכינו כמלווה לשלל מתכוני הגבינה
המצרכים בקערה:
ליטר יוגורט
מלפפון ירוק לא קלוף קצוץ דק
מלפפון חמוץ קצוץ קטנטן
כף עלי שמיר קצוץ או יותר לטעם
1-3 שיני שום כתוש
עלי נענע או שמיר קצוצים דק
מלח לטעם מערבבים ומשבחים טעמים
מגישים עם זרזוף שמן זית ועלי נענע טריים
תהנו
ואני חשבתי שאני קוראת בהמשך ……………..לטגן בשמן
ניראה אחלה
ינוסה בקרוב
רחלי
אפשר לטגן מה רוצים.חהחהחהחה
פירגה שלום !!הכנתי ויצא 10!!רק שהפעם בלי הרוטב בגלל הכשרות-אחכה לארוחה חלבית להוסיף אותו-
תודה לך יום יום!!
לידיה יקרה
מעולה
תהנו ושבת שלום לכם